Ailesel sorun!

Ailecek sorunlusunuz galiba. Evinde yatalak hastasi olan insanin evine yatili misafir olarak gidilmez..yok söyleydi böyleydi otel. O zaman kalacaginiz yerini kendiniz ayarlayacaksiniz. Madem iki aylik "misafirlikten" sonra istemiyorsunuz o zaman arayin söyleyin. Gelmesinler. Inanin insanlar kimin evine gidip gitmeyeceklerini ögrenmis olurlar bari. Miy miy miy bu ne

Konunuzu biraz zor anladım, ama anladığım kadarıyla siz eltinizin hasta bakmasından dolayı ailenize uyguladığı tavrı anlatırken 'neymiş efendim eltimin evde yatalak babası varmış o yüzden kadın çekinmiş galiba ağırlayamamış' şeklinde insanların derdini küçümseyici bir şekilde anlatmışsınız. Kadın daha ne yapsın Allah aşkına kaç tane eli kolu var ahtapot mu bu kadın? Kadının zaten sıkıntısı varmış, ağır bir hastanın sorumluluğunu almak başlı başına çok zor bir iş bunu yaşamayan asla bilemez. Ev müsait olmuyor çoğu zaman, olsa bile misafirle mi ilgilenilsin hastayla mı? Ailenizin zaten hiç gitmemesi gerekirdi böyle bir durumda, neticede onların evinde hasta baktıklarını siz bilmiyor muydunuz? Lütuf bile olmuş açıkçası otelde ağırlamaları. Onların iyiliğini düşündükleri için yapmışlar. Şimdi siz neden sinirleniyorsunuz anlamadım, bu yanlarına tatile gitme olayını normalleştirmişsiniz, onların da sizin yanınıza gelmek istemesi şaşırılacak bir durum değil. Hala sinir oluyorsanız siz de onlara otel tarzı bir yer ayarlarsınız. Ama sizin şu anki şartlarınızla eltinizin o zamanki şartları aynı bile değil bana kalırsa. Mukayese yapmak bile yanlış

Birde tüm bunlara sebep olan konu sahibin kendi esi.

Evet ama hoş bi durum değil ki düşünsenize eşiniz ve siz o evdesiniz anneniz babanız otelden bozma dandik bir yerde kaliyor kötü niyetli düşündügümden degil memnun kalmadim bu durumdan hemde hiç ne olursa olsun kapına köpek dahi gelse o eve alirsin o köpeği
Zaten siz çökmüşsünüz evlerine bir de anne babanızı ağırlamaya müsait değillerdir. 5 yıldız otel konforu istiyorsanız kendiniz verseydiniz madem parasını anne babanızı konaklatsaydınız, insanlr masraf yapmaya mecbur mu

Merhabalar bir sorum olacaktı gece gece kafayı yememek elde değil biz şu an eşimle birlikte annemlere tatile memlekete geldik geldiğimiz 2 ay olucak yaklaşık az önce eşim konuşurken duydum eltim ve kocası bulundugumuz yere tatile gezmeye gelmeyi düşünüyorlarmış eşimde burdayken bir iki günlüğüne falan eşimin de ne yazık ki ailesi hayatta değil size sormak istedigim asıl soru şu?? annemle babam eşimin memleketine gidip oraları gezip görmeyi çok istemişlerdi ve gittiklerinde eltim ve kocası olacak insanlar evinde agirlamak yerine otel gibi küçük bir yer ayarlamislardi üstelik berbat bir yerdi ne kalınır ne yatılır neymiş efendim eltimin evde yatalak babası varmış o yüzden kadın çekinmiş galiba ağırlayamamış annemlerde ne yazıkki orda kalmak zorunda kalmislardi bir tanesi akıl edipte misafir geliyorlar evimizde ağırlamak yakışır diye düşünmediler ben bu durumdan hiç memnun kalmamıştım aynı şekilde annem ve babamda moralsizdiler sadece eşim ve ben abisinin evinde kalmıştık annemler ise o sacma sapan yerde ne kadar sacma düsünsenize gece bile dogru duzgun uyuyamamistim ne olursa olsun evinde agirlamasi gerekirdi diye dusunmüstum hep sadece gündüzleri ailemle bir araya geliyorduk şimdi onların elini kolunu sallayıpta bu kadar aradan sonra ilk defa gelicez demesi asabımı çok bozdu hatta gelmelerini bile hiç istemiyorum sizce haksızmıyım düşünceme katılanlar varmı aranızda üstelik annem çok yorgun ve hasta bu aralar
Çok İnce hesaplara benim aklım ermez ama yer kötüyse kendim anneme babama kalacak yer ayarlardim. Kötü olan yerde kalmalarına müsade etmezdim

