- 9 Temmuz 2012
- 2.814
- 2.062
- 333
- Konu Sahibi Esrasekerr
-
Tabiki var.
Fakat yine de kabul etmezlerse ne yapacağımı bilmiyorum. Belki de çok geleceği düşünüyorum ve anı yaşamalıyım. Ama sürekli aklıma ya iş bulamazsa ya ailem izin vermezse diye düşünceler geçiyor.
Tabiki var.
Fakat yine de kabul etmezlerse ne yapacağımı bilmiyorum. Belki de çok geleceği düşünüyorum ve anı yaşamalıyım. Ama sürekli aklıma ya iş bulamazsa ya ailem izin vermezse diye düşünceler geçiyor.
Çok çok üzülüyorum böyle şeylere, insanların emeği hiçe sayılıyor.ilk ucretli ogretmenlik yaptigim zaman sinifin ogretmeni ayni okula mudur yardimcisi olmustu. adam sinifini da cok seviyordu ama sirf sevgilisinin ailesi biraz daha ikna olsun diye m. yardimciligina gecti. maasi belki biraz daha fazla olur diye. ki maasi da artmamisti.
sonra ayrilmislar olmadi nisan soz aşamalarından dondu. bu arada sevgilisinin de meslegi hemsireydi . artik doktor damat mi beklediler neyse ogretmeni begenmediler
Siz su an ailenizin düşüncelerine sığınıp kendinizin de böyle düşündüğünü itiraf edemiyorsunuz.
O yaşlarda aklıma gelmemişti ailem erkek arkadaşımı mesleginden dolayı kabul etmez mi acaba diye.
O sırada ben mühendislik öğrenciydim o lise mezunuydu ve mesleği yoktu. Şimdi aynı kişi özel sektörde yönetici ve aynı maaşı alıyoruz. Ne ailem ne ben aklımıza gelmedi boyle bi ihtimal çünkü sevdiğim kişinin caliskanligini ve iş hırsını biliyordum.
Karşındakini küçük göreceksen, mesleğini begenmeyeceksen yol yakınken ayrıl. Ya da tam tersi şimdi hazırlanıp hukuk, tip ya da mühendislik kazansa ama mezun olunca tembelliginden çalışmasa yine ayrıl. Önemli olan mezun olduğu okul değil çabası, azmi.
Belki siz kafasında adamı didik didik ailem de ailem, nasıl iş bulacaksın diye yiyip bitirmeseniz,
Bölümünü sevecek
Daha 1. Sınıf bitmiş, sınava katakulleyle falan sokmuşsunuz
İzin verseydiniz de bölümü ile ilgili ilgisini tartabilseydi...
Ne kadar bencilsiniz
demek sanat tarih gibi seyler size laf olsun gibi geliyor enteresan
Benim annem de boyle düşünüyor iste..Evet örnek olarak yazacaktım da vazgeçtim hatta.Biraz gerçekçi olun sanat tarihini hobi olarak okuyun sanata merakınız varsa.Tabi aç kalmak istemiyosanız.
Çocuğun ailesi sayılı zenginlerimizden olsaydı da çocuk üniversite okumasaydı ailen yine böyle acayip yorumlar yapacaklar mıydı? Hani isim vermeyeyim ortanca hanımı olanlar diyeyim herkes anlasın.
Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
Benim annem de boyle düşünüyor iste..
Neler yapıyorlardı?İstemiyorsaniz ayrilin. Anneniz istemiyorsa da ayrilin. Arkeoloji okuyan bir insan bos insan degildir,aksine rafine zevkleri olan,marjinal ve ozel bir insandir. Nereden biliyorum,arkeolog bir arkadasim var. Onun vesilesiyle pek cok arkeologla tanistim,cok hos insanlardi istisnasiz hepsi.
İstemiyorsaniz ayrilin. Anneniz istemiyorsa da ayrilin. Arkeoloji okuyan bir insan bos insan degildir,aksine rafine zevkleri olan,marjinal ve ozel bir insandir. Nereden biliyorum,arkeolog bir arkadasim var. Onun vesilesiyle pek cok arkeologla tanistim,cok hos insanlardi istisnasiz hepsi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?