Konudaki en iyi yorum bence.-ailemde yardım edicek doğum gününde altın almam için para ekliycekler üstüne dedi.
-bende kendini sıkma bak ailende destekçin olucakmış dedim
-hasbinallah sen ailemi niye katyosun ben ailemin düşmanımıyım dedi
Bu kısımda haklı olan tamamen sensin.
Nişanlının aklı git gel sanırım.
Kendi ortaya attığı bir şey için sana niye çıkışıyor?
Sen git ailenden iste dememişsin sonuçta
Dengesiz biri gibi geldi bana.
-bana kalkıp bu doğum günündede 1 milyar masraf yapıcam dedi
-bu saaten sonra bana alcagın yapacağın 1 süprizin bile bi kıymeti değeri kalmadı dedim.
Bu kısımda da çok çok haklısın
Yapacaksa yapsın, yapmayacaksa yapmasın.
1 milyar yada 10 milyar ne fark eder
Sanki lütfediyor. Tepkin çok yerinde olmuş.
Hiç yapmasın daha iyi.
-kızı evli olmasına rağmen kayınbabamdan 1oo lira yol parası alıp kocasının cebine attı.
Bu çok çirkin yaaa
Babamdan para alıp, kocamın cebine atıcam.
Hiç mi utanma yok bu insanlar da
-bayramda kayınbabam beni karşısına alıp borcum var kızım evli onun ev masrafları var seninde bu bayram altınını alamıycaz dedi.
Kızının ev masraflarını düşünmek babasına mı kalmış.
Hadi kendi aralarında olan bişi nasıl istiyorlarsa
öyle yapsınlar da
Seni karşısına alıp bunları neden söylüyor..
Sen bana altın mı alın dedin onlara?
Dediysen hiç yakışı alan bir hareket değil.
Demediğin halde böyle yaptıysa nişanlın babasının oğlu
der geçerim.
O da alacaksa alsın, almayacaksa almasın..
Ne bu yok kızım, yok masrafları, yok 35 milyar harcadım..
Sana ne bunlardan..
Aile boyu dengesizler.
-nişanlım onun oğlu değilmiş gibi ve kayınbabam 2 ek iş yapyor gündeliği 200 lira diğer iştede 2 bucuk milyar para alıyor kaynanamın kolu boynu bilezik dolu kayınbabam ha bire kızım ev alırsa yardım ederim diyor.
Haksız olduğun tek kısım burası.
Sana kalmadı bunları ağzına dolamak.
Herkesin parasıda, malıda, yaptıkları da yapmayacaklarıda kendine..
Sen sana karşı tavırları ve yapılanları doğru bulmuyor isen
Yol vereceksin..
Benim şahsi fikrim nişanlın ve ailesi normal değiller.
Uygun değilsiniz.
Konudaki en iyi yorum bence.
Tek bir noktaya takılıp yazdık yorumları ama çok iyi açıklamışsın tamamen katılıyorum.
Belki anaerkil yapıda bir ailedir, harcamalar "tek erkek oğlana " değil de kızlara yapiliyordur. Olamaz mı?ya allaha şükür biri beni anladı yaaaaa mesele kızına para verip vermemesi değil iştee mesele nişanlım babası zengin olmasına ragmen bana kalkıp sürekli babam çalısıyor kızını evlendirdi diyor kayınbabamda ben kızım ev alırsa yardım ederim diyor eee oğlunaa neden etmiyor zatten tek erkek oğlu onu geçtim nişanlm arkamızda durmuyor ha bire babamda yok diyor ki babası 2 iş yapyor pisliğinden yani borçlu oldugundan değil 50 kurusun hesabını yapan adam kalkıp kızına önümde 1oo lira veriyor buda kendi kocasına yediriyorr yavv benim derdim nişanlım askerde olmasına ragmen bize neden destek çıkmaması ki ben hiç. bir şekilde nişanlıma git destek al ailenden bana bunu alsınlar demedimm !!!! burda hiç bir allahın kulu beni anlamıyorr
Sadece bir kısımda haksız oradan yürümüş konu :)
Ama konunun tamamında aslında haksız değil.
Kendisine verilen tepkiler, tavır
Rahatsız edici.
Evlat ayırmanın kızı erkeği yok aslında.
Genellikle erkekler kayırılıyor, bu konuda
kayırılan kız olduğu için içten içe
hoşumuza gitse de bu doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Bu da yanlış.
Kız da sonuçta babasının cebinden alıp kocasının cebine
atan bir tip.
Kızına yağdırıyor olabilirsin.
Ama bunu gelin adayını karşına alıp
Kızımın giderlerini düşünmek zorundayım
Onun için sana hiç bir şey yapamam tavrıyla yapmamalısın.
Çok haklısın. Ama konu sahibinin de o kadar itici yorumları var ki. Misal nişanlısı için "tek erkek oğlu" demiş. Erkek vurgusunu yapmak için oğlu demek bile yetmemiş yani.
Üzülüyorum. Daha ikisinin de işi yok gücü nişanlanmışlar. Konu sahibinin göğsü yapılacak masrafla kabarıyor. Onun da suçu yok aslında bu şekilde görmüş, yetişmiş.
Konunun başını kaçırmışım. Ne yorum yapardım kestiremiyorum. Nişanlının askerdeki saçma tavrına bir şeyler söylerdim, çünkü konu sahibinin de çırpınarak anlatmak istediği gibi nişanlısı ile olan konuşmada para mevzusunu o açmamış. Kendi kafasında ve bize yazdıklarında para mevzusu var o ayrı, ama nişanlısına açmamış. Bu kadar büyütecek ne vardı. Ama tabi adam arada kaldı mı? Kendi işi yok ama içten içe çok fazla beklentide olan bir nişanlısı olduğunu biliyor mu? Adetler sürekli kendisine hatırlatılıyor mu? Ailesi de yapmayınca arada mı kalıyor? Belki de askerlik zamanındaki kötü günlerine ailesinden de nişanlısından da sevgi sözcükleri beklerken sürekli onların beklentileri ile mi uğraşıyor? Bir sürü soru işareti.
