Ailesel sorun!

Merhabalar bir sorum olacaktı gece gece kafayı yememek elde değil biz şu an eşimle birlikte annemlere tatile memlekete geldik geldiğimiz 2 ay olucak yaklaşık az önce eşim konuşurken duydum eltim ve kocası bulundugumuz yere tatile gezmeye gelmeyi düşünüyorlarmış eşimde burdayken bir iki günlüğüne falan eşimin de ne yazık ki ailesi hayatta değil size sormak istedigim asıl soru şu?? annemle babam eşimin memleketine gidip oraları gezip görmeyi çok istemişlerdi ve gittiklerinde eltim ve kocası olacak insanlar evinde agirlamak yerine otel gibi küçük bir yer ayarlamislardi üstelik berbat bir yerdi ne kalınır ne yatılır neymiş efendim eltimin evde yatalak babası varmış o yüzden kadın çekinmiş galiba ağırlayamamış annemlerde ne yazıkki orda kalmak zorunda kalmislardi bir tanesi akıl edipte misafir geliyorlar evimizde ağırlamak yakışır diye düşünmediler ben bu durumdan hiç memnun kalmamıştım aynı şekilde annem ve babamda moralsizdiler sadece eşim ve ben abisinin evinde kalmıştık annemler ise o sacma sapan yerde ne kadar sacma düsünsenize gece bile dogru duzgun uyuyamamistim ne olursa olsun evinde agirlamasi gerekirdi diye dusunmüstum hep sadece gündüzleri ailemle bir araya geliyorduk şimdi onların elini kolunu sallayıpta bu kadar aradan sonra ilk defa gelicez demesi asabımı çok bozdu hatta gelmelerini bile hiç istemiyorum sizce haksızmıyım düşünceme katılanlar varmı aranızda üstelik annem çok yorgun ve hasta bu aralar
Senin annen yorgun ve hasta diye evine almasını uygun gormedın sacma buldun aılen otele yerlestırılınce nıye kıyametı kopardın orayı anlayamadım ki ben? Sen onlar senin aılenı dandık yere gonderdıyse arasaydın guzel otel ayarlasaydın? Hıc olmadı Eltıne ıyı otel ayarla ben odıycem deseydin? Yatalak birı varmış evde? Yer gök oda mı şatoda mı yasıyorlar? herkes yatacak yer ayarlıyor lendıne hem ben birinin evınde kalmaktansa uyduruk motelde yanımdan ayırmadıgım yedek nevresımımı serer yatarım.. hıc de orası dandık burası bilmem ne demem mısafır umdugunu degıl buldugunu yer demısler. Memnun kalmamak da nedır. Mecburiyet yok ki?

Eşim abimde yer var diye söylemiş meğer kadının bu durumdan haberi yokmuş
Haberi bile yokmuş, O zaman bu eltinin sucu mu? Siz o eve gittiniz, ev, yatalak bir hasta, ev sahipleri ve +2 misafiri agirlayabilecek kapasitede miydi? O begemediginiz oteli bile ayarlayabilmeleri bir nezaket, belki maddi durumlari oraya yetebildi.
Dışarıdan gelen köpek bile olsa misafir edilir diyorsunuz ama siz onlari misafir etmek istemiyorsunuz, siz istiyorsunuz ki ya rabbi hep bana...

Son düzenleme:
Olayın üzerinden kaç yıl geçti ? Kadın size kasti bir şey yapmamış , kadının evinde de kalmışsınız.

Yoktan sorun yaratmaya mı çalışıyorsunuz ?
Yaa kaldim da nasıl kaldımm bir bana sorun kocasının yanında gelipte seni burada istemiyor demisti hic evinde kalan insana o denir mi kocam istemiyor diye bende gidip adamin yuzune soylemistim istemiyormussun diye orda anlamistim zaten bi dengesizlik oldugunu artık hersey normal geliyor

