- 12 Nisan 2012
- 5.497
- 8.327
- 398
- Konu Sahibi depresif34
-
İpin ucunu çoktan kaçırmışsınız. Malesef artık o evden taşınmaktan başka şansınız yokMerhaba hanımlar öncelikli olarak en baştan kısaca özet geçeyim isterim.15 yıllık evliyim 1 oğlum var .Annem baktı ben çalıştığım için Allah razı olsun .Tabiki mecbur değildi bakmaya ama sorunumuz yoktu .Ayrıca ben ailemin evinde oturuyorum .Kardeşiminde var anneminde var onda da bir sorun yok .Sorun ne diyeceksiniz başlıyorum .Yıllarca annem oğluma baktığı için bizde yemek yedi evine gitti en doğrusu oydu çünkü ,kardeşimde evliydi .Babam çalışıyordu haftanın bazı günleri gelirdi onda da benim evde yemek yenirdi .Yıllarca bu böyle devam eti. Tabiki katkıları oldu mutfak masrafına da.Kardeşimin kızı oldu gelin yemek yapmıyordu her akşam bana gelip yemek yiyip gittiler yıllarca sürdü .sesimi evladım için çıkaramadım.Oğlum ezildi bu arada çok, onun hakkını nasıl öderim o da ayrı.Daha sonra babam kanser oldu tedavi süreci başladı .Evlerine gidip geliyorlardı .2017 temmuz a kadar .Babam terapiden kötü olunca benim evde kamaya başladılar.Nisan da gidelim dedi babam .Durumu kötüye gidince yollamadım .Hazran da da vefat etti.Annem yok 40 ı çıksın yok 52 si çıksın gidicam dedi dedi gitmedi .bu arada kardeşim de eşinden ayrı yaşıyordu o da geliyor kızı da annem bakıyor .Benim ev aşevi gibi oldu.İnsan fazlalığından gına geldi .Kardeşim boşandı ve halaa aynı süreç devam bizim evde .Annem evine geçmiyor.Tamam geçmesin dedim yemek yedikten sonra gitsinler yok saat 11:00 olmadan gitmiyor plan yapmış kendine .Kardeşim gece çalışıyor zaten saat 10:00 da yemek yemeye geliyor sonra annem gitme peşine düşüyor.Eşim artık katlanamıyor bu duruma ve huzursuzluk çıkıyor aramızda .ima ediyorum anneme yaşım 40 ama 60 gibiyim insan fazlalığından yıprandım evli gibi değilim ,hiç yalnız değiliz gibi gibi şeyler söylüyorum .Ama yok evliliğim çatırdıyor aramız iyi değil sürekli insan sirkülasyonu .cmt kardeşim izinli gece olmuş 11 oturuyorlar eşim haklı çekiyor kenara bu ne hal niye burdalar diyor.çekicam gidicam evden dedi en son .Tmm evlerinde oturuyoruz ama bu kadar da olmaz ki diyor.özel hayat kalmadı bizde.konuşmak için bile yer yok .annem benim evde mutlu .ama tek annem olsa başım üstüne o bana emenet ama tek değil işte kardeşim de var gün içinde kızı da geliyor öğlene kadar bakılıyor.Oğlumla anlaşamıyorlar ordan da sıkıntı .Ama herkes memnun biz dışında .Nasıl bir yol izlerim nolurr akıl verin aklımı oynatıcam .Birde çalışıyorum .Kardeşimin evliliğine gösterilen saygı benimkine olmadı.herkesin kahrını çek ve devam et halaa.