Merhabalar bir sorum olacaktı gece gece kafayı yememek elde değil biz şu an eşimle birlikte annemlere tatile memlekete geldik geldiğimiz 2 ay olucak yaklaşık az önce eşim konuşurken duydum eltim ve kocası bulundugumuz yere tatile gezmeye gelmeyi düşünüyorlarmış eşimde burdayken bir iki günlüğüne falan eşimin de ne yazık ki ailesi hayatta değil size sormak istedigim asıl soru şu?? annemle babam eşimin memleketine gidip oraları gezip görmeyi çok istemişlerdi ve gittiklerinde eltim ve kocası olacak insanlar evinde agirlamak yerine otel gibi küçük bir yer ayarlamislardi üstelik berbat bir yerdi ne kalınır ne yatılır neymiş efendim eltimin evde yatalak babası varmış o yüzden kadın çekinmiş galiba ağırlayamamış annemlerde ne yazıkki orda kalmak zorunda kalmislardi bir tanesi akıl edipte misafir geliyorlar evimizde ağırlamak yakışır diye düşünmediler ben bu durumdan hiç memnun kalmamıştım aynı şekilde annem ve babamda moralsizdiler sadece eşim ve ben abisinin evinde kalmıştık annemler ise o sacma sapan yerde ne kadar sacma düsünsenize gece bile dogru duzgun uyuyamamistim ne olursa olsun evinde agirlamasi gerekirdi diye dusunmüstum hep sadece gündüzleri ailemle bir araya geliyorduk şimdi onların elini kolunu sallayıpta bu kadar aradan sonra ilk defa gelicez demesi asabımı çok bozdu hatta gelmelerini bile hiç istemiyorum sizce haksızmıyım düşünceme katılanlar varmı aranızda üstelik annem çok yorgun ve hasta bu aralar
Evde yatalak hastası olanın evinde ne kendim kalırım ne de ailemi gezme uğruna peşimde süreklerim hep birlikte tutarsınız bir apart ailecek kalırsınız, görüşülmek istenirse çay kahve muhabbetine gidilir, görüşülür.
Sizin ev şu an müsait anladığım kadarı ile zaten sizde 2 aydır ailenizin yanında imişiniz, onlarda gelip 2 gün kalsa incileriniz dökülmez. Hem zaten onlar sizin misafiriniz anneizin evine de gelecek olsalar sizin için geliyorlar ve bir zahmet hizmeti de siz yapın, anneniz hasta ise gitsin odasında yatsın dinlensin bir işe elini sürmesin , gelende yabancı değil onlar da yardım eder size yemek etraf toplama vs.
Yok ben istemiyorum derseniz de ya da emrivaki olarak geleceğiz dendi ise de kusura bakmayın annemler rahatsız bizimde başka planalrımız var evde olmayacağız der çıkarsınız işin içinden.

Yatalak hastası olan bir insan,misafir kabul etmek zorunda değil.Bunu ancak yaşayan bilir,çok zor bir durum.İyi ve ya kötü kalacak biryer ayarlanmış anne ve babanıza.Bu çokta büyük bir sorun değil.Şimdi,eltiniz sizin ailenizin yanına misafirliğe gelmek istiyor anladığım kadarıyla ama siz ona kinlendiğiniz için gelmesini istemiyorsunuz.O halde siz de aynı şekilde bir otel ayarlayın,zaten siz de misafirsiniz şu anda kaldığınız yerde.Eltinizin de bu durumu anlayışla karşılaması gerekir zaten.Bu kadar büyütülecek bir sorun yok ortada.

Eltimin anne babasının benim evimde yatılı kalmasını kabul etmem, evde ağırlamadım diye de otel ayarlayacağımı da sanmıyorum niye masraf yapayım bana niye güvenmişler de yola çıkmışlar çok alakasız. Gerçi sizin aile yapınız daha farklı görünüyor herkes birbirinde kalıyor o yüzden bilemedim.

Bu da herkese ders olsun.
Demek ki neymiş:

Bir yere yatılı gitmeden önce ev sahibi ile birebir görüşüp gitmek lazımmış. Eşiniz müsait olmadığı halde yer var diyip ev sahiplerini zor durumda bırakmış, mahçup olmamak için de otel ayarlamak zorunda kalmışlar, pahalı otele de bütçeleri yetmemiş.

Siz diyorsunuz evde ağırlamalılardı diye ve burada konusu geçen sizin anne babanız. Kendi ve eşinizin ailesinin söz konusu olduğu konularda siz iletişim kurun. Samimiyet de yok olsaydı yatalak hastası olduğundan zaten haberiniz olurdu.

