Ailemden farkliyim

çok yanlış düşünüyorsun, 21 yaşında olman istediğin şeyleri yapabilme durumuna geldiğini göstermez. bunun göstergesi; kendi ayakların üzerinde durabiliyor musun, meslek edindin mi, garantili bir işe girip çalışmaya başladın mı, başına herhangi bişey geldiğinde kendi başına kimseden yardım almadan, aileni devreye sokmadan problemlerini çözebilecek durumda mısın bunları düşün. madem kendi doğrularınla yaşamak istiyorsun önce, bu doğruların bir gün yanlış olduğunu anladığın zaman tek başına mücadele edebilecek konumda olmalısın eğer öyleysen ne istiyorsan yaşa.... iki gün sonra burda hamileyim ailem beni redetti hamile bırakan da beni terketti diye ağlama da....

ben kendi adıma çok riskli buluyorum türkiye gibi bir yerde çünkü genel topluma çok ters bu nedenlede ilerde hem sen hemde öğrendikleri takdirde ailen çok yıpranabilirsiniz benim çevremde iki şekilde düşünen arkadaşlarımda var evlenmeden bu işe yanaşmayan yada yurt dışındaki gibi her şeyi her istediğiyle rahat bir şekilde yaşayan insanlar bu insanların ortak özellikleri kararlarının arkalarında durmaları yani bence sonradan kullanıldım tarzı başlıklar açmayacak bir yapıdaysan ve bundan eminsen karar senin kimseninde seni yargılamaya hakkı yok aynı yaşlardayız nede olsa yetişkiniz ama halada hata yapmaya çok müsaitiz iyice düşün derim sonuçta bu bekaret vs muhabbeti olmadanda çok özel bir durum ilk defa yaşayacağın bir deneyim:26:

Tabiki kendi doğrularınla yaşamalısın ama bu biraz hassas bir konu ilerde pişman olmayacağına eminmisin? erkek arkadaşınla evleneceğinin garantisi yok yarın ne olacağının bile garantisi yok ayrılırsanız karşına başkası çıkarsa ona bu konuda dürüst olup anlatabilecekmisin? çünkü erkeklerin çoğu böyle birşeyi kabul etmez ya da ailen duyunca ne olcak ? Güzel bir ilişkim var demişsin 2 sene olmuş ne güzel allah bozmasın çok seviyosan söz nişan yapın okuyorsanız bitince de evlenirsiniz bence acele etmeyin herşey zamanında güzel bana göre:)ki yaşınızda daha küçük ilerde pişman olma ihtimaliniz çok yüksek. bak bende 23 e giricem herkesin görüşüne saygı duyarım kimsenin namus bekçisi değilim ama ben karşıyım evlilik öncesi ilişkiye benim de yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var ben öyle birşey düşünsem bile o asla düşünmez evlilik öncesi o kadar eminim güvenirim o konuda çünkü herşeyin bir zamanı var ailemin evinden gelinlikle temiz çıkmak isterim ben ve size de tavsiyem acele etmeyin lütfen hayat sizin hayatınız ve herşey o zar değil belki evet ama yine de çok iyi düşünün. Erkek arkadaşınız ne diyor bu konu hakkında düşüncesini merak ettim acaba o mu istiyor da siz de böyle düşünüyorsunuz?

Canım 7-8 yıllık ilişkiler hatta nişana yada düğüne çok az bir zaman kalmış ilişkiler bile bitebiliyor. Şimdiki sevgilinle evleneceğinin hiçbir garantisi yok. Bunu şimdi yaşayıpta ilerde ayrılacak olursan, karşına çıkan yeni kişi çok çok çok yüksek bir ihtimalle bunu kendine sorun edecektir.

Hal böyle olunca sevgilin, vicdanın ve değerlerin arasında sürekli git-gel yaşarsın.

Ha bir de şu var tabii, siz "evleneceğiz/evleniriz" düşüncesiyle mi cinsellik yaşayacaksınız yoksa işin ucunda evlilik olup olmamasını umursamıyor musunuz?

Eğer "nasılsa evleniriz" diye yapacaksanız yapmayın. Yok eğer "evlilik şart değil" diyorsanız o başka.

valla bunu yaşayıp ardından yardım edin diye cok konu acılıyor
benim inancıma göre ağır bir yük evlenmeden

siz bilirsiniz

günahı bile sizi bundan vazgeçirmek için yeterli olmalı bence.

ayrıca sonradan pişman olacagına garanti verebilirim.

bahsettiğin yaş bunların kararı için çokta olgun bir yaş değil.. acele etme sen sonra pişmanlık var ucunda emin ol

arkadaşlara katılıyorum...sonrası pişmanlık başka da bir şey değil..

bence burda önemli olan şu ki,ben nasılsa sevgilimle evleneceğim diyerek mi cinselliği yaşamak istiyorsunuz; yoksa,sadece yaşamak istediğiniz için mi?
bu sorunun cevabına göre;mesela oldu ki evlenmediniz ve ayrıldınız,hayatınıza eskisi gibi devam edebilecek misiniz,yoksa burda pek çok konu açan arkadaş gibi "hata yaptım,kirlendim,evlenecektik oysa ki falan mı diyeceksiniz..
bana göre cinsellik,kişisel bir karardır,kimsenin yargılayamayacağı,ne kirlenmektir ne de birine hediye etmektir...

