ah eden eski sevgili

kesinlikle katılıyorum.. hiç boşuna uğraşmayın çünkü asla telafisi olmayan şeyler yapmışsınız sizde kardeşinizde . keşke o zaman bugünkü kadar hassas olsaydınız yaa ..bu hassasiyetle davranaydınız ya.. şimdi iş işten geçmiş helallik falan diyorsunuz neyin helalliği yaa kaybolan umutların mı yıkılan hayallerin mi akıtılan gözyaşlarının mı belki de koca bir gençlik koca bir hayata mal oldu yaptıklarınız.. siz kızın helalliğini bırakın Allah a yalvarın gece gündüz bence.. ben olsam o kızın yerinde asla ama asla iki cihanda da gün yüzü görmenizi istemezdim..

6 yıl aradan sonra çıkan bir paylaşım bile sizi nasıl rahatsız etmiş ve hemen vicdan derdine girişmişsiniz.
Neden? Çıkar için... isim benzerliğinden kaynaklı.
eğer gerçekten vicdan rahatsızlığı olsaydı sıcağı sıcağına olurdu helallik istenirdi zaten.
Hala aldatmaca içindesiniz.

Kendinizi kandırabilirsiniz ama ya Yaradanı?

aslında bu açıdan düşünmemiştim belki gerçekten dediğiniz gibidir

Dediği gibi olsa ne degişecek ki kendini onun yerine koy güllük güliatanlık mutlu olsan yaşadığın bu kandırmacayı unutabilir miydin ? En önemlisi sen o kız olsan kardeşini bağışlayabilir miydin ?

Kardeşin fallen ablanın dediği gibi bizim önümüzde bile bağışlanamadı ki...Üstelik o kızın yerinde bile değiliz ama bizim bile zorumuza gitti..

Helallik istenmesi için hem ilk adım neden mağdur olan taraftan gelmesi beklenir ki ?

Herkes gayet mutlu mesut....

kimsenin daha düne kadar umurunda bile değildi..

Kızla kardeşin birlikte bir şey yaşamışlar ve bitmiş anladığım kadarıyla. Ortada bir ayıp, günah varsa -ki bence yok- ikisine aittir. Evlenme vaadiyle kandırmak? Kanmasaydı.. Bence ailenizi bağlayan bir durum yok. Sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ne yaşadılarsa o ikisi birlikte yaşadı ve yaşadıkları şeyden birlikte zevk aldılar. Cinsellik yaşadığını düşünüyorum senin yazdığın şeyden.. Sadece kardeşin zevk alsın diye yaşamadılar herhalde.. aralarında geçmiş bu özel durumu siz neden ve nereden biliyorsunuz onu da anlamış değilim.

KArdeşin tecavüz ettiyse onu bilemicem ama zaten öyle bir şey yok gördüğümüz üzere.

Sen boşuna uykularını kaçırma.

Son düzenleme:

mutlaka unutamamıştır ama ,tüm hayatı bu oly yüzünden değişmişse evlenememişse kimseye güvenememişse mutlu olamamışsa çok daha fazla üzülürüm. evlenmiş ve mutlu olmasını bu olayın sadece kötü bir anı olarak mazide kalmış olmasını tabii tercih ederim.

bazı arkadaşlar bu olay olana kadar aklın nerdeydi demiş ama aslında yıllardır aklımda sadece kendine yeni bi düzen kumuşsa aklını karıştırmak onu tekrar üzmek istemediğim için aramadım. ilk adım ondan gelmeseydi bu paylaşım olmasaydı da arayamazdım korkumdan, ilgisizliğimden değil

bu kardeşinin sorunu senin değil..

ortada rahatsız olması gereken biri varsa kardeşin.
yok yere yıllar sonra başkasının da hayatını allak bullak etmeyin.

aralarındaki bu durumu ablasının nasıl bildiği konusuna bende takıldım doğrusu bir kız bile bunu ablasına anlatmaktan çekinir ..ama kanmasaydı derken biraz acımasız olmuyor mu sen hiç birine koşulsuz güvenmedin mi erkek veya kız yada inanmadın mı.. aşk hele de belli yaşlarda maalesef böyle şeyler yaşatabiliyor ki karşısındaki insan bir planın içinde evlenme vaadi olmasaydı bende senin gibi düşünürdüm haa bişeyler karşılıklı istenmiş yaşanmış diye ama öyle değilmiş. Yalancı insanlar öyle güzel kandırıyor ki insanları sadece konu sahibinin kardeşi için söylemiyorum
sonunda da işte insanların böyle hayallerini yıkıyorlar..

karşılıklı yaşananlarda evet iki taraf suçlu ama ilişkiden sonra konu sahibinin kardeşi kıza tekrar dönmek istiyor kız da o günahı bir daha yaşamayacağını söyleyince arayıp sormuyor bile bu şahıs

yani sadece uçkur amaçlı..

vidan değil.

aradan yıllar geçiyor mutsuzluklar o kızın ettiği ah' a bağlanıyor.

ahh ki ne ahh

Kanmasaymış ne üzücü bunu bir kadından duymak çok daha üzücü kaldıki bunu yapmış bir erkekten pişmanlık beklemek ne kadar boş ve anlamsız.

