- 14 Ağustos 2015
- 1.319
- 1.020
- 133
Söyledin mi araba taksiti bitince, ben kendi hesabıma yatırım yapacağım diye?
Ne tepki verirler sence söylesen?
Bazen çıtlatıyorum da üzülüyor almaya zaten çok zor alıyorum falan diyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Söyledin mi araba taksiti bitince, ben kendi hesabıma yatırım yapacağım diye?
Ne tepki verirler sence söylesen?
Yok kardeşim var üni sınavına hazırlanıyor o da :)
+1Ben ailenin çocuktan maddi yardım beklemesini oldum olası tuhaf bulurum.
Çocuk kendisi seve seve verirse o ayrı mesele.
Ama ailenin bunu özellikle beklemesi sanki çocuğu yetiştirdiğinin ücretini istemek gibi.
O da artık bi birey ve geleceğini kurmak zorunda.
Doğru düşünüyorsunuz.
Kendinizi kötü hissetmeyin.
Bir aile cocuk yapmaya karar verip dunyaya getirdiyse bu onlarin tercihidir. Ac-acikta degillerse bir çocuktan maddi yardim beklemek saçmalıktır. Bencilliktir. Cocuk gelecek yatirimi degildir. Sizi besleyip buyutup okutmak zaten anne baba olmanin temel gorevidir. Bunlari yapmalari onlara vefa olusturmaz. Ama turkiyede bu durum ne yazik ki tam tersi. Anne baba yapsa da yapmasa da cocuk anne babaya bakmak zorundaymis gibi.
Siz fazla bile yapmissiniz bence. Hele de araba luks bir ihtiyac.
Uzulmelerine goz yumup maddi yardiminizi keseceginizi soyleyin araba borcundan sonra.
Daha üniversite hazırlanan kardeşin varmışBazen çıtlatıyorum da üzülüyor almaya zaten çok zor alıyorum falan diyor
Daha üniversite hazırlanan kardeşin varmış
Baban da çalışmıyor
Kardeş üniversiteye giderken, yine senden maddi beklenti olacak.
Ee hadi sen hem kardeşe, hem eve yettin
Kardeş mezun oldu, ondan ne talep edecekler?
Zaten ihtiyaç kalmamış olacak?
Hırçın mı düşünüyorum bu konuda bilemiyorum
Tek çocuğum
Ve asla ailemin benden para geri ödeme gibi beklentisi olmadı
Maaş günümde bile paraya ihtiyacın var mı diye sordular.
İleriye dönük yatırım amaçlı çocuk yapılır, okutulur olur mu öyle?
İçinden gelir yaparsın ne hoş
Ama emeğinin karşılığı olan parada hak talep ederlerse zor ikna etmen
Sizinkiler şu an emekli ve senin maaşının bolluğuna alıştığı içinAslında babamın emekli maaşı aileyi döndürmeye gayet de yeter çünkü 3-4 arasında emekli maaşı var ev de kendimizin. Kendisi de yine bir şeyler yapmaya çalışıyor az bir şeyler getiriyor. Annemin sigorta primini ödüyorlar 2 yıl kaldı onda, o da bitince zaten vermeyi düşünmüyorum kızma kırılma olsa da. Kardeşim de benim gibi kredi alacak mecburen. Ben 2-3 yıl sonra evlenmek de isteyeceğim...
Dediğiniz gibi zor bir durum insanın omuzlarına çok yük yüklüyor... Böyle zorunluluklar olmasa keşke...
Bizde de aynısı oluyor tamamen. Tatile gidince, aman çocuğum bize birşey getirip masrafa girmeyin diye ararlar. Getirecegimiz de ufak bi hediyeliktir yani. O yüzden ben de konu sahibi için biraz üzüldüm15.senem bitti is hayatinda , iyi de bir maasim var , bir kere bile aileme para vermedim
Bazen is cikisj onlara gidersem tatli falan alir gotururum kizarlar , ne gerek var neden parani harciyorsun diye
Cocugundan para alan aileleri sadece bdv de gordum , cok sasiriyorum gercekten
Vallahi pes.. Elin adamı diye kast ettiğiniz de sanırım hayat arkadaşı, çocuğunun babası falan oluyor. Madem elin adamı, niye koynumuza alıyoruz?Okutmuşlar beslemiş büyütmüşler beklerler tabikide...hakları...ailene yedirmeyecende el adamına mı yedireceksin
Sanki ailenin yaptırdıkları ev yaşlılıklarında vefatlarında sana kalmayacak mı
Bencilce davranmışsın
![]()
Insan kocasina elin adami der mi yahuVallahi pes.. Elin adamı diye kast ettiğiniz de sanırım hayat arkadaşı, çocuğunun babası falan oluyor. Madem elin adamı, niye koynumuza alıyoruz?
