Aile arasında tartışma. Siz olsanız ne yapardınız?

Bende böyle düşünüyorum fakat bugün kırıldığını duyunca acaba dedim görmediğim bir taraf mı var o sebeple konu açma gereği hissettim. Ama genel anlamda yazılanlardan dolayı kendimi daha iyi hissediyorum. Teşekkür ederim.

Siz neden pasif kalıyorsunuz?
Konuşarak iletişim herkesle kurulmazki.
Tartışmayı bilmeyen biri varsa ona anlayacağı dilden konuşmanız gerekir..

Şahsen ablalarımla olan bir kavgaya eşim karışmasa savunmasa gözüme batmaz. Biz kavga eder yarın konuşuruz. Ki konusu da önemli burada..

Ama eşimin ailesiyle kavga ediyorsam ve eşim pasif kalırsa sindiremem.
Ki geçmişte de var böyle bir hikaye. Eşim sonradan gıyabımda konuştu kendi kardeşiyle, ama benim o anımda yalnız bıraktığı için sindiremiyorum işte...

Son düzenleme:
Eşiniz yapması gerekeni yapmış, ablanız haddini bilsin sizi eşinizin yanında küçük düşürme cüretinde bulunuyorsa, eşinizin de haklı tepkisine hazırlıklı olmalıydı.

Geçinmeye gönlü yoksa ablanızın çekmeye gerek yok.
Kardeşlik de bir yere kadar.
Siz ilişkilerinizde kendinize düşeni yaptıktan sonrasından sorumlu olmazsınız.

Ablanız hep böyle geçimsiz biriyse eğer, görüşmeyi tamamen kesin daha iyi.
Enişte baldız kavgasına dönmesin.
Çirkin olur.

İlerde unutup barışmak istersiniz.
Düşman değil neticede kardeş.

El oğlu unutmaz.
Sizin görüşmeniz bile rahatsızlık verir, al başa yoktan yere bir kavga :)

Kendinizi gayet iyi ifade ediyorsunuz bence.
Duygularınızı ablanıza ulaştırın.
Dinlemeyip agresifleşiyorsa bile en azından mektupla falan..
Bilsin, kendisine ister çekidüzen versin ister daha beter olsun.
Eşinize de biz kardeşiz aramız düzelir belki ilerde ama siz unutmazsınız.
Tatlı kalın isterim diyebilirsiniz.
Anlayışsız birine benzemiyor.

Mutluluğunuz daim olsun..

Kardeşimle olan ilişkime eşimi karıştırmam. Ama kardeşimin de ulu orta bana bağırmasına fırsat tanımam.
Yani, herkes yerini ve haddini bilir.
Sıradan seviyeli kavgalarımızda da eşim karışamaz. Ben bu konuda netimdir.

Eşiniz yapması gerekeni yapmış, ablanız haddini bilsin sizi eşinizin yanında küçük düşürme cüretinde bulunuyorsa, eşinizin de haklı tepkisine hazırlıklı olmalıydı.

Evet bende bunu düşünüyorum ama o kadar hakaret etmesine rağmen kırılan taraf o olmuş yine şaka gibi ama değil.

Eşiniz yanlış kişiye kızmış, kendini savunamayan hakaret ve küfürlere susan kişi suçludur benim gözümde.
Kendimi savunamıyor değilim. Ablamı ve eşimi tanıyorum. O sırada orada tepki verseydim olaylar çok daha farklı bir boyuta gelebilirdi o sebeple susup sakinleşince konuşmayı düşünüyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı.
Bir de ablamla karşılıklı konuşulmaz hemen bağırıp kavgaya çevirir olayı. Bunu çokça yaşadım maalesef.

Evet bende bunu düşünüyorum ama o kadar hakaret etmesine rağmen kırılan taraf o olmuş yine şaka gibi ama değil.
Ablanız fazla mı şımartıldı acaba, dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü düşünen bir kadın canlandı gözümde. Onun kendisini haklı görmesi önemli değil, hakaret ve küfür eden kişi haksızdır bence.

Eşiniz kendi kız kardeşine karşı savunsa yine aynı konuyu açarmıydınız?

Evet sürekli gergin, ani parlayan biri. Çok konuştum lütfen doktora git bu sinirin iyi değil diye ama yok dinlemedi. Bu arada sadece bana değil anneme babama da böyle davranır. Ama ilk defa alttan alınmadığı için şuan çok daha sinirli. Eşime ve bana düşman oldu

Normalde eşlerin kardesler veya aile arasına girmesini hos bulmam ama sanırım bu olay artık önceki olayların birikimin patlaması olmus eşinizde
Ablanıza birinin haddini bildirmesi gerekiyormus iyi olmus

Sanki kendimi gördüm. Annemde bize hep söyler siz birbirinizi tutun diye ama olmayınca olmuyormuş. Hatta inanın annem eşin seni böyle savundu diye bile kıskanmıştır iyice dedi. Şuan için aynı iş yerindeyiz ama iş değiştirip gitmeyi düşünüyorum.

