Ailemin yaptığından utanıyorum!!

Hayır canım uydurma olamaz. Çünkü annem eve döndüğü gün eşim evde yokken babam ve beni dolduruyordu eşime karşı. Yok benle ilgilenmiyormuş yok her şeye bilmişlik yapıyormuş mama verelim demiş annem eşim terslemiş mama yok demiş filan. Evet ikimiz de mama vermeyelim dedik illa istediği olacak kadının. Sütün yok yok der mi bi kız annesi lohusa kızına ya millete telefon ediyor sütü hiç yok ne yese içse diye soruyor. Her duyduğunu yedirmeye çalışıyor. 4günde deli oldum artık. Kv geldi rahat ettim resmen.
Der der. Benim annemde dedi. Oncr sutun yetmiyor dedi. Baktinsut fiskiriyor brnce sutun sulu beslemiyor bebek ac kaliyora gecti. Hep diyorum kv yok benim ama annem eksikligini aratmaz diye. Suan bebegim 6 aylik olmak uzere annem haric herkese sevgi dolu. Anneme ise tahammul edemiyor. Annem ise yaptigi herseye pisman.

Konuşurdu eşim bence ya da ben konuşmasını isterdim ama eşim kimse bilmesin kapansın konu aramızda kalsın. Sen bişey deme hiç ailene dedi bana eşim. Ben de mesafe koymak istiyorum zaten içimden gelmiyor ailemle konuşmak bile. İlla ki anlayacaklar bu soğukluğu ne oldu diye soracaklar ne dicem patlar mıyım aniden bilmiyorum resmen.
O halde şu zor dönemi atlatın önce.
Kendinizi hazır ve güçlü hissettiğinizde, normal bir diyalogu bir şekilde bu konuya bağlarsınız ve gerekenleri söylersiniz.

Kızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim hamileliğimin 37.haftasında yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 5temmuzda. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...

Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...

ailen dahi olsa ağızlarına mühür vuramıyorsun işte. yaşanmış bitmiş. lohusa kadınsın bırak onlar terbiyesizliği ile kalsın. ağlayıp da kendini harap etme evladını düşün. olan olmuş. bu saatten sonra da evine buyur etme. gelmek istedikleri zaman da biz sizi usulünce ağırlayamıyoruz kabul edemiyorum dersin.
ana babanı evlat üzerinde olduğu kadar evladın da ana baba üzerinde hakkı vardır bunu unutmayın. siz evlatlık vazifenizi yerine getirdiğinizden eminseniz bu saatten sonra fazlasını yapmanıza gerek yok.

Ya sen ne biliyorsun annenle babanın anlattıklarını belki kayınbaba ters anladı. Zaten adam karısını da dövmüş anladığım kadarıyla belki ailen biraz sitem etti kayınbaba da kızdı böyle anlatıyor. Böyle şeylerden hiç hoşlanmam. Kulaktan kulağa gibi illaki yolda değişiyor.

Yok canım dövme olayı olduysa bir kere olmuş hadi onu geç eni konu evlerine gitmiş kayınbabamın. Kv benim yanımdaydı o zaman. Adama baskına gitmişler bildiğin. Eşimin dediği lafları demiştir annem ve babam Eminim canım. Burdan gitmeden annem eşime kurulmaya başlamıştı zaten saçma sapan konuşmalara. Kulağımı tıkamıştım cevap vermedim bilseydim buralara kadar gideceğini o zaman derdim. Hemen memlekete gidip kp şikayete koşmak nedir aklım mantığım almıyor. En basitinden demiş ki annem kp e, sen arıyorsun oğlunu bizim yanımızdan kalkıp başka yerde konuşuyor senle. Kimbilir bizim mi kızımın mı dedikodusunu yapıyor?? Bu nasıl laf ya??bunu bana da dedi. Adam rahatsız etmiyim diye hem de bebek var odada diye çıkıyor başka odaya gidiyor bunu bile kötüye yormuş. Deli olucam....

