- 9 Mart 2011
- 12.073
- 9.771
- 448
- Konu Sahibi MakrokozmosileMikroKozmos
-
intıkaaamı unuttunYok konu sahibi kanını yerde komayacak, intikam alınacak. Töre, namıs bunu gerektirir.
Allah her zaman iyilerle karşılaştırsın.Herkese Merhaba,
Evliliğim ile ilgili konumun linkini bırakıyorum. İsteyen okuyabilir.
İçimdeki öfkeyi bitiremiyorum, lütfen fikir istiyorum.
Bu konuyu ağlamaktan şişmiş gözlerle yazıyorum. Çok kısaca özetlemem gerekirse çekişmeli boşanma sürecindeyim. Eşim beni sevmeden evlenmiş, hep yıllarım evliliğim için mücadele ederek geçti. 3 yıllık evli iken birden fazla kadınla aldatıldığımı öğrendim. Daha bunu sindiremeden eşim yakalandığını anlayıp bana çok ağır iftiralar atarak çekişmeli boşanma davası açtı.
1 hafta içinde sinir krizleri geçirerek evimi boşalttım.(kayınpederin eviydi). İşimden ayrılmak durumunda kaldım. İşyerinde birden fazla kere fenalık geçirdim, hastaneye kaldırıldım. Çok ama çok zor bir yıl geçirdim. Çok ciddi travmalarım var. Anlatsam sayfalar yetmez. En ufak bir tetiklenmede travmalarım hortluyor. Şimdi evliliğimde 4.yıl dönümü geldi çattı ve ben çekişmeli boşanıyorum.
Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. Gene bir ağlama krizi geldi.İşten eve gelip ağlama krizine girdim. Öfkem geçmiyor. Kaybım çok büyük. Anne olma şansım yok. Artık kimseye inancım yok. Hayata inancım kırıldı. Eşime sadece iyilik yaptım, ona tüm benliğimle sevgi, sadakat verdim; başıma gelmeyen kötülük kalmadı. Benden bir özür bile dilemedi, benden bir helallik bile istemedi. Aldattığı yetmemiş gibi bir de insan onuruna hakaret olan iftiralara uğradım. Bu 1 yılda hayatımın en kötü yılını yaşadım. 38 yılda, bu yıl kadar zorlandığım hiç olmamıştı.
Herkese sormak istiyorum. Bunun nasıl üstesinden geleceğim? Yapılanı hala hazmedemiyorum. 1 yıl geçti ama öfkem hala taze. Yapılan kötülükler çok fazla geldi. İçimde inanılmaz bir hayata kırgınlık var. İçimdeki bu öfke bana zarar verir diye korkuyorum. Siz biten ilişkileriniz veya evliliklerinizde ne zaman nötr oldunuz?
Daha duruşmalar başlamadı. Eşimi ve ailesini görüp daha ne tetiklenmeler yaşayacağım kimbilir. Adliyede öfke patlaması yaşamaktan da korkuyorum. Herkes kapat artık konuyu diyor ama kapatamıyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz? Bu öfke, kırgınlık ne zaman dinecek? 1 yıl geçti öfkem dinmedi, daha ne kadar travmalarım tetiklenecek?
Okuyan ve mesaj yazan herkese teşekkür ediyorum.
8 yıl kadastro davasının bitmesini bekledim ama bu intikam planını bekliyemicem.bence kabul etseniz iyi olur
yani erkeklerden çok var öyle elini kolunu sallayarak gidip hayatını yaşayan,
sizinki nasrettin hoca hikayesi gibi dikenli çift çekeceksiniz de koyunlar takılacak da yününü alacaksınız da satacaksınız da paranız olacak, borcu ödeyeceksiniz
adam evlenecek de çocuk yapacak da o kadın annelik etmeyecek onu bırakacak da evliliğiyle eşiyle sınanacak da
belki çok aşık olacak kadın da, çok güzel evliliği de olacak ve mis gibi bir çocuğu olacak. o zaman kahrınızdan ölecek misiniz?
Mahkeme koridorunu yaşayan bilir. İllaki zor süreç alacak.Psikolojik destek alın.Herkese Merhaba,
Evliliğim ile ilgili konumun linkini bırakıyorum. İsteyen okuyabilir.
İçimdeki öfkeyi bitiremiyorum, lütfen fikir istiyorum.