Eşinize şapka çıkartılır! Helal olsun çok yerinde bir davranış.
Siz bıkmadınız mi ablanızın böyle tavırlarından kusura bakmayın ama siz oni bu hale getirmişsiniz sürekli taviz vermekten ....

Bence uzaklasin ablanıza dönün asıl kırılmanın siz olduğunuzu söyleyin yıllar boyunca. Dönsün bir kendine baksın o hata yapmayan mükkemmel robot mu?
Allah aşkına ilerisini bir düşünün çocuğunuz a belki kalkıp aynı tabiri yapicak o zaman da susucakmisiniz ?

Araniza mesafe koyun bence. Mesafe candır gerisi baş ağrısı. Bırakında azıcık büyüsün cidden bir abla olduğunu görsün yaptığı davranışlarla birazcık kendini eleştirsin.
Dünyanında onun etrafında dönmediğini anlasin gerekirse bebek gibi ağlasın sonra ah ben ne yaptım derse işte o zaman ablanızı hayatınıza nelere dahil edeceğinizi nelere etmeyeceğinizi, ne kadar taviz vereceğinizi ve tahammülünüzün sınırlarını ne kadar zorlayabileceğinizi o zaman düşünürsünüz.

Bence eşiniz doğru yapmış karşıdaki ablada olsa karşı taraf haksızsa tabiki eşini savunacak. Kırılırsa kırılsın ablanız kenri bilir takmayın kafanızı

Ufak kardeş arası bir kavga olsa ve eşim karışsa bende hoşlanmazdım. Ancak ablanızın dilinin kemiği olmadığı gibi bir de insan içinde rencide etmeye kalkıyor, yetmezmiş gibi hala kendini haklı görüp çevrenizdeki insanlara durumu anlatıp eşinizi suçluyor.
Eşiniz adam gibi adammış, doğru yerde doğru sözü söylemiş, ancak ben sizin yerinizde olsam Ablam ders alana kadar mesafe koyardım aramıza

Ben eşinizin doğru yaptığını düşünmüyorum. Ablanıza tepki verecek olan sizsiniz, eşiniz değil. Eşim ablama böyle çıkışsa çok kızarım ben. Ablamın eşi de bana çıkışsa onu da paylarım, ona ne yani? Ben de asla kardeş arasına girmem. Biz ablamla ne kavgalar ettik zamanında ve barıştık, eşler de hiç karışmadı. Bence olması gereken budur.

Ablanız ortak arkadaşınızın yanında size hakaretler etmiş üzerinize yürümüş. Bu ortamda siz ve eşiniz ona cevap vermeyerek ablanızı idare etmişsiniz. Bunları yaptığı günün akşamı gelen abla zaten özür dilemeye gelmemiş sanırım ve eşiniz de bunu anladığı için gündüz yaşanan olayın tekrar yaşanmaması için müdahale etmiş. Doğruyu yanlışı bilemem ama ablanıza birinin dur demesi gerekiyormuş ve bu kişi eşiniz olmuş. Sizi anlamaya çalışıyorum, bir tarafta ablanız var, bir tarafta da eşiniz ve eşinizle ablanızın arasının kötü olmasını istemiyorsunuz ama bunun için çabalaması gereken kişi siz değilsiniz. Eşiniz yapıcı biri anladığım kadarıyla(ortak arkadaşınızın yanında sesini çıkarmamış, kontrollü davranmış) ancak ablanızın da yapıcı olmayı öğrenmesi gerek. Bir süre ablanızla mesafeli olun, yaptıklarını tekrar gözden geçirmesi için zaman tanıyın. Eğer kendini düzeltmiyorsa da uzak durun.

Aynen eşimde öyle söylüyor yani seni daha sonra alsa karşısına insan gibi konuşsa zaten bir şey söylemezdim diye. Hatta inanın bende müdahale ettirmezdim eşimi. Ama ablalık bu değil diyor. Bir de aslında kızgınlığı bana değildi yanında bağırdığı ortak arkadaşımızaydı hani bana bağırdı çağırdı ama aslında kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumu vardı. Eşimde elalem için insan kardeşine böyle yapar mı bu nasıl iş diye kızdı.
Dediğiniz gibi mesafe koydum uzun bir süre de böyle devam etmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…