İkinci olayda yine eşinizin kabahatı var, ipleri ele alın.

Ayrıca misafir giden ve gidilenin de birebir konuşması lazım anneniz ile elti neden görüşmüyor? Hayır bir insanın evine gidiliyor bir sürü aracı var. Kim nerede nasıl kalacak konuşulmadan nasıl sözler veriliyor hayret ediyorum.

Ailelerde önce kalma sözü veriliyor, sonra yer ayarlanmaya çalışılıyor, bunun tersine dönmesi lazım.
Bilmiyoruz bir soralım bakalım müsaitler mi diyip insanlara reddetme şansı verilsin.

Evet muhtemelen öyle olmalı ama o zaman bizde eşimle orada kalmamalıydık annemle babama çok ayıp oldu
Kalmasaydınız, eltiniz kapıyı mı kilitledi gidemezsiniz diye?
Çok değişik bir bakış açınız var gerçekten.
O zaman şöyle oldu, böyle olmalıydı diye çetele tutmuşsunuz şimdi de misilleme peşindesiniz.

Ayrıca;
Kim kimde kalmış, aslında kalmamalıymış, şimdi kim kime geliyormuş anlayana kadar üç defa okumak zorunda kaldım konunuzu.

İletişimsizlik , cimrilik ve kincilik en büyük sorun bence bu konuda . Diğer her şeyi arkadaşlar söylemiş zaten .
Eltiye gidilirken ( adı Fatma olsun )!Fatma abla sana da zahmet oluyor, benim yapabileceğim bir şey olursa muhakkak söyle deseydiniz en başta belki Fatma abla derdini meramını anlatacaktı . Ama yoookkk. Yatalak hastası olan bir eve yatıya gitmeyi geçtim insan 2-3 saatten fazla oturmaya gitmez . Düşüncesizlik etmişsiniz . Anneniz yatıya gideceği evin kadınıyla niye telefonda konuşmamış ?
Madem aileniz çok merak etti gitti , yatacak yerle ilgili sorun yaşadı , kim onlara teminat verdiyse , gelin kalın gezdirelim dediyse , onun sorunu bu sorun . Eltiye emrivaki yapıp , o kadıncağızı suçlayamazsınız .
Cimrilik kısmına gelince de anneniz 2 aydır damadıyla kalmaktan yorulmuştur belki de ondan hastadır . Acaba kadının evine çöreklenmeseniz mi acaba 😂 Eşiniz bile öyle kanıksamış ki durumu kendi evi zannediyor 😂. sen sevdin diye annen de kocanı sevmek zorunda değil ki gerçekten çok zor bir durum . Benim annem mesela kısa tayt giyer evin içinde yaz sıcağında , kapı çalınca eteğini üstüne geçirir .
2 aydır tatil yapıyorsunuz ev giderlerine yardım ettiniz değil mi? Yoksa orda da biz misafiriz deyip yeyip içip yattınız mı 😂
Bence etlinizle aranızdaki sorunları yüz yüze konuşun . Arkasından atıp tutmayın . Herkes eteğindeki taşları döksün , sonrasında belki de bir daha hiç görüşmezsiniz . Kin tutmanın kimseye faydası olmaz.

Eşime annem zaten hasta yorgun dedim şimdi bide onlar gelicek dahada zorlanicak kadın dedim eşimde gelme diye denmezki dedi onlar sizin köydeki evde kalirlar kendileri yapar eder demesin mi üstelik annem hiç sevmez öyle seyleri bu ne sacmalik yaa
Eşine söyle ozaman otelde kalsınlar ailem adına kararlar verme ve emri vaki yapma diye uyar eşini......
QUOTE="Zorhayat91, post: 72386168, member: 1077216"]
Yani siz olsaniz ne tepki verirdiniz saçma sapan bir durum tamam kadın evde yatalak hasta bakıyor belki haklı yanı olabilir ama o zaman bu durumun uygun bir dille izah edilmesi gerekirdi bu insanlar o kapiya kadar gittiklerinde nerden bilselerdi sacma sapan bir oda ile karşılaşacaklarını sırf bu yüzden kendileride gelmesin aman ne gerek var diyorum
[/QUOTE]
Eltini ara sor halini hatırını buraya gelmiyormuşsunuz buyrun gelin kalacak yer ayarladınızmı otel falan ne yaptınız diye sorun böylece sizde annenizde kalma fikri ortadan kalkar.

