Ağlıya ağlıya gözlerim şişti

"Kaynanamin kolu boynu bilezik dolu"
Bu ne gıcık bi tabir ya..

Vallahi bu para konusundan ben de çok sıkıldım evlilik fedakarlıktır ya ne parası ne pulu olmadan da olmuyor tabi ama bu kadar ısrarcı olmanın mantığı ne örf adetmüş tabii ki önemli ama Buda çok aşırı ya bayramda altın falan kuyumcu dükkanı yok ya bu adamların Herhalde kızına da yapacak isterse 50 masraf yapar kaç senedir onlara hizmet ediyor herkesin kendi ailesi başkadır .

Sen de gir iki işte çalış kocana yedir madem
Terbiyesizlige bakın ya.
Babasının kızına verdigi parayı kızı kocasına yediriyormuş.
Sanane !
Kime yedirirse yedirir.
Erkek evlat ayrımına şimdiden girmiş konu sahibesi.
Bir de para mevzusu yapmıyorum deyip durmuş adamın maaşına kadar biliyorsun be !

Bu ne ya doğumgünü, doğumgünü, doğumgünü! Doğumgününe milyarlık altın alıyor, üstünü de babası tamamlayacak, kendi askerde ve aç, siz de diyorsunuz biskrem ye. Şaka mısınız siz

Ayrıca kızına bu kadar yardım etmesini hoş karşılamasam da aynı yardımları size yapmak mecburiyetinde değil. Hatta acıdım adama, yevmiye hesabı iki işte birden çalışıyor ama herkes adamdan birşeyler bekliyor! Evlenmeyi bilen, herşeyini kendi yapar. Nişanlınızın babasına mı güvendiniz?

Bir de yılbaşında falan da hediyeleşme illa olur, adetlerimiz çok ağırdır demişsiniz. Nerenin adetleri bunlar? Bu konuda beklentilerinizin boş çıkacağını görüyorum ki zaten bu kadar hediye Allah hediye diyenlerin sonu pek iyi olmuyor.

Amma karşı empatik herkes yahu....herkes ne anlayışlı maşallah...

Doğum gününde bilmem ne kadar masraf yapacağim diyen adamın hesiyesini kabul etmem ben...bırak yapmasın kaldı ki sen istememişsin...

Kusura bakmayın ama ben sizi paragöz gördüm.
Kayınpederiniz kızına yardım eder sanane? İster evli olsun ister bekar olsun,evli diye ilgilenmeyecek miydi?
Yılbaşında felan bişiler almalarını beklemek felan çok kötü bence.

Oğlan da biraz aileci gibi. Ama adam askerde çok da beklentiye girmemek lazım. Ha şuanda o hediyenin de değeri kalmamış bence. para muhabbetleri ilişkiye yazık ediyor

Yılbaşı ve doğum günü kutlamak ne zaman bizim örf ve adetimiz oldu ona şaşırdım ben :)

Ya ne kadar çirkin ifadeler. Yok kaynanamın kolları altın dolu falan. Ben okurken utandım. Bizim kızlarımız nasıl bu hale geliyor diye de üzüldüm.

Mutlu olmaya bak, bırak sana gelen gelmeyen hediyeleri.

Ben eşimle evlenirken kayınvalidemin kına da avucuma koyacağı altını bile eşim ve ben alıp verdik aileye yük olmasın diye.

Çok şükür bizi bugünlere getirmişler, iki tane altın da eksik kalsın!

askerdeki adamdan yılbaşında hediye beklemek

kısaca komik

o adam seni o gece arayabilirse sadece tek cümle ile mutlu yıllar diyebilirse daha büyük hediye olmaz

doğum gününde hediye alçakmış da ağır olacakmış değerli olacakmış

muhtemelen annen yaşındayım

muhtemelen gelirim de senin anlattıklarının çok çok üstünde

senin borç dediklerini bir çırpıda öderim belki

ama eşim nişanlım sevgilim yani hayatımın hiçbir aşamasında bana 1000 Tl senin doğum gününü harcadım demedi

demez harcamadı, ben istediğim için değil o içinden geldiği için harcar parasını

eğer evlenirsen baba evine gitmek için babandan para istemek zorunda kalmazsın umarım

bazı şeyler göründüğü gibi değildir.

görümcen babasından yol parası almıştır da kocası masraf yapamam seni götürmeye demiştir o da bunu babasına söyleyince babası ben sana veririm gel demiştir belki de

son söz sadece sana değil tüm kızlara

kv kp den tek iğne almadan evlenecek konumda değilseniz evlenmeyin

yardım ederlerse alırsınız o ayrı ama etmezlerse ihtiyacınız kalmayacak şekilde geliriniz olarak evlenin

nişanlımın geliri az demeyin girin bir işte çalışın

çok şey yazardım da; en başta bırak derdim balık başta kokar derdim benm kadar kimse fedakarlık yaparak evlenmedi sonunda hayal kırıklığı yaşamadı nişanım eşofmanlarla oldu kimsenin içinde gururlandırmadılar para para beni 3 yılda bitirdiler evlendiğime gördüğüme tanıdığıma pişmanım şimdi boşanmayı düşünüyorum ben yandım hata yaptım siz yapmayın derdim de neyse kimseyi etkilenmeyeyim

Bu kadar para pul maddiyatçılık benim midemi bulandırır.

