- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.091
- 598
Oğlancılık derken, yaşları küçük müymüş? Ben karsi cinsiyet olarak algiladim hep, cocuk olma durumuda vardi demek? Felaket o zaman.İnsanın ruhsal dünyası o kadar derin tuzaklarla dolu ki.. yüzyıllardır süregelen hastalıklar hala günümüze farklı farklı izini sürdürüyor. Bir insanın kisiliginin gelisiminde anne baba, aile bagı ve biyolojik etkenler büyük rol oynuyor. Ve yanında çevresel faktörlerde var. Diger sayfalarda yazmıstım pedofili kisinin cocuklukta yasadıkları travmaların etkisinden kaynaklandıgını. Hala tam bir tedavisi olmamakla beraber hapishaneler, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde psikiyatrslerin çabaları hala sürüyor. Ne kadar tedavi edilirse edilsin, travmaların, cinsel dürtülerin beynindeki fantezilerin etkisi asla kalıcı olarak silinemiyor.
Pedofilinin etiyolojik topraklarına girecek olursak normallikten anormallige, biyolojik, psikodinamik, kisilerarası, bilissel, evrimsel-nörogelisimsel yaklasım ve tarihteki öncülerini ele alsak gözleri sulandıracak seyler cıkıyor. Pedofilinin terapi esnasında terapistle arasındaki tuzakları bile korkunc. Pedofilinin prognozu cok kötüdür ve sonucu yoktur. Ne kadar duygular bastırılırsa sucu isleme olasılıgı bir o kadar yükseklesir. Çocukluğu travmalarla geçen her birey bu kötülüğü yapıyor mu? Elbette yapmıyor. Ama bu araştırmalara baktığınızda çok küçük bir yüzdeyi oluşturuyor.
Bunun kadınıda mevcut. Çok nadir görülsede erkeklerle beraber kadınlarda da aynı mental sapmalar gösteriyor. Madde bağımlılıgı yasayan bireylerden olusur. Daha cok antisosyal kisilik bozuklugundan semptomları gösterir pedofili. Günümüzde tedaviler baska sucları önleme amaclı devam eder.
Çin prenseslerini bilirsiniz. Bu prensesler nemfoman olarak bilinirlerdi. Bunlar sapkınlık derecesine kadar dürtüleri vardı çin gravürlerinde, tablolarda bazı eserlerde gösterilmiş bu. Tablolarda zoofili, pedofili gibi eserler bulunuyor hatta ismini vermeyen alıcı tarafından eserler satıldı.
Osmanlıda oğlancılık vardı bilenler bilir minyatürleride mevcut. Oglanlar kadınlardan daha kullanıslıymıs. Bu düşünceyle bir erkek ve kadının aynı ortamda bulunması asla normal karşılanmamıştır. Bu ortamda hovardalar, kadını bırakıp her yerde kolayca birlikte olabilecekleri erkeklere yönelmişler... gibi cok vaka var.
İsterim ki kimsenin yavrusuna bir sey olmasın, kimse kimseye zarar vermesin, cocuklara bir sey olmasın.
Edit: psikolog degilim. Ele aldıgım eserler cinsellik-ruhsal hastalıklar üzerine oldugu icin bilgilerimi aktarmak istedim.
Bu konunun altına niye gelip bu çocuk için yazmadım ama pedofili değildir diyorsunuz amacınız nedir? Konu sahibesinin erkek kardeşi pedofiliBen bu cocuk icin yazmadim ki. Cidden neden yazilanlari anlamiyorsunuz. Pedofili tanimi yaptim ben. Yani tek tek ince ince aciklama geregi duymuyorum, anlarsiniz diye. İsimiz var vallahi.
Genc oglanlar diye geciyor kayıtlarda. Bir çok çocuk açık arttırmayla esirciler tarafından zengin Osmanlı erbabına satılmış, yüzü diğerlerine göre daha güzel olanlar ise saraya alınmıştır. Esirciler genç oğlanları çıplak bir şekilde sergiler ve açık arttırmayı kimi zaman öyle açarlardı.Oğlancılık derken, yaşları küçük müymüş? Ben karsi cinsiyet olarak algiladim hep, cocuk olma durumuda vardi demek? Felaket o zaman.
Konu sahibinin kardeşinin yıllarca istismar ettiği kızcağız da çocuk. psikolojisi mahvolmuş zavallı bir çocuk. 1400'lü yılların oğlancılarını araştıracağınıza bu çocuk için işe yarar tek bişey yazınOğlancılık derken, yaşları küçük müymüş? Ben karsi cinsiyet olarak algiladim hep, cocuk olma durumuda vardi demek? Felaket o zaman.
İçler acısı. İyiki o donemlerde yaşamadım. Gerci zaman, sartlar, sosyal yapi hepsi onemli donemler acisindan. Simdi mesela bu dunya duzeni belki sonraki nesillere cok basit gelecek, nasil yasadiniz boyle diye dusunecekler. İnsan yasami da , tarihi de garip.Genc oglanlar diye geciyor kayıtlarda. Bir çok çocuk açık arttırmayla esirciler tarafından zengin Osmanlı erbabına satılmış, yüzü diğerlerine göre daha güzel olanlar ise saraya alınmıştır. Esirciler genç oğlanları çıplak bir şekilde sergiler ve açık arttırmayı kimi zaman öyle açarlardı.