Rahmetli babam demans hastasıydı yani kendisini bile bilmiyordu ve ölmeden 1 ay önce yatalak olmuştu. Bakımı çok zordu haliyle. Yemeği, bezini değiştirmesi, yatak yaralarına pansuman yapılması falan zahmetli işlerdi. O süreçte bizde kimseyi kabul etmedik evimize.
Yatılı değil ha normal ev oturmasına gelmek isteyenleri reddettik. Çünkü ne babama kolaydı ne bize.
O yüzden eltini çok çok iyi anlıyorum.
Kimse kimseyi evine kabul etmek zorunda değil.
Otelden bozma vs diyorsun da eminim evine kabul etmediği için kötülüyorsundur orayı.
Köpek gelse köpek bile eve alınırmış.
Hayır efendim alınmaz.
İşkembeden sallamak kolay tabii, vay efendim kabul etmemişti de, yok evine alsaymış nolurmuş da vs vs vs.
Madem öyle sende onların kalması için bi apart tutarsın, aynı şekilde karşılarsın.
Bu kadar tantanaya gerek yok.

Müsait değilim deyin kabul etmeyin istemiyorsanız

Ama evde yatalak hasta olsa ben de misafir kabul edemem

Sizde ailem yorgun ve hasta diyerek onlara küçük bir otel ayarlayın. Onların düşüncesine göre böyle şeyler makul ve kabul edilebilir size bir laf söyleyemezler.

Ailecek sorunlusunuz galiba. Evinde yatalak hastasi olan insanin evine yatili misafir olarak gidilmez..yok söyleydi böyleydi otel. O zaman kalacaginiz yerini kendiniz ayarlayacaksiniz. Madem iki aylik "misafirlikten" sonra istemiyorsunuz o zaman arayin söyleyin. Gelmesinler. Inanin insanlar kimin evine gidip gitmeyeceklerini ögrenmis olurlar bari. Miy miy miy bu ne
Ben şundan da eminm eğer elti yatalak hastaya rağmen yatılı misafir kabul etseydi ama hizmette yeterli olmasaydı bu sefer de ona takılırdı konu sahibi.
Benim anamı babamı doyurmadı vs diye lafını ederdi. Adım kadar eminim. Çünkü asla anlayışlı bir insan değil.

Ben şundan da eminm eğer elti yatalak hastaya rağmen yatılı misafir kabul etseydi ama hizmette yeterli olmasaydı bu sefer de ona takılırdı konu sahibi.
Benim anamı babamı doyurmadı vs diye lafını ederdi. Adım kadar eminim. Çünkü asla anlayışlı bir insan değil.

Aynen öyle. Ben insanlardaki rahatligi da anlamiyorum. Esi ortaya atlamis yer var demis, ama ev sahibi olan kadinin haberi yok. Önceden arayip "Gelmek istiyoruz, müsaitmisiniz" diyecek kibarlik yok, ama yatili annesine bakan birine 3 senelik kin tutmak var. Herkesin ne yaptigi ortada. Kizacak birini ariyorsa herkese sormadan is yapan esine kizsin. Sükür kimsenin evinde kalma gibi bir huyum yok. Millet nelerin hesabini ne kadar zaman tutuyor

Aynen öyle. Ben insanlardaki rahatligi da anlamiyorum. Esi ortaya atlamis yer var demis, ama ev sahibi olan kadinin haberi yok. Önceden arayip "Gelmek istiyoruz, müsaitmisiniz" diyecek kibarlik yok, ama yatili annesine bakan birine 3 senelik kin tutmak var. Herkesin ne yaptigi ortada. Kizacak birini ariyorsa herkese sormadan is yapan esine kizsin. Sükür kimsenin evinde kalma gibi bir huyum yok. Millet nelerin hesabini ne kadar zaman tutuyor
Ben açıkçası annesinin rahatsız olduğuna da inanmıyorum o da sırf kendine hak verilmesi için söylenmiş gibi duruyor. Konu sahibi baştan aşağı yanlış. I ıh hiç tutmadım maalesef 😒

Burdan edindiğim izlenim haksızsınız.
Demek ki evde ailenizi yatıracak oda yoktu ki zaten yatalak hasta varmış. Mantıken 1 oda da hasta 1 oda da siz bir oda da kendileri kalsa geriye yatılacak bir yer kalmıyor. Muhtemelen aileniz rahat hareket etsin diye bir yer ayarladılar kendilerince en iyi şekilde ağırlamaya çalıştılar ama siz bunda bile kötülük arıyorsunuz.. Bakış açınızı değiştirin. Anneniz hasta olabilir siz varsınız eşinizle gayet güzel ağırlayabilirsiniz annenize erek yok ki.. bence biraz niyetinizi temizlemeniz gerek...

Yatalak hastasi olan biri in evinde onlar kal dese bile kamlazdim ben, cok zor bir surcek ve her anlamda yorucu bir sey. Paralari oyle bir otele yetmistir.

Back
X