Ailemin yaptığından utanıyorum!!

cigdemmm26

Mucizem geldi...
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
1.556
2.136
333
Kızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim hamileliğimin 37.haftasında yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 5temmuzda. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...

Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...

Kızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim hamileliğimin 37.haftasında yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 5temmuzda. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...

Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...
şimdi değil ama olaylar biraz soğuyunca konuşursunuz
şuan önceliğiniz bebeginiz, lütfen kendinizi üzmeyin
bence anneniz de yaptıklarından söylediklerinden pişman olacak
buarada sağlıkla büyütün inşallah miniginizi:nazar:

Lütfen üzülmeyin. Bebeğiniz hisseder. Ailenize karşı biraz mesafe koyarsınız.

anneniz size konuyu açarsa orada konuşursunuz şuan konuşmanın bir anlamı yok. boşverin üzmeyin kendinizi bebeğinize ne güzel bir anne baba olacağınızı düşünün siz.üzüntü stres şuan size hiç gerekli değil...

AA anneniz çok haklı çünkü Doğum fotocusu olmazsa bu büyük eksiklik!!
Hay allahım ya ne kadar garip insanlar var
Oldu ki eşiniz bu tarz bi insan diyelim ne yapacak babası kulağını mı çekecek
Evladını düşünen ağzını kapatır oturur yerine yeri geldiği zaman.

Aile var aman yuvalarında mutlu olsunlar diye uğraşan aile var herşeye kulp takan

Siz iyi olun boşverin herkesin yaptığı ayıp kendinedir

Canım şunu hiç unutma, nasıl bazi kv kere gelinler ne kadar iyi olursa olsun yaranamiyorsa, bazı ailelere de damatlar yaranamaz..

Annemin 3 damadi var, 2 si her işine koşar,1 in aklına bile gelmez annem..
Ama anneme sorun her ise koşan 2 damadı kötünün kötüsü, yalaka olan ise kanatsiz melek..

Bence şimdi bir şey demeyin. Ama aşırı da üzülmeyin bebek hisseder..
İşgüzarlık yapmışlar.. Mesafe koyun biraz toparlanınca konuşursunuz..

Sıcağı sıcağına siz de sinirler konuşursunuz daha da sıkıntılı ortamlar oluşur . Bekleyin biraz .. ama helal olsun eşinize , çok takdir ettim, o da olayları büyütüp kendi evinizin içinde huzur kaçırabilirdi , Allah mutluluğunuzu daim etsin minik yuvanızda bir daha göz yaşı olmasın

Kayınbaban gerçekten babaymış
Eşine kızdım ama
Söz verdiği halde gelip lohusa kadına anlatılacak şeyler değil bunlar
Sen bebeğe odaklan düşünmemeye çalış

Eşimin anlattığını söylemiyim mi yanı kızlar?? Hiç bişey olmamış gibi konuşuyor hala annem babam ya?? Araya soğukluk illa ki girecek. Eşimin ailesi ile de girecek. Ki aynı memleketteyiz evlerimizin arası 10dk. Eşim için çok üzülüyorum hak etmedi bunların hiçbirini. Hala da tek laf etmedi hakaret etmedi kızıp bağırmadı. Sadece ben böyle birimiyim ben ne yaptım bunları hakedecek diye ağladı adam ya. İçim dayanmıyor.

Eşimin anlattığını söylemiyim mi yanı kızlar?? Hiç bişey olmamış gibi konuşuyor hala annem babam ya?? Araya soğukluk illa ki girecek. Eşimin ailesi ile de girecek. Ki aynı memleketteyiz evlerimizin arası 10dk. Eşim için çok üzülüyorum hak etmedi bunların hiçbirini. Hala da tek laf etmedi hakaret etmedi kızıp bağırmadı. Sadece ben böyle birimiyim ben ne yaptım bunları hakedecek diye ağladı adam ya. İçim dayanmıyor.
Söyleme tabiki
Ailen çıkıpta özür dileyip susacaksa hadi neyse dicem ama pek öyle gibi durmuyor
Şimdi bildiğini anlasalar kayınpederin eşine kızar sana söylediği için ailen de kayınpederine kızar
Herkes laf taşımış gibi olur

çok ayıp. şimdi empati yapacak olursanız aynı şeyleri eşinizin ailesi size yapsa siz eşinizden bir hesap sorma beklemez misiniz. kişiler anneniz babanız olabilir ama böyle patavatsız bir hareket yapmışlarsa sonuçlarına katlanmak zorundalar.
küslük derecesine getirmeden bir uyarı yapılmalı bence. çünkü bu hareketlerine devam ederlerse nasılsa kimseden ses çıkmıyor diye olay çok başka yerlere gidebilir.

Benim eşim de babama hiç yaranamaz
Biz de yaranmaya çalışmayı bıraktık
Artık eşim yabancıya davranır gibi davranıyor babam da hala açık arıyor
Benim kafam böyle daha rahat

Boşver sen annenden babandan sorumlu değilsin
Bebeğine eşine bak

Sutune ve uykuna odaklan...soyle soyleyeyim annenmi oncelikli bebeginmi eger annense aglamaya devam et onlarin umrunda olmasin bebeginse gir dusunu al emzir cocugunu yat dinlen.hormonlar duzelsin biraz kendine izin ver.sonuna kadar hata yapmislar ama aglaman bir tek bebege zarar verir

Söylemeyin.
Soğukluk girsin, mesafe koyun.
Biraz zaman geçince, konuşursunuz.
Şimdi söylemek sadece alevlendirip büyütür olayları.
Anneniz ayılır bayılır, anayım ben ana, çocuklar bana neler söylüyor diye duygu sömürüleri yapar, sütümü helal etmiyorumlara kadar gider.
Böyle bir fırsat tanıyıp üste çıkmasına izin vermeyin.
Zaman geçsin. Alın karşınıza, o zaman eze eze anlatırsınız...

Back
X