Ailem mi ? Sevdiğim Adam mı ?

Sevgilinle kaçma gibi bir ihtimal yok elbette. Bunu düşünme bile. Ama ailenide tercih et diyemem kesinlikle. Ben ailemle şu konuşmayı yapardım; “Beni büyüttünüz, yetiştirdiniz, hayata hazırladınız. Ama artık bana saygı duymak zorundasınız. Talep ettiğim tek şey; sevgilimle tanışıp bana makul bir açıklama yapmanız. Hayır diyorsanız elbette size sırt dönmeyeceğim. Ama ilk fırsatta çalışmaya başlayıp bu evden ayrılacağımı bilin”

Sevgilimlede şu konuşmayı yapardım; “ Yıllardır bana verilmiş bir emek ve sevgiye sırtımı dönme ihtimalim yok. Hoş, dönmüş olsam bile seni sevdiğim adam olarak değil, zorlamasıyla beni ailemden ayıran adam olarak göreceğim. Eğer bana zaman verirsen, ikna etmek için elimden geleni yapacağım.”

İkisinide tercih etme. İkisinden de vazgeçme. Seviyorsan seviliyorsunda. Herkes kendi teecihini kendi yapsın. Hayatın boyunca aldığın karar yüzünden pişmanlık yaşayacaksın. Aileni seç tabiki gibi bencilce bi kararı ben arkadaşlar kadar net veremezdim. Sevgili dediğimiz şey, hayatımızın geri kalanında yanımızda olacak adam olabilir. Bunun bir yaşı yok. Kkda kadınlar 40 yaşında evlense ve mutlu bir evliliği olmasa, o zaman bile erken yaşta evliliği suçlar. Mutsuz evliliklerle dolu burası.

Kimsenin seni baskılamasına izin verme. Ne ailene ne sevgiline.

Sakın yalnış yapma acele karar verme..
Sağlıklı düşün ve ona göre hareket et..
bu yaşta evlilik çok erken daha önünde çok uzun yıllar var yaşa gör gez ..
Sorumluluk altına girince ne aşk kalır ne meşkkk ..

Back
X