Ağlama krizine girdiğim bir evlilik yıl dönümü..

Allah her zaman iyilerle karşılaştırsın.

8 yıl kadastro davasının bitmesini bekledim ama bu intikam planını bekliyemicem.

Mahkeme koridorunu yaşayan bilir. İllaki zor süreç alacak.Psikolojik destek alın.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Tabi ki alice harikalar diyarında büyümedim:) bende ülkemizde doğdum büyüdüm. Sadece eşimin bu kadar çirkinleşeceğini tahmin etmiyordum, karşılıklı konuşulur ve anlaşmalı için çabalar sandım. O benim onu yakaladığımı anlayınca hemen yangından mal kaçırır gibi iftiralarla boşanma davası açtı.

Benim erkek kuzenim, şu an davamı üstleniyor, 2 kere evlendi boşandı. İkisinde de eski eşleri ile anlaşmalı boşandı. İlk eşiyle ortak çocukları yok. Ona rağmen kadın ne istiyorsa verdi. İkinci eşiyle 2 ortak çocukları var. İkinci eşine dünyanın malını bıraktı, hala eski eşine yardım yapar, çocuklarının okul taksitleri, tatilleri, giyim, kuşam, kurs onda. Ek kartı hala eski eşinde istediği gibi eski eşi kullanır. Bir şeyi belirteyim kuzenimin durumu baya iyi, hem hukuk bürosu var yanında 25 avukat çalışıyor hem de başka gelirleri var. Ona rağmen istemeyen bunların hiçbirini yapmazdı. Durumu yokuşa sürer, çirkinleşirdi.

İkinci eşiyle hadi ortak çocukları var. İlk eşiyle hiçbir ortak kan bağı yok ona rağmen 1. eski eşi de ne talep etti ise verdi, eski eşiyle anlaşmalı boşandı. Kadın evlilikte kalmak istemedi, ingiltere'ye gitti. Çekişmeli süreçlerinin hepsini biliyor ama eşlerinin helalliğini alıp ayrıldı. Ben eşimden de anlaşmalı boşanma talebi bekledim onun yerine çirkinleşti. Bizim ailede başka da boşanan yok.

Eşimin ablası boşanmış, hem de eski eşiyle yıllarca mal mülk kavgasına çok çirkinleşmişler. Zaten paracı bir aile. Paralarını alma da ne yaparsan yap modundalar. Şimdi anlıyorum onlar için diğer çocuklarının da çirkinleşmesi bir şey değil ki. Zaten diğer evlilikte çirkinleşip bitmiş, alışıklar. O yüzden umursamadılar. Biz alışık değildik şok olduk.

Çocuk konusunda da, ben anne olmak istiyorum ama kuzeniniz gibi yana yakıla değil. Kim olursa evlenip hemen çocuk yapayım deseydim 20'lerimde evlenirdim zaten. Benim için baba adayı çok önemli. İçime sinmeyen biri olursa gene olmaz. Ciddi olalım, yaşım 38. Hemen dava bitseydi bile önüme gelecek erkeklerin hepsi 40 ve üstü. Ve ülkemizde çoğu bu yaşlardaki erkeklerin çocuğu veya çocukları var. Beni çok sevecek, benden de bir tane isteyecek, şartlar uyacak vs ölme eşeğim ölme. Zaten bir veya iki çocuğu olup benden de çocuk istemesi için bir erkeğin çok iyi para kazanması lazım. Çünkü birden çok çocuğa bakacak, nafaka verecek, bizim çocuğa da bakacak vs. Yani benim anne olma ihtimalim düşük. İmkansız değil ama düşük. 20'lerin sonunda boşanıyor olsaydım, 38 değil 28 olsaydım anlaşmalı boşanma mantıklı olurdu. Ama şu an birkaç senenin de çok bir fark edeceğini sanmıyorum. Bir de şu var, diyelim yumurtam var karşıma gelecek adam tahminen 40'lı yaşların sonuna doğru olacak, beni çok seviyor olabilir ama çocuk istemeyecek de olabilir. Belki bende 48 yaşında olsam çocuk istemeyeceğim.