Bu konuyu ağlamaktan şişmiş gözlerle yazıyorum. Çok kısaca özetlemem gerekirse çekişmeli boşanma sürecindeyim. Eşim beni sevmeden evlenmiş, hep yıllarım evliliğim için mücadele ederek geçti. 3 yıllık evli iken birden fazla kadınla aldatıldığımı öğrendim. Daha bunu sindiremeden eşim yakalandığını anlayıp bana çok ağır iftiralar atarak çekişmeli boşanma davası açtı.
1 hafta içinde sinir krizleri geçirerek evimi boşalttım.(kayınpederin eviydi). İşimden ayrılmak durumunda kaldım. İşyerinde birden fazla kere fenalık geçirdim, hastaneye kaldırıldım. Çok ama çok zor bir yıl geçirdim. Çok ciddi travmalarım var. Anlatsam sayfalar yetmez. En ufak bir tetiklenmede travmalarım hortluyor. Şimdi evliliğimde 4.yıl dönümü geldi çattı ve ben çekişmeli boşanıyorum.
Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. Gene bir ağlama krizi geldi.İşten eve gelip ağlama krizine girdim. Öfkem geçmiyor. Kaybım çok büyük. Anne olma şansım yok. Artık kimseye inancım yok. Hayata inancım kırıldı. Eşime sadece iyilik yaptım, ona tüm benliğimle sevgi, sadakat verdim; başıma gelmeyen kötülük kalmadı. Benden bir özür bile dilemedi, benden bir helallik bile istemedi. Aldattığı yetmemiş gibi bir de insan onuruna hakaret olan iftiralara uğradım. Bu 1 yılda hayatımın en kötü yılını yaşadım. 38 yılda, bu yıl kadar zorlandığım hiç olmamıştı.
Herkese sormak istiyorum. Bunun nasıl üstesinden geleceğim? Yapılanı hala hazmedemiyorum. 1 yıl geçti ama öfkem hala taze. Yapılan kötülükler çok fazla geldi. İçimde inanılmaz bir hayata kırgınlık var. İçimdeki bu öfke bana zarar verir diye korkuyorum. Siz biten ilişkileriniz veya evliliklerinizde ne zaman nötr oldunuz?
Daha duruşmalar başlamadı. Eşimi ve ailesini görüp daha ne tetiklenmeler yaşayacağım kimbilir. Adliyede öfke patlaması yaşamaktan da korkuyorum. Herkes kapat artık konuyu diyor ama kapatamıyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz? Bu öfke, kırgınlık ne zaman dinecek? 1 yıl geçti öfkem dinmedi, daha ne kadar travmalarım tetiklenecek?
Okuyan ve mesaj yazan herkese teşekkür ediyorum.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.benim anlamadığım olay şu
-adam çok çirkinleşti, ailesi de iftiralar atıyor vs diyip duruyorsunuz....
güzel kardeşim adam sizi aldatmış, aldatan adamın daha başka yemeyeceği herhangi bir b.k olabilir mi?
zaten evlilik boyunca fazla verici olan, taviz derecesinde davranan sizmişsiniz. siz zaten olmayan bir evliliğin içinde kendinizi kandırıyormuşsunuz
ki kadın bu kadar totosunu kaldırmasa da erkekler zaten kolay aldatıyor, ama sizinkinin zaten size bi sevgisi saygısı yokmuş, o hayli hayli aldatır
yani şey değil misiniz biraz (birazı şüpheli)
fazla pembe gözlüklü?
siz bu ülkede yaşamadınız mı. sizi geçen sene bugünlerde bu ülkeye mancınıkla mı fırlattılar?
ne biliyim hukuka adalete filan da hala inanıyorsunuz
yavv ne hukuku? neyin adaleti? 4 sene adliye dava kağıt kürek uğraşınca adalet mi olmuş olacak? (ha Allah'a inanıyorsunuzdur, ilahi adaleti umut ediyorsunuzdur, bu başka ama şu ülkede bir şekilde adaletin tecelli edeceğine inanmak için hele hele son gündemlerle yani artık pembe gözlüklü değil baştan aşağı pesbembe boya küpüne banmış olmak lazım)
dava 4 sene sürerse asıl çocuk için süre sıkıntısı olan sizsiniz asıl o sizden intikam almış olacak. isterse 5-10 sene sürsün yani ne olacak en kötü o çocuğu evlilik dışı yapar. çok mu dert? neden onun yaşının sizden büyük olmasına takıyorsunuz ki? o erkek. onun için 40lı yaşlar kritik eşik değil.
sizi aldatan adam çocuğu evlilik dışı yapınca mı utanacak? nesine utansın herkes zaten biliyor ki boşandınız temelde sadece mahkeme bitmemiş. kimse takmaz bile adam 2 sene sonra çocuk yapsa.
