ah eden eski sevgili

kardeşinizin yaptığı affedilip ,helal edilcek bişey değill..

o kız kolay kolay bırını sevip güvenebilicekmi?

hadi sevdi diyelim evlenebilicekmi?

hadiiii evlendi diyelim kocasına ne hesap vericekkk,yine sevdiğinden olucak,onu kaybedicekk belkide..

nedenn?
Erkek kardeşinn yüzünden..
yani bacım anlayacağın bu 1 günlük bi olay,üzüntü değil onun için..ÖMÜRLÜK..
bence kardeşinin yapması gereken o kızı helalliğine almak,evlenmek kiii her iki dünyada da rahat olunulsun...

Iyyy böyle bi adamla evlenmek mi allah yazdıysaa bozsun onun yerine yalnız kalırım çok daha iyi.

Kardeşiniz yaptığının hesabını burda bizim nazarımızda bile veremedi.
Allaha nasıl verecek oyyyy
hiç konuştunuzmu yorum yapıyormu ?

ama sonucta o ş...zzliği o yapmışşş:26:
baska yolu yok bnce.
kızda boyle bıseye ızın verdıyse demekkı baya bya bya sevmıs güvenmış demektir.

Evet kız sevmiş güvenmiş ama o insan ne yapmış. Onu seven güvenen bir insanı yarı yolda yapayalnız bırakmış.
Belkide o kız ondan sonra bir daha kendini bile sevemedi bunları niye kimse düşünmüyor. Kız kollarını açıp ona bütün bunları yaşatan bir insanamı koşmalı.
Tecavüzcüsüyle zorla evlendirilen bir insandan ne farkı kalır ki o zaman.

o yüzden ben de diyorum ya; kız ne dicek helali hoş olsun mu dicek.?
derse de konu sahibi rahatlayacak mı? ben bu rahatlamadan şüphe duyarım. kendini kotarma derdinden başka bir şey değil. kaldı ki kul nezdinde afolsa bile bir de Allah katında affedilmesi var.

ama sonucta o ş...zzliği o yapmışşş:26:
baska yolu yok bnce.
kızda boyle bıseye ızın verdıyse demekkı baya bya bya sevmıs güvenmış demektir.

Kaldı ki bu adam sırf cinsel ihtiyaçlarını bu kızla karşılamak için onun sevgisinden, güveninden faydalanmış bir insan. Üzerinden zaman geçtikten sonra döndüğünde kız artık tövbe ettiğini söylediğinde arkasına bile bakmadan kaçan bir insan.
Kızın bu yaptığını evlenmiş galiba bana mı göstermek istiyor diye iğrenç bir şekilde yorumlayan bir insan ve de en kötüsü yaptığından zerre pişmanlık duymayıp kendince mutlu hayatına devam eden bir insan.
Sırf lutfettiğinden sırf bu dünyasını ve ahiretini temizlemek için mi evlenmeli o insanla. Empati lütfen biraz.

burda erkek kardeşin yaptığı çok büyük bir günah ve girdiği büyük bir vebal. üstelik kıza geri dönmek isteyişi de sevdiği pişman olduğu için değil, tekrar birliktelik yaşamak ve bunu yaşayamayacağını duyunca kaçıp gidiyor. bu daha iğrenç bişey. yaptıkları birbirinden iğrenç yani.ama bu günahı temizlemek için bir şey yapacağı yok,pişman olduğu yok, bunu telafi etmek istediği yok, af dileyeceği yok. o yüzden hiç kızın hayatına tekrar dalmayın bence. çünkü bu paylaşımı yapan o kızcağız bile olsa "sahiplenmeyle" ilgili bu paylaşımı yaparak kardeşinize bayağı imalı bir mesaj vermek istiyor belli ki. ben şöyle düşünüyorum: kardeşiniz şimdiye kadar yaptığından hiç utanmamış, ama bari şimdi bu mesajı alsın, utansın ve sussun....
edit: konu sahibinin de bu kadar üstüne gidilmesini pek doğru bulmadım,kardeşin öfkesi konu sahibinden çıkarılmış gibi olmuş. onun da yapabilecekleri sınırlıdır sonuçta. karşısında yetişkin bi adam var yani.

Son düzenleme:

Söylediklerine katılıyorum ama demekki konu sahibi yapabileceği herşeyi yapmadığını düşünüyorki böyle bir konu açmış buraya.

