Ailem bana çok haksızlık etti affedemiyorum

yaptıgınızı neden yaptınız ben annem babamfır der yaparım ama yinede fazla fedakarlık etmissiniz. bundan sonra kendinizi düsünün birazda aikeye yardım evet ama kendinin de cıkarlarını düsünerek

birde sizin bu halinize alısmıs aileniz belki kardesiniz dik baslı siz her dedikleirni yapıyorsunuz .

Şartlar farklılaşmış olamaz mı? Bahsettiğiniz dönemde gerçekten evin içini falan yatırmışlarsa zorlanmışlardır maddi açıdan. Sonra rahatlardılarsa ona çektirdik kardeşine de çekişmeliyiz diye düşünmemişlerdir sırf eşitlik olsun diye.

Besle kargayı oysun gözünü ( aşırı paragöz değillerse )

Bence terapiye ihtiyacın var ..kaza seni çok sarsmış

Tabiki canm kredi çekebilir kaldiki genelde cevremdede gördüğüm boyle iki tarafta kredi çekip birlikte yapıyorlar herseylerinı artık.

Saygı duyarım bu sizin düşünceniz lakin kendi adima konuştum ben. Benim ailem bize vermek zorundasın eve bakmak zorundasın demiyor. Ben kendi istegimle yapıyorum çünkü annemle babam ikisi yaşıyor olsa gecinebilcekleri kadar paraları var ama ablamla bende oldugumz için evde + cok masrafimz oluyor yiyecek içecek alışverişinde bile extralarmz var bunu 60 yasindaki insanlara yüklemek bizi yapmissnz birimizi 31 yaşına birimzi 26 yaşına getrmssnz yinede bakmak istediklerimizi yapmak zorundasnz demek bencllk olur. Ben hem kendi hem ailemin masraflarni isteyerek karşılıyorum.

Hersey karşılıklı şimdi sıra bende mi diyorsun ?

Evlenmişsin zaten artık kapın ayrı çok üzülüyorsan anlat onlara durumları .

türkiyenin genel sosyal güvenlik yöntemi çocuk yapmak. büyüsün bize bakar! anne-baba çocuğa bakmak zorunda çocuğun öyle bir yükümlülüğü yok bana göre. sizin ailenizinde bakış açısı buymuş. ama ilk yıl ev yaptırdıklarından sonra o paranın sizin için birikmediği çok belliymiş. hala para yollamaya devam etmek sizin seçiminiz olmuş. kazadan sonra farkına vardım diyorsunuz peki konuştunuz mu ailenizle. konuşup eteğinizdeki taşları dökmeyecekseniz kafanıza da takmayacaksınız. olan olmuş, zamanı geri alamıyoruz. bundan sonra kararlarınızı verirken kendi çıkarlarınızı düşünün görüyoruz ki anne-baba bile bazen bencillik yapabiliyor. yine geçmezse içinizdekiler terapi almayı düşünün.

Aynı evde yasaniliyorsa evin harcamalarını karsilamaniz /katkıda bulunmaniz çok doğal.Ayri eve ciksaniz daha bile çok masrafiniz olur.Ama farklı bir şehirde hem eşya /kira ödemek,hem karnını doyurmak ilk yıllar zor.Ustune de aileye para gönderme zorunluluğu varsa ogrencilikten de düşük standartlarda yasanilmis oluyor

Ayrı yaşıyordum kaldı ki bu yardim da öte geçmiş insan kullanılmış gibi hissediyor . Bence çocuklar cahil olabilir ailesine güvenmek hatamı ben düğünü kredi çekip yaptım yani iki yıl onlar için çalıştım helâli hoş olsun ama kimse de beni düşünmemiş . İçindekileri asamiyorum zor bı durum bana göre goruslerinize saygı duyuyor cevap veren herkese de teşekkür ederim

BU ahir zaman da zaten birşeyler tersibnne dönmüş.
Evlatlar anne baba,anne babalar evlat olmuş.
Herkes çocuklarından ne koparırsaya dönmüş.
Görüyorum ama görmemezlikten geliyorum.

Ama sen görmemezlikten gelemiyorsan görüşme.

Mesafeli olcam bundan sonra çünkü hep onları düşünmem gerekir psikoloji altında oldum evlenmek yarı yolda koymak gibi davrandılar ama yapacak bse yok maalesef haklısınız

Geçen gün dayanamadım konustum neden kardeşime değil de bana yaptınız neden her şeyi bana yuklediniz ben düşündüm diye bana diyorlar ki baban emekli olunca biraz para veririz sana ama ben almam zaten

Bundan oncekiler icin yapacagin birsey yok ama bundan sonra kendin icin yasa en azindan...

Evet bazı şeyler gerçeği görmek için vesile diye düşünüyorum

kırmızılı yerler çelişkili, sen mi yolladın onlar mı aldı

bu mantık hayatının her aşamasında varsa sıkıntı yok
kızlar kendi ailesine verince sıkıntı yok ama eşleri aynı şeyi yapınca zaten ailesi şöyle böyle demeye başlıyolar halbuki çamurdan da olsa erkek ailesi de bakıyo çocuklarını 20 sene

aynen bunu ben de anlamıyorum ha evladım büyümüş iş sahibi olmuş olsun al anne sana da bir kazak aldım desin hoşuma gider, adam oldu da eli ekmek tutuyo derim o anlamda yani, ama ev aldım yardım et evlenme bize bak falan demem
rahmetli babam da hep benim olduğum yerde sizin paranız geçmez derdi ne ben ne eşim bir kuruş harcayamadık yemek bile ısmarlayamadık tuvalete diye kalkıp hesabı öder gelirdi

ya bence de böyle
hediyeler alınır, bir zorluğa düşerlerse elinde varsa verilir, hastalık durumlarında zaten varını yoğunu harcarsın gerektiğinde.
ama benim babam bana sen evlenene kadar ben 30.000 tl harcadım diye bana fatura çıkarmıştı.
bu bence tamamen yanlış.

bence yanlış düşünüyorsunuz. zaten durumu iyi olan bir aile değilmiş. ve sizden beklentiler olmuş.
diğeri de okuyordur bu süreçte.
şimdi belki ihtiyaçları yoktur.
ben de ilk 2011 yılında atandım sabahına 20 bin çektim o vakit. verdim aileme.
kardeşim işe başladı tek kuruş destek vermedi. şükür pek ihtiyaçta yok. ama hiç böyle düşünmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…