- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
Duzelir ya, zamana birakmak lazim,doktora goturdunuz mu? Irmigin yanina az bisey misir unu koyarak yapin corbayi. Icine de sadece et suyu. Yogurt da ev yogurdu olursa belki yer. Ya denemek lazim iste, uzerine tereyagli naneli sos yapabilirsiniz ya da kimyonla az kirmizi biber renk verebilir. Bebek deyip geciyoruz ama gorsellige de onem veriyor minikler :)İrmikli yoğurt çorbasını benim yavru yemiyordilinde alt ön dişlerin hizasında aft gibi pamukçuk gibi olmuş emmiyor dünden beri ve iştah zaten yok sadece sevdiği şeyleri veriyorum istediğini yiyoor fakat çok az
Benim oğlum daha 4.5 aylıkken böyle bir alerji durumu olmuştu, emzirdiğim için ben diyet yapmıştım. İnanılmaz zordu. Kardeşinizi de, sizi de çok iyi anlıyorum.
İnşallah zamanla herşeyden yer fıstık :)
Kavanozda ki meyve purelerini neden onermiyorsunuz?Bu kadar stres yapmayin. Emiyor mu? Mama yiyor mu yani devam sutu vs? Kavanozlardaki meyve purelerini hic tavsiye etmem ama hic bir sey yemeyen cocuklarin onlardan yediklerini duydum. Denediniz mi?
Doktorunuz ne diyor? Multuvitamin surup onermesini isteyin. Bir de balik yagi alin yinedoktor tavsiyesi ile tabii ki. Sakin kafaniza gore biskuvi falan vermeyin. Meyve sularihazirlamayi denediniz mi? Farkli tarifler vs?
Hepsinde katki maddesi var. bir tanesini alip icini acip bakin evde yapilana benziyor mu tip olarak? L-askorbik asit diye geciyor icindeki yabanci madde. Mumkunse verilmemeli,eger ki cocuk baska bir seyler yiyorsa tabii. Ben gunde 1 ogun bile yemek yese verilmemesi gerektigini ogrendim doktorumdan.Kavanozda ki meyve purelerini neden onermiyorsunuz?
Ben de insallah gelecek bebegim icin arastirma yapiyorum da bir arkadasim onlarin organik sertifikali ve katki maddesiz oldugunu soyledi(tabi ki iyi markalarin). Ama markette pazarda ki cogu meyveler hep hormonlu mantikli geldi bana. Galiba ne yedirecegimi sasiracagim
Istanbuldaysaniz cocuk dr unuz kim?Hepsinde katki maddesi var. bir tanesini alip icini acip bakin evde yapilana benziyor mu tip olarak? L-askorbik asit diye geciyor icindeki yabanci madde. Mumkunse verilmemeli,eger ki cocuk baska bir seyler yiyorsa tabii. Ben gunde 1 ogun bile yemek yese verilmemesi gerektigini ogrendim doktorumdan.
Yok bursadayim ben. Doktorumuza guveniyorum acikcasi ondan icim rahat. Duzgun doktoru bulursaniz sizin de kafaniz rahat olur,umarim bulursunuz. Saglikla alin kucaginizaIstanbuldaysaniz cocuk dr unuz kim?
Cok tesekkurler. Kadin dogumcumu buldum da insallah icime sinen bi dr da bulurum simdiden arastirmadayim vallaYok bursadayim ben. Doktorumuza guveniyorum acikcasi ondan icim rahat. Duzgun doktoru bulursaniz sizin de kafaniz rahat olur,umarim bulursunuz. Saglikla alin kucaginiza
Kaşıkla vermeyin önüne koyun kendi yesin.ya inanin benim yaptığımı kimse yapmaz ben hele hazır gıda konusunda o kadar pimpirik biriyim sorma yani . bu güne kadar hazır boğaz'dan geçmedi meyve suyu herşey herşey yapıyorum yok kaşık görümce cıldırıyor ilaç hiç vermek istemiyorum of ya
Yok bursadayim ben. Doktorumuza guveniyorum acikcasi ondan icim rahat. Duzgun doktoru bulursaniz sizin de kafaniz rahat olur,umarim bulursunuz. Saglikla alin kucaginiza
Bizim ki şükür geçti. Kanlı sümüklü kaka ile farkettik. Aşı dan sonra ortaya çıktı, asının içinde bulunan yumurtadan dolayı.inşallah en kısa zamanda temennimiz o
sizin geçti mi alerjiniz ne durumda seyretti?