Hele "bizde yılbaşında birşey getirmek adettir" demişsiniz ya koptum resmen!
Nerenin adetiymiş o, hem de ağır adetlermiş.
Dalga mı geçiyorsunuz, yolunacak kaz mı sandınız karşı tarafı.
Yılbaşı bizim kültürümüzde nerede var?

Kayınpederin aldığı günlük para, maaşı, validenin bilezikleri.. Ayh size ne yaa.
Siz nişanlınıza güvenmiyorsanız evlenmeyin, ev geçindiremicekseniz evlenmeyin.
Kayınpederin maaşı sizi ilgilendirmez.

cidden bu yılbaşı nerede adetmiş ben de merak ettim

hadi bayramı duyduk

kv kp e oturmaya gidince harçlığı bile duyduk da yılbaşında hindi mi alınıyor acaba

Ben seni şurda hatalı buldum iki de bir evli olmasına rağmen demişsiniz kızı için yahu evli olunca n'oluyo siz nerelisiniz çok merak ettim

içerik ve üslup olarak tek kelimeyle iğrenç bir konu.

sen nereden biliyorsun kp günlük kaç para kazanıyor, ihtiyacı yok pisliğinden çalışıyor ne demek? çalışmak da suç oldu heralde. adam çalışıyor kazanıyor sen kimsin ki nereye harcadığını karısına mı kızına mı verdiğini düşünüyorsun... insan biraz ar eder yav kaynanamın boynu kolu altın dolu ne demek... belli ki göz dikmişsin altınlara. nişanlın çalışmıyormuş bile, babası çok zengin diyorsun. babasıyla evlenseydin o zaman sen babasının emeğiyle kazandığı paraya göz dikmişsin ona güvenerek evleniyorsun... nişanlın da aileci. ve senin gibi birine karşı aileci tavrı iyi aslında. ama sana ağır bir şey alayım, yok bir milyar harcayım falan yine ne iğrenç laflar... hediye pazarlıkla olmaz, hediyenin fiyatı söylenmez, hediye içten geldiği için alınır. siz ilişkiniz ve kalbiniz çok çirkin bence tam birbirinize layıksınız. mutluluklar dilerim.

hadi bayramı duyduk

kv kp e oturmaya gidince harçlığı bile duyduk da yılbaşında hindi mi alınıyor acaba
Sanmam, çok ağır adetlermiş.
Hindi pek ağır sayılmaz
İri bir hindiyse belki

benim zoruma giden çok şey var tek oğlu olmasına ragmen ayrımcılık yapılıyor nişanlım bunları görmüyor

her ne kadar yorumlara cevabi mesajlarınızda nişanlınıza ayrımcılık yapıldığını vurgulamışsanız da şu cümleden sonra düşündüğüm iki şey oldu; ilki kayınpeder nişanlınıza tek oğlu diye iltimas geçse ve kızı umrunda olmasa bu durumu normal göreceksiniz; ikincisi evlenirseniz ve oğlunuz olsa sırf oğlan anasıyım diye ayrı muamele bekleyeceksiniz keza bir de kızınız olursa oğlunuz daha önemli olacak.

bir de "adetlerimiz şöyle şunu alacaksın bunu alacaksın" dedikten sonra "sana 1 milyarlık masraf yaptım" lafı hak edilen bir şey olmuş sanki. nişanlınızın içinden gelerek bir şey yapmasına fırsat verseydiniz o cümle telaffuz edilmezdi. o yüzden nişanlınızı ayıplamadım.

hadi bayramı duyduk

ayy çok güldüm :)) ama zayıf hindi olmasın, irisinden olsun. Ağzına portakal koyacağım çünküüüü :)

Bir de eğer iş adete girerse kız tarafı da zararlı çıkar. Sen nişanlının annesine, babasına, kardeşlerine, yeğenlerine, amca,dayı, teyze ve halasına hediye yaptın mı? Adettir bunlar

Ne kadar az. Beklenti o kadar çok mutluluk .dunya malı tatlım boşver elinizden geldiği kadar calişıp para kazanıp herseyinizi kendiniz yapın kimseyi laf sahibi yapmayın .nişanlinizin para konusu açması çok ayıp

nişanlınız sizden ayrılırsa hiç şaşırmam
ne saçma sapan maddiyatçı tuhaf adetleriniz var
yok yılbaşı yok doğum günü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…