Şunu demek istiyorum. Bir insanın çizgisi olmalı. Evlilik dışı cinselliğe ya karşıdır ya da değildir. Eğer karşıysa karşısındaki ne derse desin bu konuda tutumunu belli etmelidir. Evet kötü bir şey yaşamış, ama hayat tercihlerimizden ibaret işte. Bir şey yaşıyorsak her şeyi günahını sevabını göze alarak yaşamalıyız. Cinsel anlamda kullanıldığını hissetmek bir kadının başına gelecek en kötü şeydir. ama bu hisse fırsat vermemek lazım. Cinselliği yaşasak da bunu karşımızdaki değil de en çok kendimiz istediğimiz için yaşamalıyız.

Yoksa o kıza karşı katı olmak istemedim. Amacım herkesin önce kendi vicdanıyla hesaplaşacağını anlatmaktı aslında. Kıza göre bu yanlış bir şeyse karşısındaki erkeği suçlamadan önce en fazla kendisini suçlamalı. Çünkü tercihi kendi yaptı, tecavüze uğramadı. Eğer evlilik dışı cinselliğin günah olduğu düşünülüyorsa da sonrasında evlenmiş bile olsalar bu günah bildiğim kadarıyla. Ne farkı var ki..

daha önce bikaç kişi daha sorduğu için açıklayayım nerden bildiğimi. çok detay veremek istemedim çünkü sonuçta bnm değil başka birinin özeli bu. kardeşim bu kızla tanışma vesilesi olarak evliliği kullanmış yani normal arkadaş ortamında tanışmamışlar kızla tanışmak için bi arkadaşına bnm böyle bi niyetim var demiş ve tanışmışlar. yani ilk günden itibaren aralarında canım ciicm muhabbetinden çok evlenince şurda oturacağız vs gibi konular geçmiş. bi süre sonra kıza yaşayacakları evi göstermek için eve götürmek istemiş (kendisi yanlız yaşıyor) kız da tedirgin olunca ben sana asla zarar vermem evlenmeden filan demiş , ama gidince ne yaşandıysa yaşanmış. kız çok korkmuş tabii biran önce evlenmek istemiş aileyle tanışmak istemiş. anneme babama zaten götüremezdi. kızla tanıştırmak istedi beni. bnm de hiç haberim yoktu dedim önce ilişkiniz iyice otursun sonra tanıştırırsın. beni ikna edebilmek için durumu anlatmak zorunda kaldı. yoksa kabul etmezdim tanışmayı. böylece öğrenmiş oldum ben de

Son düzenleyen: Moderatör:
Helallik istenmesi için hem ilk adım neden mağdur olan taraftan gelmesi beklenir ki ?

Herkes gayet mutlu mesut....

kimsenin daha düne kadar umurunda bile değildi..

canım çünkü kendine bi düzen kurdu ise ilk adımı ben atarak rahatsız etmek istemedim

Evlilik niyeti ,ben sana evlenmeden zarar vermem demeler( ayrıca cinsellik zarar vermek midir orası ayrı ) sonra haldur huldur olaylar.
ya kız çok sevmiş saftı ya da cidden saftı kardeşine inandı.
kardeşin aslında evlenmek istemiyordu sadece hayatında biri olsun diye evlilik bahanesini sürmüş.
olanlar olunca da evlenmek gözünü korkuttuğu için yan çizmiş.
eeeeee size göre de ilişki daha oturmamış zaten! sadece sizle görüşülmüş.
yani kavanozdan bir parmak bal çalınıp kapanmış.

sonra erkek kardeşin kıza tekrar yanaşmaya çalışınca kız hooppp orda dur ben bu hatayı bir daha yapamam deyince .. ceketi alıp hayatına devam etmiş.

:'( kızı çok iyi anlıyorum. neden sevenler hep kaybetmeye mahkum ya neden

ben de düşünüyorum siz neden bu kadar endişelisiniz diye.. tabi ya.. bu işte sizin de parmağınız var. bile bile alet olmuşsunuz bu oyuna.

Son düzenleme:

Bu daha da beter biliyor musun ? Resmen türk filimlerindeki tecavüzcü coskun geldi aklıma...Kızı resmen zor kullanmış...Ayıp yahu

Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin... Hz. Muhammed (s.a.v.)

ben son olarak bunu söylemek istedim.. başkada bir şey diyemiyeceğim.

ben de düşünüyorum siz neden bu kadar endişelisiniz diye.. tabi ya.. bu işte sizin de parmağınız var. bile bile alet olmuşsunuz bu oyuna.
Evet
puzzle parçaları oturuyor artık.
Çünkü sadece kardeşinin değil aslında konu sahibinin de hayatı yolunda değil ona göre ve sebebi bu kız.

ben çok detaylı anlatmadıça siz yanlış anlıyorsunuz ama, kardeşim gelip ben bu kızdan 2 gün sonra ayrılacağım demedi ki, evleneceğim dedi. ama kızdan ailede kimsenin haberi olmadığı için onlarla şimdi tanıştıramam önce sen tanış dedi. burda bnm suçum ne şimdi? sonra kızdan ayrılınca da kaç kere kavga ettim yapma etme diye ama koca adam laf dinletemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…