- 17 Nisan 2025
- 44
- 30
- 3
- Konu Sahibi artikzamanigelmisti
-
Hakkınızda böyle düşüneceklerse devam etmeye gerek yok. İsterseniz gelip tanışsınlar zaten çok fazla görüştürmezsiniz. Hem bu sevgilinizi tartmanız için de iyi olur.Müstakbel eşimin ailesine bu durumu izah etsem, kimse inanmayacak benim sorunsuz olduğuma. Biliyorum, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyecekler.
Aynı fikirdeyim, bana kalsa adımı bile unutsunlar. Evlendikten sonra biliyorum ki eşim saygısından bir şey demeyecek, hayatımıza virüs gibi hiçbir şey olmamış gibi girecekler. Ama sevgilim ısrarla sen duygusal yaklaşıyorsun ben halledicem diyor.Hakkınızda böyle düşüneceklerse devam etmeye gerek yok. İsterseniz gelip tanışsınlar zaten çok fazla görüştürmezsiniz. Hem bu sevgilinizi tartmanız için de iyi olur.
Bir taraftan da tamamen hayatınızdan çıkarabilirsiniz, hiç yoklarmış gibi. Sevgiliniz de bu şekilde devam eder.
Sevgiliniz Macera arıyor herhaldeAynı fikirdeyim, bana kalsa adımı bile unutsunlar. Evlendikten sonra biliyorum ki eşim saygısından bir şey demeyecek, hayatımıza virüs gibi hiçbir şey olmamış gibi girecekler. Ama sevgilim ısrarla sen duygusal yaklaşıyorsun ben halledicem diyor.
Bence ailene asla dönme. Seni isteyen adam her türlü evlenir. Mesele başında duran dandik bir baba figürü ise ona da gerek yok. Sevgilin seni gerçekten seviyorsa ailesine de bu durumu izah etsin ve kabul ettirsin bir zahmet.Çok kısa konuyu özetliyorum, artık kimseyle konuşmak istemiyorum bu konu yüzünden.
Benim babam problemli bir insan. Kimsenin babası mükemmel değil elbet, ama benimki hakaret, şiddet uygulayan biri. 2 senedir görüşmüyorum. Çünkü en son, arkadaşlarımla olan konuşmalarımı didik didik etmiş (25 yaşındaydım) ve bu yüzden şiddetten hastanelik etmiş, burnumu kırmıştı. Uzun bir terapi ve varoluş mücadelesi süreci geçirdim. Beyaz yakalı, ayakları üzerinde biriyken izimi kaybettirmek için aylarca çalışmadım. Hayatımı, hatta belki kaderimi değiştirdiler. Babam ve telefonumu kurcalamasına yardımcı olan iki kardeşim.
Şimdi kardeşim de babam da pişman, 1 senedir özür diliyorlar ancak kendileri benim insanlara olan güvenimi yok ettikleri için değil onlara, kimseye güven duymuyorum. Görüşmüyorum. İstemiyorum da, içimden gelmiyor, midem almıyor, gururum kabul etmiyor.
Gelin görün ki, evlenmeye karar verdim. İstemeye gelecekler ama bende bir baba figürü yok. Müstakbel eşimin ailesine bu durumu izah etsem, kimse inanmayacak benim sorunsuz olduğuma. Biliyorum, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyecekler.
Gidip ailemle konuşsam, bu kez ne yapacaklarını kestiremiyorum. Annem ve küçük kardeşim beni desteklese de, benim içim artık asla rahatlamaz biliyorum. Üstelik bana bu kadar saygısızlık yapmış, canımı acıtmış insanları “büyüğüm” diye göstermek içimden gelmiyor. Öyle ki, evimin adresini bile vermiyorum kimseye. Hayatıma dahil olmasınlar, yüzlerini görmeyeyim diye. Çünkü son defasında o kadar uzun süre şiddete maruz kaldım ki, sesini duyunca bile tetikleniyor ve kusuyorum.
Ek olarak,
Sevgilime durumu detaylı olmasa da anlattım. Korkma, ben yanındayım, gidip görelim diyor. Onu anlıyorum ama bir yandan muhtemelen benim sakin kişiliğime bakıp abarttığımı düşünüyor. Yakıştıramıyor.
Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Haftalardır dua ediyorum. Bana dua edin, bana akıl verin. İkisine de çok ihtiyacım var.
Ailede evlenen ilk çocuk. Evin büyük çocuğu, ailesi de çok heyeanlı o da. Kıyamıyorum bu yüzden.Sevgiliniz Macera arıyor herhaldeherhalde sizin daha mutlu olmanız için yapıyordur ama istemediğinizi kesin olarak bildirin.
Neyine kıyamıyorsunuz? En fazla ailenizle tanışmaz. Şiddet gören sizsiniz kendinize kıymayın.Ailede evlenen ilk çocuk. Evin büyük çocuğu, ailesi de çok heyeanlı o da. Kıyamıyorum bu yüzden.