Bence durum şu; annen geçmişte birkaç şeye gıcık olmuş, içine atmış. Kurulmuş kendi kendine. Senin için en iyisini en güzelini istediğinden eşini hep yetersiz görmüş, geçmişte ki kuruntuyla birleşince kendinden de koyarak yazmış. Fotoğraf meselesi mesela, çevresindeki herkesin gelini kızı vs çektirmiş. Sen yapmıyorsun niye? Sen ne desen de kocan yüzünden diye düşünüyor. Bizi burada bırak demiş ama denemiş mesela eşin aaaa olmaz deyip ısrar edip götürsün istemiş. Sen doğum yapmışsın bunların yeri zamanı değil ama adım gibi eminim temelinde bu var. Bende anneyim sende annesin evlatlarımız için en güzelini isteriz. Olmuyorsa bir şekilde sebep buluruz. Annende çevre etkisi, gördüğü yaşadığı şeyler birazda kuruntuyla sebebi eşine bulmuş. Gidip ailesiyle konuşmaları hoş değil, evet. Ama sen bir şey deme eşin kötü duruma düşmesin. Artık senin ailen bebeğin ve eşin önce onlar gelir. Bunu kafana yaz. Gün gelir sen zamanında bunu yaptın hemde ben loğusayken dersin. Ne anneler ne aileler var merak etme olur öyle. Kafanı takıpta sütünü etkileme. Ayrıca bir detay bebek makineden çok çeker 10cc geldi 20 geldi falan diye stres yapma.

Kesinlikle doğru tespit yapmışsın canım. Annem atmış bazı şeyleri içine kurmuş kendince sonra boşaltmış içini kayınbabama. Keşke biriktireceğine zamanında deseydi bişeyleri. Tamam en güzelini istiyor anne olarak ama eşime haksızlık etmek nedir?inan ne istediysem yaptı eşim hamileyken de Doğumda da. Her zaman yapar beni üzmek istemez asla. Bunu ailem de biliyor. Ya da bildiklerini sanıyordum. Eşimin beni döneceğini bile düşündülerse artık hiç bişeyden emin olamıyorum. ..

Senin annen kayınvaliden olmasın öyle bir durum sezdim vallahi kvlik yapıyor resmen.
Biraz mesafe koy,sorarsa da tavrını koy,herkes durması gerektiği yeri bilsin.
Yok öyle milletin arkasından yalan yanlış sallamak.

Ben de bi uyarı yapmak istiyorum. Eşim gerçekten anlayışlı biri olmasa belki de şu an ne kadar kötü bi durumda olacaktık. Sen ve oğlum benim için önemli olan. Biz kapımız kapattık evimizde huzurluyuz dedi. Ya tam tersi esip gürleseydi ne olacaktı??? Yine aileme kötü bi tek laf etmedi ben olsam ederdim belki de dayanamazdım bu kadar hakarete...
Ailemle nasıl konuşcam uyarıcam ki canım?? Konuyu açarsam eşime sözümü tutmamış olucam ordan oraya laf her yere gidecek bu sefer.

bu sefer kayınpederle kocan arada kalacak dimi.
anneni kendin konuşturmaya çalış o zaman.
geçen kayınpederim eşimi aradı hararetli hararetli bişey konuştular eşim geldi sonra yüzü bembeyaz gözleri kızarmış ağlamış de. sordum hiçbişey söylemedi de. sonrada eylül gibi annemlere gidelim dedim de hiç sesini çıkarmadı istemez gibi bir hali var de. bişey mi oluyo noluyor de.

Senin annen kayınvaliden olmasın öyle bir durum sezdim vallahi kvlik yapıyor resmen.
Biraz mesafe koy,sorarsa da tavrını koy,herkes durması gerektiği yeri bilsin.
Yok öyle milletin arkasından yalan yanlış sallamak.

Zaten mesafe koymamak elde değil. Canımı çok sıktılar. Annem konuşur evet ama babama ayrıca şaşırdım nasıl uydu ona da gittiler kayınbabamın yanına tüm bunları söylemeye. Senin oğlun cimri demişler resmen ya. Kayınbabam eşime demiş sen kızın istediği şeyleri almıyor musun üzüyor musun kızı diye kızmış.

