Haklisin ben olsam beni istemeyeni bende istemembide dayak yemiş git polise evden uzaklaştirmayi alsin da akşam kim kimi gormek istemiyomus bakaliminan fake olman için dua ettim
ama üyeliğin eski ne yazık ki
adam seni saatlerce dövmüş üstüne evde görmek istemediğini belirtmiş sen küseyim mi bişe yokmuş gibi mi davranayım diye soruyorsun
hala o evde durmanın nedeni ne?
Kızlar suan yazamayabilirim banyo yapıp uyucam tekrardan destek icin cok sagolun dua edin kizlar
sürekli dayak yiyorsun anasının gazına gelip dovuyor ve sen kV giciklik pesindesin sofra kuruyum mu diyorsun.anasını gazına gelip seni döven adamın yaninda bir dk bile durmamalisin insan sevdigi kadina kiyar mi yazıklar olsun pislik herife.git darp raporu al ailenin yanına git seni görmek istemeyen adamın yanında ne işin var
Ne güzel yazmışsın aynen katılıyorumYeryüzünde ki hiç bir insan çaresiz değildir , sadece ''öğrenilmiş çaresizlik psikolojisi içindedir.'' Fıtratımıza terstir çaresizlik. Çaresiz olduğuna inanırsan , gerçekten çaresiz olursun. Ben inancımdan dolayı çaresizliklere imkansızlıklara inanmam!
Çok yakından tanıdığım iki kadının hikayesini anlatacağım ;
Biri teyzem oluyor , eşi onu aldattı ,fiziksel şiddet yoktu ama aldattı ve aldattığı kadına imam nikahı yapıp aynı evde yaşamaya mahkum etmeye çalıştı ! Kadın köyde yaşayan biri , 5 çocuk annesi, eğitimi ilkokul . Dayımlar, sen gel biz sana bakarız yalnız o adamın çocuklarına bakmayız dedi. Kadın naptı şehir merkezine geldi sırası ile kız kardeşlerinde 1 ay kaldı, sonra ev tuttu , iş buldu (fabrika , kapıcılık vs.vs.) genç kadın, 5 çocuk annesi ... Çocukları büyüdü onlarda çalışmaya başladı. Teyzem ev aldı , emekli oldu, çocukları evlendi o sırada eşi kapısına çok dayandı affet diye yeniden evlenelim diye teyzem reddetti neden özgürlüğün , insan gibi yaşamanın nolduğunu farkına vardı.
Diğer kadını anlatiyim : Kocası çalışmıyor idi , defalarca kocasına çalış et, böyle olmaz dedi kavgalar gürültü patırtı vs.vs. bir gün eşi ile kavga ederken adam nasıl dövmüş ise kadının bellini kırdı . Kadın iyileştikten sonra ilk işi çocuklarını alıp evi terk etmek oldu. Ev tuttu ,iş buldu ve çalışıyor şuan çocukları ile çok huzurlu bir yaşantısı var.
Konu sahibesi ; Sürekli benzer konular açıyorsun yok boşanmam, yok etmem, yok şunu yapmam ! Aktif olarak netti kullandığına göre cahil diilsin! Netten her şeyi öğrene bilirsin , araştıra bilirsin ama sen napıyorsun, kocam beni dövdü aradım eve süt al, bilmem ne al ! dayak yiyorsun ve çok normal bir şeymiş gibi lanse edip ,öneride bulunmamızı istiyorsun. Netti bu kadar aktif kullanan biri olarak beni şaşırttın madem kocan bu kadar kavgacı her türlü dayağı reva görüyor , aşırı baskı altında olduğuna göre netti kullanmana nasıl izin veriyor, kusura bakma bu işte bir tezatlık var !
Sen cahil diilsin , çocuk yapmayı biliyorsun , dayak yemeyi normal karşılıyorsun , boşanın demeyin diyorsun , kocana çilingir sofrası kurmayı biliyorsun aklın bunlara gayette güzel çalışıyor eee şimdi bizim rolümüz ne burada ! Binlerce yorum yapıldı açtığın her konuya ama ısrarla dayakta yerim , kocamı ararım da çocukta yaparım çilingir sofrası da hazırlarım . Ne diyim sana hayat senin seçim senin sen yaşadığın hayatta razı olduktan sonra kardeş yapıcak bir şey yok!
ÇARESİZ DEGİLSİNİZYeryüzünde ki hiç bir insan çaresiz değildir , sadece ''öğrenilmiş çaresizlik psikolojisi içindedir.'' Fıtratımıza terstir çaresizlik. Çaresiz olduğuna inanırsan , gerçekten çaresiz olursun. Ben inancımdan dolayı çaresizliklere imkansızlıklara inanmam!
Çok yakından tanıdığım iki kadının hikayesini anlatacağım ;
Biri teyzem oluyor , eşi onu aldattı ,fiziksel şiddet yoktu ama aldattı ve aldattığı kadına imam nikahı yapıp aynı evde yaşamaya mahkum etmeye çalıştı ! Kadın köyde yaşayan biri , 5 çocuk annesi, eğitimi ilkokul . Dayımlar, sen gel biz sana bakarız yalnız o adamın çocuklarına bakmayız dedi. Kadın naptı şehir merkezine geldi sırası ile kız kardeşlerinde 1 ay kaldı, sonra ev tuttu , iş buldu (fabrika , kapıcılık vs.vs.) genç kadın, 5 çocuk annesi ... Çocukları büyüdü onlarda çalışmaya başladı. Teyzem ev aldı , emekli oldu, çocukları evlendi o sırada eşi kapısına çok dayandı affet diye yeniden evlenelim diye teyzem reddetti neden özgürlüğün , insan gibi yaşamanın nolduğunu farkına vardı.