ya da 50 yaşında yapar çocuk. siz yapabilir misiniz evlilik dışı, veya 50 yaşında çocuk? %99 yapamazsınız. kim kimden adalet bulmuş oluyor böyle? ha "ortak mala çökmek istiyor, ben de vermem o malı yedirmem" demeniz OK de, neden "benden büyük" diye vurguluyorsunuz o zaman? malla yaşın alakası yok ki.
kuzenim boşanıyor davanın neredeyse senesi oldu. eşini eve bakmadığı, eline geçen 3 kuruş parayı da içkiye okeye sigaraya bastığı, kahveden çıkmadığı hem çalışan hem çocuklara bakan kadın tarafı olduğu için boşuyor. aldatma filan yok ama zaten öyle büyük bir aşk da yoktu yaşı 35 olmuştu çocuk istiyordu adam da evlenelim geçinir gideriz demişti evlenmişlerdi zamanında. 17 sene sonra daha da adamın içkisine sigarasına para tutmamasına her sorumluluğun kendisinde olmasına (hem işte çalış, hem evde çalış hem çocuklar vs vs. enişte ev nasıl dönüyor bilmeyen birisi) yeter dedi boşanıyorlar.
neyse tabii ki adam anlaşmalı kabul etmedi
tabi ki aldattı da dedi, her iftirayı da attı
adam para kazanmadığı kuzen de anca eve baktığı için zaten mal mülkleri yok
adam evden de gitmediği için kuzenim çıktı evden başka yer tuttu
neyse ev sahibi kirayı vermeyince enişteyi evden atmış, bu yine geldi kuzenin kapısına dayandı
kaç kere uzaklaştırma aldı hala sürekli kapıya dayanıyor
kardeşleri her gün geliyor "boşanırsan abime kim bakacak ortada kalır boşama" baskısı yapıyorlar
atmadığı iftira kalmayan adama (aldatma, mal kaçırma her iftirayı attı) hala daha bir de ne olur boşama diye yalvarıyorlar
adam ha bire dilekçe verip duruyor
gülersiniz dilekçeye şey bile yazmış "karım evden gitti, ben sokakta kaldım"
la manyak zaten kadın o yüzden boşuyor seni. kira ödeyemeyen, senelerdir totonu kaldırıp çalışmayan bir adam olduğun için...
neyse. biz biliyorduk böyle olacağını. zatn beklediğimiz buydu hiç sürpriz de olmadı...
yani böyle. normal boşanan kaç adam var ülkede? ay etrafınızn tümden salon beyefendisi mi dolu sizin pamuklar arasında mı yetiştiniz bilmiyorum ki.
"oğlumuzun yediği b.kları biliyoruz kızım sen kurtul bundan yoluna bak" diyen kaç aile var?
ne sanıyordunuz?
ne biliyim ciddi soruyorum bu ülkede bu kadar pespembe şepşeker olmak bir başarı, hiç mi etrafınızda aldatan boşanan yoktu? nasıl bir alemdeydiniz yaşınız neredeyse 40 çünkü. bakın duyarlı hassas bir insansınız anlıyorum. daha önce de konunuza yazmıştım. ama ben bu kadar şefkatli hassas olup bu kadar kendini koruyamamayı anlamıyorum.
ki benim etrafımda mesela ailemde boşanma yok gibi bişey büyük olay çıkar her boşanmada. kadınlar korkar boşanmaz. dul kalacağına öl yani.
ama mesela arkadaş çevrem ya evli değil ya boşanmış hatta 2. turu da döndüler 3. turdalar genelde. hani bir çevresinde olmasa başka çevrenizde oluyor, hiç değilse etrafta melekte komşuda vs vs görüyorsunuz
ilişkilerin oldukça çetrefilli olduğu, erkeklerin epey epey bi leş olduğu bir ülke burası. %90 durum bu.
nasıl olup da tüm bunlardan azade kaldığınıa kalacağınıza nasıl böyle tatlış asude devam edeceğinize bu kadar kani olmuştunuz anlamıyorum..anlayamıyorum bunu.
bakın deseniz adam beni çooook seviyordu
hep el üstünde tutardı acaip süper düper evliliğimiz vardı
şok oldum sindiremiyorum deseniz OK, o istisnai adamı bulmuşsunuz, cidden zor gelmiş derim.
ama siz zaten bir yanılsamanın içindeydiniz
illa ki uyanacaktınız...
