- 11 Aralık 2018
- 42.558
- 264.437
- 598
eşiniz kara listeye girdikten ne kadar sonra kredi kullanabildi ? Kara listeye girdiğinize emin misiniz yoksa sadece takip süreci mi basladı. Çünkü kara listeyle ikisi ayrı sey. Amcamın da baska bankaya borcu yoktu. Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor kimden doğru bilgi alacağımı şaşırdım cidden
Size kötü bir haber bütün duruşmalar ertelendi süreler durduruldu yani sizin o karar 2 aya çıkmaz.Merhaba arkadaşlar. Yani nereden başlayacağımı bilmiyorum. Uzun süredir bu konuyla ilgili çok doluyum ve bir şekilde içimi bosaltmam gerekiyor. 2.5 yıl önce benim sicil kaydım temiz olduğu için ve puanım yuksek oldugu için annem üzerime kredi çekip arsa al sat işine girdi. Kendisi emlakçıdır. O dönem piyasa bozuldu ve 1 seneden fazladır düzenli ödenen krediler şimdi 8 aydır ödenemiyor. Kredi çekme fikri annemindi zaten babam çok etken değil bu konuda. Bu arada ticaretle benım ilgim yok, al sattan kazandıgı parayla kredilerimi düzenli sekilde ödüyordu babamla birlikte.Yani çekilen kredinin bir kurusunu bile şahsıma kullanmadım.
2 ay içinde baba tarafımdan miras davasında karar durusması olacagı için alınan para ile borç zaten temızlenecek Orası kesin. Borcu bana yıkma gibi durumları da yok kendilerinin borcu oldugunun farkındalar. Beni asıl sinir eden durum sicilimin bozulması. Kara listeye girdim ve bankalarla aram sonsuza kadar kötü oldu.
Sürekli kira derdiyle uğrastıgımız için iş hayatıma basladıgımda Tek oda bile olsa bir eve girip kendime ait bir ev almayı istiyordum. Yaşıtım kuzenim 27 yaşında ve kutu gibi bir ev sahibi olmak için kredi ödüyor. Benim ise elimde hiçbir şeyim yok. Annemin babamın ellerine bunca imkan gecmesine rağmen şu zamana kadar ev sahibi olmamalarının yanı sıra benim de hayatımla istemeden de olsa oynamaları uzun süredir sinirimi bozuyor. Zaten sıkıntılılar diye yüzlerine bir şey demiyorum fakat düşündükçe sinirleniyorum.
Şöyle , hemen cekemezsiniz ama nakit karşılıklı bir kredi kartı alırsınız , aynı şekilde nakit karşılıklı kredi çeker onu düzenli ödersiniz . 4 5 sene sonra kredi puanınız yükselir. Geçmişte takibe gittiginiz sistemden görünür ama kredi çekerken gerekli açıklamayı yaparsınız . Maaş filan da uygunsa bankacinin insiyatifinde kredi verilme ihtimali yüksek.
Zaten olmayan parayla böyle sacmasapan işler yapılmasını hiç anlamiyorum. Arsa al sat nedir ya. Meslek bile değil birinden ucuza kapatıp başkasına pahalıya kakalamak.. hem de kızının finansmanı ile. Anneniz baya dusuncesizmis bu konuda haklısınız.. biz de evlat olunca hayir diyemiyoruz böyle seylere
Size kötü bir haber bütün duruşmalar ertelendi süreler durduruldu yani sizin o karar 2 aya çıkmaz.
Şirketler yapıyor mesela vadeli mevduatın bozmak istemiyor. Kredi kullanip ödemesini alınca kredisini ödüyor. Sonuç olarak sen düzenli ödemiş olacağın için puanın yükseleceko nakit karsılıgı krediyi de hiç anlamam. Yani elimde benim nakit para olsa neden kredi çekeyim ki ?
2 aya kadar düzelir dedi avukat zaten ertelenme söz konusu değil yakın zaman olmadığı için şuanlık
Ben uzun yıllardır bankaciyim.a öyle bir şeyde mi var ?
Bir konuda sizi haksiz buldum. Ailenizin ev almasi şart mı ? Yani eve para getiren siz değilsenjz ev aldılar almadılar diye kimseyi suçlayamazsinız. Ayrıca kuzeniniz kutu gibi bir ev sahibi olmak icin senelerce kredi ödeyecek 27 yaş ev sahibi olmak icin küçük. Kendim bir sehirde uzun yıllar durmazsam sırf kira ödememek icin ev almam. Ev sizi oraya bağlar. Genc yaşımda krediyle uğrasamam.
Ne sonsuza kadarı yahu. Düzenli ödeme yaptığınız sürece üç ay içinde kredi puanınız yükselmeye başlıyor. Üzülmeyin o kadar sonsuza kadar kara liste diye bir şey yok.
Arkadaslar yanlis bilgi veriyorsunuz
Kanuni takibe giden kisiler birkac ay duzenli odemeyle sicillerini duzeltemezler , en az 5 sene gecmesi gerekiyor , sonrasi da kendi taktirlerinde verip vermemek
Bankalar kredi vermeye bayilir ama sicili temiz olana vermeye bayilir , odememe riski olana banka kredi vermez
10 yıldır bankacıyım kara listeyi sizden duyuyorum :) istihbarat olumsuzluğu vardır, gerek yasal takip süreci, gerekse vergi borcu borçlanma oranı ya da düzensiz ödemeler istihbaratınızı "red" e dönüşür. ancak ödemelerinizi düzenli yapar ve aksamada borç bırakmazsanız memzuç kayıtlarınız güncellenir ve kredi kullanabilirsiniz.
Siz bankaci ne dediyse ona inanin , yanlis biliyor insanlar , bes sene beklemeniz lazim yeni bir kredi basvurusunda bulunmak icinişte bankada çalısanlar bana aynı seyi söyledi. Ben şaşırdım burda okudugum seyleri görünce çünkü yakınım alamıyor senelerdir. Borcu da yok hiçbir yere
Bir bankacinin "kara liste " diye tabir edilen seyi bilmemesi mumkun degil10 yıldır bankacıyım kara listeyi sizden duyuyorum :) istihbarat olumsuzluğu vardır, gerek yasal takip süreci, gerekse vergi borcu borçlanma oranı ya da düzensiz ödemeler istihbaratınızı "red" e dönüşür. ancak ödemelerinizi düzenli yapar ve aksamada borç bırakmazsanız memzuç kayıtlarınız güncellenir ve kredi kullanabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?