Ağlıya ağlıya gözlerim şişti

Konudaki en iyi yorum bence.
Tek bir noktaya takılıp yazdık yorumları ama çok iyi açıklamışsın tamamen katılıyorum.

Nisanlini bilemem ama senin tavrin burada yorum yapanlara verdiğin tepkilerden belli. Benim de aklim almiyor nasip bir insan kendisine alinacak hediyenin pazarligini yapar. Bir de o hediye için para biriktirmesi konusunda nisanlisina akil verip baban yardim eder diye konusur. Benim nikahli kocam bana hediye aldiginda fiyati sormaya utaniyorym. Hediye gozume azicik pahali gelirse üzülüyorum. Ayrıca yilbasinda nisanli koza hediye alma adeti ne zaman cikti. Çok doğru bulmamakla beraber hadi bayramda falan alinir da. Bu kadinlarin hic ayari yok vallahi. Ya kendi değerlerini hic bilmiyor değmeyecek adamların peşinde heba oluyor, kendilerini kullandiriyorlar ya da erkek tarafini sinekten yağ cikarir gibi sagmaya calisiyorlar.

Konudaki en iyi yorum bence.
Tek bir noktaya takılıp yazdık yorumları ama çok iyi açıklamışsın tamamen katılıyorum.

Sadece bir kısımda haksız oradan yürümüş konu :)

Ama konunun tamamında aslında haksız değil.
Kendisine verilen tepkiler, tavır
Rahatsız edici.
Evlat ayırmanın kızı erkeği yok aslında.
Genellikle erkekler kayırılıyor, bu konuda
kayırılan kız olduğu için içten içe
hoşumuza gitse de bu doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Bu da yanlış.
Kız da sonuçta babasının cebinden alıp kocasının cebine
atan bir tip.
Kızına yağdırıyor olabilirsin.
Ama bunu gelin adayını karşına alıp
Kızımın giderlerini düşünmek zorundayım
Onun için sana hiç bir şey yapamam tavrıyla yapmamalısın.

Babam bana para verecek, daha aileye tam dahil bile olmamis bi hanimefendi gelecek ve bunun lafını edecek, beklentiyi zirvede tutup bana bisey yapmadilar diye virvirlanacak, annemin altini bilezigini konusacak; hadi be ordan! Herkes haddini, yerini bilecek..
Maddiyat önemli degil, mesele para degil ama diyince ortmuyorsunuz o cirkinligi..
Yilbasi adeti neymis ben de merak ettim; hangi abd eyaletindensiniz?
He bi de o kadar "agir" adetleriniz varsa siz de biraz agir durun, kendinizi şu duruma dusurmeyin..
Hakli oldugunuz kisim şu: adam sizi resmen bozmuş, neden oyle davrandi bilemiyorum ama birbirinizi gercekten anladiginiz, duzgun iletisime gecebildiginiz zaman evlenmeyi dusunun bence..

Son düzenleme:
İçim daraldı valla paragöz değilim demişsin ama verdiğin cevaplar bile tuhaf yok kayınpeder şukadar kazanıyo yok kızına 100 tl verdi yok kayınvalidenin bilezikleri.Size ne adamın kazandığı yada kızına verdiği paradan çalışın kendiniz yapın

Belki anaerkil yapıda bir ailedir, harcamalar "tek erkek oğlana " değil de kızlara yapiliyordur. Olamaz mı?