Anne sutu aliyorsa derhal kesmenizi oneririm.uzun sure emen cocuklarda istah sorunu olabiliyor.bi arkadasin dr bu yontemi uyguladı.ilk birkac gun zorlandi ama sonra bebek herseyi yemeye basladi.yemek secmesine asla izin vermeyin.emin olun acliktan ölmez.onu yemiyo bunu yapayim gibi secenekler sunmayın.merhaba anneler suan çok üzgünüm 17 aylık oğlum da büyük iştahsızlık var 1 yaşına kadar masaAllah derdı herkes çok ilerideydi bir yaşindan sonra azar azar zayıfladı suan inanin sadece sabah kahvaltısı etmiş 9 da . öğlen boyunca gram birşey yemedi akşam 8 de üç beş kaşık yoğurt ekmek yedi şimdi babası uyutmaya götürdü napıcam ben bılmıyorum diş degil çünkü neredeyse hepsı çıktı ne olur yardım edin her öğün icin artık dışarı çıkıyorum yesin diye
Bizim ki şükür geçti. Kanlı sümüklü kaka ile farkettik. Aşı dan sonra ortaya çıktı, asının içinde bulunan yumurtadan dolayı.
Bir süre neocate mama ile takviye yaptık.
Sonra yavaş yavaş diyeti açtık.
Şimdi yeni yeni inek sütü veriyoruz, sulandırarak tabi. Çilek yasak.
Bunlar dışında hemen herşeyi yiyor.
Dr lar ne diyor, kaç yasına kadar devam edermiş bu durum?
Ozlem balci pedmerde kendisi. Pedmerin butun cocuk doktorlarindan memnunuz aslinda,acilde isimiz dustu hepsine de. Ama rutin kontrol icin ozlem hanima gidiyoruz.O zaman ben sorayım, doktorunuz kim?
Feryal beye gittik en son, memnun kaldık ama çok yoğun.Ozlem balci pedmerde kendisi. Pedmerin butun cocuk doktorlarindan memnunuz aslinda,acilde isimiz dustu hepsine de. Ama rutin kontrol icin ozlem hanima gidiyoruz.
Rica ederimFeryal beye gittik en son, memnun kaldık ama çok yoğun.
Özlem hanım da aklımızda olsun ikinci seçenek olarak, teşekkür ederim.
aynen öyle yaBenim kardeşimde 6 yasına girecek ve sadece cicibebe süt içer başka Yedigi içtiği bisey yok bi turlu yemek yemiyor doktorlar da çare degil(((
hımm anladım..
bize neocate iyi gelmemişti, aynı şekilde kakasından farketmiştik.
azalıyor ama net bir yaş söylemedi doktorumuz.
beş yaşına girmek üzere testlerini yeniden yaptırdık, bakalım sonuçlara göre hareket edeceğiz.
merhaba. sanırım süt alerjiniz var. bu yorumunuza denk geldim başka yorumunuz var mı bilmiyorum. ne testi yapılıyor acaba çocuğunuza? bizde 2 ay aşılarından sonra çıkmış alerji çok fazla ağır metal içeriği nedeniyle bağırsak zorlandığı için ama tabi sevgili doktorumuz yok meme reddi yok cildi hassas yok sütün yaramıyor mama ver gibi önerilerde bulununca bende inatla yaramayan anne sütü mü olur diyip zorlada olsa 6. ayına kadar dayandım. 4 ay boyunca ne kilo aldı ne boyu uzadı. tabi ağlamalar sancılar kızımı da bizi de perişan etti. 6. ayını doldurduğu gün pes edip mama verdim onu da almadı uyuyunca zorla 25 ml içirdim 1 saat sonra uyandı hepsini çıkarttı ve birden bütün vücudu kızarıp şişti. acile zor yetiştirdik küçük dili şişmiş ve solunum durmak üzereymiş. ertesi gün çocuk alerjiye sevk edildik. deri testi yapıldı ağlarken bayıldı kızım. sonrasında felaket seneryolarını sıraladılar hastane başıma yıkıldı sanki. iki tane raporlu mama varmış ikisini de almadı. ben diyete girip emzirererek büyüttüm. ve sonra öğrendim ki 7 yaşından önce o deri testlerinin hiç biri bir işe yaramıyormuş. yani tamamen ticari rant için tuzağa düşmüşüz. astım olur diye tedavi bile önermişlerdi. bunların hepsini amerikadaki bir türk doktordan öğrendim. ve alerjiyi onun tavsiyeleriyle yendik. ve ne olursa önce ona sorup öyle hareket ettim. kızım 3.5 yaşında çok şükür ilaç kullanmışlığı bile yok o doktor sayesinde. ama burda kime götürdüysem dayadı antibiyotiği. büyük insan değerleriyle sunulan tahlil sonuçlarımı dersiniz hastanelik olursunuz tehditleri mi dersiniz neler neler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?