- 23 Ekim 2013
- 676
- 1.369
- 133
Bir bankacinin "kara liste " diye tabir edilen seyi bilmemesi mumkun degil
Bankacilik sisteminde adi kara liste degildir ama halk arasinda kara liste denir
Yasal takibe dustukten sonra da hicbir banka kredi vermez oyle sizin dediginiz gibi
Ya bankaci degilsiniz ya da bankada idari islerde falan calisiyorsunuz
benımde basıma geldı bukimle konustuysam bu sekilde söyledi.Konustugum kişiler de bankada çalısan kisilerdi. Çünkü amcam da o listeye girdi ve borcu kapatmasına rağmen ve vergi mükellefi olmasına rağmen 6 sene sonra bile hiçbir yerden kredi alamadı alamıyor
aynen dogruArkadaslar yanlis bilgi veriyorsunuz
Kanuni takibe giden kisiler birkac ay duzenli odemeyle sicillerini duzeltemezler , en az 5 sene gecmesi gerekiyor , sonrasi da kendi taktirlerinde verip vermemek
Bankalar kredi vermeye bayilir ama sicili temiz olana vermeye bayilir , odememe riski olana banka kredi vermez
Farura ödemesi yapıyor musunuz, otomatik ödeme talimatları verdiniz mi hiç? Krediye sık başvurmak kredi notunu düşüyormuş, çünkü “paraya ihtiyacım var” anlamına geliyor. Ama kredi kartı kullanıp düzenli ödemek hatta neredeyse her ay tüm limitini doldurup hemen ödemek işe yarıyor diye biliyorum. Bir de hesaplardan nakit giriş çıkışını çok yapmak lazımmış. Krediye başvurduğunuz bankanın uzun zamandır kullandığınız, içinde kredi kartınız olduğu ve hatta maaş bankanız olması olumlu sonuçlanma olasılığını artırıyor. Bazen limitimi bir ayda iki kere dolduruyorum tüm harcamaları kredi kartından yaparak -babamın önerisiyle-.aynen dogru
benım 5 sene gecmıstı daha once kara lısteye gırdıgım ıcın talep ettıgım meblag vermedıler odeme duzensızlıgınden
ve kredı kartımı yukseltmek ıstıyordum yapmadılar
10 sene gectıkten sonra kredı kartımı yukseltebıldım arac almak ıcın kredıye basvurdum yıne onaylanmadı 10 sene oncekı ıcraya dusen takıbımden dolayı
abım ıcın kredı cekmıstım odememıstı ıcralık olmustum 10 yıl once dusun o cıktı karsıma
ve cok duzenlı gununden once odeyen bırıyımdır senelerdır... hıcbıryere borcum yok buna ragmen...
faturalar duzenlı otomatık odemedeFarura ödemesi yapıyor musunuz, otomatik ödeme talimatları verdiniz mi hiç? Krediye sık başvurmak kredi notunu düşüyormuş, çünkü “paraya ihtiyacım var” anlamına geliyor. Ama kredi kartı kullanıp düzenli ödemek hatta neredeyse her ay tüm limitini doldurup hemen ödemek işe yarıyor diye biliyorum. Bir de hesaplardan nakit giriş çıkışını çok yapmak lazımmış. Krediye başvurduğunuz bankanın uzun zamandır kullandığınız, içinde kredi kartınız olduğu ve hatta maaş bankanız olması olumlu sonuçlanma olasılığını artırıyor. Bazen limitimi bir ayda iki kere dolduruyorum tüm harcamaları kredi kartından yaparak -babamın önerisiyle-.
nasıl duymadınız yahu kredı ıcın basvurdugumuzda sız bankacıların kullandıgı terım bu maalesef kara lıstede gorunuyorsunuz dıyorlar :) bız sızlerden ogrendık sız nasıl hıc duymadınız10 yıldır bankacıyım kara listeyi sizden duyuyorum :) istihbarat olumsuzluğu vardır, gerek yasal takip süreci, gerekse vergi borcu borçlanma oranı ya da düzensiz ödemeler istihbaratınızı "red" e dönüşür. ancak ödemelerinizi düzenli yapar ve aksamada borç bırakmazsanız memzuç kayıtlarınız güncellenir ve kredi kullanabilirsiniz.
kendisinin anlattığı şekilde bir kara listeyi ne duydum ne gördüm, bir defa yasal takip bile değil aksama dolayısıyla bir ömür kredi çekemeyecek olmasını.
yasal takip sürecinden sonra eğer borç kapanırsa memzuç kayıtlarında kalsa da istihbarat "red" den "gri" ye dönmesi durumunda yetki ile kredi tespitinde bulunabilir. hiç idari birimde de çalışmadım hep kredilerdeydim, kim neye inanmak istiyorsa ona inansın ben süreci açıkladım. isteyen faydalansın, isteyen sorgulasın kendi bilir :)
Siz bakmayin her yazana, kredici arkadas 8 ay odenmeyen kredinin kanuni takibe gittigini bile bilmiyoryasal takipteyim şuan 8 aydır ödenmedi dedim ya. 90 gun sonra zaten yasal takibe giriyorsunuz. Yasal takipteyim ve bu bankalarda da kara liste diye geçer
Siz bakmayin her yazana, kredici arkadas 8 ay odenmeyen kredinin kanuni takibe gittigini bile bilmiyor
o dediğinizden aynen. iyi günler, bol krediler.Siz bakmayin her yazana, kredici arkadas 8 ay odenmeyen kredinin kanuni takibe gittigini bile bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?