Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Layık olmak kelimesini yanlış anlamış olabilir misiniz? Kültür, ahlak, erdem, saygı gibi değerlerden bahsetmiş olabilir mi?
Hem siz geleceğinizle ilgili aceleci davranmayın, bugün arkadaşsınız yarının ne getireceği meçhul, önce okuyup mesleğinizi elinize alın.

Yani meslek seçerek evlilik olmaz.
AİLENİZ farzedinki evlisiniz ve oda avukat bu mesleği yapmak istemiyorum deseydi işi bırakacağını söyleseydi eşinizi boşayacakmıydınız.
Bilmiyorum bu onun kendi tercihidir.Musade edin ve bu konuda yönlendirmeyin.

Sırf ailen istemiyor diye çocuğun bölümünü değiştirmeye çalışmaya hakkın yok ne münasebet?
Kendisi istemez, bırakır başka bi yere geçer destek olursun ama müdahale edemezsin.

Hukuk okumakta bi marifet değil üstün görme kendini tek sen değilsin yüzlerce binlerce hukuk okuyan var tıpkı mühendislik, tıp ya da diğer bölümler gibi. Meslek için, hayatının devamını şekillendirmek için okuyorsun başkasınınkini küçümsemek için değil.

Ne saçma işler. Ne demek öğretmen olsa.
Sevgilinizin yerinde olsam bu hadsiz müdahale etme çabanız yüzünden hayatımdan çıkarırdım sizi.
Kendisi isterse bölümünü değiştirir. Fakat sırf aileniz beğenmiyor diye olmaz o iş. Aileniz bu cüreti nerden buluyor? Ne kadar ayıp yav.

Biz aslında burada anne babaya kızıyoruz ama ülkemizde işsizlik öyle bir safhadaki artık anlıyorum ben o insanları aslında.
Benim mükemmel arkeolog bir arkadaşım var en iyi üniversitelerden birinden mezun çok da seviyor bölümünü.
Yıllardır uğraştı didindi olmadi malesef alımlar çok çok az zaten.
Alanı dışında farklı işlere yönelmek zorunda kaldı.
Ama burada sorun daha 1.sınıftan bu muhabbetlere girmek .
Sizin ailenize anlatmaniz bile yanlış bence önce bi kendiniz emin olun iyice tanıyın bakalım daha çok kucuksunuz ikinizde.
Ayrica ilerde iş bulmasını beklerim işsizlik safhasında desteklerim sabrederim diyorsanız bu ilişkiye devam etmeyi düşünün derim.

Arkadaşınız ne gibi işlere yöneldi? Ben sadece anneannemden fikir almak istedim. Ve evet onunla iş ararim onu desteklerim.

Sevgiline katılıyorum. Onu kafandaki insan ve ailenin kabul edeceği damat adayına çevirmeye çalışıyorsun. Damatları olup olmayacağı bile belli değil üstelik. Evlenene kadar hayatına her gireni "ailenin istediği kişi"ye mi çevireceksin?

Yalnız ailen çok vizyonsuz. Evet arkeoloji bölümü ülkemizde iş bulma aşamasında pek yardımcı olmuyor ama kendini yeterince geliştirebilirse dünya çapında bir bilim adamı olabilir. Özellikle yurtdışında, ülkemizde pek değeri olmayan arkeoloji gayet saygın bir meslek. Onun dışında son zamanlarda bir hukuk mezunu patlaması mevcut (özel üniversiteler sağolsun). Tanıdığım bir çok hukuk mezunu başka alanlarda iş aramaya başladı. Yani kimin açıkta kalacağı, kimin parlak bir geleceği olacağını kimse bilemez.

altına imzamı atıyorummm

Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım

niye bu kdr zavallı cocuk da alttan alıyor anlamadım laik olmayacak neyi var ki sizden maası az olsa bu onu kötü mü yapar

valla ne olursa olsun
kimsede kusura bakmasın
evlilik de aşk karın doyurmuyor
iyi bir işi olacak mı? siz para kazanırken o bir yerde kazı çalışmasının yapılmasını sıranın ona gelmesini mi bekleyecek
ve en önemlisi de çalışkan mı?
adam çalışkandır ek iş yapar ne bileyim taksicilik vs. yine belki ama iş bulmaayacağını bile bile lades yapması normal değil

• Bari öğretmen olsa.....Ay lütfetmişler öğretmen damadi kabul etmekle
Nefret ediyorum insanları kategorize etmekten,mesleğine göre değer vermekten

Sen hukuk bitirince milyar dolarlar kazanacağını filan mi sanıyorsun?ülkede dünya kadar hukuk mezunu var.

Ailen sabancı ya da koç galiba sen en iyisi yağlı bi kapı bul

Öncelikle üniversite meslek sahibi olmak için okunmaz.

Sınırsız seçenekleriniz var. Öncelikle bunu bilin. Hayat illa maaşlı iş demek değildir.

Aynı aile öğretmenliği de küçümsüyor gibi geldi.
Öğretmenliği kötünün iyisi olarak mı görüyorlar?
Biz o mesleği elde edebilmek atanmak için tüm gençliğimizi harcıyoruz bugün atanmis öğretmen olmak bile bi mucize iken ki maaşlarımız öyle çok düşük de değil adamlar lütfetmiş kabul etmiş.

Hayır cidden sarayda mı yasiyolar eğer öyle ise anlarım da

Beni düşündüren tek şey bu iste..

Burda çocuğun okulunu değiştirmesi için tek gerekçe okulundan memnun olmaması.

Yaa ben bu ülkenin sığ insan malzemesinden tiksiniyorum. Sonra neden bilim adamı yetiştiremiyoruz bilmemne. Arkeoloji gibi çok bilimsel ve değerli bir okulu, yol yemek SSKsı var mı bakışı ile değerlendiriyorlar ya, biz bir adım ileri gidemeyiz. Hayır bunu yapan aile hangi okullardan mezun, anne profesör mü mesela çok merak ettim. Kendileri ne ki. Belki çocuk dünyaca ünlü bir arkeolog olacak, nerden biliyorlar...

Bence çocuk ben böyle sığ aile istemem diyip ayrılsın sizden. Sanki hukuk en garanti bölüm. Te allaam. Memnun değilse kendi kararını kendisi verir. Olmadı Açıköğretimde 2 yıllık adalet okuyup hukuka geçiş yapar İstese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…