Ailem fazlalık gibi hissettiriyor ne yapabilirim

Konu sahibi yaranmayi mi biraksaniz artık.
Yani alıngan falan değilsiniz şu sozleri kim duysa kırılır üzülür.
Rahat edeceksiniz gidin kütüphaneye en azından 4-5 saat gidin daha iyi motive olursunuz orada.
Güvensizlik muhabbeti olursa da rahatsız oluyorum senin sözlerinden o yüzden gidiyorum üstüme gelme deyip kestirip atacaksınız.
Sizde biraz pasif kalmayın karşılık verin.
Ayrıca da tercihlerde asla ve asla aynı şehri yazmayın derim hatta gelemeyecekleri bir şehri yazin yanınıza tasinabilirler çünkü.
Hatta atanır atanmaz kendinzie araba vs almaya bakın veya başka borca girin sizden para istemesinler.

Bir şeye sinirlenmiş olabilir mi? Anneler böyledir takılmayın hayatınızı çekilmez hale sokmayin hiç

yok valla evladını stress topu olarak gören yüzüne karşı git diyen anne hiçbir şekilde Güzellenmez. evlat demiyor anneye babaya beni yap. oturup çocuk yapan kendini de dizginlesin ağzından çıkana dikkat etsin. minimum 20 yaşında anne olan insan kendini tutmayı bilecek. mantığını kullanacak. çocuğuna destek olacak arka olacak. böyle dibe çekmeye çalışmayacak.

Güzelleyen kim acaba, bana ithafen mi dediniz? Tam anlayamadım da.

Bu tip anneleri iyi bilirim evlenene kadar hayatı zehir ederler arkadaşlık yapmazlar, evlendikten sonra da dibinden ayrılmazlar evine müdahale etmeye calısırlar arkadaşlık beklerler,

ya ben bunu bilmiyorum hakkım mıdır yoksa kazanıp verdikleri yedirip içirdikleri için onlara tapmam mı gerekiyor bilmiyorum ama şuan onların eline baktığım için burnumdan fitil fitil geliyor senelerdir geliyor yani her zaman bizim için çalıştığını söyler babam ama biz olmasaydık da yine geçinmek için çalışacaklardı her şeyin ucunu bize dokundururlar iğneleyerek. Yani benim Allah izin verirse sadece bir senelik çalışmaya ihtiyacım var sonrasında ben istemem zaten kalmayı ama o zaman da tercihlerime karışırlar yanıma gelirler yani böyle de çelişkili bir aile. Elimizin altında dur ama bütün her şeyimize de katlan diyorlar üniversitede de böyle oldu tercihlerime karıştılar aile evinde okudum. Madem beni istemiyorlar neden kendi başımın çaresine bakmama da izin vermediler hep sönük baskılanmış yetiştirdiler beni

Teşekkürler deneyeceğim kütüphaneye gitmeyi ve eğer kızsalar da yine kendiler haksız konumdalar yani hem azarlayıp kötü davranıp sonra da bir yere de gitmeme izin vermiyorlar benden ne istiyorlar açıkçası anlamadım.
evet dediğiniz gibi gelirler zaten geçen gün kardeşim üniyi kazanınca yanına gideceklerinden söz ediyorlardı kardeşim istemedi sonra babam bana dönüp ne olmuş istediğim yere gidebilirim istediğim yere taşınırım değil mi dedi yani alttan alta bana hissettiriyorlar aslında. İnşallah gelmezler de ben de kendi başımın çaresine bakmayı kendi kararlarımı verebilmeyi öğrenirim. Bu arada neresi olsa oraya gelirler çok defa taşındık farklı farklı yerlerde bulunduk. Benim kendim ifade etmem gerek ben artık yalnız yaşamak istiyorum diye

Çocuk sahibi olmayı sexten öte düşünmeyen cahil bir toplumda ebeveynlik çok uzak bir kavram maalesef.Keşke herkes üremese…
ben gerçekten anlayamıyorum karnını doyurmayı yatcak yer vermeyi "bakabiliyoruz" zannediyolar.
çocuğun geleceği yetiştirilmesi hiç umurlarında olmuyo. geçen müge anlıda bir adam vardı 6 çocuğu vardı en büyükleri para lazım diye okumamış müge de diyoki ne diye yapıyosunuz madem imkanınız yoktu adam hala dioki imkan var aç mı bıraktık

