Ailem paramı istiyor?

Ben bekalrııgmda aıleme yardım ettım
Kardeşlerimde etmsıtır
Mesela babam suan mulk alacak kendı bırıkımıde var
Ama benım katkım daha çok
Ama aldıgı mulk 3e bölünck
Sımdı ben bunu desem paragoz oluyorum
Oyuzden aılelerın bu tarz yaklaşımları yanlıs
3un 5ın hesabı yapılmaz denıyor ama bakıyorsun dıger kardeşin yapabılır
He bizde yapan yok
Ama yınede bence kımsenın hakkı kımseye gecmemelı

Tamam, aileleri para isteyebilir. Ama diğer çocuklarının aileleri var diye onlardan da katkı beklemek yerine, sadece size bel bağlanması bana saçma geldi.
Hem diyelim ki babanız işini büyüttü, o "aile sahibi" kardeşleriniz de bunun kaymağını kesinlikle yemek isteyecektir.
Resmen ikiyüzlülük.
Vermeyin paranızı. Aynı evde yaşadığınız sürece ufak tefek harcamalarda katkınız olsun, ama borç ödeme konusunda ailenize bile güvenmeyin.

Valla çok gereksiz bir istek babanızdaki. Bende boşandım baba evine döndüm benden en ufak bir talepleri olmadı ki bayada yüklü miktar altınım vardı döndüğümde. Emekli adam, annem ev hanımı ihtiyaçlarıda vardı ama sonuç olarak bana sormadılar dünyaya getirirken doğmak istiyormusun diye. Bakıp beslemek, korumak onların görevi.
Kendi hayatınızı kurma planınızı hızlandırmanızı öneririm. Evlatsanız diğerleride evlat. Nasıl ki onlar öldükten sonra mal paylaşımı eşit yapılacaksa hepinize. Ailenizin ihtiyacı varken herkes aynı oranda taşın altına elini koysun.

Parayı verseniz ileride geri dönüşü yok çünkü babanız o parayı borç olarak almıyor.Vermesen baban size piskolojik baskı yapacak belli tavrından işiniz zor. Sizin paranız olmasaydı bu adam işi nasıl büyütecekti acaba sizin paranızla olan yapıyor. Ben olsam kesinlikle vermezdim.

"ben senin yasindayken anneme babama bakiyordum" demesi vicdan azabi cekmeni istemesinden.
seni gercekten düsünse bu cümleyi kurmaz, bariz belli kendini düsünüyor.
ayrica ben bosandigimda (sükür calistigim icin kimseye muhtac olmadim) hemen bosanabilmem icin borclar bile bana kaldi, bu yüzden ailem sürekli para vermeye calisti bana ama ben kabul etmedim.
arabamin servisi gelmisti babam alip götürüp parasini ödemisti cünkü biliyordu elime nakit verse ben onu asla almayacagim.

anne baba demek gücü yettigi sürece evlatlarina maddi ve manevi destek olmaktir - ben böyle biliyorum.

Nasıl babalar var anlamıyorum. Benimkiler marketten aldığım iki parça ürün için bile söyleniyorlar, “daha elden ayakdan düşmedik doyuruyoruz kendimizi” diye.
Babanızın tam tersi bu kızın yuvasıda yıkıldı, geleceği için ne yapabiliriz demesi gerekir.
Sakın vermeyin tabi ki, siz boşanmasanız ne yapacaktı? Fırsatçı gibi yani...
Verip geri isterseniz inanın hiç vermemişten daha kötü olursunuz.
Miktarı bilmiyorum ama araba yada ev gibi yatırım yapabilirsiniz.

Verme. Kendine 1 arti 1 ev alabiliyosan al. Yada kiraya cik. Yani ne olacak aksama kadar ekmek arasi peynir yesen domatesini yesen. Biraz dayansan ama kimseye minnet etmeesen. Yuklu miktarda paraymis her turlu idare edersin. Bir ise gir. Suanda bu forumda yerinde olmak isteyen binlerce bayan var bosanip nerye gidecegini bilmeyen kadinlar var. Cocuguyla ortada kalmis kadinlar var. Biraz guclu olun sesiniz ciksin vermeyin paranizi.

yapacak bir sey yok, babaniza hayir demeye devam.

simdi benim babam esnaf adamdir,
aynen sizin babaniz gibi kiyida kosede param oldugunu bilse (evlenmeden evvelsi), hemen goz koyardi, cunku adama gore kenarda kosede duran para kayip para, onun yatirim olarak degerlendirilmesi lazim. Esnaf ya da girisimci akrabasi olanlar bu dedigimi cok iyi anlarlar.

Ama ben maasli insanim, maasima gore ayagimi uzaticam, oyle her kurusumu yatirim olarak gorerek yasayamam, hatta babam gibi yapsam stresten hasta olurum yani.

o yuzden ben hayir demeyi ogrendim babama,
direk yuzune de soyluyorum,
senin gibi ben yapamam, ben o sekilde aksam uyuyamam bile diye,
onaylamiyor ama kabul ediyor tabi ki de.

siz de ne olursa olsun hayir diyeceksiniz.
Sizin hayatiniz, siz karar vereceksiniz nasil yasayacaginiza.

Back
X