- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
- Konu Sahibi Esrasekerr
-
Layık olmak kelimesini yanlış anlamış olabilir misiniz? Kültür, ahlak, erdem, saygı gibi değerlerden bahsetmiş olabilir mi?Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
Arkadaşınız ne gibi işlere yöneldi? Ben sadece anneannemden fikir almak istedim. Ve evet onunla iş ararim onu desteklerim.Biz aslında burada anne babaya kızıyoruz ama ülkemizde işsizlik öyle bir safhadaki artık anlıyorum ben o insanları aslında.
Benim mükemmel arkeolog bir arkadaşım var en iyi üniversitelerden birinden mezun çok da seviyor bölümünü.
Yıllardır uğraştı didindi olmadi malesef alımlar çok çok az zaten.
Alanı dışında farklı işlere yönelmek zorunda kaldı.
Ama burada sorun daha 1.sınıftan bu muhabbetlere girmek .
Sizin ailenize anlatmaniz bile yanlış bence önce bi kendiniz emin olun iyice tanıyın bakalım daha çok kucuksunuz ikinizde.
Ayrica ilerde iş bulmasını beklerim işsizlik safhasında desteklerim sabrederim diyorsanız bu ilişkiye devam etmeyi düşünün derim.
Ne kadar cirkin seyler .
Sizin basarili bir hukukcu olacaginizin garantisi mi var? Karsinizdaki kisi belki cok buyuk basarilar elde edecek, siz onun yaninda sönük kalacaksınız?
Okul,meslek,para... gibi degisken kriterler yerine durustluk,iyi ahlak,saygi gibi evrensel gecerliligi olan kriterlere önem verin,yoksa mutlu olamazsınız.
Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Aynı aile öğretmenliği de küçümsüyor gibi geldi.Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz.
Sen hukuk oku bitir ona bakmazsın zaten merak etme
Biz o mesleği elde edebilmek atanmak için tüm gençliğimizi harcıyoruz bugün atanmis öğretmen olmak bile bi mucize iken ki maaşlarımız öyle çok düşük de değil adamlar lütfetmiş kabul etmiş.Aynı aile öğretmenliği de küçümsüyor gibi geldi.
Öğretmenliği kötünün iyisi olarak mı görüyorlar?
Beni düşündüren tek şey bu iste..valla ne olursa olsun
kimsede kusura bakmasın
evlilik de aşk karın doyurmuyor
iyi bir işi olacak mı? siz para kazanırken o bir yerde kazı çalışmasının yapılmasını sıranın ona gelmesini mi bekleyecek
ve en önemlisi de çalışkan mı?
adam çalışkandır ek iş yapar ne bileyim taksicilik vs. yine belki ama iş bulmaayacağını bile bile lades yapması normal değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?