Yine de hissettiriyorlar çalışsam da harcama da yapmasam. ben evin hiçbir kaynağını kullanmamaya çalışıyorum elimden geldiğince çünkü göze batıyor. Yani en çok dikkat eden benim aslında ama en çok üzülen ezilen de benim. Yani bu lafları diğer kardeşime de dedi aslında ama o pek kaale almıyor ben kafama takıyorum her şeyi bu sınav sürecimi de kötü etkiliyor sorun biraz da bende umursamaz değilim

kütüphaneye gitmek için otobüs parası bile harcamam ya bisiklet var onu sürerek bile gidebilirim yiyeceği vs evden götürürüm. Ve dediğiniz gibi herhangi bir işte çalışmam taraftarı da değiller taşınma mevzusu da olduğu için söylemedim. Kardeşim erkek ve daha önceleri çalıştığımızda rahatsızlık veriyordu istemediğim şeyler yapıyordu ev ortamı olduğu için rahattı tabi o zaman 2-3 sene öncesiydi şimdi nasıl bilmiyorum yani dikkatimi dağıtır diye ayrı oda istedim

ya gerçekten keşke öyle olsa. Yani madem 3 çocuk ağır geliyor kaldıramıyorsun neden doğurursun. Anneme bunu deyince annem 3 çocukta ne var ben az doğurdum diyor. Doğurmak bir marifet değil ya. Ailemden sevgi görmedim zaten sadece maddiyat karşılandı o da başımı ezerek her seferinde baskı gördüm

Teşekkür ederim okumaktan başka çarem yoktu Evet ilkokul lise mezunu ikisi de. Okumama izin vermek için kapanma şartı koymuşlardı mesela liseye geçerken. Üniversitede devam edebilmem için yanlarında okuma şartı hep bi şeyler dayatmaylaydı ama öyle böyle bitirdim çabalayarak. Kpss konusunda ise tıkandım çok zorlanıyorum çünkü zihinsel olarak sakin, stratejik bir çalışma istiyor her gün kavga olan maddi meseleler konuşulan her şeyin başa kalkıldığı bir evde çok verimsiz hissediyorum kendimi.

Ya aslında 29 yaşına kadar evde duran kız kuzenim de vardı 7 sene kpss çalıştı ona nasıl katlandı amcam hayret ediyorum. Ben henüz 22 yaşına yeni girdim birkaç ay önce mezun oldum ve beni eve sığdırmamaya başladılar. Baskın olmama müsaade etmiyorlar öyle ben kinci evlat oluyorum, susturuyorlar. Çalıştığım sınavlar yeterince zorken ailem sayesinde daha da dibe çekiliyorum. Keşke biraz daha az aldırsam sözlerine

evde +1 daha çocuk olsa annen cinnet geçirir bence. biz iki kardeşiz ben en ufak bir pürüzde bunu söylüyorum. yapmasaydınız yani. bakmayacağın sevmeyeceğin çocuğu dünyaya neden getirirsin anlamam. benim 2 kedim var ben doğursam bu kadar severdim yani.
annenle çok muhattap olma kpss çalış şehir dışı biryere atanırsın kendi evine çıkarsın.

söylediklerinde ciddi olmadığını nasıl anlayabilirim ki sürekli maruz kalıyorum. Ve siz nasıl daha az aldırabiliyorsunuz gerçekten gece uyuyana kadar ağladım her hafta aynı meseleler tekrarlanıyor benzer şekilde ve çok koyuyor. Nasıl psikolojinizi sağlam tutuyorsunuz? Ve annem benim hiçbir zaman en yakın arkadaşım olmadı ve olamayacak o bağ kurulmadı bir türlü hep her hareketime kızdılar küçük gördüler bu evde baskıladılar ve erkek çocuk kız çocuk ayrımı yaptılar ben bunları görmezden gelip anneme sarılamam

Teşekkür ederim işte kendi toyluklarının acısını çocuklarından çıkarıyorlar ya aslında çok değil 1 seneye Allah izin verirse kardeşim de bende gideceğiz ve artık bu evde olmayacağız o zaman istedikleri şekilde istedikleri odada oturabilirler bizim için masraf yapmak zorunda kalmayacaklar. Ama böyle yaptıkları sürece ben sınavımdan kopuyorum başarım kötü etkileniyor psikolojik olarak sağlam biri değilim artık eskisi kadar katlanamıyorum davranışlarına. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim gerçekten atanmayı çok istiyorum İyiyiz, kardeşlerimle bir problemim yok, sadece sınav sürecinde olduğum için küçük kardeşimle ilgilenemiyorum çok yoğun o da sürekli annemin başında sürekli bir şeyler yapmak istiyor ve annem sinirlendi ona o yüzden de bizim hakkımızda o şeyleri söyledi.

evet geçirir ama buna rağmen az doğurduğunu söylüyor. Bende söylüyorum ama buna bir cevapları yok bana ikide bir tek odada yaşayan da genç o da sınav çalışıyor biz de öyleydik vs vs laflarla savuşturuyorlar hep en kötüyü örnek veriyorlar. Haklısınız onu dikkate almamam lazım keşke biraz aldırmaz olsaydım. İnşallah buna da karışmazlar

Bu kadar zor koşullarda konforsuz bir şekilde yaşıyorken 3. Çocuğu yapan anne babanın akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden olayları kişisel algılama. Çalışıp o evden kaçmaya bak. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın.

doğru diyorsunuz sorun benden kaynaklı değil ben suçlu değilim. Teşekkür ederim bunlara aldırarak kendime eziyet ediyorum aslında haklısınız

Merak etmeyin yarın kpss kazanıp atanınca hayırlı evlat olursunuz. Bu tür insanlar o şekil davranıyor. Çok üzücü ama takmamaya çalılın nir an önce kurtarın kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…