Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Işte ben böyle bir durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Onu değiştirmek istemiyorum o ne istiyorsa onu okusun fakat bir gün iş malesef bulamazsa ne yapacağım aileme nasıl kabul ettireceğim

iş bulamazsa ihtimali degil bence sizi korkutan bircok insanın kazandıgı gibi asgari ücret kazanması. asıl konu bu.

Arkeoloji mezunu birinin ailesi ile sohbet edilemiyor mu. Sadece soruyorum

evet ya benim babam unıversite annenm ilkokul mezunu ama herkes annemde sohbet edebiliyor babam cok donuk mesela.

avukat olununca ne oluyor suan bende bunu merak ettim kendim insan kaynakları okudum fotografcılık yapıyorum da

avukat olununca ne oluyor suan bende bunu merak ettim kendim insan kaynakları okudum fotografcılık yapıyorum da
Ahhhh bi bilsem
yani kızdaki tavırları görseniz cumhurbaşkanı falan zannedersiniz ki ailesi de öyleydi kızım avukat diye böbürlene böbürlene gezerdi
konu sahibinde de aynı tavırları görüyorum ve acıyorum yalnızlığa mahkum olacakmış gibi geliyor

Normalmişim elhamdulillah

Arkadaşlar
Ben sevgilime dedim ki sen issiz de olsan allah korudun bir yerinde bir şey de olsa ben seni isterim
Çünkü isterim.baska bir açıklaması yok. Ailem de ben de egoist insanlar değiliz. Sadece onlar da benim için en iyisi olsun istiyor. Ben bu durumu henüz onlarla konuşmadım. Sadece anneanneme konuştum. O da 65 yaşında ve onların zamanında hep öğretmen olsun memur olsun diye bakılıyordu olaya. Annem üniveriste 3 4 te bir arkadaşım olmasını istiyor. Kendisi de babamla iş yerinde tanışmış. Ben de bu sene 2 ye geçtim. Ve sonuç olarak 1 yıl önceden birini sevmiş oldum. Annem hep en önemli şeyin kişilik karakter ahlak aile sonra da meslek olduğunu söyler. Benim tek düşüncem bir gün öğrenirlerse ve izin vermezlerse ne yapacağım çünkü gercekren onunla birlikte olmak istiyorum. Onun ya da benim be okudugun umrumda değil.

O zamana kim öle kim kala yaa, o yaşlarda başlayan ilişkinin (sizin planlariniz gibi) evliliğe evrilmesi için 3 sene okul bitmesi, terhis şu bu 1 sene askerlik. Bir de işe girme vesaire 5-6 senesi var.
Önceden de 1 buçuk yıllık maziniz var.
Yani demek istediğim bir sevgililik onlarca yıl sürünce genelde yipranip bitiyor. İstisnalar olmakla birlikte , benim çevremde gördüğüm bu.
Kaldı ki şimdiden ailenin burnunu sokmasına izin vermişsin ilişkiye . Yani bu bir başlangıç, bir kere bu hakkı alan aile daha da susmaz, her şeye müdahil olmaya çalışıp sizi yipratirlar. Yani ben değil 7 sene iki sene bile vermiyorum sizin ilişkinize.
Yani böyle şeyleri düşünme bile. İliskinin tanıdını cikart. Adamı da germeye ne gerek var? Kazanabilse zaten başka bölüm okurdu.
Merak etme. Seneye daha çalışıp öğretmenlik okusa sizin erkenden meslek hayatına katılmanız,onun boş beleş öğrenci olmasi, okul geç bittiği için geç gideceği askerlik,atanma derdi, zorunlu doğu görevi falan. Ailenin takacağı yepyeni şeyler olurdu.
Meslek şans işi zaten,su ülkede okuduğu bölümle ilgili iş yapan fazla da insan yok maalesef. Çocuklarla egkence uzerine bir yerde çalışıyordum yeni mezun olduğumda, Boğaziçi psikoloji mezunu arkadaşım vardı, iş bulamadığından böyle bir işte çalışan.
Mezuniyetten sonra hayatın karşına iyi ki kotu mu fırsat çıkaracağını bilemezsin ki.
Ayrıca aynı iş yerinde arkeoloji mezunu bir kadın vardı, 27 yaşlarında. Bir süre sonra muzeye atandi, şimdi halinden çok mutlu, devamlı yurtdışı tatillerine gidiyor.

bu sistem değişik bişey oldu mahalle teyzeleri 4 yıllık mı 2 yıllık mı der. özel üniversiteliler devletti , devlettekiler ozeli begenmez , insaat muhendisi malzeme muhendislerini begenmezler.... ooooo..... STATÜ SART

Daha üniversite 1. sınıfı yeni bitirmişsiniz.

Mezun olacak, askere gidecek, sağ dönecek, iş arayacak, bulamayacak... O zamana kadar kim bilir neler değişir şimdiden maaşını hesaplıyorsunuz adamın.

Gençsiniz bu yaşta sevgilinizle çimlerde uzanıp gülüp eğlenmek yerine şimdiden böyle varoş muhabbetlerle darlamanız ona da çok itici gelmiş olmalı.

neden lafları çeviriyorsunuz ilk mesajını aynen kopyalıyor ve ailenle konuştuğun kısmı kırmızıyla çiziyorum

"Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin."

ailen derken annen baban olduğu düşünülüyor, anneannen olsa baştan belirtirdin diye düşünüyorum

Aileden kastım anneannem. Anne baba değil.

Annem üniveriste 3 4 te bir arkadaşım olmasını istiyor. Kendisi de babamla iş yerinde tanışmış. Ben de bu sene 2 ye geçtim. Ve sonuç olarak 1 yıl önceden birini sevmiş oldum.
Tövbe tövbeeee...
Hayatta her şey annenizin istediği gibi olmak zorunda mı?
'Kızım avukatlık kazansın, 4. Sınıfın başında gelecegi olan bir bölümde okuyan, iyi aile çocuğuyla tanışsin, mümkünse İzmir Menemen'li olsun. Mezuniyete geldiğimizde aileler de tanışsin. Mezun olur olmaz iyi bir holdingde işe başlayıp evlenme teklif etsin.
Önce söz keselim, askerden sonra da düğün yapalım.
Evliliklerinin tam ikinci senesinde bir de kız torun istiyorum. Eee, adını da benim adım koyarlar herhalde'
Hayaller ne güzel ama hayatlar suprizlerle doludur. Annen için de merak etme, ellisinde kadın, farkındadır her istediği şeyin istediği anda olmayacagini

diyelim ki anneniz öyle dedi istemiyorum dedi sizin bir durusunuz yok mu . sevginizin kıymeti yokmu

diyelim ki anneniz öyle dedi istemiyorum dedi sizin bir durusunuz yok mu . sevginizin kıymeti yokmu
Tabiki var.
Fakat yine de kabul etmezlerse ne yapacağımı bilmiyorum. Belki de çok geleceği düşünüyorum ve anı yaşamalıyım. Ama sürekli aklıma ya iş bulamazsa ya ailem izin vermezse diye düşünceler geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…