Bence şu anda sadece bebeğinize odaklanın. Eşinizede bu durumdan duyduğunuz rahatsızlığı ve anneniz gibi düşünmediğinizi söyleyin. Anneniniz yapısal olarak eğer bu konuyu ona açtığınızda tekrar gündeme getirip sıkıntı çıkarmayacak birisiyle saha sonra söyleyin., eğer öyleyse ortalığı ayağa kaldırırsa bulaşmayın derim. İlk defa böyle bi yorum yapıcam "annenizle aranıza mesafe koyun"

Zaten mesafe koymamak elde değil. Canımı çok sıktılar. Annem konuşur evet ama babama ayrıca şaşırdım nasıl uydu ona da gittiler kayınbabamın yanına tüm bunları söylemeye. Senin oğlun cimri demişler resmen ya. Kayınbabam eşime demiş sen kızın istediği şeyleri almıyor musun üzüyor musun kızı diye kızmış.
Yani kayınpederinin eşine patlaması kötü olmuş,bence aileni al karşına konuş bugün uyarmazsan yarın önünü alamazsın

Eşiniz anlayışlı bir insanmış burada neler okuyoruz senin ailen şunu yaptı bende onlara bunu yapacağım diyen insanlar var. Size ve bebeğinize sağlıklı günler dilerim. Süt için bol sıvı tüketin ve stres yapmayın sizin bir sucunuz yok olanlardan. Kaldı ki artık sezeryan ve normal doğum fiyatları aynı.

bu sefer kayınpederle kocan arada kalacak dimi.
anneni kendin konuşturmaya çalış o zaman.
geçen kayınpederim eşimi aradı hararetli hararetli bişey konuştular eşim geldi sonra yüzü bembeyaz gözleri kızarmış ağlamış de. sordum hiçbişey söylemedi de. sonrada eylül gibi annemlere gidelim dedim de hiç sesini çıkarmadı istemez gibi bir hali var de. bişey mi oluyo noluyor de.

Kayınpederim gelip gitti bize. O zaman anlatmış zaten eşime. Annem bal gibi biliyordur onun eşime anlattığını. Kendi sevgi ve saygılarını kendileri kaybettiler. İlla annem soğuk yaptığımı anlayacak kendi noluyor derse açarım konuyu olmazsa. Bayramda gitçez diye seviniyorduk ne güzel. Artık gitmek gelmiyor içimden hiç.

Kayınpederim gelip gitti bize. O zaman anlatmış zaten eşime. Annem bal gibi biliyordur onun eşime anlattığını. Kendi sevgi ve saygılarını kendileri kaybettiler. İlla annem soğuk yaptığımı anlayacak kendi noluyor derse açarım konuyu olmazsa. Bayramda gitçez diye seviniyorduk ne güzel. Artık gitmek gelmiyor içimden hiç.

Sen çok haklısın. Araya soğukluk girdi mi insanın eşini evine götüresi gelmiyor. diken üzerinde olacaksın çünkü. ama annenin yaptığı yanına kalmamalı muhakkak konuyu aç ki birdaha böyle bir şeye teşebbüs etmesin.
iki aile arası daha büyük kriz çıkabilir. hemde bebeğiniz yeni doğmuşken.

Senin anne tipik kv de. Genelde erkek anaları sorun çıkartır. Sizde tam tersi.

Şimdilik araya mesafe koy, arayıp sorma. Belki hatalarını anlarlar.

Mama verme konusunda anneniz haklı ilk 3 günde anne sütü az gelir o süre zarginda bebek sarılık olmaması için mama verilmesi taraftarıyim... Hatta ben kendi bebeğime ilk 1 ay önce kendimi emzirdim sonra 60 CC mama hazırlayıp verdim icebildigini içti içemedigini döktüm ve bebeğimi 2 buçuk yaşına kadar emzirdim çok sukur...

2. Si normal doğum güzel yaptıran Dr sayısı aşırı az eskiden ebeler yaptırıyordu ve uzmanlık alanları sadece normal doğuma yönelik olduğundan bu işte başarılı idi ama artık drlarin elinde ve malesef ki normal doğum olmasına rağmen çoğu Dr alt kisminizi keserek yaptırıyor bu durumda sezaryandan bir fark kalmıyor hatta daha zor alt kısımdaki dikişi kuru tutmak temiz tutmak lohusa halinle daha zordu enfeksiyon riski olur malum kaka ve kanlar orda..