kusura bakmayın çok uzun olmuş özet demiştim ama roman olmuş resmen
Benim oglum 4 e gidiyor ben hafta ıcı misafir kabul etmiyorum. Ustune anneme rica ediyorum beni sınav dönemi idare et haftada 4 gun calısıyorum, 3 gun evdeyim her gun İkı saat bırakıyorum ufak bebegımı. Hanı rahatlığı gectım cocuk özen istiyor hele bu sene. Nasıl oluyor bu kargaşada?oğlum ilkokul a gidiyor 4.sınıf kardeşimin evi yok annemde kalıyor
Ailenizin evinden çıkacaksınız.Merhaba hanımlar öncelikli olarak en baştan kısaca özet geçeyim isterim.15 yıllık evliyim 1 oğlum var .Annem baktı ben çalıştığım için Allah razı olsun .Tabiki mecbur değildi bakmaya ama sorunumuz yoktu .Ayrıca ben ailemin evinde oturuyorum .Kardeşiminde var anneminde var onda da bir sorun yok .Sorun ne diyeceksiniz başlıyorum .Yıllarca annem oğluma baktığı için bizde yemek yedi evine gitti en doğrusu oydu çünkü ,kardeşimde evliydi .Babam çalışıyordu haftanın bazı günleri gelirdi onda da benim evde yemek yenirdi .Yıllarca bu böyle devam eti. Tabiki katkıları oldu mutfak masrafına da.Kardeşimin kızı oldu gelin yemek yapmıyordu her akşam bana gelip yemek yiyip gittiler yıllarca sürdü .sesimi evladım için çıkaramadım.Oğlum ezildi bu arada çok, onun hakkını nasıl öderim o da ayrı.Daha sonra babam kanser oldu tedavi süreci başladı .Evlerine gidip geliyorlardı .2017 temmuz a kadar .Babam terapiden kötü olunca benim evde kamaya başladılar.Nisan da gidelim dedi babam .Durumu kötüye gidince yollamadım .Hazran da da vefat etti.Annem yok 40 ı çıksın yok 52 si çıksın gidicam dedi dedi gitmedi .bu arada kardeşim de eşinden ayrı yaşıyordu o da geliyor kızı da annem bakıyor .Benim ev aşevi gibi oldu.İnsan fazlalığından gına geldi .Kardeşim boşandı ve halaa aynı süreç devam bizim evde .Annem evine geçmiyor.Tamam geçmesin dedim yemek yedikten sonra gitsinler yok saat 11:00 olmadan gitmiyor plan yapmış kendine .Kardeşim gece çalışıyor zaten saat 10:00 da yemek yemeye geliyor sonra annem gitme peşine düşüyor.Eşim artık katlanamıyor bu duruma ve huzursuzluk çıkıyor aramızda .ima ediyorum anneme yaşım 40 ama 60 gibiyim insan fazlalığından yıprandım evli gibi değilim ,hiç yalnız değiliz gibi gibi şeyler söylüyorum .Ama yok evliliğim çatırdıyor aramız iyi değil sürekli insan sirkülasyonu .cmt kardeşim izinli gece olmuş 11 oturuyorlar eşim haklı çekiyor kenara bu ne hal niye burdalar diyor.çekicam gidicam evden dedi en son .Tmm evlerinde oturuyoruz ama bu kadar da olmaz ki diyor.özel hayat kalmadı bizde.konuşmak için bile yer yok .annem benim evde mutlu .ama tek annem olsa başım üstüne o bana emenet ama tek değil işte kardeşim de var gün içinde kızı da geliyor öğlene kadar bakılıyor.Oğlumla anlaşamıyorlar ordan da sıkıntı .Ama herkes memnun biz dışında .Nasıl bir yol izlerim nolurr akıl verin aklımı oynatıcam .Birde çalışıyorum .Kardeşimin evliliğine gösterilen saygı benimkine olmadı.herkesin kahrını çek ve devam et halaa.
kusura bakmayın çok uzun olmuş özet demiştim ama roman olmuş resmen
ama işte anneye eskisi kadar ihtiyaç olmayınca artık şikayetler basliyosa evine gitsin artık falan denmeye başlıyorsa bu iş çıkar ilişkisine dönüşüyor. çocuğu küçükken de özenli yok muydu sevismesi wc si banyosu yok muydu o zaman niye demedi de şimdi başlıyor hak vermeyenler de zaten bu konuya takılmışGerçekten olayın 1 tabak yemek olduğunu mu düşünüyorsun?
Kızcağız 11'e kadar oturuyorlar,eşimle özelim kalmadı diyor.
Bak bakalım kaç akşam dayanabilir insan hergün bu şekilde yaşamaya?
Kocanla muhabbet mi edeceksin,sevişecek misin,afedersin tuvalete,banyoya mı gireceksin?
