- 15 Aralık 2009
- 8.927
- 21.247
- 873
- Konu Sahibi Esrasekerr
-
Sarayda bile yaşasa kimse kimsenin emeğine, ekmek kapısına laf edemez.Biz o mesleği elde edebilmek atanmak için tüm gençliğimizi harcıyoruz bugün atanmis öğretmen olmak bile bi mucize iken ki maaşlarımız öyle çok düşük de değil adamlar lütfetmiş kabul etmiş.
Hayır cidden sarayda mı yasiyolar eğer öyle ise anlarım da
Vallahi ayakta alkışlıyorum yorumunuzu Çok doğru.Nefret ediyorum insanları kategorize etmekten,mesleğine göre değer vermekten
- Bari öğretmen olsa.....Ay lütfetmişler öğretmen damadi kabul etmekle
Sen hukuk bitirince milyar dolarlar kazanacağını filan mi sanıyorsun?ülkede dünya kadar hukuk mezunu var.
Ailen sabancı ya da koç galiba sen en iyisi yağlı bi kapı bul
Tıpçı da lütfedip konu sahibine bakmasın. Ne de olsa tıp eğitimi daha üst. Konu sahibi ve ailesi bunu hak ediyorhukuk bitirenler herhalde birtek tıp muhendislik alanına bakıyor anladıgım kadarıyla. vah bizim okudugumuz bölümlere
Beni yanlış anladiniz.Tıpçı da lütfedip konu sahibine bakmasın. Ne de olsa tıp eğitimi daha üst. Konu sahibi ve ailesi bunu hak ediyor
Sevdiğim adam iş bulamadı. Elimizden geleni yapıyoruz dersiniz.Beni yanlış anladiniz.
Ben onu her seyi ile kabul ediyorum ederim de. Fakat bir gün isler ciddilesirse ve o iş bulamaz ise aileme nasıl diyeceğim? Tek düşündüğüm bu.
Sosyoloji okudu açıktan formasyon aldı rehber öğretmen olmaya çalıştı.Arkadaşınız ne gibi işlere yöneldi? Ben sadece anneannemden fikir almak istedim. Ve evet onunla iş ararim onu desteklerim.
hukuk bitirenler herhalde birtek tıp muhendislik alanına bakıyor anladıgım kadarıyla. vah bizim okudugumuz bölümlere
Benim annem de boyle düşünüyor iste.Tıp mühendislik değilse de arkeoloji nedir yani laf olsun diye okunan bi bölüm
Işte ben böyle bir durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Onu değiştirmek istemiyorum o ne istiyorsa onu okusun fakat bir gün iş malesef bulamazsa ne yapacağım aileme nasıl kabul ettireceğimSosyoloji okudu açıktan formasyon aldı rehber öğretmen olmaya çalıştı.
Ancak o alanda da olmadı istediği gibi işler bulamadı malesef.
Şu an evde bebeğini büyütüyor.
Öğretmenlik kutsal bir meslek. Küçümsediğim yok.Biz o mesleği elde edebilmek atanmak için tüm gençliğimizi harcıyoruz bugün atanmis öğretmen olmak bile bi mucize iken ki maaşlarımız öyle çok düşük de değil adamlar lütfetmiş kabul etmiş.
Hayır cidden sarayda mı yasiyolar eğer öyle ise anlarım da
ilk ucretli ogretmenlik yaptigim zaman sinifin ogretmeni ayni okula mudur yardimcisi olmustu. adam sinifini da cok seviyordu ama sirf sevgilisinin ailesi biraz daha ikna olsun diye m. yardimciligina gecti. maasi belki biraz daha fazla olur diye. ki maasi da artmamisti.Bir öğretmen olsa kabul edebiliriz belki? Bu ne demek? Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğundan dahi haberi yok ailenizin arkeolojiye saygı duyması nasıl beklenir ki. Çok çirkin şeyler insanları bir sınavın belirlediği statüye göre yargılamak. Çok şey var söylenecek ama...
Benim annem şu şekilde düşündüAilenin ‘ Bir öğretmen olsa yine kabul edebilirdik ‘ lafı ne kadar çirkin,ne kadar üstten bakan, ne kadar aşağılayıcı bir ifade.
Evet öğretmenim, yüzde üçteydim yüzdelik dilim olarak.
Hukuk fakültesini sırf babam istiyor diye alt sıralara , öğretmenliği birinci sıraya yazdım.
Sizin aile olarak küçümsediğiniz bu durum bazı insanların ‘ idealleri ‘ olabiliyor.
Bu kafayla zaten kimseyi yakıştıramazsınız yanınıza
Arkeoloji mezunu birinin ailesi ile sohbet edilemiyor mu. Sadece soruyorumBenim annem şu şekilde düşündü
Biz illa doktor hakim olsun diyen bir aile degiliz. Öğretmen olsun. Normal olsun ama ailesi ile yan yana gelip sohbet edebilelim önemli olan budur. Düşünce yapısı budur.
Tıp mühendislik değilse de arkeoloji nedir yani laf olsun diye okunan bi bölüm
Doktor da bunlara bakmaz. Uzman olsun demiyorum ama bari pratisyen olsaydı diye bu hukuk mezunu kızımızı küçümserler inşilk ucretli ogretmenlik yaptigim zaman sinifin ogretmeni ayni okula mudur yardimcisi olmustu. adam sinifini da cok seviyordu ama sirf sevgilisinin ailesi biraz daha ikna olsun diye m. yardimciligina gecti. maasi belki biraz daha fazla olur diye. ki maasi da artmamisti.
sonra ayrilmislar olmadi nisan soz aşamalarından dondu. bu arada sevgilisinin de meslegi hemsireydi . artik doktor damat mi beklediler neyse ogretmeni begenmediler
Çocuğun ailesi sayılı zenginlerimizden olsaydı da çocuk üniversite okumasaydı ailen yine böyle acayip yorumlar yapacaklar mıydı? Hani isim vermeyeyim ortanca hanımı olanlar diyeyim herkes anlasın.Benim annem şu şekilde düşündü
Biz illa doktor hakim olsun diyen bir aile degiliz. Öğretmen olsun. Normal olsun ama ailesi ile yan yana gelip sohbet edebilelim önemli olan budur. Düşünce yapısı budur.
bu nasıl bir ifade tarzı yaBenim annem şu şekilde düşündü
Ben bu konuyu sadece anneanneme açtım. Şimdi anneme acsam : ileride ne iş yapacak ülkenin halini görmüyor musun diyecek ve bizi ayıracak biliyorum.Arkeoloji mezunu birinin ailesi ile sohbet edilemiyor mu. Sadece soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?