Haberi bile yokmuş, O zaman bu eltinin sucu mu? Siz o eve gittiniz, ev, yatalak bir hasta, ev sahipleri ve +2 misafiri agirlayabilecek kapasitede miydi? O begemediginiz oteli bile ayarlayabilmeleri bir nezaket, belki maddi durumlari oraya yetebildi.
Dışarıdan gelen köpek bile olsa misafir edilir diyorsunuz ama siz onlari misafir etmek istemiyorsunuz, siz istiyorsunuz ki ya rabbi
Senin annen yorgun ve hasta diye evine almasını uygun gormedın sacma buldun aılen otele yerlestırılınce nıye kıyametı kopardın orayı anlayamadım ki ben? Sen onlar senin aılenı dandık yere gonderdıyse arasaydın guzel otel ayarlasaydın? Hıc olmadı Eltıne ıyı otel ayarla ben odıycem deseydin? Yatalak birı varmış evde? Yer gök oda mı şatoda mı yasıyorlar? herkes yatacak yer ayarlıyor lendıne hem ben birinin evınde kalmaktansa uyduruk motelde yanımdan ayırmadıgım yedek nevresımımı serer yatarım.. hıc de orası dandık burası bilmem ne demem mısafır umdugunu degıl buldugunu yer demısler. Memnun kalmamak da nedır.

Eşime çok sinirliyim neymiş efendim gezmeye geliyolarmiş ben geldim anamin evinde misafir kaliyorum bide abisi ve karisi gelicekmiş bana diyorki ya belli degil belki diyor oda anladi bence istemedigimi

Yaa kaldim da nasıl kaldımm bir bana sorun kocasının yanında gelipte seni burada istemiyor demisti hic evinde kalan insana o denir mi kocam istemiyor diye bende gidip adamin yuzune soylemistim istemiyormussun diye orda anlamistim zaten bi dengesizlik oldugunu artık hersey normal geliyor

Kim kimi nerede istemedi ? Eşinizin abisinin, evlerine gideceğinizden haberi yok muydu ?

Kaç yıl önce yaşandı bu olaylar ? Ne kadardır evlisiniz ? Eltinizle yaşlarınız yakın mı ? Eltinizin ve sizin çocuklarınız var mı ?

Sanki çok faydalarını gördük te hizmette sınır
Kim kimi nerede istemedi ? Eşinizin abisinin, evlerine gideceğinizden haberi yok muydu ?

Kaç yıl önce yaşandı bu olaylar ? Ne kadardır evlisiniz ? Eltinizle yaşlarınız yakın mı ? Eltinizin ve sizin çocuklarınız var mı ?
Var çok oldu yaa 3 sene oldu rahat ama şimdi gelicez demeleri hiç hoşuma gitmedi ben kendi annemin evinde misafir kaliyorum onlarin gelmesi ne sacma kadın zaten uğraşamaz dedim eşime öyle deyince bozuldu biraz sanki istemedigimi dusundu

Var çok oldu yaa 3 sene oldu rahat ama şimdi gelicez demeleri hiç hoşuma gitmedi ben kendi annemin evinde misafir kaliyorum onlarin gelmesi ne sacma kadın zaten uğraşamaz dedim eşime öyle deyince bozuldu biraz sanki istemedigimi dusundu

Tatil için gittiğiniz memleketiniz neresi ?

E bozulsun zaten, anladigim kadariyla bütün kabahat onda. Her iki olayda da kimseye sormadan birilerine emrivaki yapmis. Once sizin ailenizi oraya getirip abisine, şimdi de abisini sizin annenize cagiran esiniz gibi görünüyor.

Konunuzu biraz zor anladım, ama anladığım kadarıyla siz eltinizin hasta bakmasından dolayı ailenize uyguladığı tavrı anlatırken 'neymiş efendim eltimin evde yatalak babası varmış o yüzden kadın çekinmiş galiba ağırlayamamış' şeklinde insanların derdini küçümseyici bir şekilde anlatmışsınız. Kadın daha ne yapsın Allah aşkına kaç tane eli kolu var ahtapot mu bu kadın? Kadının zaten sıkıntısı varmış, ağır bir hastanın sorumluluğunu almak başlı başına çok zor bir iş bunu yaşamayan asla bilemez. Ev müsait olmuyor çoğu zaman, olsa bile misafirle mi ilgilenilsin hastayla mı? Ailenizin zaten hiç gitmemesi gerekirdi böyle bir durumda, neticede onların evinde hasta baktıklarını siz bilmiyor muydunuz? Lütuf bile olmuş açıkçası otelde ağırlamaları. Onların iyiliğini düşündükleri için yapmışlar. Şimdi siz neden sinirleniyorsunuz anlamadım, bu yanlarına tatile gitme olayını normalleştirmişsiniz, onların da sizin yanınıza gelmek istemesi şaşırılacak bir durum değil. Hala sinir oluyorsanız siz de onlara otel tarzı bir yer ayarlarsınız. Ama sizin şu anki şartlarınızla eltinizin o zamanki şartları aynı bile değil bana kalırsa. Mukayese yapmak bile yanlış

