Ailem mi ? Sevdiğim Adam mı ?

Anlattıgın kadarıyla sevdigin adamı sec derdim baban gereksiz yere sahiplenme sergileyip gecerli neden sunmadan vermem diyor inadına
ancak daha 21 yasındasın niye bu acele okudunmu kendi ayakların üstünde durdunmu biraz vakit gecsin iyice alıs ne bileyim evlilik kacmıyor ki

Kızlar Merhaba
1 Seneye yakın bir ilişkim var. İlk baştan beri ciddi olarak ilerledik. Ailesi ile tanıştırması tüm güveni vermesi vs.
Yakın zaman da çok güzel bir evlilik teklifi etti ve kabul ettim.
Annem babam ayrı daha sonra aileme söyledim abim babam dışında tepki veren olmadı.
Abim 21 yaşında olduğum için erken dedi. Babam ise tamamen inat yüzünden ben kızımı kimseye vermem diyor. Elle tutulur bir neden de demiyor. Oğlan kötü ailesi böyle vs diye..
Ama vermem diyor başka bişey demiyor. Bu arada biz bu süreçte çok yıprandık.
Ben ailemi karşıma alamam herkes onay versin gönlü olsun yaparız diyorum.
Ama bazı nedenler var erken istemesi için. Bu süreçte yıprandığımız için sürekli kavga eder olduk. Biterse bitsin giderse gitsin moduna girdik ama seviyoruz hep kavgalar yüzünden aramız böyle oluyor.
1 ay daha beklerim sonra beklemem kaçarsan kaçırırım yok dersen de daha da bişey yapmam dedi.
Seviyorum böyle olunca da üzülüyorum. Sevgilim ile nasıl iletişim kurayım nasıl anlayışla karşılamasını saglayım? veya babamı nasıl ikna ediyim ?( 20 kişi konuşmustur yok diyor başka bişey demiyor.)
Babam çok hata yaptı ben hep yanında oldum sırt dönmedim bu yüzden ben böyle yapınca benim öyle çocugum yok diyor.... Beni ya da onu secsin diyor..

Babanız kaç yaşında evlenmenize onay verirmiş bir sorun. Turşunuzu kuracak hali yok, mantıklı bir yaş söylesin, sonra orta yolu bulun.

Erkek arkadaşınızın kaçmaktan, kaçırmaktan bahsetmesi de çok saçma. İsterseniz gidip ayrı ev tutarsınız, nikah yaparsınız, ailemin onayı olmadan evlendim dersiniz. Böyle yapmayın, o ayrı da, arkanızdan kovalamayacakları veya yakalamaya çalışamayacakları için kaçmaktan bahsetmek saçma.

Ne kadar oldu babanıza söyleyeli ?28 yasındayım bende evlenmek istediğimi babama söyledim,2 aydır fikrine bile alısamadılar =) Duygusal bakıyor aileler. Bir de bizimki gibi farklı kültürler olayı varsa böyle tepkiler de veriyordur belki. Kesinlikle sabır etmelisiniz. Kaçmak nedir,yapmayın lütfen,yasınız da küçük,, ekonomik özgürlüğünüz var mı ? Sizi seviyorsa zaten bekler. Beklemiyorsa da kendi bilir.

Kızlar Merhaba
1 Seneye yakın bir ilişkim var. İlk baştan beri ciddi olarak ilerledik. Ailesi ile tanıştırması tüm güveni vermesi vs.
Yakın zaman da çok güzel bir evlilik teklifi etti ve kabul ettim.
Annem babam ayrı daha sonra aileme söyledim abim babam dışında tepki veren olmadı.
Abim 21 yaşında olduğum için erken dedi. Babam ise tamamen inat yüzünden ben kızımı kimseye vermem diyor. Elle tutulur bir neden de demiyor. Oğlan kötü ailesi böyle vs diye..
Ama vermem diyor başka bişey demiyor. Bu arada biz bu süreçte çok yıprandık.
Ben ailemi karşıma alamam herkes onay versin gönlü olsun yaparız diyorum.
Ama bazı nedenler var erken istemesi için. Bu süreçte yıprandığımız için sürekli kavga eder olduk. Biterse bitsin giderse gitsin moduna girdik ama seviyoruz hep kavgalar yüzünden aramız böyle oluyor.
1 ay daha beklerim sonra beklemem kaçarsan kaçırırım yok dersen de daha da bişey yapmam dedi.
Seviyorum böyle olunca da üzülüyorum. Sevgilim ile nasıl iletişim kurayım nasıl anlayışla karşılamasını saglayım? veya babamı nasıl ikna ediyim ?( 20 kişi konuşmustur yok diyor başka bişey demiyor.)
Babam çok hata yaptı ben hep yanında oldum sırt dönmedim bu yüzden ben böyle yapınca benim öyle çocugum yok diyor.... Beni ya da onu secsin diyor..
ailelerin karşı çıktığı druumlarda, kusura bakmayın ama evlenseniz de kaçsanız da tıpış tıpış o kaçtığınız , karşı çıktığınız baba evine geri dönüyorsunuz. 21 yaş çok erken bir yaş. zamanla düşünceleriniz daha oturacak . ne olursa olsun hiç bir durumda ailenizi karşınıza almayın. sevgi bir yere kadar elin oğlu sonuçta. sevgi falan hikaye oluyor yani . ailenizle tekrar konuşun neden karşı çıktığını söylesin babanız. söylemese de olur sonuçta sizin babanız vardır bir bildiği. eğer cevapları hala olumsuz ise, bitirin ilişkiyi. sizin için ilk başta zor gelebilir, ama bu druumda yapılacak en doğru şey ilişkiyi sonlandırmak.

