Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Sarayda bile yaşasa kimse kimsenin emeğine, ekmek kapısına laf edemez.

Konu sahibini ve ailesini küçümser tavırda buldum. Hoş değil.

Vallahi ayakta alkışlıyorum yorumunuzu Çok doğru.

Tıpçı da lütfedip konu sahibine bakmasın. Ne de olsa tıp eğitimi daha üst. Konu sahibi ve ailesi bunu hak ediyor
Beni yanlış anladiniz.
Ben onu her seyi ile kabul ediyorum ederim de. Fakat bir gün isler ciddilesirse ve o iş bulamaz ise aileme nasıl diyeceğim? Tek düşündüğüm bu.

Arkadaşınız ne gibi işlere yöneldi? Ben sadece anneannemden fikir almak istedim. Ve evet onunla iş ararim onu desteklerim.
Sosyoloji okudu açıktan formasyon aldı rehber öğretmen olmaya çalıştı.
Ancak o alanda da olmadı istediği gibi işler bulamadı malesef.
Şu an evde bebeğini büyütüyor.

Aklıma ne geldi

Annemin teyzesinin kızı var deniz abla

Zamanında annesi aynen bu kafayla bari öğretmen olsun memur olsun sürekli maaşı olsun şuydu buydu armudun sapı üzümün çöpü diye diye vermemiş

Kadın evde kaldı 45 yaşında isyan edip evden kaçtı :))
Şimdi mutlu maşallah hayatının erkeğini bulduğuna inanıyor

Dip not : kaçtığı adam ne iş bulursa onu yapıyor inşaatlarda

Sosyoloji okudu açıktan formasyon aldı rehber öğretmen olmaya çalıştı.
Ancak o alanda da olmadı istediği gibi işler bulamadı malesef.
Şu an evde bebeğini büyütüyor.
Işte ben böyle bir durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Onu değiştirmek istemiyorum o ne istiyorsa onu okusun fakat bir gün iş malesef bulamazsa ne yapacağım aileme nasıl kabul ettireceğim

Öğretmenlik kutsal bir meslek. Küçümsediğim yok.

ilk ucretli ogretmenlik yaptigim zaman sinifin ogretmeni ayni okula mudur yardimcisi olmustu. adam sinifini da cok seviyordu ama sirf sevgilisinin ailesi biraz daha ikna olsun diye m. yardimciligina gecti. maasi belki biraz daha fazla olur diye. ki maasi da artmamisti.

sonra ayrilmislar olmadi nisan soz aşamalarından dondu. bu arada sevgilisinin de meslegi hemsireydi . artik doktor damat mi beklediler neyse ogretmeni begenmediler

Ailenin ‘ Bir öğretmen olsa yine kabul edebilirdik ‘ lafı ne kadar çirkin,ne kadar üstten bakan, ne kadar aşağılayıcı bir ifade.
Evet öğretmenim, yüzde üçteydim yüzdelik dilim olarak.
Hukuk fakültesini sırf babam istiyor diye alt sıralara , öğretmenliği birinci sıraya yazdım.
Sizin aile olarak küçümsediğiniz bu durum bazı insanların ‘ idealleri ‘ olabiliyor.
Bu kafayla zaten kimseyi yakıştıramazsınız yanınıza

Benim annem şu şekilde düşündü
Biz illa doktor hakim olsun diyen bir aile degiliz. Öğretmen olsun. Normal olsun ama ailesi ile yan yana gelip sohbet edebilelim önemli olan budur. Düşünce yapısı budur.

Biz illa doktor hakim olsun diyen bir aile degiliz. Öğretmen olsun. Normal olsun ama ailesi ile yan yana gelip sohbet edebilelim önemli olan budur. Düşünce yapısı budur.
Arkeoloji mezunu birinin ailesi ile sohbet edilemiyor mu. Sadece soruyorum

Doktor da bunlara bakmaz. Uzman olsun demiyorum ama bari pratisyen olsaydı diye bu hukuk mezunu kızımızı küçümserler inş

Çocuğun ailesi sayılı zenginlerimizden olsaydı da çocuk üniversite okumasaydı ailen yine böyle acayip yorumlar yapacaklar mıydı? Hani isim vermeyeyim ortanca hanımı olanlar diyeyim herkes anlasın.

bu nasıl bir ifade tarzı ya
birincisi öğretmenlik sizin gözünüzde doktor hakimden sonra geliyor (Unutmayın o doktorları hakimleri yetiştiren ailelerden sonra öğretmenler)
ikincisi öğretmen olsun normal olsun???? bu ne demek Allah aşkına diğer mesleklerden olanlar anormal mi?
aklıma bi akrabam geliyor kız daha okurken her gittiği mağazadaki çalışanlara ben avukatım derdi
artık ne gibi bi ayrıcalık bekliyorsa
bence siz fazla bu konuda kafanızı yormayın zira bugün yarın ayrılmanız yakındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…