Ailem paramı istiyor?

Her ailenin dinamigi farklidir. O yuzden nasil yorum yapsam tam bilemedim ama, acil bir durum yoksa vermeyin. Bunu da guzel bir dille anlatin, ben sonsuza kadar sizle yasamicam kendime bir duzen kurmam lazim bunun icinde bu para benim icin onemli vs gibi.
Ki hakikaten de boyle. Sizin kendi yasaminizi kurmaniz ve ruhen de saglikli olmaniz icin bu para gerekli.

Arkadaşlar yeni eşimden ayrıldım. Şimdi ailemle yaşıyorum. Eşimden ayrılırken ortak biriktirdiğimiz paradan bir kısmı bana kaldı. Şu an ailemle yaşıyorum ve kendime ait bir düzen kurmak için onu saklıyordum. İş bulunca da inş kendi düzenimi kuracağım. Yani planım bu yöndeydi. Fakat babam bu parayı benden istedi. İşini büyütecekmiş. Ama 2 kardeşim daha var. Onlardan değil sadece benden katkı istiyor. Onların çünkü aileleri var. Çocukları var. Ben bu parayı verirsem kendime ait hiçbir şeyim kalmayacak. Olmaz dedim ama babam çok kızdı. Ben senin yaşındayken aileme bakıyordum filan dedi. Onlarla da yaşıyorum ve onlardan başka kimsem yok. Yani aram bozulsun istemiyorum. Ama bir yandan da kendimi düşünüyorum. İşim yok, evim yok. Yani kendi geleceğimi düşününce de bilemiyorum kafam karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
Bosanınca babasıyla kötu olmamak ıcın elindeki uc kurusu babasına veren biri olarak soyluyorum teyzem yapma demıstı de fesatlıgına yormustum verdım noldu babamın ısı de benım param da battı.evımı sattım cocugumu okuttum. Babam hala canımdır arkamdadır ama olan benım gelecegıme oldu. O zaman ıs kursam ev satmama da gerek kalmazdı. Kaybım bir ömür oldu. Şimdi babam keske vermeseydın de bir ay konusmasaydım diyor senle

Ben çok yakışıksız buldum.

Baba ihtiyacı yokken keyfekeder şekilde işsiz evladından para istiyor. Konu sahibesi yeni boşanmış, işsiz, hayat kurmak için paraya ihtiyacı var. Bu adam hiç mi demiyor bu kız boşandı şimdi paraya ihtiyacı var diye ... asıl iş sahibi bir insan olarak onun yardımcı olması gerek. Bana bu kadarı vicdansızlık geldi (konu sahibesi umarım üzülmez)

Konu sahibesi paranızı sakın vermeyin sakın sakın sakın yoksa yeni bir hayata asla başlayamazsınız ömürboyu o evde oturursunuz.

Arkadaşlar yeni eşimden ayrıldım. Şimdi ailemle yaşıyorum. Eşimden ayrılırken ortak biriktirdiğimiz paradan bir kısmı bana kaldı. Şu an ailemle yaşıyorum ve kendime ait bir düzen kurmak için onu saklıyordum. İş bulunca da inş kendi düzenimi kuracağım. Yani planım bu yöndeydi. Fakat babam bu parayı benden istedi. İşini büyütecekmiş. Ama 2 kardeşim daha var. Onlardan değil sadece benden katkı istiyor. Onların çünkü aileleri var. Çocukları var. Ben bu parayı verirsem kendime ait hiçbir şeyim kalmayacak. Olmaz dedim ama babam çok kızdı. Ben senin yaşındayken aileme bakıyordum filan dedi. Onlarla da yaşıyorum ve onlardan başka kimsem yok. Yani aram bozulsun istemiyorum. Ama bir yandan da kendimi düşünüyorum. İşim yok, evim yok. Yani kendi geleceğimi düşününce de bilemiyorum kafam karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
Onlar olmadan yeni düzen kurulmasını istemez klasik türk aileleri.. Belki de bu düşüncenizi bildikleri ya da ihtimalini hissettikleri için babanız o parayı istiyor.. Benim aklıma ilk bu geldi .

Sakin verme çok pişman olursun ve asla o para geri gelmez,benim de başıma böyle bi iş geldi çok dusundm ama dedim sonradan başım agriyacagina şimdi yüzüm ağrısın. para icin de size kötü davrancaksada zaten öyle bi babaya para asla verilmez.bence ufak da olsa hemen bir ev alın yoksa o paranın daha çok isteyenleri çıkacaktır

Sakin verme çok pişman olursun ve asla o para geri gelmez,benim de başıma böyle bi iş geldi çok dusundm ama dedim sonradan başım agriyacagina şimdi yüzüm ağrısın. para icin de size kötü davrancaksada zaten öyle bi babaya para asla verilmez.bence ufak da olsa hemen bir ev alın yoksa o paranın daha çok isteyenleri çıkacaktır
Yani ayrı eve çıkmayacaksan dahi alır kiraya verirsin kendine yatırım yaparsın

Vermezdim ben.Onlar annen baban sana bakmalari gerekiyor.Seninde katkıda bulunman lazim ama toplu para vermen onlarin da bu durumda istemesi hic hoş degil.Sakin verme hayatina en kisa zamanda yön ver.

Yani bi de söyle düşün evliliğin boyunca sorunlar yaşamışsın ki ya da biriktrmssn o pa
Ben bekalrııgmda aıleme yardım ettım
Kardeşlerimde etmsıtır
Mesela babam suan mulk alacak kendı bırıkımıde var
Ama benım katkım daha çok
Ama aldıgı mulk 3e bölünck
Sımdı ben bunu desem paragoz oluyorum
Oyuzden aılelerın bu tarz yaklaşımları yanlıs
3un 5ın hesabı yapılmaz denıyor ama bakıyorsun dıger kardeşin yapabılır
He bizde yapan yok
Ama yınede bence kımsenın hakkı kımseye gecmemelı
Ay o kadar çok katılıyorum ki size nedense her ailede muhakkak böyle bi hakkı yenilen olunuyor

Neden para miktari aileye söylenirki anlamiyorum.ee tabiki isteyecek para bosa durmasin alip isimi genisleteyim diye dusunmus.ev alin taksit oduyorum vs diyin...benim babam istemezdi istesede hepsini vermezdim kücuk bir meblag verirdim sus payi olarak.yani ihtiyaci da yokmus bence vermeyin sonra pisman olursunuz

Yani bi de söyle düşün evliliğin boyunca sorunlar yaşamışsın ki ya da biriktrmssn o pa

Ay o kadar çok katılıyorum ki size nedense her ailede muhakkak böyle bi hakkı yenilen olunuyor
bizde herkes verdı ablamda harcadı mesela
Kardesim cok severim ama o daha kendı rahatına düşkün
Daha bol harcıyor

Ama mesela en küçük kardeşime babam yazık onun parası yok diye acıyor
Bende az harcasın dedim
O kafasına groe rahat
Nerdeyse babam benden yuz bulsa aldıklarını ona verecek
Saka yollu onun bırseyı yok dıyor
Bende az harcasın banane diyorum

Back
X