Akay Hast. Tolga Ecemiş'e gidenler buraya lütfen

sağolun arkadaslar, bu doğum izni beni gerçekten üzmüştü ve şimdide ne yapsam diye düşünüp duruyordum, rahatladım şimdi.

arkadaşlar herkeze merhaba öncelikle herkeze hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
ne güzel tolga beyden memnun bukadar kişi bulmak malum insan hamileyken tek bi kişinin bile ağzından çıkacak güzel şeylere ihtiyacı oluyor.benimde doktorum tolga bey kendisinden gayet memnunuz.19+6 günlük kızım hastanedende gayet memnunuz odalar güzel fiyatlar uygun şubatın 11,de randevumuz var sanırım bu kontrolden sonra ayrıntılı ultrason isteyecek bende tolga beyin muaynanesine gitmeyi düşünüyorum hem fiyatı uygun hemde kendi dr.umuz herşeyle o ilgilensin durumu en iyi o bilsin istiyorum.
şimdiden başladı telaşlar doğum korkusu alışveriş listesi bebek odası hayli tempolu günler bekliyor bizi artık sık sık konuşuruz paylaşırız sizleri bulduğuma çok sevindima.s.

aramıza hoşgeldin elaa.s.
allah kızını sağlıkla kucağına almayı kısmet etsin
evet 11indeki randevudan sonraki randevun ayrıntılı için olacak muhtemelen..
ben de önümüzdeki hafta ayrıntılıya gidicem,anlatırım detaylarıyerimseniben
alışveriş konusunda paylaşımlarımız birbirimizin çok işine yarayacak anlaşılan:)

banada soru sorabilirsiniz :)))

hemen sorayım o zamankaydirigubbakcemile3

bebek için alınması gerekenler konusunda hazırlanan listeler birbirinden çok farklı..
hangisi lazım hangisi değil ayırt etmek zor..
doğum öncesi alışveriş listesi konusunda yardımcı olursan çok sevinirim..

seni söylediğine pişman eder türden bi istek oldu sanırımkaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar, daha önce söylediğim gibi kızımın doğumundan sonra bir arkadasım için doğum öncesi alınacaklar için ve doğumdan sonra yapılacaklar için bir liste çıkarmıştım. Hamileliğimin son gününe kadar dükkan dükkan gezmiştim, internette bütün bebek alışveriş sitelerine bakmıştım, vs vs. Doğrularımla hatalarımla, deneyimlerimden elde ettiğim alışveriş listemi size de kopyalıyorum. Elbetteki bunları sadece bir tavsiye olarak almanızı istiyorum, siz yine içinizden geleni yapın.

