- 19 Temmuz 2021
- 287
- 216
- 23
- 37
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ama fevriAileyi seçebilsek senin babandan isterdimbonkör baba
Ben olsam silerdim evime bile almaz eşimle hayatıma bakardım, çalışıp daha güçlü hale gelir eşime bile eyvallahım olamazdı ki çok şükür öyleyim şuan içinKonum uzun olursa affola.
Yapabilir miyim sizce? Pişman olur muyum? Konu babam ve onun egosunu, nobranlığını besleyen annem. Ben artık babamdan nefret ediyorum, aman tatlar kaçmasın diye sineye çekip unuturmuş gibi yaptığım şeyler bugünkü öfkemle yeniden alevlendi çünkü.
Babamdan şefkat görmedim, bir kez olsun güzel kızım demedi. Ergenliğimden başlayarak hakaretler, kıyaslamalar, baskılar, biriyle konuşsam oro*pu mu olacaksınlar artarak devam etti. Ben babamdan hiçbir şey isteyemedim, bir kez mektup yazdım beğendiğim bir kazağı istedim; astığı suratın haddi hesabı olmadı. Sanki ben annemin eski kocasındandım.
Baba gezelim. Baba çıkalım dediğimde ve diğer isteklerimde bana söylediği “evlen baban yapsın” oluyordu. Ben de 23’ümde o zamanki erkek arkadaşımla evlendim, üç sene evli kaldım aldatıldım ve boşandım. Boşandıktan sonra da baba evine döndüğümde eziyetler bitmedi. Sürekli yüzlerini eğdiğimi, utandırdığımı, şehir değiştireceğimizi bu utançla yaşayamayacağını söyledi, 30 yaşımdaki bana sokağa çıkma yasakları koydu, arkadaşlarımda gidip kalamadım, şirket yemeğine gittiğimde olay çıktı vs. Bir yaz babamın yaptıkları yüzünden üzüntüden üç ay regl olamadım. Adam servisçiye yol tarif ettiğim için bizi yakıştırdı beni itham etti, şimdiki eşim ilk kez evimize yemeğe geldiğinde olay çıkarttı ve final: nikahımda yoktu.
Sonra annemin ayılıp bayılmaları ve artık ele karıştık kocanın ailesine de ayıp olur demeler yüzünden barıştık. Ve işte sonuç; yapılan mobbingler yüzünden sinirlerim artık kaldırmadığı için işten ayrılmama kızmış! Kovulsam da kızardı, zamanında kızdı. Başka iş bulup çıksam neden işini bıraktı maceraya atıldı derdi. Yaranamadım arkadaşlar ben babama yaranamadım. O kadar öfkeliyim anlatamam bir kere babama güvenemedim 42 yaşındayımşimdi kocamdan ayrılsam (Allah korusun) bir ailem yok. Çok acı değil mi ? Aşırı sinirlendim ve ben artık ikisiyle de görüşmek istemiyorum.
Üşenmem okurum derseniz fikir vermesi açısından bazı konularımı ekliyorum yaşadıklarımla ilgili.
Melisa ve ben...Geçmişim.
Merhabalar, sevgiler. Öncelikle belirteyim uzun olacak. Kaç zamandır dalgalıyım durulamadım aslında konu açmakla açmamak arasındaydım ama bugün okuduğım babası ile yaşadığı sorunlar yüzünden intihar eden Melisa’nın haberi beni içimde yolculuğa çıkardı. Ben de onun yaşlarında ilaç içerek...www.kadinlarkulubu.com
Babam....
Çok üzgün , kırgın ve sinirli şekilde yazıyorum size... Aslında buradan alacağım hiçbir tavsiye babamın inadında ve nobranlığında işe yaramaz ama içimi dökmek istiyorum içim acıyor... Başımdan bir evlilik geçti, aldatıldım, maddi manevi zarara uğratıldım ve boşandım. 7-8 sene önce oldu bu olay...www.kadinlarkulubu.com
Ben olsam silerim ve arkama bile bakmam ki 3 sene kadar dayımla yaşadım babamı yolda gördüm görmemiş gibi yaptımşimdi bi sorunumuz yok ama olsada olur olmasada.