İşte onun da ailesi mükemmel değil, muhafazakar geleneksel bir aile. Sanıyor ki babam kızını vermek istemiyor. Benim babam başkasının yanında beni küçük düşürmekten haz alan biri. Acaba utanır da susar mı diyorum, bir umut.Bence ailene asla dönme. Seni isteyen adam her türlü evlenir. Mesele başında duran dandik bir baba figürü ise ona da gerek yok. Sevgilin seni gerçekten seviyorsa ailesine de bu durumu izah etsin ve kabul ettirsin bir zahmet.
En mutlu zamanlarını b.k etmek istiyorsan babanla ve kardeşlerinle görüş.Ailede evlenen ilk çocuk. Evin büyük çocuğu, ailesi de çok heyeanlı o da. Kıyamıyorum bu yüzden.
Kararsızlığım yok. Sürekli beni sahipsiz sanacaklar diyor içimden bir ses. Yani gerçekte öyle olsam da bilsinler istemiyorum galiba bir yandan.Başkalarının sizinle ilgili ne düşüneceğine göre yaşamamalısınız. Önemli olan sizin kararlarınız ve istekleriniz. Eğer hayatınızdan tamamen sildiyseniz görüştürmek zorunda değilsiniz. Kendi sınırlarınızı korumazsanız birçok konuda başkalarının doğrularına ya da ısrarlarına uyumlanmak zorunda kalırsınız. İnsanlar sizin "hayır" cevabınıza saygı duymaz ve size "ikna edilebilir" düşüncesiyle yaklaşırlar. Bu da sizi yorar.
Bana kalırsa sevgilinize ve ailesine bu konuda net olun. Israr kabul etmeyin. Eğer gerçekten bu konuda bir kararsızlığınız yok ise.
Bak sana diyeyim, böyle bir baba istemeni de düğününü de her şeyini de mahveder.Ailede evlenen ilk çocuk. Evin büyük çocuğu, ailesi de çok heyeanlı o da. Kıyamıyorum bu yüzden.
O zaman sahipsiz gibi davranmayın. Bu sahipsiniz sadece baba ile olmuyor. Benim arkadaşlarım o gün hem benim hem misafirlerimiz etrafında döndüler her şeye öyle koştular ki herkes nasıl güzel arkadaşlıkların var helal olsun dedi. İş arkadaşlarım törenden kaç saat önce geldi yakın arkadaşlarım başka başka şehirlerden geldiler. Hatta kimse olmayacak rezil olacağım diye düşünüp içim içimi yerken kocaman bir ailem olduğunu görmüş oldum. Umarım senin de bu şekilde olur ve çok mutlu olursunKararsızlığım yok. Sürekli beni sahipsiz sanacaklar diyor içimden bir ses. Yani gerçekte öyle olsam da bilsinler istemiyorum galiba bir yandan.
Çok teşekkür ederim yorum için. Annemler başka şehirde, annem maalesef barışmamızı istediği için tek başına gelmez. Kocasını seçer, eminim.İsteme nişan gibi bir tören yapın. Ben de babamla görüşmüyorum istemem de annem bulundu eşim durumu bildiği için ne kimse sordu ne sorun ettiler. Birde sevdiğim arkadaşlarımı dostlarımı davet ettim. Arkaya organizasyon kiralamistim her şey mükemmeldi sonra ki günde bir mekanda nişan yaptık. Her şey çok güzel olduğu için erkek tarafı defalarca teşekkür etti. Annem de babam gibi olsaydı sadece arkadaşlarımla aynı şeyleri yapardım. İsteme benim kendi tek yaşadığım evde oldu. O yüzden demem o ki asla öyle düşünmeyin. Şuan eşimin ailesi ile aramızda bir sorun yok
Sevgiliniz tam olarak neler yaşadığınızı, ailenizin size yasattıklarını biliyor mu?Aynı fikirdeyim, bana kalsa adımı bile unutsunlar. Evlendikten sonra biliyorum ki eşim saygısından bir şey demeyecek, hayatımıza virüs gibi hiçbir şey olmamış gibi girecekler. Ama sevgilim ısrarla sen duygusal yaklaşıyorsun ben halledicem diyor.
Kendi şehrinizde sevdiğiniz saydığınız bir büyük var ise onu davet edip sorun. Bence babayı bulaştırmaktan daha iyidir. Bırakın babası tarafından dövülen değil kendi ayaklarının üstünde duran ve gerektiğinde rest çekebilen biri olarak tanısınlar. Yanlış yapmaktan çekinirlerÇok teşekkür ederim yorum için. Annemler başka şehirde, annem maalesef barışmamızı istediği için tek başına gelmez. Kocasını seçer, eminim.
Aslında bu da bir kararsızlık. Ben konunun sevgilinizi kırmamak olmadığını hissetmiştim. Siz şu anda kendi içinizde bu konuda bir karar veremiyorsunuz gibi görünüyor. Sahipsiz gibi bir kelimeyle tanımlamayın lütfen kendinizi. Kimsenin sahibi yok, kimse de kimsenin sahibi değil.Kararsızlığım yok. Sürekli beni sahipsiz sanacaklar diyor içimden bir ses. Yani gerçekte öyle olsam da bilsinler istemiyorum galiba bir yandan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?