1. en az 3 adet battane (pamuklu kumaş battane)
2. Uyku seti konusunda gidip mağazalarda baktım. Ama en sonunda Funnababy den almaya karar verdim. Hem malzeme olarak kaliteli, hem de abajurundan tutta perdesine kadar, tavan lambasından tutta askılığına hatta halısına kadar takım alabiliyorsun. Bir tanesine bişey olsa gidip aynısını alabilirsin.Funnababy bebek odasi ürünleri, bebeginiz için dizayn ediyoruz! | Ana Sayfa[/url] Çukurambardaki e-bebek mağazası bu markanın ürünlerini satıyor, gidip yakından görebilirsin.
3. yeni doğan bebek için örgü yeleklerden çok penye yelekler çok daha makbul oluyor. Malum hassas boğazlarına boyunlarına yünler batıyor gibi gelmişti bana. Bir arkadasımın hediye ettiği penye yelek nasıl kıymete girmişti o zaman anlatamam.
4. 2 adet banyo havlusu. Hani birine çiş yaparsa biri yedekte olsun diye (çok küçükken bornoz uygun olmuyor, banyoda kendi ayakta durmaya başladığı zaman iyi)..
5. Çok fazla batikli / ayaklı pijama ya da tulum alma, azıcık küçülmeye başladımı bunları hiç giydiremiyorsun. Halbuki ayakları olmasa, çorapla filan bir süre daha giydirilebilir. Benim en büyük hatam bunda oldu.
6. Tek parça olan tulum gibi şeylerden çok alt-üstler daha iyi oluyormuş meğersem. Bazen kakası dışarı çıktımı sadece altını değiştirmek yeterli olabilirdi halbuki.
7. ağız silme mendilleri çok iyi oluyor gerçekten. Satılanlar gereğinden fazla pahalı bence. Bir büyükannemiz filan tülbentlerden oyalayabilir sanırım.
8. emzik konusunda ne düşüyorsun bilmiyorum ama bebeklerin bu emme içgüdüsünü karşılayabilmek ve ağlamalarını susturabilmek adına gerçekten iyi olduğuna inanıyorum. Bebeğin parmağını emmesindense.... Alıştırmak tamamen senin elinde, kızım defne sadece uyuyacağı zaman emzik istiyor, diğer zamanlar bir oyuncaktan farkı yok onun için, hatta bakmıyordu bile. 1.5 yaş civarında keyfi istemeye başladığında, ucuna çok az karabiber değirerek bıraktırdım. İlk hafta istedi ama acı diye sonra vazgecti. Bu konuda avent in emziklerini tavsiye ederim. 2 li şekilde satılıyor. Her zaman yedekte temiz bir tane olması en iyisi.
9. Dilerim ilk aylarda biberona hiç ihtiyacın olmaz ama yine de halihazırda olması iyi olabilir. İlk zamanlar için en fazla 90 - 120cc lik biberonlar yeterli. Yine aventin geniş ağızlı biberonlarını tavsiye ederim. Zaten mama içmek zorunda kalırsa 60cc ancak içebiliyor ilk bikaç ay. Sonrada su biberonu niyetine kullanabilirsin.
10. Aklıma gelmişken hemen yazayım. Süt sağma makinesi. Özellikle çalışan anneler ve jhatta sütü bol anneler için. Sağıp buzluğa atabilirsiniz. Valla Medelanın mini elektrikli / pilli süt sağma makinesi harika.. İlk aylar sütünüz bol bol olacaktır inşallah. Arasıra sağıp, süt poşetleri ile buzluğa koyarsanız, ilerde yanında olamadığınız ya da sütün az olması durumlarında işe yarıyor.
11. güzellik malzemelerine gelince. Ben chicco nun atta çantası diye set halinde bir şey almıştım. Ama bu konuda da çok pişman oldum. Çünkü içindeki pudra, pişik kremi vs hiç kullanmadım, başkalarına yaradı.
12. Şampuan nivea / chicco kullandım ilk başlarda... Ama mothercare in şampuanlarının da çok iyi oldugunu ve ekonomik oldugunu söylediler.
13. Pişik kremi bepanten merhem (bundan şaşma ve sadece ihtiyacı oldugu zaman kullan. Diğerleri gibi çamur gibi bişey olmuyor, ve iyileştirme özelliği var). Hem de ucuz.
14. Islak mendil olarak uni baby ‘nin yeni doğan için hazırlanmış, sadece su ve pamuklu bezden oluşan mendilini kullanmanı tavsiye ederim. Hernekadar inkar etselerde diğer markalar gibi içinde parfüm vari şeyler yok. Zaten diğerlerinin kokusundan anlaşılıyor. Bana bunu doğum yaptığım hastanedeki doktor da tavsiye etmişti. Tek tek alırsan pahalıya geliyor, ama e-bebekte 12 li paket var, geçen gün joker.com.tr den aldım, 6 al 5 öde kampanyası vardı, heryerden ucuza geldi. Kızımın elini yüzünü ağzını silerken bile hiç tereddüt etmeden kullanıyorum. Kızım 2 yaşına geldi hala da onu kullanıyorum.
