Kara liste meselesini bilemiyorum canim tekrardan düzelme Anasi yokmu?
Herzaman dedigim ödensin Yada ödenmesin Kimse icin kendi adiniza kredi cekmeyin malesef bi sekilde ucu dokunuyor kendine.
Anneniz üzerine kredi alamadığı anda belliymiş zaten böyle olacağı.
Muhtemelen daha önceki ödemelerini yapmadığı için sicili bozulmuş, bir de sizinkini kirletmiş.
Bu yaşamda kefil olmak/başkası adına kredi çekmek insanın kendisini bile bile ateşe atması demek. Anneniz olunca birşey diyemediniz sanırım.
Kredi sicil notunuzu bir çıkartıp ne zaman nasıl artırılabileceğini bir danışsanız? Düzenli ödeme ile artırılabiliyor diye biliyorum bir de borçlar geçmişte kaldıkça etkileri azalır mı? O arada teminatı biriktirirsiniz, daha yüksek bölümü peşin ödenir.
Ne sonsuza kadarı yahu. Düzenli ödeme yaptığınız sürece üç ay içinde kredi puanınız yükselmeye başlıyor. Üzülmeyin o kadar sonsuza kadar kara liste diye bir şey yok.
açıkçası şuanki aklım olsa çektirmezdim. Yani birkaç bankacıyla görüstüm. 5 sene sonra süre aşımı olsa dahi bankalar eskiden borçlu oldugunuzu görebiliyormus ve dolayısıyla kredi de kullandırtmıyorlarmıs.
Bildiğim kadarıyla ellerindeki listeleri pek güncellemedikleri için borç kapansa bile sanki borç varmış gibi görebiliyorlar. Mevcut bankadan borcunuz olmadığına dair yazı alın.
kimle konustuysam bu sekilde söyledi.Konustugum kişiler de bankada çalısan kisilerdi. Çünkü amcam da o listeye girdi ve borcu kapatmasına rağmen ve vergi mükellefi olmasına rağmen 6 sene sonra bile hiçbir yerden kredi alamadı alamıyor
Yanlış bilgi 2013 de öğrenciyken kredi kartından kırmızı kalem yedim 2018 de iki ayrı bankadan kredi çektimaçıkçası şuanki aklım olsa çektirmezdim. Yani birkaç bankacıyla görüstüm. 5 sene sonra süre aşımı olsa dahi bankalar eskiden borçlu oldugunuzu görebiliyormus ve dolayısıyla kredi de kullandırtmıyorlarmıs.
Kim söylediyse doğru bilgi vermemiş. Amcanızın da ödenmemiş borcu vardır muhtemelen devlete ya da bankaya.
Ablamı eşi 7 trilyon 3 şirket batırdı 2008 krizinde, tekrar şirket kurdu, kredi kullanabiliyor. Eşim defalarca kara listeye girdi çıktı, en son geçtiğimiz haziranda ihtiyaç kredisi kullandık. Yani dediğim gibi sonsuza dek kara liste yok, kredi puanınız yükseldikçe, varlık/borç oranı uygun oldukça kredi kullanırsınız. Ev kredisi zaten ipotekli olduğu için en kolay çıkan kredi ödeme gücünüz uygun olunca.
Yanlış bilgi 2013 de öğrenciyken kredi kartından kırmızı kalem yedim 2018 de iki ayrı bankadan kredi çektim
a öyle bir şeyde mi var ?
açıkçası şuanki aklım olsa çektirmezdim. Yani birkaç bankacıyla görüstüm. 5 sene sonra süre aşımı olsa dahi bankalar eskiden borçlu oldugunuzu görebiliyormus ve dolayısıyla kredi de kullandırtmıyorlarmıs.
Kara liste yasal takip hepsi işte 2014 de ilk defa işe girdiğimde maaşıma haciz geldi o kadar ileri düşünün katı katı ödedim sonra sadece banka kartı kullandım isim vermek yasak mı bilmiyorum ama enpara ve aktifbank dan iki ayrı kredi çekebildim 5 sene sonrakara listeye mi girdiniz yoksa yasal takip sürecmi basladı ? Bir de ödedikten ne kadar sonra kredi cekebildiniz. Şunu biraz açıklarsanız çok sevinirim inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?