Merhaba arkadasim ben suan 31 yasinda evli ve bir bebek sahibiyim.Benim babam annemi yillarca aldattigi icin borctan harctan yuzumuzu kaldiramadik ve benim egitimim icin harcanan para surekli basima kakildi.Sonucta ise babam evimizi,emeklilik tazminatini kaybettigi yetmemis gibi emekli maasina el konulmustu.Ben ise tam yuksek lisansa baslayacakken calisarak onun hacizlerini banka borclarini odemek zorunda kaldim bu durum tam 8 yil surdu ve ben onun borcunu bitirip evlenmeye karar verdim.O ise ben evlenmeden iki ay once bankadan yuklu bir kredi daha cekti.Ben ise zamaninda prof. Hocamdan aldigim teklifi yani akademik kariyeri kacirmis oldum.Bebegim oldugu icin calismaya ara vermis oldum.Simdi aklima kaybettigim yillar geldikce cildiriyorum bundada varmis hayir demekten baska carem yok.Zaman ve firsatlar geri gelmiyor sadece omur bosa gecmis oldu.Sana tavsiyem asla gereginden fazla fedakarlik etme bu yukarida anlattiklarimdan lutfen ibret al.Aile cocugunu dusunuyor diye bir sey yok herzaman.Merhaba kızlar,
Ben işe başlayalı 1.5 yıl oldu. Ondan öncesinde üniversitede de okurken 2 yıl çalıştım kendi harçlığımı çıkardım kredi de almıştım. Girdiğim işimde iyi maaşım var Allaha şükür, rahatça geçiniyorum. Ben işe girdiğimde babam işten çıktı zaten emekliydi en üst maaşlardan birini alıyor. Bu yüzden de maaşımın bir kısmını hep onlara verdim hala da veriyorum. Arabamız yoktu verdiğim para ile araba alındı, şimdi evi yaptırmak istiyorlar onun için de kredi çekmeyi düşünüyorlar. Bense dediğim gibi rahatça geçiniyorum ama kendime ekstra bir şeyler yapacağım parayı vermiş oluyorum. Artık ben de kendim bir şeyler sahibi olmak istiyorum, biraz birikim yapabilmek istiyorum, hayatım öğrenciliğimde kazandığım asgari ücretten hiç fark etmedi nerdeyse. Ve ev yaptırmak için vb vermek artık zor gelmeye başladı. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Bu konu kimselerle de konuşulmuyor, fikrinizi almak istedim...
Teşekkür ederim herkese.
bence açık açık konuşun kendim için de birikim yapmak istiyorum deyinMerhaba kızlar,
Ben işe başlayalı 1.5 yıl oldu. Ondan öncesinde üniversitede de okurken 2 yıl çalıştım kendi harçlığımı çıkardım kredi de almıştım. Girdiğim işimde iyi maaşım var Allaha şükür, rahatça geçiniyorum. Ben işe girdiğimde babam işten çıktı zaten emekliydi en üst maaşlardan birini alıyor. Bu yüzden de maaşımın bir kısmını hep onlara verdim hala da veriyorum. Arabamız yoktu verdiğim para ile araba alındı, şimdi evi yaptırmak istiyorlar onun için de kredi çekmeyi düşünüyorlar. Bense dediğim gibi rahatça geçiniyorum ama kendime ekstra bir şeyler yapacağım parayı vermiş oluyorum. Artık ben de kendim bir şeyler sahibi olmak istiyorum, biraz birikim yapabilmek istiyorum, hayatım öğrenciliğimde kazandığım asgari ücretten hiç fark etmedi nerdeyse. Ve ev yaptırmak için vb vermek artık zor gelmeye başladı. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Bu konu kimselerle de konuşulmuyor, fikrinizi almak istedim...
Teşekkür ederim herkese.
af edersiniz babanıza koca bir yuhh çekmek istiyorumMerhaba arkadasim ben suan 31 yasinda evli ve bir bebek sahibiyim.Benim babam annemi yillarca aldattigi icin borctan harctan yuzumuzu kaldiramadik ve benim egitimim icin harcanan para surekli basima kakildi.Sonucta ise babam evimizi,emeklilik tazminatini kaybettigi yetmemis gibi emekli maasina el konulmustu.Ben ise tam yuksek lisansa baslayacakken calisarak onun hacizlerini banka borclarini odemek zorunda kaldim bu durum tam 8 yil surdu ve ben onun borcunu bitirip evlenmeye karar verdim.O ise ben evlenmeden iki ay once bankadan yuklu bir kredi daha cekti.Ben ise zamaninda prof. Hocamdan aldigim teklifi yani akademik kariyeri kacirmis oldum.Bebegim oldugu icin calismaya ara vermis oldum.Simdi aklima kaybettigim yillar geldikce cildiriyorum bundada varmis hayir demekten baska carem yok.Zaman ve firsatlar geri gelmiyor sadece omur bosa gecmis oldu.Sana tavsiyem asla gereginden fazla fedakarlik etme bu yukarida anlattiklarimdan lutfen ibret al.Aile cocugunu dusunuyor diye bir sey yok herzaman.
Keske borclari yuzunden hapise girseydi.Buna izin vermedigim icin pismanim.Yukarida bahsettiklerim yasadiklarimin cok kucuk bir kismi.Suan adam kadina yaptigi harcamalar nedeniyle evsiz kalma durununa dusup parasibdan bir miktar geriye alamadigi icin ayrilmis olsa da yeni para harcama sekli iddaa oldu.Yani kadin yoksa kumaea sariyor herif.af edersiniz babanıza koca bir yuhh çekmek istiyorum
keşke o çekilen krediyi hiç ödemeseydiniz nasıl çekmeyi bildiyse babanız öyle ödeseydi
siz hocanızın teklifini kabul etseydiniz bazen bencil olmak gerekiyor gerçekten
adam her yönden zararlık desenizeKeske borclari yuzunden hapise girseydi.Buna izin vermedigim icin pismanim.Yukarida bahsettiklerim yasadiklarimin cok kucuk bir kismi.Suan adam kadina yaptigi harcamalar nedeniyle evsiz kalma durununa dusup parasibdan bir miktar geriye alamadigi icin ayrilmis olsa da yeni para harcama sekli iddaa oldu.Yani kadin yoksa kumaea sariyor herif.
Alma arkadaş al diyen mi var sen çalış kocana bak aileni boşverVallahi pes.. Elin adamı diye kast ettiğiniz de sanırım hayat arkadaşı, çocuğunun babası falan oluyor. Madem elin adamı, niye koynumuza alıyoruz?