15. Masaj / nemlendirme yağı olarak yine uni baby’nin yağlı mendili var. Kendime de kullanıyorum. Hem kullanımı kolay, hem de diğer şişelerdeki gibi sıvı olmadığı ve mendil şeklinde olduğu için dökülme tehlikesi yok.
16. Kulak kürdanı, konak tarağı vs almıştım, ama hiç ama hiç kullanmadım. Ayrıca burun tıkanıklığını açmak için bin çeşit alet ıvır zıvır aldım, ama en güzeli bildiğimiz tel toka. Komik gelecek ama bu bir gerçek. Ama illa bişey alacam diyorsan jablo burun temizleyicisi al. Diğerleri hiç işe yaramıyor.
17. Banyo süngeri mothercare in 2li süngerini almıştım. Memnun kaldım.
18. Banyo küveti istersen alabilirsin, ama öyle çok pahalı ayaklı vs bişi almana gerek yok bence. Bikaç ay sonra hareketlenince işe yaramıyor.
19. Tırnak makası ilk zamanlar için kağıt makası şeklinde olanı en iyisi
20. Puset + ana kucağı konusuna gelince ise. Biz travel sistem denilen anakucagının pusete konulan cinsinden aldık. Çok sık alışveriş merkezlerine gittiğimiz için iyi oldu. Sonra büyüdü ana kucağı araba koldugu gibi arabada durdu, kızımız da pusete bindi. 9 aylıkken ciddi ciddi araba koltuğu aldık.
21. Oyuncakları sana bırakıyorum. Ama ses çıkarmayan bir oyuncak özellikle ilk 5-6 ay için hiç uygun değilmiş meğersem.
22. Yan yatırma yastığı gereksiz. yan yatamıyor ise küçük bir yastık, battane vs daha iyi
23. Lansinoh marka göğüs yara kremi. Dilerim çok ihtiyacın olmaz, küçük boy alman yeterli
24. 1 numara prima bebek bezi en az 3 paket kullanılıyor ilk başta. Ucuz biyer yakalarsan 3 tane al derim.
25. doğum sonrası için beli yüksek iç çamaşırı marks and spencer den almıştım, çok memnun kaldım. 7 li paket halde satılıyor idi.
26. emzirme sütyenini de marks and spencerden tavsiye ederim. (2li halde) mothercare i hiç begenmedim.
27. göğüs pedi, ben chicco almıştım memnun kaldım.
28. Birde kıyafetleri için sakın ama sakın acele etme. Ben dayanamayıp indirim zamanı almıştım bişeyler. Ya ihtiyacımdan fazla oldu, ya da bedeni tutmadı. Zaten büyükanneler den vs o kadar çok geliyormuş ki.
29. Kanguru için ne düşünüyorsun bilemiyorum ama ne ben ne görümcem, ne de bi arkadasım hiç birimiz kullanamadık.
30. Altaçma minderi olarak alacağın uyku setinin takımı vardır, daha çok bebek odasında aksesuar gibi duruyor, işe yaramıyor. Ama canbebe nin alt açma bezlerini tavsiye ederim. Çok kullanışlı. Kirlendimi kullan at. Fiyatı da uygun
31. bebek telsizi. Kızımız 4 aylık olana kadar portbebe beşik vermişti bir arkadasım, onda yattı bizim yatak odamızda. Kendi odasına gectiği zaman ise hem geceleri daha az uyanmaya başlamıştı, hem de mızırdansa duyabiliyordum. Eger sizin odanızda bebek odasına yakınsa ve kendine güveniyor isen almasan da olur. Zaten anne olunca insanın uykusu çok hafifliyor. Sen bir modele karar ver, aklında dursun. ilk 1-2 hafta bebefonsuz dene, baktın ki olmuyor o zaman alıverirsiniz.
32. aa bak şimdi hatırladım. Arkadasımın biri amerikadan elektrik süpürgesi / sac kurutma makinesi sesine benzer sesler içeren bir cd getirmişti. Ben de bi kopyasını çıkartmıştım. Kızımızın kolik zamanlarında, o çok ağlarken ki döneminde inanılmaz işe yaradı. İstersen saç kurutma makinesini kullanabilirsin. Direkt ağlamasını kesiyor valla.
33. Premier marka nem cihazı aldım. ama diğer markalardan farklı olarak hem üzerinde havanın sıcaklığını, nemini ölçen bir yeri var hem de fiyatı 50 ytl gibi çok ucuzdu.
34. arzum bebbe nin siterilizatör aletini aldım. İleriki mama döneminde çok işe yarıyor. Emzikleri vs herseyi içine koyuyorsun. Benim aldığım modelin buharla yemek pişirme özelliği de vardı.
35. Humananın stil tee si çok iyi. Süt yapma konusunda. Rezene çayı vs de içebilirsin. Herseyin başı su aslında.