Çok haklısın. Ama konu sahibinin de o kadar itici yorumları var ki. Misal nişanlısı için "tek erkek oğlu" demiş. Erkek vurgusunu yapmak için oğlu demek bile yetmemiş yani.
Üzülüyorum. Daha ikisinin de işi yok gücü nişanlanmışlar. Konu sahibinin göğsü yapılacak masrafla kabarıyor. Onun da suçu yok aslında bu şekilde görmüş, yetişmiş.
Konunun başını kaçırmışım. Ne yorum yapardım kestiremiyorum. Nişanlının askerdeki saçma tavrına bir şeyler söylerdim, çünkü konu sahibinin de çırpınarak anlatmak istediği gibi nişanlısı ile olan konuşmada para mevzusunu o açmamış. Kendi kafasında ve bize yazdıklarında para mevzusu var o ayrı, ama nişanlısına açmamış. Bu kadar büyütecek ne vardı. Ama tabi adam arada kaldı mı? Kendi işi yok ama içten içe çok fazla beklentide olan bir nişanlısı olduğunu biliyor mu? Adetler sürekli kendisine hatırlatılıyor mu? Ailesi de yapmayınca arada mı kalıyor? Belki de askerlik zamanındaki kötü günlerine ailesinden de nişanlısından da sevgi sözcükleri beklerken sürekli onların beklentileri ile mi uğraşıyor? Bir sürü soru işareti.

Sende çok haklısın :)
Zaten bir püsküt parası harcayamayan adam
sana ağır bir şey alıcam sözünü vermemeli.
Ailesinin gönderdiğini ne kadar biriktirebilir ki?
Konu sahibinin beklentileri içinde patlıyor gibi
geliyor bana.
Buna da aile sebebiyet veriyor.
Kızımın ev masrafı var onun için sana hiç bir şey
yapamıcam denir mi mesela?
Bu yaklaşım zaten ofsayt.

Bana söylense garipserim.
Bana ne senin kızının masraflarından
yapacağın varsa yap,
yoksa çekil karşımdan moduna geçerim yani :)
Soğuma sebebi.

1- 1 mılyarı olmayan adamla evlenme
2- ailesi kızını dusunuyor onlar evlı , sızı suanda gormuyorlar , anormal bı durum
3- sızde az degılsınız

bana şöyle geldi yani o izlenimi edindim konudan

kız ve ailesi eğer sürekli maddi taleplerle geliyorsa ki yıl başında bile hadiye bekleyen bir aile bu,adam da bak kızım şu kadar masraf yaptım şu anda uygun değilim demiş olabilir ya da artık sıtkı sıyrılmıştır bende para yok anlamında o cümleyi kurmuştur.

düşünsenize askerde olan bir adam bisküvi bile yemeyip hediye parası biriktiriyor akla mantığa uygun mu

burada bence erkek tarafı pes etmiş yılmış

hangi gelin k.pederinin aldığı maaşların hesabını yapar

Kardeşimin, babamin, eşimin hatta kndimin maaşıni dahi bilemeyen benim gibi birisi için çok ütopik hakikaten.

Piticim öyle de olabilir

Ama şimdi bu kızın gözü önünde babasından 100 lira
alıp kocasının cebine atan bir görümce var.
Diyeceksin ki adamın kızı ona sen karışamazsın.
Ama bende diyorum ki
bu adam madem borç içinde
Beni karşısına alıp kızımın masrafları var onun için
sana bir şey yapamıcam diyorsa
Ben o cebe atılan 100 liraya takarım..

Kız için o zaman babamın parası deniz yemeyen keriz..
Afiyet de olsun, bal şeker de.
Ama bana bunu öne sürerek sana yapmıyoruz demeyecekler.
Hiç bir şey demesinler.

Yaptıkları çirkin bana göre..

Nişanlı desen kendi çalmış, kendi oynamış..
Ailen para katacak diyen kendisi.
Aile mi niye karıştırıyorsun diyen yine kendisi..

Kızın ailenin durumunu hesaplaması konusunda
haksız olduğunu zaten belirttim.

Hani bu kızın haksızlığı %20 dir taş çatlasa.
%80 aile problemli.
En azından ben öyle düşünüyorum.

Vallahi 2 yillık evliyim esim askerde annem kızıma bebek bezi almış. Benden habersiz. Ama o bile gücüme gitti niye aldın diye soylendim. Böyle rahat insanları anlamıyorum gerçekten. Ne demek ya hem evli hemde hala ailesi bakıyor. Birde onun ev mesaraflarıni karsılıyorlar. Pes dogrusu damat beyde bunu sineye mi cekiyor?
Acaba işi gücü yok mu,muhtac durumdalar mı?
Bilmiyorum ya bana cok ters geliyor.