Size bir sorum var.Adam zaten iyi biri demiyoruz ama kazanç ve kayıp dengesini gözetmek lazım. Ben avukatım ve şunu rahatlıkla söyleyeyim, adliyeden adalet beklemek, bir rüya, bir hayal. Hangi dünyada ve ülkede yaşıyoruz. Mahkemenin verdiği karardan da memnun olmayacak bundan 100% eminim. Boşanma davası 4-5 yıl kesinleşmesi sürecek( en az) bunun ilk 2 -2,5 yılı yerel mahkemede geçecek, hadi konu sahibinin lehine bir karar verildi, maddi ve manevi tazminat aldı. Tazminatlar, tazminatı ödeyecek kişiye göre belirlenir, yani alacağı bence en fazla 200-300 bin , ama bunu kesinleşmeden alamaz. 2030 yılında 200-300 bin TL ‘ ye ne alanır ki.
Bir de mal davası var, o boşanma kesinleştikten sonra değerlendirmeye alınacak, yani mal davası 4-5 yıl boşanma davasından sonra görülecek ve onun kararı da 2-3 yıl sürse.
Ayrıca mal davasında sanki evin yarısını , arabanın yarısını alırım gibi bir düşünce var. Kesinlikle öyle değil, geçenlerde şu an 7 milyon eden evden 500 bin TL katkı payı alacağı çıktı, Ben erkek vekiliyim , yani evin yarısı falan değil .
Şimdi herşeyin bitmesi 7-8 yıl sürecek ve konu sahibinin eline geçen para , külüstür bir araba almaya bile yetmeyecek. Dava yoluna devam ederse bunu kazanacak. 7-8 yıl evli kalmanın , onun soyadını taşımanın , ilşkiye başlayamamanın, sürekli davayı takip edip düşünmenin, karşılığı bu.
Eğer bir an önce bitirirse evli olmaktan, o adamın soyadını taşımaktan, adamla arasındaki bağdan kurtulur. Eğer biri ölse hala birbirlerinin mirasçıları, biri ölse şartları varsa diğerinin dul maaşı alması mümkün, birbirlerinin organlarının bağışlanıp bağışlanmayacağı konusunda karar verme yetkisi büyük ölçüde eştedir. Biri ölse en büyük tazminat hakkı eşin. Boşandığın anda tüm bu yüklerden kurtuluyorsun.
Konu sahibi hala öfkeli kızgın, hala intikam hırsıyla yaklaştığı , özür beklediği için iyileşmeye başlamıyor, eğer iyileşmek istiyorsa bu evlilikten bir an önce kurtulmalı .
Şimdi eksi ve artılarını dinlediniz, siz kendiniz ve konu sahibi için hangi yolu tercih etmek mantıklı diye düşünürdünüz???
Evet bunlara rağmen sevmeye devam ettim eşimi.allah aşkına çok ciddi olarak soruyorum
birini sevmezseniz size canım dese batar
sesi yılan olur tıslar
ilk günden birine seni sevmiyorum dediniz
ve sizi bırakmadığı gibi sizden ayrılmamak için her şeyi yaptı yapıştı size
ne yapar ne düşünürsünüz
sevebilir misiniz o insanı
saygı duyabilir misiniz kendine saygı duymayan kendini paspas eden insana
bu yaptıkları sizin için bile olsa
üstelik bu kadar kötü bir adamı nasıl sevdiğinizi de anlamıyorum ben
bir sevdiniz olmadı iki sevdiniz olmadı nasıl tiksinmediniz nasıl sevmeye devam ettiniz
sevgi karşılıklı olunca güzeldir
yormaz üzmez kırmaz
her şey kolayca akar gider
bunları yaşayıp nasıl sevmeye devam ettiniz ki
Terapi aldım, iyi geldi. Tekrar başlayabilirim sanırım. Kendimle ilgili ciddi çözümlemeler yapmıştım. Psikolojik kitap da okuyorum. Bildiğiniz kitap vs var mı?Yazılan cevapların hepsini okumadım belki yazan da olmuştur ama bir psikiyatrik yardım almayı düşündünüz mü? Süreci biraz daha atlatılabilir kılabilirdi.
Ben de aynın şekilde .Ben size hayatımı anlatsam,nasıl yaşıyorsun,hâlâ dersiniz.Tabi ki dert yarıştırmıyorum,ama kendinize gelin,lütfen.Kimse sizden daha değerli değil.Canınız sağ,gençsiniz herzaman ümit vardır.O adamın size bıraktığı travmayı bile tenezzül edip,içselleştirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?