Evlendık diye esımın kardesının evınde anne ve babamı agırlamak zorundalar mı ? Hala kaldı mı böyle seyler? Eskıden hotel vs.bu kadar yokmus devır bunu gerektırıyormus ama siz gezmeye dıye gıdıyorsunuz neden başkalarına ezıyet olasınız kı? Aynı sekılde onlarda gezmeye gelıyorlarsa sıze ya da hatta ne alaka annenıze yatılı gelsınler kı?:skandal:

Daha birinci derece akrabalarımda kalmıslıgım yoktur benım keza düğün olur vs.önceden yerımızı tutarız hem tatıl amaclı hemde gönül amaçlı gider gelırız...

Mesela bana böyle cümbür cemaat gelen kısılere verecek ne yastıgım ne de yerım var:stop:

Buradan haykırıyorum bunu okuyan herkese...Gezmeye,stres atmaya ,yemeye ,içmeye diye çıkıyorsanız evınızden sakın dıdımın dıdısı vardı konaklamayıda ordan hallederız demeyın...Artık kımse yatılı misafirden hoşlanmıyor..

Belki akrabalarımdan da bu konuyu okuyan vardırda hiç niyetine bile girmesinler..:işsiz:Zaruriyet olmadıgı sürece ölüm,sağlık gibi bunun dışında kesinlıkle karsıyım...:KK51:

Siz eltinizin anne babasini agirlamiyorsunuz onlar sizi evlerine almislar anne babanizi otele gondermisler siz ne sebeple eviniz de agirlamiyorsunuz insanlari ben anlamadim.

Anne babaniz oteli begenmedilerse iyisine gitselermis siz begenmediyseniz siz iyibir otel ayarlasaydiniz. Ayrica eltinin annesi babasi nedir ya ev de yer mi kalir?

Eşime çok sinirliyim neymiş efendim gezmeye geliyolarmiş ben geldim anamin evinde misafir kaliyorum bide abisi ve karisi gelicekmiş bana diyorki ya belli degil belki diyor oda anladi bence istemedigimi
Sizin eşiniz cidden sıkıntılı bir adam.. belki bazı incelikleri görmedi ondan böyle fikirsiz davranıyor.Başkasının evinde misafir ağırlanmaz ..daha önce bunu yapmaya çalışmış kendisinin olmayan bir evle ilgili karar vermiş anne babanızı abisine davet etmiş.Daha kendisi misafir o evde nasıl böyle birşey yapıyor ki!! Hadi abisi motel ayarlamış anne babanızı koymuş ..sizin de onların yanında kalmanız olması gerekendi .Ben abisinin evinde kalmaz oraya giderdim sizin de bu konuda basiretiniz bağlanmış.Eşiniz hatayı sürdürüyor hala kendisine ait olmayan aile evinize misafir çağırıyor sonra da "olmadı kullanılmayan evde kalırlar" diye emrivaki yapıyor sanki kendisine ait o evler !! Eşinizle oturup konuşmanız lazım kendisine ait olmayan yerlerle ilgili bu kararları vermesi çok itici.Kafasına göre her eve birisini yerleştirmeden önce o evin sahibi ile de görüşmesi fikir alması gerekir.Daha önce yaşanan olayla ve şimdiki bu durumla ilgili annenizle görüşüp onun fikrini alın.Annenize "ayıp olmasın diye" kabul etmek zorunda olmadığını ancak böyle bir durum olduğunu anlatın.Evinde eşinizin ailesini misafir etmekte gönülsüz olduğunu görürseniz eşiniz nasıl biliyorsa öyle abisini ağırlasın..ama anneniz misafiri kabul ediyorsa bence siz de bu konuya çok müdahil olmayın.

Eltiniz babası yatalak hasta iken evinde sizi ağırlamış, kendi imkanları doğrultusunda ailenize kalacak yer ayarlamış. Otel iyiydi kötüydü ayrı mesele, aileniz rahat edemediyse başka yer ayarlardı.
Şimdi siz ailenizin yanındasınız eltiniz gelmek istiyor, sizin evinize değil, ailenizin evine. Siz de eltiniz kalacak bir yer ayarlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Sonuçta kendi evinizde kalmıyorsunuz ailenizin evindesiniz, müsait olmamaları çok normal.

Back
X