- 13 Kasım 2016
- 798
- 254
- 33
- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
aynenAh canım benim. Siz de ona fazla kilolu olmanın da çok sağlıksız bişey olduğunu, şimdi gelişim aşamasında olduğunu ve büyüyünce çok güçlü ve sağlıklı bir adam olacağını söyleyin :)
anne sütü bebeğinize verebileceğiniz en sağlıklı besin sakın ha sakın en erken 2 yaşından önce kesmeyin. bırakın yemesin zaten pişirerek az olan besin değerini de öldürüyoruz bizim yemeklerimizi yiyeceğine sütünü içsin az yesin. anne sütünü kes diyenlere de pes diyorum, tahsiliniz ne işin uzmanı mısınız da bebeğin anne sütü alma hakkını annesinin kafasını karıştırarak elinden almaya çalışıyorsunuz.herkes öyle dedi kesicem galiba
Yooo doyuruyor ki yemek istemiyor. Bu çok yaygın birşey sütü kestiğin zaman iştahı artacaktır. Tabi süt kesme dönemine dikkat etmeniz lazım erkenden kesmeyin çünkü süt bebeği hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklığını kuvvetlendiriyor en iyi yiyecekten daha etkili bence.nasıl yani anne sütü zaten arttık doyurmuyordur bence
benimkide yiyor valla helede iyi acikdiysa beni bil yer yemek seçmez :)130 boy kıyısından 21 kilo oğlum var 7 yaşında arkadaşlarının en hafifi 5 kg daha ağır ve daha kısa
Doktor çocuk daha Nasıl gelişsin bu yaşta bile ayda bir cm uzuyor diyor
Evet uzuyor ama zayıf lakin yiyor da
Protein yiyor pilav makarna da yiyor hatta artık şeker çikolata bile yiyor ama Afrika'dan gelmiş gibi
Tatilde idik üstü çıplak olunca kaburgalar taaaa uzaktan sayılıyor
niye içmesin ?1.5 yasinda cocuk anne sutu hala neden iciyor? istahini keser baska kati gidalara yonelimini azaltir bu durum
ne alakasi var. kati gida omru boyunca yicek olmasi 1.5 yasinda sutu icmesini mi gerektiriyor. 1.5 yasinda cocuga sut kati gida kadar yaramaz. arti istahini keser. 1.5 yasa kadar alinan sut kafidir. hele ki cocukta istahsizlik da varsa bi de.niye içmesin ?
diger kati gidalari butun omru boyunca yemeyecekmi zaten
canim anne sutunu 8 yasina kadar veren diydum ben. cocga verdkca icer ama onun cocuga 1.5 yas sonrasi o kadar faydasi olmaz. hele hele cocukta istahszlk varsa bide. demek ki cocuga sut yaramiyor. bu durumda kesilmeli ve kati gidaya adapte etmeliÇünkü dünya sağlık örgütü ve Türkiye'deki doktorlar iki yaşa kadar emzirin diyor
Benimki iki buçuk yaşa kadar emdi ama öğünde de oturup lokantadaki az çorba ve az pilav üstü döner yerdi
Anne sütüne bağımlı değil sadece ara öğün şeklinde yediğinde kimse bırakın demez ki
anne sutu her zaman faydalidir,isterse 5 yasina gelsinne alakasi var. kati gida omru boyunca yicek olmasi 1.5 yasinda sutu icmesini mi gerektiriyor. 1.5 yasinda cocuga sut kati gida kadar yaramaz. arti istahini keser. 1.5 yasa kadar alinan sut kafidir. hele ki cocukta istahsizlik da varsa bi de.
İrmikli yoğurt çorbasını benim yavru yemiyorHaklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum ama yok iste yemeyince o kavanoz mamalarindan denemek de lazim. Sadece onlarla buyuyen cocuklar var ve yasiyorlar saglikli sukurler olsunolaya boyle bakin. Hazir gida degil de sadece kavanoz mamasi deneyin. Cesit cesit corba yapmayin diyor mesela bizim doktorumuz. Hep ayni corbayi yapin bir sure ve sadece bir kasik verin diyor. Ondan bikinca baskasina gecin diyor. Bu yontemi de denediniz mi? Irmikli yogurt corbasini yemeyen bebek yoktur mesela. Kasiga sinir oluyorsa baska kasik alin. Kendi kasiginizla da deneyin. Ev makarnalari var eriste gibi onlardan da deneyebilirsiniz. Cogu bebek sever. Bulgur pilavi,pirinc pilavi,kofte,firinda az baharatli patates vs. aklima geleni yaziyorum benim oglum da cok istahsizdir,21 aylikolacak haftaya.
doktora danismak lazm. bz tabi burdan yanlis yonlendirmis olmayalm. ama soyle dusun vucut buyudukca bebegin ilk aylarndaki ihtiyacndan daha fazlasi gereklidir. sut ilk aylar yeterliyken 1 yas sonrasi temel gida degildir.anne sutu her zaman faydalidir,isterse 5 yasina gelsin
biz bu konuda anlasamayiz bosuna ugrasmayalim, doktorlar bile aralarinda anlasamiyoalr zaten :)
beni kimse inandiramaz anne sutunun bi yastan sonra faydasiz olduguna senide inandiramaz faydali olduguna
8 yaş mııııcanim anne sutunu 8 yasina kadar veren diydum ben. cocga verdkca icer ama onun cocuga 1.5 yas sonrasi o kadar faydasi olmaz. hele hele cocukta istahszlk varsa bide. demek ki cocuga sut yaramiyor. bu durumda kesilmeli ve kati gidaya adapte etmeli
aynennnn. cocuk disarda oynuyo kosturuyo eve gelip emiyo cikiyo oyuna devam.8 yaş mıııı
öyle mi dersin
eline verip dışarı çıkıyoruz ama kuş kadar yerKaşıkla değil de elinle verebileceğin şeyler yapsan nasıl olur ? Mesela makarna pişir parka falan götür orda elinle ver. Bazen çocuklarda fayda ediyor.
Aynı dert bizde de var canım 20 ayımız bitecek sadece süt içiyor..merhaba anneler suan çok üzgünüm 17 aylık oğlum da büyük iştahsızlık var 1 yaşına kadar masaAllah derdı herkes çok ilerideydi bir yaşindan sonra azar azar zayıfladı suan inanin sadece sabah kahvaltısı etmiş 9 da . öğlen boyunca gram birşey yemedi akşam 8 de üç beş kaşık yoğurt ekmek yedi şimdi babası uyutmaya götürdü napıcam ben bılmıyorum diş degil çünkü neredeyse hepsı çıktı ne olur yardım edin her öğün icin artık dışarı çıkıyorum yesin diye
doktora danismak lazm. bz tabi burdan yanlis yonlendirmis olmayalm. ama soyle dusun vucut buyudukca bebegin ilk aylarndaki ihtiyacndan daha fazlasi gereklidir. sut ilk aylar yeterliyken 1 yas sonrasi temel gida degildir.
benim doktorum her ay her yas ta anne sutunun ozelliginin degistigini, her aya yasa uygun içerige sahip oldugunu soyler hep,yani 1 yalik çcoukla 2 yasindaki çocugun anneisnin verdigi sut ayni deil içerik açisindandoktora danismak lazm. bz tabi burdan yanlis yonlendirmis olmayalm. ama soyle dusun vucut buyudukca bebegin ilk aylarndaki ihtiyacndan daha fazlasi gereklidir. sut ilk aylar yeterliyken 1 yas sonrasi temel gida degildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?