- 8 Ağustos 2018
- 43
- 4
- 1
- 27
- Konu Sahibi Esrasekerr
-
Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
Bölümünden kendisi bile mutsuzken ailenize bir şey diyemiyorum. Yine de üstüne gidip baskı yapmayın. Şu an zaten okuyormuşsumuz. Mezun olup da iş bulana kadar bekleyin. Evliliği, ailelerin rızasını filan o zaman masaya yatırırsınız. Ne bu acele?
Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım"Beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun" tespiti doğru olmuş erkek arkadaşınızın, hatta ailenizin kafasındaki insan yapmaya çalışıyorsunuz. Büyük hata. Bu gibi durumlarda insanları rahat bırakmak, şartlar size uygunsa yola devam etmek, değilse yeni bir yolda yürümek gerekir. Baskı, değiştirme çabaları, hem de aileniz yüzünden yapılması, karşınızdaki insanı boğar, rencide eder ve saygıyı bitirir. Erkek arkadaşınız gelecekte ne yapacağını, nasıl iş bulacağını kendisi düşünmeli, sevmiyorsa bölüm değiştirmeye kendi karar vermeli. Bir de daha önünüzde çok uzun bir yol var, işler birlikte hayat kurmaya gelene kadar kim bilir ne kadar değişecek...
Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
Vur demiş öldürmüşsünüz yani.Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Neden adamı küçük görüyorsunuz? Şimdi size layık değil mi? Bu ne çirkim bir zihniyettir. Sizin de ailenizden zerre farkınız yok. Ayrılın da herkes yoluna baksın.
Arkeoloji harika bir alan. Belki üniversitede kalır, belki çok başarılı olur bu alanda. Onu güdüleyip işini, alanını sevdirmek yerine bölümünü küçümserseniz saygı falan da duymazsınız sevgilinize ve ilişkinize. Benden size abla tavsiyesi: Sevmek, karşındakini olduğu gibi kabul etmektir; kafandaki insana dönüştürmeye çalışmak değil. Kendinize itiraf edin sevmiyorsunuz sevgilinizi. Saygı duymuyorsunuz çünkü onun seçimlerine. Ayrıca, okuduğunuz bölüm değildir çoğunlukla sizin iyi bir geleceğe sahip olmanızı sağlayan; yarattığınız ve akıllıca kullandığınız fırsatlardır. Hukuk okuyorsunuz diye garanti altına alındığını düşünmeyin geleceğinizin. Sülalem avukat dolu olduğu için işin içyüzünü iyi biliyorum.Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?