Eşim çocuk da yapabilir, evlenebilir de. Diğer üyelere de yazdım. Evlensin çocuğu da olsun. Ahlarım tutacaksa evli iken tutması daha iyi olur. Ben çocuksuz eşsiz kalsın diye ah etmedim ki. Tam tersini dedim, çocuğu da olsun eşi de. Ahlarım ona evliyken daim olsun dedim hatta. O yüzden sıkıntı yok. Evlenip çocuğu olduğunu duysam krize girmem yani. Şu an sevgili edinmiş bile olabilir. Evli iken sadakati olmayanın şimdi mi sadakati olacak? Tabi ki olmayacak.

Yani çocuk konusu artık benim için nasip kısmet. Bir daha evlenirsem korunmayacağım. Olursa olur diyeceğim. Ama olmazsa da vardır bir hayır diye bakıyorum. Benim kuzenim iki çocuklu olmasına rağmen boşandı. Boşanan boşanıyor.

Bu arada ben eşimin yerinde olsaydım, eşimi aldatmış olsaydım, eşimin ayağına gider, ondan özür diler anlaşmalı boşanma için çok çabalardım. Helallik isterdim, mert ve ahlaklı erkek bunu yapardı. Onu kendim gibi sanmışım, en büyük yanılgım bu oldu. Ama hayatımın en pahalı ve en öğretici dersini aldım. Resmen çivi gibi kafama çakıldı. inşallah bir daha aynı hataları ne olursa olsun yapmayacağım.

Size bir sorum var.

Alacağım katılma payının yıllar içinde kuşa dönüp dönmemesi umrumda bile değil. Zaten yaşadığım acıların kefareti hiçbir meblağ olamaz.

Diyelim anlaşmalı boşandım. Adam mahkemelerde yıllarca sürünmedi, bana dert olmaz mı? Pes etmişim gibi, tereyağından kıl çeker gibi adama sorunsuz bir boşanma hediye ettim diye dert olmaz mı? Seneler sonra keşke hemen pes etmeseydim der miyim?

Hemen anlaşmalı boşanıp bundan sonrasında pişman olan tanıdığınız müvekkil var mı? Ciddi soruyorum.

Evet bunlara rağmen sevmeye devam ettim eşimi.

Sadece ilk günden seni sevmiyorum demedi, sadece seviyorum deyip hiç hissettirmedi, gerçi o da sevmemek oluyor.

Sorunuza gelirsek, eşimi çok sevdim ama yavaş yavaş anlıyorum ki tahminen kendimi o ilişkide hiç sevmiyordum, kendime vermem gereken sevgiyi ona da vererek sevdim o yüzden de ondan vazgeçemedim. Başlangıçta ilişkide kendimi seviyordum, sonradan kendimi sevmemeye başladım. Kendime olan sevgimi de onun üzerinden konumlandırdım o yüzden ondan vazgeçemedim. Evliliğimde bazen sevilmediğimi hissediyordum, bir şeyler eşim tarafından eksik gibiydi ama anlayamıyordum, hep kendimde hata aradım, hüsnü kuruntu yapıyorsun, seni seviyor dedim, halbuki bir insan yanlış hissedemezmiş. Bazı zamanlar sevilmediğimi hissediyordum sevilmiyormuşum.

Ve bir laf var doğruymuş. ''Yanlış düşünebilir, yanlış anlayabilir veya yanlış bilebilirsin ama yanlış hissedemezsin.''

Bu arada full eşime yapışmadım. Bir kere ayrılalım dedi, tamam avukata gidelim dedim. Kararlıydım boşanacaktım. Sonra ağlaya ağlaya kendisi vazgeçti. Terapi alalım dedi, tamam dedim. Yani bir iki kere rest çektim. Sadece değerimden çok kaybettim, yerine koyamadım. Sınırlarımı koruyamadım en büyük kaybım bu oldu. Bana saygısı gitti.

Yazılan cevapların hepsini okumadım belki yazan da olmuştur ama bir psikiyatrik yardım almayı düşündünüz mü? Süreci biraz daha atlatılabilir kılabilirdi.
Terapi aldım, iyi geldi. Tekrar başlayabilirim sanırım. Kendimle ilgili ciddi çözümlemeler yapmıştım. Psikolojik kitap da okuyorum. Bildiğiniz kitap vs var mı?

Ben de aynın şekilde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…