Sakın kaçmak gibi bir hata yapmayın. Hem ailenizle aranızı bozar hem de eşinizin ailesinde kısmetsiz olursunuz. Daha yaşınız çok küçük. Sevgiliniz de sizi gerçekten seviyorsa sabırlı olsun beklesin.

tabi ki ailen daha önemli. erkek arkadaşın senin ailenle tanışmaya geldi mi?

aynısı üniversite arkadaşımın başına geldi. sevgilisi ve ailesi arkadaşımın evine gelip ailesi ile konuştu ve razı etti. erkek arkadaşı ailen kabul etmeden evlenemeyiz demişti. babasının işyerine bile gitti sevgilisi. seven böyle yapar. ne kaçması!! sakın kaçma, bunu düşünme. seni seviyorsa aileni razı etmek için her şeyi yapmalı. inan zor değil.

Ne kadar oldu babanıza söyleyeli ?28 yasındayım bende evlenmek istediğimi babama söyledim,2 aydır fikrine bile alısamadılar =) Duygusal bakıyor aileler. Bir de bizimki gibi farklı kültürler olayı varsa böyle tepkiler de veriyordur belki. Kesinlikle sabır etmelisiniz. Kaçmak nedir,yapmayın lütfen,yasınız da küçük,, ekonomik özgürlüğünüz var mı ? Sizi seviyorsa zaten bekler. Beklemiyorsa da kendi bilir.
Çalışıyorurum mesleğim elimde ben kacma taraftarı degilim kacmam zaten bana süre koyması sibir bozucu

tabi ki ailen daha önemli. erkek arkadaşın senin ailenle tanışmaya geldi mi?

aynısı üniversite arkadaşımın başına geldi. sevgilisi ve ailesi arkadaşımın evine gelip ailesi ile konuştu ve razı etti. erkek arkadaşı ailen kabul etmeden evlenemeyiz demişti. babasının işyerine bile gitti sevgilisi. seven böyle yapar. ne kaçması!! sakın kaçma, bunu düşünme. seni seviyorsa aileni razı etmek için her şeyi yapmalı. inan zor değil.
Babam haric tanıştı herkesle o da dedi ben giderim konusurm diye ama sen bi git ikna et olmuyorsa gidiyim yinr olmazsa napiyim diyor

Babam haric tanıştı herkesle o da dedi ben giderim konusurm diye ama sen bi git ikna et olmuyorsa gidiyim yinr olmazsa napiyim diyor
sevgilin babanın yanına gitsin iki elini bağlayıp efendice konuşsun. diyelim ki babanın adı mehmet, "mehmet amca ben kızınıza talibim. işim gücüm şu. niyetim evlenip kızınızı mutlu etmek. siz nasıl isterseniz her şey o şekilde olacak. ben isterim ki en azından bir nişan yapıp yüzük takalım. siz ne zaman olmasını isterseniz düğün o zaman olur. her şeyin hayırlısı olsun"
bunları bu şekilde söylemeli. benim eşim aynen böyle söyledi :)direk babamın yanına geldi ve tanıştı.

Kaçırırım mı ? Ve sen bu vatandaşı seviyosun ailene eş değer görüyosun öyle mi? Vah ülkenin geleceğine. Geçen de biri sevgilim yok okulu bitirmeye de niyetim yok evlensem mi diyodu bu evliliği ne sanıyosunuz acaba?

Aileler ortada belli nedenler yokken izin vermiyorsa, aşkınızı sevginizi bir süre ispatlamaya çalışmanız lazım. Onunla olmazsa başkasıyla olmayacağını göstermek gerekiyor lafla değil tabi. Karşılıklı olarak bekleyecek ve ailenin kafasındaki soru işaretlerini yok etmeye çalışacaksınız. Gel kaçalım diyen kişi sizi düşünmüyordur.
Kardeşimden anlatayım:
Erkek kardeşim ile nişanlısı kızın ailesinin açıklamadığı nedenlerden (çok saçma birşey söylediler davetiyeyi beğenmedik gibi) nişanı attı. Nişanlısı beni aradı biz kaçacağız falan dedi aman dedim saçmalamayın ne gerek var (biri öğretmen biri işletmeci). Bekleyin ailen aşkınıza inanacaktır. Kardeşim vazgeçmişti kaçma işinden. Sonra nişanlısı erkek olup da kolumdan tutup kaçırmadı beni gibi bir laf etmiş bizimki de gaza geldi kaçtılar. Sonuç ev eşyaları düğün takı vs 100bin civarı masraf edip 1yıl sonunda boşandılar.
Bekleyin, beklemeyeceğim diyene güvenmeyin.

Back
X