Bu konu bence senlik bir şey değil anlattığın kadarıyla. Belki görümce karakter olarak daha kendini acındırıyor olabilir nişanlın da daha yufka yürekli olup yük olmak istemiyor olabilir. Bu konuda ailenle konuş ve eğer karşı tarafın tavırları buysa bir şey bekleme. yaptıkları kadarını yapsınlar sen saygıda kusur etme ama boyun da bükme. Çünkü insanlar kendi cümlelerini yaptıklarını duymaz genelde karşıyı suçlarlar. Bu konuda aileye giren sen olduğun için sana itelenebilir durum. Geç olsun kendiniz tamamlayın ama kimsenin ağzına laf verme.

çok iyi durumu olup iki gr altının eksi artısını bile yapan insanlar biliyorum. mutluysan sevdiğiyle ailesi arasına kesinlikle girme ama evlendikten sonra ilk öncelik ailesinin sen olacağını belirt.

Benim de erkek kardeşim var ve ilerde evlenince onun eşi , nişanlısı, babamın bana verdiği paraya karışacak? Ne haddine!! Erkek kardeşim, ablama veriyorsun bana da ver derse o ayrı, ama bu laf ,eşine, nişanlısına hiç ama hiç düşmez!

Hep kimse beni anlamıyor yazmışsınız. Buraya konu açmanızın sebebi dışardan da bir gözle bakılması değil mi? Demek böyle dediğimde paracı gözüküyorum. Bu hareketlerime dikkat etmeliyim diye baksan..

Bence kayınpederinin size yardımcı olmaması seni üzmüş dahi olsa bunu, kızına verdiği para ve adamın aldığı maaşı katarak anlatman yanlış olmuş. Belki nişanlına da haklı olduğun bir konuyu böyle anlatıyorsun ve yanlış anlaşılıyorsun? He nişanlının sana bin lira masraf yapıcam demesi de itici ama adam bisküvi yemeyecek konuma gelmiş yazık ona da..

Kusura bakmayın uzun uzun yazdım ama tek taraflı bakarak hiç bir olaya çözüm sağlayamaSınız.

Ne adetlermiş arkadaş bitmedi gitti birde yılbaşında hediye hangi eyaletin adeti acaba
Bayramda koç da istiyormusun cicim pess

Altın bir de hani asla öylesine bir hediye olamaz çünkü adet. Çam ağacına altın asıyorlarmış. :)

Yılbaşı, doğumgünü adetleri mi? Sizin kütük nere kardeş, Los Angeles merkez mi?

Ayrıca maddi her şeyden haberin var. Vergi memuru gibi bütün gelirin çetelesini tutmuşsun mübarek. Hala paragöz değilim, oldu.

İnsan canım aç kalma hediye falan istemiyorum der, hanımefendi aşkım aç kalma ailen yardım eder diyor. Hey allahım ya ölür müsün öldürür müsün?

birde su var ki kızı evlendi diye el kızı olmuyor kımbılır babası ustunde ne hakları var biz de kız evladıyız yıllardır ablamın babama olan destegı bitmedi zira bende aldıgım maası fazlasını eve veriyoruz ohh ya elin kızı hiçbir faydası olmamıs simdiye kadar nıye ona verıyorda ogluna vermıyor yanı dolaylı olarak kendını kasdederek bana vermıyor dıyemez hiç kimse.Aslında bunları konuya katmasaydın bukadar elestiri almazdın cok maddıyatcı duruyor gercekten askerdeki adamdan hedıye beklemek almasın bu sene ne olcak o yuzden cok haksızsın adetleriniz bana bıraz sacma geldı o konuda zorlama yapma sana alınması gerekenlerı zaten yapmaya calısacaklarıdr hanı herkes nasıl oglunu evlendiriyosa onlarda yapcaklar ama artı fuzuli seyler bekleyıp durma bu yorumumuda eklemek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…