Ve normal doğum yaptırırken dekar bebek nefessiz kalmasın diye korkup kesiveriyorlar ve Allah korusun bebek oksijensiz kalırsa beyni dahi zarar görüp engelli olabilir..anneniz bundan korkup sezaryan istemesi gayet normal bunda anormal bir şey görmedim hatta bence en başta sezaryan en iyisi ..

3. Sü siz doğum yaptınız bir çiçek ve hatta kv oda olmadı eşiniz altın kolye felan adettendir böyle şeyler hediye alınır..hadi hediye para yoksa bir çiçek alabilirdi..hatta özel çiçek yaptırmak adettendir..annemizin de içinde kalması normal..

Resim olayıda bence çok hoş bir durum özel klip yapiyolar vs.. anneniz ozenmis ozenmis olabilir...ama tabi bu sizin karariniz saygı duymaliydi...

Diğer durum arabada eşiniz haklı yani park etmeme gerek yok demişler sonuçta bunun lafını yapmaları kusur aramaya giriyor artik

Mama verme konusunda anneniz haklı ilk 3 günde anne sütü az gelir o süre zarginda bebek sarılık olmaması için mama verilmesi taraftarıyim... Hatta ben kendi bebeğime ilk 1 ay önce kendimi emzirdim sonra 60 CC mama hazırlayıp verdim icebildigini içti içemedigini döktüm ve bebeğimi 2 buçuk yaşına kadar emzirdim çok sukur...

2. Si normal doğum güzel yaptıran Dr sayısı aşırı az eskiden ebeler yaptırıyordu ve uzmanlık alanları sadece normal doğuma yönelik olduğundan bu işte başarılı idi ama artık drlarin elinde ve malesef ki normal doğum olmasına rağmen çoğu Dr alt kisminizi keserek yaptırıyor bu durumda sezaryandan bir fark kalmıyor hatta daha zor alt kısımdaki dikişi kuru tutmak temiz tutmak lohusa halinle daha zordu enfeksiyon riski olur malum kaka ve kanlar orda..

Ve normal doğum yaptırırken dekar bebek nefessiz kalmasın diye korkup kesiveriyorlar ve Allah korusun bebek oksijensiz kalırsa beyni dahi zarar görüp engelli olabilir..anneniz bundan korkup sezaryan istemesi gayet normal bunda anormal bir şey görmedim hatta bence en başta sezaryan en iyisi ..

3. Sü siz doğum yaptınız bir çiçek ve hatta kv oda olmadı eşiniz altın kolye felan adettendir böyle şeyler hediye alınır..hadi hediye para yoksa bir çiçek alabilirdi..hatta özel çiçek yaptırmak adettendir..annemizin de içinde kalması normal..

Resim olayıda bence çok hoş bir durum özel klip yapiyolar vs.. anneniz ozenmis ozenmis olabilir...ama tabi bu sizin karariniz saygı duymaliydi...

Diğer durum arabada eşiniz haklı yani park etmeme gerek yok demişler sonuçta bunun lafını yapmaları kusur aramaya giriyor artik

Mama tabiki verilir gerek olursa. Ama bunu söylemek var söylemek var demi? Sütün yok yok deyip beni ağlatması mı gerek? Böyle yaparsa süt gelir mi sanki?
Doğum için de hep normal istedim alttan illaki dikiş oluyor o da yanlış bi yırtılma olmasın diye. Sezeryan resmen bi ameliyat oradaki Ağrı ve dikişler normal Doğumun yanında bin kat daha fazla. Annem sezeryan olmuş ve 9 ay boyunca bana sezeryan olma epidural alma sakın diye tembihledi hep. Çok şükür Doğumun çok iyi geçti ve bir dikişim var. Doğumdan çıkar çıkmaz her işimi yapabildim. Burda annemin eşimi cimrilik ile suçlaması asıl mesele.