Sende çok haklısın :)
Zaten bir püsküt parası harcayamayan adam
sana ağır bir şey alıcam sözünü vermemeli.
Ailesinin gönderdiğini ne kadar biriktirebilir ki?
Konu sahibinin beklentileri içinde patlıyor gibi
geliyor bana.
Buna ailede sebebiyet veriyor.
Kızımın ev masrafı var onun için sana hiç bir şey
yapamıcam denir mi mesela?
Bu yaklaşım zaten ofsayt.
Bana söylense garipserim.
Bana ne senin kızının masraflarından
yapacağın varsa yap,
yoksa çekil karşımdan moduna geçerim yani :)
Soğuma sebebi.
Kardeşimin, babamin, eşimin hatta kndimin maaşıni dahi bilemeyen benim gibi birisi için çok ütopik hakikaten.bana şöyle geldi yani o izlenimi edindim konudan
kız ve ailesi eğer sürekli maddi taleplerle geliyorsa ki yıl başında bile hadiye bekleyen bir aile bu,adam da bak kızım şu kadar masraf yaptım şu anda uygun değilim demiş olabilir ya da artık sıtkı sıyrılmıştır bende para yok anlamında o cümleyi kurmuştur.
düşünsenize askerde olan bir adam bisküvi bile yemeyip hediye parası biriktiriyor akla mantığa uygun mu
burada bence erkek tarafı pes etmiş yılmış
hangi gelin k.pederinin aldığı maaşların hesabını yapar
bana şöyle geldi yani o izlenimi edindim konudan
kız ve ailesi eğer sürekli maddi taleplerle geliyorsa ki yıl başında bile hadiye bekleyen bir aile bu,adam da bak kızım şu kadar masraf yaptım şu anda uygun değilim demiş olabilir ya da artık sıtkı sıyrılmıştır bende para yok anlamında o cümleyi kurmuştur.
düşünsenize askerde olan bir adam bisküvi bile yemeyip hediye parası biriktiriyor akla mantığa uygun mu
burada bence erkek tarafı pes etmiş yılmış
hangi gelin k.pederinin aldığı maaşların hesabını yapar
konu nişanlım kızlar allah rızası için kırıcı yorumlar yapmayın pskolojikmen hiç iyi değilim az önce nişanlımla tartıştık nişannlım askerde bana yıl başında hediye alcaktı ve bana dediki mart 9 da doğum günün ozamana kadar para toplim ağır bişiler alalım dedik (kesinlikle ben ısrar etmedim) neyse çok sevindim gururlandım bizde yılbaşında adetir bişiler getirilmesiki bizim örf adetler ağırdır neyse biz bunlara hiç takılmadık nişanlımın aileside bi halt yapmadı zaten neyse 1 hafta önce nişanlım kendi kendine ailemde yardım edicek doğum gününde altın almam için para ekliycekler üstüne dedi daha sonra az önce konsuurken bu konu açıldı aynen şöyle .ççok acıktım dedi bende hayatım kendine biskrem tutku felan al akşam atıştırırsın dedim yok dedi bu hafta çok bütçeyi aştım dedi bende kendini sıkma bak ailende destekçin olucak dedim baktım bana hasbinallah sen ailemi niye katyosun ben ailemin düşmanımıyım dedi babam kalkıp kızını evlendirdi 35 milyar borç yaptı (kızını evlendiren birisi 35 milyar ) ben ailemin düşmanı değilim dedi bende orda sana ailenden destek al mı dedim sadece kendini sıkma dedim .bana kalkıp bu doğum günündede 1 milyar masraf yapıcam dedi ve ben orda öyle bi kötü oldum ki anlatamam aynen şöyle dedim bugune kadar bize değer vermeyip ailem şunu yaptı bunu etti başkalarına diyip bizi arkaya atanda sensin kendini aşağıya çekip 1 milyar diyip gözümün içine sokanda sensin bak ben sana sevindirici bi haber verim paran cebinde kalcak çünkü bu saaten sonra bana alcagın yapacağın 1 süprizin bile bi kıymeti değeri kalmadı dedim.iyi geceler dedim aradı açmadım üf açmıyorsan açma diiyp msj attı ve bana vicdansız dedi ve şunuda eklim geçen hafta onalra gittiğimiz zaman kayın babam kızı evli olmasına rağmen kayınbabamdan 1oo lira yol parası alıp kocasının cebine attı.bayramda kayınbabam beni karşısına alıp borcum var kızım evli onun ev masrafları var seninde bu bayram altınını alamıycaz dedi nişanlım onun oğlu değilmiş gibi ve kayınbabam 2 ek iş yapyor gündeliği 200 lira diğer iştede 2 bucuk milyar para alıyor kaynanamın kolu boynu bilezik dolu kayınbabam ha bire kızım ev alırsa yardım ederim diyor benim nişanlım ise bizim arkamızda durmuyor allah aşkınaa kızlar yarın sabah uyanınca tepkim ne olsun ? şu duruma birşeyler yapın birşeyler diyin ben ailesinden hiç bir şekilde yardım etmesini dahi söylemedim kalkıp gözümün içine soka soka 1 milyar masraf yapcam doğum gününde dedi çok kırıldım üstelik kayınbabamların durumuda çok iyi
Ne adetlermiş arkadaş bitmedi gitti birde yılbaşında hediye hangi eyaletin adeti acaba
Bayramda koç da istiyormusun cicim pess
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?