Diğer kadını anlatiyim : Kocası çalışmıyor idi , defalarca kocasına çalış et, böyle olmaz dedi kavgalar gürültü patırtı vs.vs. bir gün eşi ile kavga ederken adam nasıl dövmüş ise kadının bellini kırdı . Kadın iyileştikten sonra ilk işi çocuklarını alıp evi terk etmek oldu. Ev tuttu ,iş buldu ve çalışıyor şuan çocukları ile çok huzurlu bir yaşantısı var.
Konu sahibesi ; Sürekli benzer konular açıyorsun yok boşanmam, yok etmem, yok şunu yapmam ! Aktif olarak netti kullandığına göre cahil diilsin! Netten her şeyi öğrene bilirsin , araştıra bilirsin ama sen napıyorsun, kocam beni dövdü aradım eve süt al, bilmem ne al ! dayak yiyorsun ve çok normal bir şeymiş gibi lanse edip ,öneride bulunmamızı istiyorsun. Netti bu kadar aktif kullanan biri olarak beni şaşırttın madem kocan bu kadar kavgacı her türlü dayağı reva görüyor , aşırı baskı altında olduğuna göre netti kullanmana nasıl izin veriyor, kusura bakma bu işte bir tezatlık var !
Sen cahil diilsin , çocuk yapmayı biliyorsun , dayak yemeyi normal karşılıyorsun , boşanın demeyin diyorsun , kocana çilingir sofrası kurmayı biliyorsun aklın bunlara gayette güzel çalışıyor eee şimdi bizim rolümüz ne burada ! Binlerce yorum yapıldı açtığın her konuya ama ısrarla dayakta yerim , kocamı ararım da çocukta yaparım çilingir sofrası da hazırlarım . Ne diyim sana hayat senin seçim senin sen yaşadığın hayatta razı olduktan sonra kardeş yapıcak bir şey yok!
Bide şunu ekleyim
O kadar tuhaf ki tawırları Şok'lardan Şok'lara giriyorum. Ada'm dövüyo bu arıyo süt istiyo Ada'm sütü atıyo içeri gidiyor. Babayı çağırıyor baba yemek hazırla diyor. Bu millete sofra kuruyor. Millet yemek yiyo gidiyor. Dayak yiyor sabah kahwaltı hazırlıyor.
Bizdende öneri istiyor.
Weriyoruz! Yok diyor aramız düzelsin. Boşamicam!
Kaynanamı güldüremem. ha bide bi çocuk daha yapmayı planlıyordu. Resmen şizofrene bağlamış.
Onu söylememizi bekliyor ki zaten!Konu sahibesinin napmaya çalıştığını anlamıyorum , bizden ne bekliyor ? sanki dayak yemekten hakaret edilmekten zevk alıyor. Açtığı tüm konularına bakıyorum hep aynı şeyler burada ki bayanlar o kadar öneride bulunuyor yok diyor. O zaman bende diyorum kırmızı don giy !
Onu söylememizi bekliyor ki zaten!
Tövbe yarabbim sinirim bozuldu ya
Onlar sarmas dolaş yatar olan bizim narin sinirlerimize olur. .valla kıskanmiyorum
Var ya şurada fıtık oldum . Aklım dondu, nasıl bir mantalite bu ! yahu adam sanki dünyanın 10'uncu harikası. Bazı kadınları anlamıyorum. Bu çaresizlik diil ki bu, olsa olsa tüm hakaretlere dayaklara gönülü olmaktır.
Evet evet dayaktan sonra süt isteyen akşamına da sarma ile sütlaç yiyen arkadaşSen şu dayak yedikten sonra süt isteyen üye misin ?
Sütlaç olayı wardı bide benim beyin yandı
Ailende senin dayak yedini bilip ilimli yaklastıği zaman da kocanda bak ailen de beni hakli görüyo diye nadilsa gitmez boşanmaz simayet etmez diye öldüresiye dövmüş devlet var senin arkanda Allah var be git Allaha devlete aığin çocuklarıni alda hem çocuklarinda bu huzursuzluklardan etkilenmesin git polise evden uzaklaştir ailen bidaha ilimli yaklaşirsa benim bedenim dayak kaldirmiyo madem benim bedenim dayak kaldirisa o da hapisi göze alsin de bak ozaman kv de koca da nasil yalvarilerCunku çocuklarımdan ayrılmak istemiyorum denedim ayrılmayı ailem ılımlı yapıp gittiler . Simdi yine çağırsam yine aynısı olcak . Yok bunlar her evlilikte olur kaynanandir kıymetini bil falan filan ..... Pire icin yorgan yakılmaz . Ama eşimde daha cok azıyor . Bak diyor ailen beni haklı buldu . Ben bir daha çağırmam yoruldum kendi isimi kendim halledicem ne yapayım çaresizim . Esim boyle yaptıgı sürece sevgide kalmıyor ılerde saygıda olmayacak bunun farkındayım git gide mesafeler var aramızda . Sabah diyorum yanıma bir daha gelme bana diyor disarda senden iyisi var . Ne cvp vereyim bilemedim geçtim içeri . Simdi oturuyorum ben onu Allah'a havale ediyorum başka diyecek bişeyim yok
Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?