Fotoğrafçı istemedim ben dünya kadar para vermeye gerek yok. Kardeşim çekti zaten. Profesyonel makine var onda da. Doğumda da çekti ebeler.
Hediye işini de konuştuk eşimle. İstemedim ben bişey. Valla 80-100 liraya 2gün sonra çöpe atacağım çiçek alacağına oğlumun bi ihtiyacını alırım. Benim içimde kalan bişey olmadı ama annemin olmuş demek o zaman bana yada eşime deseydi bunu. Gidip kp e şikayet edene kadar. Eşimin her hareketini kötüye yorana kadar.

Sen çok haklısın. Araya soğukluk girdi mi insanın eşini evine götüresi gelmiyor. diken üzerinde olacaksın çünkü. ama annenin yaptığı yanına kalmamalı muhakkak konuyu aç ki birdaha böyle bir şeye teşebbüs etmesin.
iki aile arası daha büyük kriz çıkabilir. hemde bebeğiniz yeni doğmuşken.

Nasıl davranacak ki şimdi eşim aileme? Benim bile içim soğumuşken.. onun ailesi benim hakkımda böyle konuşsa napardım bilmiyorum. Eşim kadar anlayışlı olamazdım orası kesin.

Nasıl davranacak ki şimdi eşim aileme? Benim bile içim soğumuşken.. onun ailesi benim hakkımda böyle konuşsa napardım bilmiyorum. Eşim kadar anlayışlı olamazdım orası kesin.
Aileniz çok ayıp etmiş cidden ve kayınpederiniz anlayışlı insanmış ki sizi üzmek istememiş. Sizi bilemem ama eşinizin ailenize mesafe koyması şart yoksa daha çok üzülür. Ben olsam eşim o kadar iyi niyetliyken ve aileme karşı saygılıyken onu ezdirmezdim bu ailem içinde geçerli. Malesef bazı insanlar ağzıyla kuş tutsada yaranamıyor en güzeli nankörlüğü gördüğü anda yapmayı bırakmak daha az yıpranır en azından.

Canım şunu hiç unutma, nasıl bazi kv kere gelinler ne kadar iyi olursa olsun yaranamiyorsa, bazı ailelere de damatlar yaranamaz..

Annemin 3 damadi var, 2 si her işine koşar,1 in aklına bile gelmez annem..
Ama anneme sorun her ise koşan 2 damadı kötünün kötüsü, yalaka olan ise kanatsiz melek..
Benimde kayinvalidem.boyle eşim her isine koşar yapar kotu olan yine hep eşim olur.sanırım. iyilik yaramıyor bazı insanlara

Mama tabiki verilir gerek olursa. Ama bunu söylemek var söylemek var demi? Sütün yok yok deyip beni ağlatması mı gerek? Böyle yaparsa süt gelir mi sanki?
Doğum için de hep normal istedim alttan illaki dikiş oluyor o da yanlış bi yırtılma olmasın diye. Sezeryan resmen bi ameliyat oradaki Ağrı ve dikişler normal Doğumun yanında bin kat daha fazla. Annem sezeryan olmuş ve 9 ay boyunca bana sezeryan olma epidural alma sakın diye tembihledi hep. Çok şükür Doğumun çok iyi geçti ve bir dikişim var. Doğumdan çıkar çıkmaz her işimi yapabildim. Burda annemin eşimi cimrilik ile suçlaması asıl mesele.

Fotoğrafçı istemedim ben dünya kadar para vermeye gerek yok. Kardeşim çekti zaten. Profesyonel makine var onda da. Doğumda da çekti ebeler.
Hediye işini de konuştuk eşimle. İstemedim ben bişey. Valla 80-100 liraya 2gün sonra çöpe atacağım çiçek alacağına oğlumun bi ihtiyacını alırım. Benim içimde kalan bişey olmadı ama annemin olmuş demek o zaman bana yada eşime deseydi bunu. Gidip kp e şikayet edene kadar. Eşimin her hareketini kötüye yorana kadar.
Haklısın canım o zaman ama kafana takma o halde yoksa sütun etkilenir bak sagliklica bebeğin yanında eşin ağlayacak kadar yumuşak kalpli biri. Eşine deki Allah'a birakalim dusunmeyelim biz saygımızı eksiktmeyelim deyip sarıl sonra unutun

Back
X