Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

1 - canım bak ya sen ıs bulamazsan
2 - ya okulunu bitiremeden kalırsan
3 - ya cocuk cok iyi bi yere gelirse
4 - ya olaki meslegi dısında bi seyde calısır calıskan tuttugunu koparan biri olursa

vb vb vb

sen neden kendini bu kadar garanti görüyorsun yada neden onu bu kadar zor durumda görüyorsun. herkes bi sekilde hayatın bi yerinde tutuyor calısıyor Allah rızkımızı biyerden veriyor

Siz su an ailenizin düşüncelerine sığınıp kendinizin de böyle düşündüğünü itiraf edemiyorsunuz.
O yaşlarda aklıma gelmemişti ailem erkek arkadaşımı mesleginden dolayı kabul etmez mi acaba diye.

O sırada ben mühendislik öğrenciydim o lise mezunuydu ve mesleği yoktu. Şimdi aynı kişi özel sektörde yönetici ve aynı maaşı alıyoruz. Ne ailem ne ben aklımıza gelmedi boyle bi ihtimal çünkü sevdiğim kişinin caliskanligini ve iş hırsını biliyordum.

Karşındakini küçük göreceksen, mesleğini begenmeyeceksen yol yakınken ayrıl. Ya da tam tersi şimdi hazırlanıp hukuk, tip ya da mühendislik kazansa ama mezun olunca tembelliginden çalışmasa yine ayrıl. Önemli olan mezun olduğu okul değil çabası, azmi.

Çok çok üzülüyorum böyle şeylere, insanların emeği hiçe sayılıyor.

Erkek arkadaşınız umarım,
Mezuniyet sonrası,
restorasyon okur.
Ardından hem arkeolog hem restoratör olarak kazı alanlarında başarıdan başarıya koşar.
Hatta buluşları tarihin akışını falan değiştirir.

O zamana siz de ailenize yakışmayacak diye terketmiş olur, bir gün haberini falan okursunuz.

Ne kadar sığ düşünceli aileniz.
Ve de siz...
Herkesin kendi yolunu bulması, kendi tercihini yapması gerekir.
Arkeoloji okumaktan mutsuzsa, belki kendi istegi ile bırakır ve tekrar hazırlanır.

Belki siz kafasında adamı didik didik ailem de ailem, nasıl iş bulacaksın diye yiyip bitirmeseniz,
Bölümünü sevecek
Daha 1. Sınıf bitmiş, sınava katakulleyle falan sokmuşsunuz
İzin verseydiniz de bölümü ile ilgili ilgisini tartabilseydi...
Ne kadar bencilsiniz

O da şimdi bir kaziya gitti orada staj yapıyor ondan önce de çanakkale de bir seminere gitmişti arkadaslari ile.

Bugünün şartlarında gerçekten o bölüm nerede iş bukur bilemiyorum ama mezun olasıya çok şey değişebilir neden daha şimdiden evlilik olaylarına girip aileyi karıştırdınız ki? Çok saçma geldi bana.

bak bunu dikkate al belki sen ona sevdirebilirsin

Görende bütün hukukcular başarıdan basarıya koşup paraya para demiyor zanneder. Ben seni okuturum ne demek ne kadar çirkin. Daha birinci sınıfta ailenle böyle hesapların peşine düşerseniz bu ilişki evliligi görmez zaten çok kasmayın yani

Ailenize söyleyin sizin de iş garantiniz yok. Her avukat ofis açıp para içinde yüzmüyor.Eskidendi Avukatın prestiji.
Şimdiler mesleki olarak ne yazık ki artık zorluk çekiyorlar.

Daha küçüksunuz son sınıfa kadar belki anlasamayip ayrilmis olacaksınız. Ailenle şimdiden bunları konusman bence gereksiz olmuş. Okulu bitir mesleğini yapmaya başla hala ayni kişiyle devam etmek istiyorsan ya o şekilde kabul edeceksin ya da etmeyeceksin. Şimdiden düşünmek için cok erken

Çocuğun ailesi sayılı zenginlerimizden olsaydı da çocuk üniversite okumasaydı ailen yine böyle acayip yorumlar yapacaklar mıydı? Hani isim vermeyeyim ortanca hanımı olanlar diyeyim herkes anlasın.

Bak bu bizim başımıza geldi. Ailemin durumu baya iyi. Erkek kardeşim 2 yıllık halkla ilişkiler okudu ve 25 yaşında çalışmıyor. Geçenlerde birisi anneme demişki ‘kızımız var size verelim mi?’

BİZ ŞOK.

Niye aileniz istemedi diye çocuğa baskı yapıyorsunuz ki? Ayrıca farklı meslekler okuyup farklı meslekler yapan var. Çocuk zaten seçimini yapmış hem bırakın istediği gibi okusun niye üniversitede okumak varken son çare olan açık öğretimi seçsin. Hem burada kısıtlı olsa da dünya çapında çok çok iyi güzel bir meslektir. Sevgilinize aşkım ailem istemiyor bak evlenemeyiz diyeceğinize ailenize ne meslekte olursa olsun kendini geliştirdiği sürece sorun değil demeyi öğrenin.

Benim annem de boyle düşünüyor iste..

Estetik zevkleri, tarihe ilgisi olmayan entelektüel seviyesi yetersiz insanların düşüncesi ile aynı düşünüp, avukat kızına layık bulmaması da ne yaman çelişki.
Erkek arkadaşınızın ailesi daha düzgün insanlar demek. Arkeoloji okuyor olması onlara size geldiği kadar garip gelmemiş, oğullarının yanında durmuşlar... layık mısınız onlara?

İstemiyorsaniz ayrilin. Anneniz istemiyorsa da ayrilin. Arkeoloji okuyan bir insan bos insan degildir,aksine rafine zevkleri olan,marjinal ve ozel bir insandir. Nereden biliyorum,arkeolog bir arkadasim var. Onun vesilesiyle pek cok arkeologla tanistim,cok hos insanlardi istisnasiz hepsi.

Neler yapıyorlardı?

Fırsat vermiyor ki çocuğa, bölümünü sevsin, anlasın, zevkini tatsın, imkanlarını keşfetsin...
Özel insanlarla tanışsın, estetik algısını geliştirsin...
Onun yerine işsiz kalacaksın, yeniden sınava git motivasyonu ile ömrünü yiyor...
Ve layık mıdır değil midir laflarım dolanıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…