"akrabamız da bir teklif sundu oda şu, Onun 20. katta dubleks dairesi var, onu verip banka borcunu kapatıp üzerine de 400 milyar gibi bir para vermek. "
E size vereceği ev 750 bin TL değerindeymiş, 200 bin TL de borcu kapatacak, 400 bin de üstüne vercek. E size toplamda 1.350.000 vermiş oluyor? Kardasınız. Yanlış mı anladım?
"akrabamız da bir teklif sundu oda şu, Onun 20. katta dubleks dairesi var, onu verip banka borcunu kapatıp üzerine de 400 milyar gibi bir para vermek. "
E size vereceği ev 750 bin TL değerindeymiş, 200 bin TL de borcu kapatacak, 400 bin de üstüne vercek. E size toplamda 1.350.000 vermiş oluyor? Kardasınız. Yanlış mı anladım?
Akrabamz sadece para verse amenna.. yukarıya da yazdım satılamayan bir daireden..
Dinen caiz olmayan meseleye gelince de.. bu akraba evi ya alın üzerimden yada bana bu şekilde satın dedi.. babam da eşime, bu evi bankadan sanki sen satın alıyormuş gibi devrini üzerine al, onun üstüne de bu bankadan hem düğün için para hem eşime olan borçları için para alacaklardı.. banka borcu da yeniden düzenlenip 3 ay sonrasında ödemelere başlanacaktı.. işte bu bankadan satın alıyormuş gibi yapmak caiz değilmiş.
eşiniz haklı ben olsam bende yanaşmam sizin de düşünmeniz gereken 3 çocuğunuz yok mu
sanırım bi tek eşiniz çalışıyor bu kadar kişiye nasıl yetişsin
tamam krediyi siz çekeceksiniz ama ödeyemezlerse ne olacak size kalacak bunu göze alamaz
hem çaresiz durumda değilsiniz size bi çıkar yolu bulmuşlar ama kabul etmemiş aileniz
ben olsam o akrabanın dediğini yapardım en azından kafam rahat olurdu
ailesi eşinize sevmiş saymış haftanın 3 günü oradasınız diye gözü kapalı herşeyi de kabul edecek hali yok
üstüne gitmeyin yoksa olay size kalabilir
Valla işiniz biraz karışık. Anlamadım ben. Satılmayan daire de olsa değeri 700-750 bin TL imiş madem. Oraya taşınırlar, üzerine de borç biter ellerine düğün için de para kalır. İlla ki villada oturmak zorunda değiller. İlerde satılır geniş bir zamanda eğer o evde oturmak isatenmezse. Sonsuza kadar satılmayacak diye birşey yok ki. Maksat sıkıntıdan kurtulmaksa adam iyi bir yol önermiş bence. Sonuçta bir de şunu düşünün. Tamam ev adamın üstüne, krediyi de siz ödüyorsunuz ama sizin her geciktirdiğiniz kredi ile adamın MErkez Bankası kayıtlarına olumsuz puan düşülüyor, kredibilitesi kalmıyor. O da bundan kurtulmak istemekte haklı. allah yardımcı olsun. Ama biraz sıkıntı varsa olana razı olmak lazım diye düşünüyorum. Hem yukarıdaki hesaba bakarsanız zararda da değilsiniz.
varlık içinde yokluk çekiyorsunuz resmen.
satın o akrabaya evinizi alın 400.000'i ödeyin borç düğün vesaireyi.
kocan daha ne yapsın.
borç ödenmezde kocan da batarsa o zaman ortalığı kim toplayacak.
kendi evine haciz gelsin istemezsin herhalde.
Aynen dediğiniz gibi.. bu 400 milyarla hem borçlar, hem düğün olmuyor malesef.. çaresizlik böyle birşey olsa gerekartık ne olursa razı gelinecek şuan akışına bırakıldı sanırım..
Yazmayayım diyorum duramıyorum; çaresizlik bunun neresinde? Akrabanız gayet cazip bir teklif yapmış size. Daha ne olsun? Satılmayan daireymiş, 3-5 e bakacak durumda değilsiniz ki...
Bence eşinizin omuzlarından inin biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?