Ailem mi ? Sevdiğim Adam mı ?

pembeguvercin123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
36
14
3
Kızlar Merhaba
1 Seneye yakın bir ilişkim var. İlk baştan beri ciddi olarak ilerledik. Ailesi ile tanıştırması tüm güveni vermesi vs.
Yakın zaman da çok güzel bir evlilik teklifi etti ve kabul ettim.
Annem babam ayrı daha sonra aileme söyledim abim babam dışında tepki veren olmadı.
Abim 21 yaşında olduğum için erken dedi. Babam ise tamamen inat yüzünden ben kızımı kimseye vermem diyor. Elle tutulur bir neden de demiyor. Oğlan kötü ailesi böyle vs diye..
Ama vermem diyor başka bişey demiyor. Bu arada biz bu süreçte çok yıprandık.
Ben ailemi karşıma alamam herkes onay versin gönlü olsun yaparız diyorum.
Ama bazı nedenler var erken istemesi için. Bu süreçte yıprandığımız için sürekli kavga eder olduk. Biterse bitsin giderse gitsin moduna girdik ama seviyoruz hep kavgalar yüzünden aramız böyle oluyor.
1 ay daha beklerim sonra beklemem kaçarsan kaçırırım yok dersen de daha da bişey yapmam dedi.
Seviyorum böyle olunca da üzülüyorum. Sevgilim ile nasıl iletişim kurayım nasıl anlayışla karşılamasını saglayım? veya babamı nasıl ikna ediyim ?( 20 kişi konuşmustur yok diyor başka bişey demiyor.)
Babam çok hata yaptı ben hep yanında oldum sırt dönmedim bu yüzden ben böyle yapınca benim öyle çocugum yok diyor.... Beni ya da onu secsin diyor..

Kızlar Merhaba
1 Seneye yakın bir ilişkim var. İlk baştan beri ciddi olarak ilerledik. Ailesi ile tanıştırması tüm güveni vermesi vs.
Yakın zaman da çok güzel bir evlilik teklifi etti ve kabul ettim.
Annem babam ayrı daha sonra aileme söyledim abim babam dışında tepki veren olmadı.
Abim 21 yaşında olduğum için erken dedi. Babam ise tamamen inat yüzünden ben kızımı kimseye vermem diyor. Elle tutulur bir neden de demiyor. Oğlan kötü ailesi böyle vs diye..
Ama vermem diyor başka bişey demiyor. Bu arada biz bu süreçte çok yıprandık.
Ben ailemi karşıma alamam herkes onay versin gönlü olsun yaparız diyorum.
Ama bazı nedenler var erken istemesi için. Bu süreçte yıprandığımız için sürekli kavga eder olduk. Biterse bitsin giderse gitsin moduna girdik ama seviyoruz hep kavgalar yüzünden aramız böyle oluyor.
1 ay daha beklerim sonra beklemem kaçarsan kaçırırım yok dersen de daha da bişey yapmam dedi.
Seviyorum böyle olunca da üzülüyorum. Sevgilim ile nasıl iletişim kurayım nasıl anlayışla karşılamasını saglayım? veya babamı nasıl ikna ediyim ?( 20 kişi konuşmustur yok diyor başka bişey demiyor.)
Babam çok hata yaptı ben hep yanında oldum sırt dönmedim bu yüzden ben böyle yapınca benim öyle çocugum yok diyor.... Beni ya da onu secsin diyor..
Babanın hayır demek icin acaba bir nedeni olabilir mi..Bazı seylerde aileler daha tecrübeli oluyor ya canim..

Ailen istemiyorsa wardir bir bildigi,
Onlar kotulgunu ister mi hic ?
Kotu diyorsa kotudur belki senin goremediklerini goruyorlardir.
Acele etme derim. Oda seviyorsa beklesn bune bole cocuk gibi 1 ay veriorum kacarsan kacirirm.
Kacma sakin hepimiz gibi sende telli duvakli cik babanin evinden.

Allah kolaylık versin.Çok benzer şeyler yaşamışız.Ben 25 yaşımda olmama rağmen ailem kendi kararımı veremeyeceğimi düşünüyordu.Taa ki ben rahatsızlanıncaya kadar.Sonra kendileri razı oldular bir şekilde.Çünkü biz ayrılmadık.Erkek arkadaşım da ailene karşı gelmeni istemiyorum rızayla olsun,seni beklerim dedi.Ama biz bu süreçte birbirimize daha çok kenetlendik.Size verilecek olan tavsiye dediğiniz gibi karşı tarafla ilgili hiçbir olumsuzluk getiremiyorlarsa karşınıza kararlarınıza sahip çıkmak olur bence.
Bir de bence eğer birbirinize nasip olacaksanız engel çıksa bile Allah o engellere karşı dirayet veriyor insana.

Bence de baban daha erken olduğunu düşünüyor ve bu yüzden izin vermiyor.
Ama anladığım seviglin de isteğinde ciddi. Bence ısrar etmesi de normal. Geleceksen gel gelmeyeceksen yapacak bir şey yok der elbette. Karar ve seçim meselesi sonuçta.
ben o ayşta ailemi seçerdim bunu da söyleyeyim.

daha hayatin basindasin 21 yasinda genceciksin ne demek ya kacarsin ya birsey yapmam zaten rizasi olmadan ailenin kacip gidersen basini vurucak cok duvar ararsin emin ol ac burda kac tane konu var kaçıp yada ailesini karsina alıp hani o cok sevip kiyamadiginiz adamlar hah iste evlendikten sonra cokk pisman oluyorlar sende olursun o yuzden bekle

21 yaşındasıniz ve sevdiğiniz adam için ailenizi karşınıza alıyorsunuz. Masallah sevdiginiz adam da size 1 ay vermis Allah razi olsun. El birligiyle babanizi ikna edeceginize bir de 1 ay sure vermis ya kacarsin ya biter vs vs.Bu ne cesarettir yarabbi!

Yavrum,evladım aklını başına al.
Yaşın 21,ne evlenmesi bu yaşta?
Hadi ille de ben başımı yakacağım ve evleneceğim diyorsan,biraz iknaya uğraş aileni,
kaçmak neyin nesi?
Neyin kafası bu? Cidden ben anlamıyorum.
Yıl 2019.
O sana 1 ay beklerim,kaçtın kaçtın, sonra da bir şey yapmam diyen adama da yazıklar olsun,
hiç delikanlıyım diye gezmesin ortada.
İkiniz de aklınızı kiraya mı verdiniz?
Şu platformda,senin derdine benzer, açılmış konuları bir oku ondan sonra tekrar konuşalım.

Bir kere çocuk güven vermiyor. Nasıl sevgiymis onunki. Resmen ailenizi yüzüstü bırakın diye baskı yapıyor. Ki uğraşalı ne kadar oldu bir ay mi iki ay mi? Soruyu sormaniz bile hata.

Ben 22 yaşındayım kendimi küçük görüyorum abartmiyorum çocuk olarak gördüğüm bile oluyor. Büyükler tecrübe sahibi, dinlemekte fayda var. Eğer ailenizi dinlemeyip o adama giderseniz o adamla anlaşamadığınızda gidecek kapınız olmaz. Hele kaçarsanız düğününüz bile olmaz

Babanız belki yaşınızı küçük buluyor.
İçine düşeceğiniz sorumluluğun farkında. Hislerini yabana atmayın derim.

Back
X