Ailenizin inancından bahsettiğinize göre müslümansınız..

Bak kardeşim dünyanın bin bir türlü hali var ve sevdaya ayrılık da dahil..

Yaşadığımız Türkiyemiz seninde ailenizin bakış açısı belli..

Tut ki ayrıldın ve ileride evlendin eşine bu durumu açıklayamadın sonrasında ailenin tepkisini az çok tahmin edersin..

Benim bakış açıma göre benim özelim olan dudak, kol, bacak her neyse kocam olmalı ilkim ama tamamen bakış açısı..

Sen ileride doğacak ihtimalleri düşün Her zaman 3 5 adım ileriyi gör anı değil..

Ardına bakıp dövünmeyeceksen, sonra kirlendim diye psikolojini bozmayacaksan, onurlu bir kadın olarak yaşayacaksan yaşa

Pisman olursun, buraya hergün Gelen bu konuda dertlerini yazanlari senin yerinde olsam,
Karar vermeden önce okurdum.

Ama herkes kendinden sorumludur, sen bilirsiin.

Bir kadın için ilk ilişkisinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer sevgilini gerçekten seviyorsan ve tabii ki onun da seni sevdiğine inanıyorsan, daha sonra pişman olmayacaksan, beni seven her halimle sever kimseye hesap vermek zorunda değilim diyorsan ve en önemlisi erkek arkadaşının baskısıyla değil de tamamen kendin isteyerek yapıyorsan kimseye kulak asma. Yok namusmuş yok bilmemneymiş diyenlere de aldırma. Namus dediğin şey küçücük bir zardan ibaret değil çünkü. Evlenene kadar benim duysam yüzümün kızaracağı şeyleri sadece bekaretlerini koruyarak yapan kadınlar çoookkk namuslu, hırsızlar, dolandırıcılar çooook namuslu, milletin karısının kızının arkasından laf edenler, namusuna dil uzatanlar çooookkk namuslu, kendi inancı ve fikri dışında hiçbir inanca ve düşünceye saygısı olmayanlar aşağılayanlar çooook namuslu da sen mi namussuz olacaksın. Kocaman kadınsın, kendi kararını verebilecek yaştasın.

bence öyle bi hata yapma çünkü erkek bu kendi ihtiyacını karşılamak için kırk takla atar bundan sonra sırf onun için buluşmak ister diğer aktiviteleriniz biter hep bunun için ortam yaratır ve hevesini aldıktan sonra belki başka kızlara yönelecek. Bi erkeğe güven olmaz aklı hep şeyinin ucundadır çünkü sonra üzülen sen olursun keşke dersin ama herşey için geç olur..

Namus kavramını iki bacak arasında arayanları hiçbir zaman anlamamışımdır ve anlamayacağım. Her şeyi yap et o işi görmeyince namuslusun bu mu yani ???

Konu sahibi arkadaşım, herkesin bu konuda ki düşüncesi farklıdır bazı bayanlar evlendikleri insanlarla özel olsun sadece ona olsun der birlikte olmaz, bazısı erkeklerin nasıl ihtiyacı ise benimde bu böyle diye düşünür umursamaz.

Bazı arkadaşlarımın dediği gibi yapıp bu işi sonra of ben niye yaptım, ayrıldım şimdi ne yapacağım diye kara kara düşüneceksen hiç girme bu işe, yok ben yaşadım yaşadıklarımın da dimdik arkasındayım takmam böyle şeyleri dersen karar senin...

Vücut senin vücudun o nedenle karar senin bunla ilgili kimseye hiç kimseye söz düşmez...

Sana şöyle bir ornek vereyim arkadasim sevgilisiyle beraber oldugunu bana soylediginde
3yildir sevgililerdi ve iliskileri bitmek üzereydi..

Cok sasirdim Uzulmuyor musun daha çok yipratmiyo mu seni dedim.. Hayir ben boyle bir şeyi ilk onunla yasamayi istedim ben herşeyi göze alarak gönülden isteyerek yaptim.. Simdi ayrilsak evlenmesek bile pişman olmam demişti..

Bir suru zorlu yoldan geçtiler çok omzunda agladi ama arkadasim birgun olsun ben onunla birlikte oldum bak o ne yapti demedi...

Aklinda soru işareti olmayacak zaten evlenicez diyerek yapmayacaksin. sadece ama sadece istediğin için yapmalisin...

Bunu soruyorsan hala hazır değilsin bence. ailenden tam kopamamışsın. Bilmiyorum eğitimini, iş durumunu. Evleneceğine inandığın için mi cinsellik yaşamak istiyorsun yoksa ne olursa olsun bunun arkasında duracak kuvvetin var mı? Kendindne bahsetmemişsin. İleride ailenin çevresinden biriyle evleneceğin zaman problem yaşama ihtimalin var. Pişman olmayacağına emin olman lazım. Sırf cinsellik yaşadın diye kapağım açıldı muamelesi yapmaman laızm kendine, ya da çevrende böyle insanların olması lazım.

Ailelerimizden ayrı bir birey olarak davranabiliyorsak tabiki kendi hayat görüşlerimiz şekillenmelidir. Ancak sen her durumda ailene bağlı/bağımlıysan bu zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…