Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Ailesi şımartıyor sanırım bu kadar. Olabilir :))

Çok haklısınız. Ben utandım açıkçası çocuğun yaşadıklarını düşününce.

Ortak alanlardan birinde mesela sanat-mimarlik tarihinde asistanlik yapio univerditede kalabilir. Kardesimin mimarlik fakultesinden bolum baskani bi arkeolog. Kendisi seviyorsa bolumunu iyi yerlere gelebilir. Ayrica su an elini sallasan hukukcuya carpiyor. Sizin ne garantiniz var anlayamadim pardon?

Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım
Herhalde bunları durduk yere söylemedi. Ailenizin düşüncelerini ona söyledikten sonra, sizi kaybetmemek için böyle cevap vermiş. Kısaca baskı altında verilmiş bir söz gibi geliyor kulağa. Layık olmak, karşılıklı olan kavramlardır. Yani sizin de ona layık olmanız gerekiyor. Öyle değilsiniz demiyorum. Sadece erkek arkadaşınızı şuan aşağılık kompleksine sokmuşsunuz. Zaten kendisi de patlamaya, baskı yaptığınızı söylemeye başlamış. Bunlar hissettirdiğiniz o layık olamama, yetersiz hissettirme durumu yüzünden. Bazı konularda saygı sınırlarını aşmamak önemli, siz aşıyorsunuz şuan.

Bebiş ya merak etme muhtemelen 2de veya muhakkak 3te sevgiliye ayıracak vaktin olmayıp ayrılacaksın

Ailenize karşı şimdiden dolmuştur. İleride olur da evlenirseniz ailenize göre erkek arkadaşınızı şekillendirmeye çalıştığınız İçin pişman olacaksınız.

Ya daha 1. Sınıfta ne ailesi? Üniversitedesiniz gezin, tozun, takılın nedir yani. Erkek arkadaşınız bölümünden memnun değilse vakit kaybetmeden eş zamanlı aöf okuyabilir aklınızda olsun. Arkeoloji gibi bir mesleğin bizim gibi tarihi köklü bir coğrafyada değer görmemesi ayrı bir yara zaten. Bu yaşta anı yaşayın, kendiniz için birşeyler yapın o kadar derin yaşamaya gerek yok birşeyleri.

Fakat o da en başta demişti ki, ailenin beni kabul etmesi için sana layık olmak için elimden geleni yapacağım

Sana layik olmak?
Hukuk okuyunca layik olunacak mertebeye ulasmiyorsun bu 1..
Daha cocuk denilenecek yastasiniz,cocugu kendine uydurmaya calisma bu 2.
Onunuze kimler kimler cikar, daha 1. Sinif bitmis, 3-4 sene nerden baksan okul, askerlik olme essegim olme.
Anin tadini cikart, ileri dusunulecek yasta degilsiniz.

Bir öğretmen olsa kabul edebiliriz belki? Bu ne demek? Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğundan dahi haberi yok ailenizin arkeolojiye saygı duyması nasıl beklenir ki. Çok çirkin şeyler insanları bir sınavın belirlediği statüye göre yargılamak. Çok şey var söylenecek ama...

daha çok yeni değil misiniz? hem senin istediğin bölüme geçse ne malum 1 sene sonra ne olacağı, yarının bile garantisi yokken belki birbirinize uygun olmadığınıza karar vereceksiniz, belki hayatlarınız başka insanların yolunda ilerleyecek. erkek arkadaşının hangi bölümde okuyacağına ailen karar veremez. hem herkesin mezun olduğu dalda çalıştığını kim söyledi ki. belki senin ilerde yapacağın meslekten çok daha iyi şartlarda daha çok getirisi olan bir işi olacak. bunu şimdiden bilmek zor. önce bir mezun olunda kimbilir daha neler değişir.

Yahu sevgilin azimliyse işsiz kalmaz yüksek yapar yurt dışına gider polis olur lisansların polis olması kolay diye biliyorum. Çok erken bazı şeyleri düşünüyorsunuz belki ayrılacaksınız zaten onca laftan sonra sevgilin senden soğumadıysa gurursuz biri demektir açıkcası ben olsam seni terk ederdim.

Adam hakli. Kabul ediyorsan boyle et etmiyorsan yolunu ayir. Ayrica ailenle degil seninle beraber..

Hukuk bölümünün de onu çok açık değil gibi. Hele bu sene 190bine mi ne genisletmisler hukuk bölümünü. Kontenjanları da mi arttırdılar acaba? Demem o ki bölüm önemli olabilir ama insanın azmi ve şansı da önemli.

Daha yolun çok çok basindasiniz. İnsan kendi çocuğunun okuduğu bölüme karisamazken sevgilinizin yaşamına bu kadar karismaniz çok tuhaf. Ne okuyacağı, nerede çalışacağı insanın kendi tercihidir. Sizin davranışınız çok ama çok kırıcı. Sizden yardım ister" ben başka bölüme geçmek istiyorum acaba ne yapsam ki" diye sormadigi sürece buna müdahale edemezsiniz. Yazık nasıl üzülüyordur kim bilir. Ben bu konuda çocuğa çok üzüldüm.

İş hayatınızı okuduğunuz bölümden çok kişisel gelişim etkiler. Belki de çok iyi bir arkeolog olup tahmin edemeyeceğiniz yerlere gelecek. Sizin başarı garantiniz var mı mesela?
Düşündükleriniz ve dayatmalarınız çok kırıcı.

Arkadaşınızın bölümüne çok müdahale etmeyin, çabalasa kendi çabalardı şimdiye zaten. Belki size uygun değildir. Daha 1.sınıfsınız ama çok şey değişecek daha. Aileniz gibi zamana bırakın,belki zamanla da bırakırsınız.
Şimdilik yapacak hiçbir şeyiniz yok.
Kendiniz için çabalayın. Belki o da sizi gördükçe,çalıştığınızı gördükçe çabalar yahut çabalamaz. O zaman da ona karşı tavrınız değişir zten.
Yani şimdiden dert etmeyin derim.

Ben sevgilinizi haklı buluyorum. Ailenizi de pek anlayabilmiş değilim okusa dert okumasa dert. Sizin okuduğunuz bölüm hukuk değilde iş imkanı arkeolojiden daha kısıtlı bir bölüm olsaydı eğer eminim ailenizin tavri daha farkli olurdu. Yanlış anlamayın ama bencillik yapıyorsunuz. Bölümünü değiştirmeye çalışmak yerine henüz daha başındayken kpss için moral verseniz belki de ilk atamada gidecek. Yanlış yapıyorsunuz üzgünüm.

Bu kadar planlı programlı isen bu ilişki size uygun değil. Şimdiden bu muhabbetleri yapmak illa ki ilişkinizi yıpratacak. Ya ilişkiniz sonlanır ya da sağlıksız bir şekilde devam eder. Ne sen mutlu olursun ne de sevgilin.
Tavsiye verilebilecek bir durum göremiyorum. Sevgiline bölümüyle ilgili yönlendirme yapman da ( dikey geçiş vs. ) dışardan oldukça itici görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…