çocuk 4. sınıfa gidiyorsa tahminen 9 yaşında,
9 yıl boyunca kirada otursaydınız ve bakıcı tutsaydınız tahmimen bunlara ayda 3000, yılda 36 bin, 9 yılda 324 bin tl ödeyecektiniz ve yaptığınız mutfak masrafının lafını ediyorsunuz ya, yazdığınız diğer konulara hak veresim gelmedi...
Tam da bunu yazmaya gelmiştim. Konu sahibinin annesinden razı olsun. Cocugu buyutmus. Hasta değil, engelli değil. Gencecik kadın. Sadece kendi olsa belki yine bu kadar olmaz ama kardeş, yegen, hergun bir de. Bir cinnet işi çözer. Kocasının cinnetine az kalmış... Açık açık söyleyecek. Anne sen kardeşimi bekleme, eve erken geç. Özel hayatımız kalmadi. Hafta sonları da eşim kafa dinlemek istiyor. Hafta içi zaten hep beraberiz diyecek. Hatta anne sen yarın gelme, evde yokuz de, planımız var de, oğlanı kursa ver, evde bakılacak çocuk olmayınca da gelinmesine neden kalmayacak. Kalabalıkta ders olmuyor de. Ama bir an önce hallet bu işi.Burda evden cikmayan erkegin annesi babasi oldugunda yangin yeri oluyor kk kadina veriyoruz gazi kv kp gitmezlerse boşan bacim diye
Cocuga ve yegene anneanne evinde baksin.beni annem yegenime kendi evi de bakiyordu.okula gidene kadar sabah biraktilar aksam aldilar annemden.yemeklerini de annemde yerlerdi ablamlar.okula baslayinca servis evlerinden aldi okula birakti okul cikisi anneme birakti.hos annem kendi evinden baska yerde rahat etmez ve o bizden once dusunut eslerimiz rahatsiz olur mu diye.Tam da bunu yazmaya gelmiştim. Konu sahibinin annesinden razı olsun. Cocugu buyutmus. Hasta değil, engelli değil. Gencecik kadın. Sadece kendi olsa belki yine bu kadar olmaz ama kardeş, yegen, hergun bir de. Bir cinnet işi çözer. Kocasının cinnetine az kalmış... Açık açık söyleyecek. Anne sen kardeşimi bekleme, eve erken geç. Özel hayatımız kalmadi. Hafta sonları da eşim kafa dinlemek istiyor. Hafta içi zaten hep beraberiz diyecek. Hatta anne sen yarın gelme, evde yokuz de, planımız var de, oğlanı kursa ver, evde bakılacak çocuk olmayınca da gelinmesine neden kalmayacak. Kalabalıkta ders olmuyor de. Ama bir an önce hallet bu işi.
Kayınvalide, kayınpeder etmediğiniz laf kalmadı. Bari annenize, rahmetli babanıza laf etmeseniz. Cocuk muhtaçken iyilerdi, şimdi yuk oldular... Hayat nankör.Kimse yaşlı başlı haliyle çocuk bakmak istemez sanmıyorum.
Kendi anneannem var sırf ev yer sahibi olsunlar bakıcıya para vermesjnler diye bakıyordu teyzemin ufaklığa .
Ama cani gibi sevse de bazen buhran geçiriyordu kadın.
E haklı zaten büyütmüş 4 tane.
Herkes kendi doğurduğuna baksın bi zahmet.
Ev de vermek zorunda değil
Kira ya verir mis gibi kocasıyla takilirdi
Okutmuş etmiş
Bi gün verdiği yemeği gözüne koymamış
Kızı ne diyor
Benim ev as evi oldu .
Biri kardeşi biri annesi .
Konu kadının ailesi olunca olay çok başka yerlere çekiliyor. Erkeğin annesi de anne. Ama o durumda herkesin bir hayatı var artık evine dönmesi gerekir denmişti. Bu da birçok kadının ikiyüzlülüğü oluyor. O zaman ailelerimiz bizi yetiştirdi ayrı eve gerek yok. Bizim ailelerimiz eşin ailesi hep beraber aynı evde yaşayalım.
Hay agzina sağlik bende aynısını yazacaktim yok özel hayat yok ev onlarinsa bizim hayatimiz yok mu yazarlar iş kadınının ailesine gelince durum değişir.Burda evden cikmayan erkegin annesi babasi oldugunda yangin yeri oluyor kk kadina veriyoruz gazi kv kp gitmezlerse boşan bacim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?