Bu arada, Puset konusunda lütfen o 3 tekerleklilerin şıklığına filan aldanmayın. Hafif olması, bagajda az yer kaplaması öyle önemli ki. Hele bi de travel sistem istiyorsan. Çok şık olmasada, biz kullanımına bakarak piere cardin almıştık. Pusetinin arkasının tam yatması da çok önemli (bazı bebek arabaları yatmıyor). Ben cepada joker mağazasının önünde durup bikaç bebekli insanlara sormuştum almadan önce. Hepsi bana bu konulardan bahsetti.

Dilerim faydalı olurum. Sevgiler.

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

nasıl teşekkür etsem bilemedim:)
deneyim başka birşey iştekaydirigubbakcemile3

çok çok çok teşekkürler..

amin canım cümlemizin inşallah.
her kontrole gittiğimde heycanlanıyorum hatta heycandan herseferinde bişeyleri sormayı unutuyorum:kedi: meakla bekliyorum ayrıntılı ultrasonunu umarım herşey çok iyi çıkar . çarşamba günü kontrolden sonra işi asıp bebeğime alışveriş yapcam bende biraz nerden başlasam diye düşünüyordum iyi olu bu liste kendimi kaybediyorum çarşıyı toplasam yetmiyecek gibi geliyor :roflol:

bence önce listeni yap.. sonra internetten fiyat araştırması yaparak neyi nerden alacağına karar ver. İlla internetten değil de dükkanlardan alacağım diyorsan, hiç olmazsa fiyatlarını bilerek gidersin. Mesela, dün gördüm, önerdiğim sterilizatör (arzum bebbe) 18 şubatta e-bebekte indirimde, 67 lira olacaktı sanırım.

Kızım doğdugundan beri çok fazla dışarı çıkamadığım için bir çok ihtiyaçlarımızı internetten sipariş veriyorum. Size bir kaç site tavsiye edebilirim.

e-bebek, joker, pratikev, hepsiburada, kirazbaby.

bunlar benim bir çok kez alışveriş yaptıgım siteler, bu yüzden içiniz rahat olabilir. Ayrıca, bebek kıyafetleri konusunda C&A'yı tavsiye ederim. İlk başlarda bir kıyafeti 2-3 hafta ancak giydirilebildigi için ucuz bişeyler almakta fayda var. Her ayın 15 inde de mothercare 'in indirim günü. Özellikle 7'li paket halinde satılan bodyleri çok iyi, hele bir de indirimi yakaladıysanız. Eğer istediğiniz üründe (özellikle bodylerde) indirim yoksa acele etmeyin, mutlaka indirim olacaktır. Bu arada, ilk başta 1 paket yeter fazla almayın.

elacım tolga beye sorularını bi kağıda not edip gidersen,kafana takılan herşeyi sormuş olursun..ben öyle yapıyorum..

internetten alışveriş pratik ama bebek alışverişi olunca sanki o heyecanı dokunarak yaşamalıyım gibi geliyor..
haftaya cumaya aldım ayrıntılı ultrason için randevumu,inşallah herşey yolundadır da çıkışta hazır tunalı civarındayken mothercare turu yaparım:)
hatta söğütözünde yeni bi bebek mağazası açılmış,eşimin iş yeri orda o söyledi,bakalım neymiş:)

nasıl hevesleniyorum ama dinlenmek zorundayım diye erteliyorum..

bi de kızlar başka başlıklarda görüyorum,tetanoz aşısı yaptırdınız mı? tolga bey bişi demedi,ben de sormadım bugune kadar..

ben aşı yaptırmadım, daha öncekinde de yaptırmamıştım. İlk doktoruma bu konuyu sordugumda, paslı bir ortamda yaşamıyoruzu ifade eden bişeyler söylemişti. Bu nedenle gerek yok demişti.

merak etme canım bu kez aldım notlarımı sorularım hazır unutmuycam kaydirigubbakcemile3
bende internetten fiyatlarını araştırıp fırsat buldukça görerek almayı tercih ediyorum
hoşuma gidiyor .sen gez bakalım güzel hesaplıysa bizde gideriz .bizde eşimle hafta sonu bişeyler aldık oto koltuğu battaniye küvet bir iki tulum çorap falan aldık eve geldiğimde anladım nasıl yorulduğumu kendimizi kaybediyoruz ama dinlene dinlene yapmak lazım vaktimiz var nasılsa .

tetanoz aşısı yaptırmadım hiçte aklıma gelmedi sormak sorarım olmazsa çarşamba günü

arkadaşlar alışveriş konusunda bi başlık açmıştım doğuma hazırlık bölümünde,ankarada alışveriş yapılacak yerler konusunda,isterseniz oraya da göz atın arada,gezmeye gerek kalmadan piyasadan haberdar olmak güzel oluyor hihoyyyt