Aynen öyle korkunç. Gelecek nesiller bizim vahlayıp, puflayıp korktugumuz seylere belkide gülecekler. Tövbeler olsun.İçler acısı. İyiki o donemlerde yaşamadım. Gerci zaman, sartlar, sosyal yapi hepsi onemli donemler acisindan. Simdi mesela bu dunya duzeni belki sonraki nesillere cok basit gelecek, nasil yasadiniz boyle diye dusunecekler. İnsan yasami da , tarihi de garip.
Allah askina yaa...Ben bu cocuk icin yazmadim ki. Cidden neden yazilanlari anlamiyorsunuz. Pedofili tanimi yaptim ben. Yani tek tek ince ince aciklama geregi duymuyorum, anlarsiniz diye. İsimiz var vallahi.
Günümüzde de yaşanıyor bunlar. Altında konuştuğunuz konuya bakar mısınızİçler acısı. İyiki o donemlerde yaşamadım. Gerci zaman, sartlar, sosyal yapi hepsi onemli donemler acisindan. Simdi mesela bu dunya duzeni belki sonraki nesillere cok basit gelecek, nasil yasadiniz boyle diye dusunecekler. İnsan yasami da , tarihi de garip.
Daha bundan haberiniz yok pedofili tanımı yapiyorsunuz.Oğlancılık derken, yaşları küçük müymüş? Ben karsi cinsiyet olarak algiladim hep, cocuk olma durumuda vardi demek? Felaket o zaman.
Boyle donem konusu acilinca aklima hep ortacag ingilteresi geliyor. Misal kim daha az yikanirsa, o kadar hristiyan demekmis. Zaman icerisinde su nasil temizlik ve gereklilik olmus, o donusum nasildi. Yasamin temel gereksinimlerinden biri olan su bile istenmiyormus bir donem. 50 yil yikanmayan kontese iliskin bir hikaye okumustum. En yuce dindar ilan etmis kendini , kilise de vermis gazi, kadin pislikle yasamis. Oglanciliktan simdi pedofilinin suc olmasina geldi dunya, ileri de belki karsi cinse ilgi duymak garipsenecek. Dusunsene kadin erkege ilgi duyunca dislanacak falan. Cok dusunmemek gerek sanirim.Aynen öyle korkunç. Gelecek nesiller bizim vahlayıp, puflayıp korktugumuz seylere belkide gülecekler. Tövbeler olsun.
Yorumunuzu okuyunca benimde aklıma sey geldi, osmanlı zamanında nü, cıplak kadınlar erkekler cizilirmis serbest ve absürt degilmis bunları yapmak. Ama hristiyan alemi osmanlıları ayıplarlarmıs bu tarz cizimler erotizm cizimler yapıyorlar diye. Oryantal ortadogu resim sanatında hep yazar. Şimdi ise tam tersi hristiyan alemi osmanlıyı kınadıgı seyleri yapıyor nü, cıplak isler. Bizde yasaklastı, ayıplandı. +18 heykeller kaldırıldı, kapatıldı vs.....Boyle donem konusu acilinca aklima hep ortacag ingilteresi geliyor. Misal kim daha az yikanirsa, o kadar hristiyan demekmis. Zaman icerisinde su nasil temizlik ve gereklilik olmus, o donusum nasildi. Yasamin temel gereksinimlerinden biri olan su bile istenmiyormus bir donem. 50 yil yikanmayan kontese iliskin bir hikaye okumustum. En yuce dindar ilan etmis kendini , kilise de vermis gazi, kadin pislikle yasamis. Oglanciliktan simdi pedofilinin suc olmasina geldi dunya, ileri de belki karsi cinse ilgi duymak garipsenecek. Dusunsene kadin erkege ilgi duyunca dislanacak falan. Cok dusunmemek gerek sanirim.
Evet bu doğru. Konuda geçen olay pedofili değil. Sapıklık mı? Evet.Bu arada yazmazsam olmaz, hatriniz kalir toptan. Samantha'ya ben de yuzde yuz katilmadim. Pedofili tanimi dogru dedim, yani bu adam sapik ya da cezalandirilmamali demedim. Ve bunu aciklarken gayet normal ,saldirmadan , normal cumlelerle acikladim. Su noktada katilmiyorum diyebildim. Ne tartismayi, ne fikir alisverisini biliyor bir kisim insan. Sadece birbirini taniyanlar al gulum ver gulum, sak saklasin birbirini. Arkadasinizin begenmedigi yoruma yumusak cevap verebilirken, size gore marjinal bir kisiyi asagilamaya calisiyorsunuz. Akli basinda insanlar siz saldirdiniz diye sizi dogru bulmuyor. Daha pedofili ne demek bilmiyordunuz ama masallah kimseye yorum yaptirmama derdinde bazilari.
Simdiden yazayim bu yazdigimi hic anlamayip samantha adami savundu, sen de samantayi savunuyorsun diyeceklrr olacak. Pedofili bir beden algisi, bir cocuk duskunlugu, bir gelisimini tamamlamamis ergenligi bitirmemis ya da cok az baslamis, yani YAŞA degil, bedensel olarak cocuklara, bebeklere ilgi gosterir. 17 yasinda olup, 23 gosteren bir cocuga ilgi duymak pedofili degildir. Pedofili olmamasi o insani sapik ya da sucsuz yapmaz, sadece pedofili tanimina girmez İstediginiz anlayin ya da anlamayin. Pes diyorum baska bir sey demiyorum size.
olay pedofili yalnız15 yaş pedofili olarak geçmiyor farklı bir ismi var. Zaten olay başlı başına rezalet derin detaylara gerek bile yok. Hapiste uzun süre kalır umarım. Çıktığında ise ben olsam görüşmezdim asla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?