Tabii ki bu işin sorumlusu konu sahibi değil, durumun onu da üzdüğünden eminim. Ancak kardeşi öyle bir adam ki abla ne yapsa onu kurtaramaz. Kardeşinin söyledikleri ve yaptıkları burada hepimizin vicdanını yaralıyor, tepkisiz kalmak mümkün değil. Kardeş bile olsa bu adamın işine aracılık etmemek gerek. Ne helallik istemesine ne de başka biriyle evlenmesine. Konu sahibinin kendini suçlu hissettiği bir husus varsa onun mücadelesini verebilir ama kardeşi hiçbir çabayı hak etmiyor. Hele kıza dönmek istemesi ama aradığını bulamayınca vazgeçmesi... Kız buna ne kadar beddua etse az.

Bence kıza bulaşıp eski kötü günlerini hatırlatmayın
Şu an o kızın hayatta isteyeceğien son şey kardeşininizin adını duyup yüzünü görmektir....
Helallik isteseniz verir mi
Hiç sanmıyorum....

Helallik almasi sadece kardeşinin vicdanini rahatlatir. Kiza bulaşmasın. Bıraksın kendi dünyasında.
Brn benzerini yasadim. Ah ettim secdede. Uyurken. Yururken.. Utanmadi hakkini helal et dedi. Ettim. Cunku ALLAH en doğrusunu bilir. Onun istediği olur. O elbet gorur ve adaletlidir. Sadece ebediyette yüzyüze gelmek istemiyorum. Ben uzerimdem attim.

Bende konumu okuduysaniz görmüşsünüzdür sizin gibi benzerini yasadim ama bizim ayrılma sebbeimiz aldatmaydi aradan zaman geçince iğne ucu kadar canini acittiysam beni affet demişti helal et hakkını taamm dedim yüzyüze gelmemek için birde öbür dünyada ama biliyorumki iflah olmuyacak hayatı ve kardesinizde ilahi adaletten payını alicaktie kız hakkını helal etsede.buarada evlenecegi kız insallah bakireolmaz kardesinizin haketmiyor çünkü. Kötü ruhuyla

helallik alınması için insanın vicdanın rahatsız,huzursuz olması gerekmez mi ? burda anlatılan kişinin vicdanıyla ilgili hiç bir sıkıntısı yok gibi görünüyor..mutlu mesut hayatına devam ediyormuş sıkıntısı yokmuş böyle bir durumda neyin helalliğinden bahsedildiğini anlayamadım doğrusu..

kızlar çoğunuz kıza mesaj atmayın deseniz de, ilk adım ondan geldiği için , dün bi mesaj attım kardeşimin hesabından,
burdan bi arkadaşın dediği gibi " siz şu şehirdensiz değil mi" gibi bişeyler yazdım inşallah cevap yazar ve inşallah odur.

eski ortak arkadaşlarını da aradı kardeşim, şu an nerde ne yapıyor diye, siz de dua edin inşallah cevap yazar ve hakkını helal eder, inşallah mutludur

açıkçası ben hakkını helal etmemesini umuyorum. çünkü eğer ederse, üzgün bile olmayan kardeşin iyice rahata kavuşacak ve sizin için bu defter kapanmış olacak. halbuki kapanmaması gerekiyor. bu vicdan azabını bir ömür taşıması gerekiyor. ha pardon vicdan azabı çekmek için öncelikle vicdana sahip olmak lazım.

Ben ortada hak helal edecek bir durum gormuyorum acikcasi.
Sonuc olarak her ne kadar guven verse de birlikte olmaya beraber karar vermisler ve olmuslar. Ortada bir suc varsa evet % 90i kardesinizin. Ama ortak karar alinmis. Bu arada kizin hayatina gulluk gulistanlik devam etmedigi ne malum, kotu anlamda demiyorum yani ya o da kafasina sandiginiz kadar cok takmadiysa?
birlikte olduklarinda ikisi de resitti degil mi? Degilse yukaridaki soylediklerimi unutun.

Birebir katılıyorum agziniza sağlık kardeşiniz bir ömür bunun acısını yaşamalı..öyle kolay değil hesabı kapatmak

aslında bu açıdan düşünmemiştim belki gerçekten dediğiniz gibidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…