Ama sen bir yengeç burcu olarak bunu yapamazsın maalesef
Koç yükselenim akrepBibi gız benim yükselen Akrep, tersim çok pis sildim mi asla pişman olmuyorum. Geçti o yumuşak Yengeçlikler kuzum
Benim de.Koç yükselenim akreptahmin et beni
Bir süre sonra kaldığı yerden merhaba diye mesaj atar.Annem sabah bir şey olmamış gibi günaydın yazmış. Ben de ses kaydı yaptım gönderdim. 42 yaşındayım ben dedim ya 40+2! Sen ne yaşadın demeden, ne oldu diye sormadan kızmak kimin haddine? Ben artık onaylanmak istiyorum, eleştirilmek istemiyorum kaldı ki ben hata da yapabilirim; kumar oynayabilirim, borca batarım, işten keyfi çıkarım ben sizin çocuğunuzum beni bağrınıza basmanız gerekmez mi her durumda dedim. Sana da bu adamla evli kalmaktaki ısrarın yüzünden öfkeliyim, bir süre görüşmek istemiyorum diye de bitirdim.
İnşallah dinlemiştir
Çok güzel bir cümle; hayattan istediğini alamamış. Babam da aynı bu şekilde işte. Oysa iyi bir aileden geliyor, eski Fatih’in muhtarlarındanmış dedem çok sayılırmış, babam iyi bir liseden mezun (İ.E.L) ama annemin mesleği altında ezilmiş, kompleks yapmış ve bize de yansıttı bunu senelerce.İnsan ailesini seçemiyor maalesef..
Benim eşimin babasıda sizin babanız gibi aynı.
Her işini eşim halleder nerdeyse sırtında taşır,saygıda asla kusur etmez ağzının içine bakar.. ama hiç yarandığını görmedim.Babası nefret dolu bir kişilik.ili yıl önce bayramda kızından olan torunun başını okşamış oğlum demiş...eşim çok üzüldü bana bir kere oğlum demedi diye bir kere başımı okşamadı diye gözleri doldu bana anlatırken... muhtemelen sizin babanızda öyle biri
Nefret dolu hayattan istediğini alamamış hayata olan kinini çocuğuna kusup rahatlamaya çalışan bir bencil..
Üzülmeyin demek isterdim ama bu pek mümkün değil yapılabilecek tek şey mesafeli olmak.
Umarım eşinizle çok mutlu olursunuz ve hiç ihtiyaç duymazsınız babanıza
Bir süre sonra kaldığı yerden merhaba diye mesaj atar.
Bir çocugun hangi eve doğduğu çok önemli.
Çocuklugu heba edilmiş bir birey olarak çogu zaman babamdan nefret ettim.
Belki bazılarına göre bir tık iyi birisi olabilir.
Ama ne yediğim hakaretlerin ne de yedigim dayakların acısı hiç gitmedi içimden gitmeyecekte.
Annemin boşanma imkanı olmadı kendisi de ilkokul mezunu bir kadın.Anneme babamdan çok öfkeliyim. Neden dersen bu kadın psikolog! Nasıl müsade edip evin içinde yaşananları normalleştirebildi aklım almıyor. Gerçekten çok sinirliyim.
Psikolojinle nasıl oynayacağını iyi biliyor işte. Valla direkt ilişkiyi kesebilecek misin?Şu yazının alnı olsa da öpsem. Annem senelerce arkadaşlarımın babalarını örnek gösterdi ama onun da babası öyle diye. Gösterdiği de kızını ve karısını 7/24 döven arkadaşımın babası! Babam bizi dövmüyormuş ha iyi o zaman. Üstelik benim annem psikolog arkadaşlar hem de Türkiyedeki sayılı ekiplerden biriyle çalışan bir doktor. Şaka gibi değil mi?
Kocasınınki ile de oynasın?Psikolojinle nasıl oynayacağını iyi biliyor işte. Valla direkt ilişkiyi kesebilecek misin?
Psikolojinle nasıl oynayacağını iyi biliyor işte. Valla direkt ilişkiyi kesebilecek misin?
yaklaşık 15 sene oldu ailemi sileli.
ama öyle bir sildim ki onlardan haber almayım diye akrabalarımı ortak arkadaşlarımı herkesi.
çocukluğumdan bahsedemiyorum bile, cehennemdi. genç kızlığım cehennemdi.
pişman mıyım, asla. hala helalleşemiyorum. hala mezarlarını bile bilmiyorum, bilmek istemiyorum. ana baba hakkı vardır ama evlat hakkı da vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?