selam kızlar nasılsınız ??Ben kendi adıma çok iyiyim..Komşuya geldim ordan yazıyorum size 10 gündür evdeyim..Evde olmak çok güzell opuyorumnanaktan Dün randevumuz vardı Tolga Hocada 27+4 günlük olduk bebeklerimin her ikisininde kilosu 2ye katlamış çok mutlu oldum..biri 1269diğeri 1240, tolga bey çok iyi gittiğimi söyledi maşşallah çok güzel dedi.Beslenmeleride çok iyiyimiş...Ama bu aydan sonra sol yana yatıp bol bol dinlenceksin dedi, dışarıda 2 saatten fazla kalma dedi..Mart ayının 8 ine randevu aldık benden bu kadar arkadaşlar sizlerle yazışmayı özledim valla...Kendinize iyi bakın fırsatım olunca yine yazarım.. kaydirigubbakcemile5

meraba arkadaşlar..tolga beye tüp bebek için gtcem.aranızda tüp bebek yapan varmı..sorun erkek infertilesi..bu konuda ii bir doktormu..fiyatlar konusunda fikri olan varmı

canım,özlettin kendini:1hug:
iyi haberlerini almak çok güzelhihoyyyt
senin kızlar tam yumoş olmuşlar anlaşılan,aman allah nazarlardan saklasın
evde olmanın tadını çıkar canım,bol bol dinlen,melekler dünyaya gelince yorucu günler bekliyor,enerji depolaguclubacismile
gelişmelerden haberdar et bizi..
kendine çook dikkat etopuyorumnanaktan

meraba arkadaşlar..tolga beye tüp bebek için gtcem.aranızda tüp bebek yapan varmı..sorun erkek infertilesi..bu konuda ii bir doktormu..fiyatlar konusunda fikri olan varmı

merhaba maytap, eşimin sperm azlığı ve yavaş hareketlilik sebebi ile, 2007 yılında genart tüp bebek merkezinden Sarp özcan'la tedaviye başladık ve ilk denememizde bir kızımız oldu. Doktor iyi bir doktor, işinde başarılı oldugunu biliyoruz, ve yıllardır bu işte. bildiğim kadarı ile genart tüp bebek merkezinin sgk ile de anlaşması olmuş. (benim zamanımda yoktu). Açıkcası orası ile bir görüşmeni tavsiye ederim. İnsanları güler yüzlü, kendini iyi hissettiriyorlar. Tüp bebek için biz 2007 de, 1.500 tl vermiştik, ilaçlar vs için ödenenler hariç. Şimdiki fiyatları çok daha farklıdır. Pazarlık yapmanızı da tavsiye ederim.

Tolga bey, ben de tüp bebek üzerine çalışıyorum demişti, elbetteki iyi bir doktordur, ama benim deneyip gördüğümü tavsiye etmek bana düşer. Ama sana şunu da söylemeden geçemeyeceğim, eğer hamile kalırsan, hamileliğinde tolga beyle devam etmeni kesinlikle tavsiye ederim. Genart tüp bebek merkezinde, ya tahlil ve testleri özelde yaptıracaksın ya da zekai tahir doğum hastanesine gidip orda yaptıracaksın (sarp bey aynı zamanda zekai tahirde doktor), ki bu gerçekten çok yorucu oluyor.

Sormak istediğin başka şeyler olursa seve seve yardımcı olurum. Bu arada bir yerde hrs ye gittiğini okumuştum. Hrs benim işyerimin hemen dibinde sayılır, ama ben hastane ve doktorları konusunda pek olumlu şeyler duymadıgım için hiç bir zaman gitmeyi düşünmedim. Ayrıca fiyatları da akaydan çok daha pahalı.

teşekkür ederim sst ...evet hrs de aşılama yaptrdım çok pahalı..iş ticarate dökülmüş...tolga beyden randevu aldım ön görüşme yapacağız.eşimin sorunu sizin eşinizle aynı...tolga beye çok başarılı ve iyi dediler..
birde tüp bebek ağrılımı?ben transfer de bile anestezi istiyorum.transfer sonrası nekadar dinlendiniz? ben öğretmenim ve çok yoğun çalışıyorum.ders çıkışı kursum oluyor.günlük hayata hemen dönbebildinizmi...ilginiz için çok tetşekkür ederim

kızlar bugun tolga beyle ayrıntılı ultrason randevumuz var,inanılmaz heyecanlıyım,kızımı renkli görme fikri süperhihoyyyt

bir saat falan önce tolga beyin muayenehanesinden asistanı aradı,randevuyu hatırlatıp teyit etmek istemiş,çok ince bi davranış..gerçi ben iptal edecek sanıp endişelenmiştimkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…