ya bence de böyle
hediyeler alınır, bir zorluğa düşerlerse elinde varsa verilir, hastalık durumlarında zaten varını yoğunu harcarsın gerektiğinde.
ama benim babam bana sen evlenene kadar ben 30.000 tl harcadım diye bana fatura çıkarmıştı.
bu bence tamamen yanlış.
Bazı aileler ben çok doğru bulmasamda okuttuk büyüttük bu yaşa getirdik mantığı ile çocuklarından maddi destek bekleyebiliyor. Şöyle bir durum var ki ailenin gerçekten ihtiyacı varsa elbette yardım da edilmeli, ama size sadece maddi gelir kaynağı olarak bakılıyorsa bu tabiyki çok çirkin, bundan sonraki süreçte kendiniz bu anlamda kullandırmayın. Sonuçta artık bekar da değilsiniz, evlenmiş bir aile kurmuşsunuz aileniz bunu anlayışla karışılamalı
Kimse ailesini atmıyor zaten bende iki yıl elimden geleni yaptım mesele o değil adil olunmaması bende düğün yapicaktim ertelediler e o yıl çalıştım bir sürü para verdim içinden bana hiç bir şey yapılamaz miydi bilezik yapayım dedim onu da bozdular insana ailesi böyle yapmamalı .
oha, babam bana fatura çıkarsa sadece okul ücretimi karşılayamazdım heralde
ne babalar var işte, ben bazen isyan ediyorum varlığı yokluğu belli olmayan babalar yerine neden benim babam öldü, ben kolsuz kanatsız kaldım, yanlış anlama senin baban ölseydi demek istemiyorum asla nasıl desem, babasını kaybeden sen olsan ne değişirdi hayatında? bende bariz milat oldu babamın ölümünden önce ve sonra şeklinde, yamuldum, gülüşüm soldu yaw
Babam sırf eşimi istemediğinden bunları yaptı bana, atandığım gibi istemediği kişiyle evlendim diye.
ama çok kırıcıydı yani. yoksa sevgisinden falan şüphem yok, sadece benle yıldızı barışmadı uzun süre, eşimden dolayı.
benim de annem öldü işte, dünyanın en iyi insanlarından biriydi
ben de sorguluyorum ister istemez neden kötü anneler varken benimki diye. tam da ona ihtiyacım varken.
üstelik daha çok gençken.
bu diyeceğim çok yanlış belki ama benim seçimim olsaydı ebeveynlerimden annemin hayatta olmasını tercih ederdim.
Konu sahibi biriktirsinler sahip ciksinlar diye yollamis onlarda harcamislar anladigim harcarkende fikrini almamislar galiba detayda yok pek sonrada evlilik vs yardimci olmamislar zorlaninca insan hirslanir konu sahibide hirslanmis ben cok gormedimkırmızılı yerler çelişkili, sen mi yolladın onlar mı aldı
Konu sahibi biriktirsinler sahip ciksinlar diye yollamis onlarda harcamislar anladigim harcarkende fikrini almamislar galiba detayda yok pek sonrada evlilik vs yardimci olmamislar zorlaninca insan hirslanir konu sahibide hirslanmis ben cok gormedim
Baska sehirde yanlis basina calis kira kendine bak vs ustine harcama yolla sana gelince kiymetsiz davranilinca insan hirslanir tatli dil sevgide yoksa
Alip Allah razi olsun deyip goge cikarana verilenle ben besledim baktim sende bakacaksin aman cok konustun baban emekli olunca veririz biraz diyen ayni olmaz diye dusunuyorum
Tatlı dil olsun sevgi olsun bebek gibi baktılar bu zamana kadar hala daha öyleler ben sadece o zaman sıkıştıkları için beni de dusunmediler sanırım cahillik ettik dediler gerçi ve ben bir evlat olarak fazla vicdanliyim sanırım kardeşlerime aileme hepsine desteğin ötesinde yaptım kardeşim böyle olmayınca ona kızıyorum hani ben onca sıkıntı çektim neden diye onun da ailesi
Oooo siz anlamak istediğinizi anlıyorsunuz. Yaşlı insanlara 2 yetişkin insanın sorumluluğunu yüklemek yanlış bana göre o kadar siz çocuklarınıza ömür boyu bakarsnz.Hersey karşılıklı şimdi sıra bende mi diyorsun ?
bizimki aile onunki değilmi :) sömürüye tabiki karşı çıkarım burda neler okuyoruz. Ama imkanım el verdiği sürece evlendiğimde eşimde bende ailelerimize yardım ederz inşallah.bu mantık hayatının her aşamasında varsa sıkıntı yok
kızlar kendi ailesine verince sıkıntı yok ama eşleri aynı şeyi yapınca zaten ailesi şöyle böyle demeye başlıyolar halbuki çamurdan da olsa erkek ailesi de bakıyo çocuklarını 20 sene
bizimki aile onunki değilmi :) sömürüye tabiki karşı çıkarım burda neler okuyoruz. Ama imkanım el verdiği sürece evlendiğimde eşimde bende ailelerimize yardım ederz inşallah.
O sadece kızla değil ailesiylede alakalı aslında. Kıza bunu empoze ediyorlar sen çatal bıçak 2 de tabak al ceyizin hazr gerisini erkek tarafı düşünsun gibisinden. Ama o eskide kaldı. Ailem hep der alabildiğinı al birikim yapalm eksigimz olmasn bizde alalm beyaz eşya şu bu. Arada çıkıyor hala öyle eski kafalılar altın şu kadar isterz diyen bile varişte keşke herkes bu bilinçte olsa ama yeni nesil kızlar genelde erkek tarafının gelir gider kalemlerine hakim onu almadılar bunu yapmadılar şunu istedim berikini aldılar gibi, e senin ailen ne yaptı, bizimkilerin durumu yok, karşı tarafın durumuna çok hakimler ama
Küçücük çocukları okula göndermek bir yana dillendiren çalışmaya zorlayan ne aileler var. Benim demek istediğim o değil.ama zaten okutup büyütecek, yapıp sokağa atacak değiller ki onu yapanlar da var, okuyacak adam akıllı okuluna gidip gelecek çocuk nasip etsin Allah, okuyan çocuğu öpüp başına koysun valla insanlar, benim kardeşim ilkokul 1 den lise sona kadar hadi oğlum kalk hadi oğlum hadi hadi denilerek okul bitirdi anne babamın ömrü çürüdü sonrada okumadı zaten
Vermeseydin, yollamasaydın. Yapıp yapıp kinlenmenin mantığı nedir bende bunu anlamıyorum sanki zorladılarÖnceden olanların farkında değildim hep para yüzünden ben zorluk çektim hiç kendi istediğim gibi olmadı kaza olunca da insan daha çok farkına varıyor
Bence siz şu an kendinizle çeliştinizOooo siz anlamak istediğinizi anlıyorsunuz. Yaşlı insanlara 2 yetişkin insanın sorumluluğunu yüklemek yanlış bana göre o kadar siz çocuklarınıza ömür boyu bakarsnz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?