akraba evliliği yapanlar

yabancıya gitmesin bi akrabaya gitsin düşüncesiyle kararan hayatlar diyorum başka bir şey demiyorum. nasıl bir düşüncedir nasıl bir gelenektir? doğacak cocuga da yazık degil mi?

Allaha cok sükür hayatim kararmadi 2 tanede sapasaglam oglum var ,Rabbim hayirli saglikli sihatli uzun ömür nasip etsin ins..cümlesinede..

akraba evliliginden dolayi + mi - mi bilemiycem ama her evlilikde olan sorunlar iste ama tek bi yani kanindan olan insanlardan kazik yemek daha bi yakiyor insanin canini benim icin bi - yani bu olsa gerek

Allaha cok sükür hayatim kararmadi 2 tanede sapasaglam oglum var ,Rabbim hayirli saglikli sihatli uzun ömür nasip etsin ins..cümlesinede..

böyle saçma sapan şeyleri ilk defa duyduğumda şaşkınlıktan küçük dilimi yutacak gibi olmuştum.ben trakyalıyım bizim buralarda değil akraba evliliği aynı apartmanda komşunla bile olmaz evlilik,yadırganır.bu ülke kuzenini,yeğenini düzen zihniyet nedeniyle bu hallere geldi.senin canın,kanım olan biriyle nasıl karı koca olabilirsin.nasıl aynı yatağa girer bir çocuk sahibi olursun.yazık çok yazık...

Allahin helal gördügü birsey sizin icin sacmaliksa benim size söyleyecek cok bir sözüm olamaz,bu ülke kuzeniyle nikah yapanlar yüzünden bu halde degil hanimefendi ,ahlaksizlik almis basini gitmis ,nikahsiz beraberlikler hamile kalanlar cocuk aldiranlar bu ülkeyi bu hale getirmedide ,kuzeniyle nikah kiyanlarmi getirdi ,birde yigen yazmissiniz yigenle nikah zaten helal degil,ayrica herkesin düsüncesi kendine ama öyle bnir yazmisisnizki sanki ahlaksizlik yapiyoruz daha yazacak cok sey varda ramazan günü tartisacak halim yok

walla bizde göçmeniz. biz kuzenlerle aynı yataklarda büyütüldük. aramıza kız erkek cinsiyet farkı konulmadı kardeş denildi. bu yüzden bana kuzenlerle evlilik yapanlar yaptıranlar bana ahlaksızlık yapmışlar gibi gelirdi. ama sonradan dinimizde uygunsuz olmadığını öğrendim. fakat ne olursa olsun koca memlekette insan mı kalmadı yahu. bizde de komşu bile çok yakındır kardeştir. olmaz olamaz.

Bizim de anne tarafından da baba tarafından da kaç kuşak hiç akraba evliliği yok,hiç o gözle bakılacak şekilde büyütülmedik.Abi kardeş neyse kuzen de o dendi öyle oldu.Çirkin geliyor bana bu şekilde yetştiğimiz için herhalde.Hem ailemden olan biri kayın validen veya kayın baban oluyor falan..İki yabancı aile bir problem olduğunda yolları ayırabilir ama bu akrabansa öyle olmuyor görüyoruz. Yapanlara mutluluklar ama hiç bir zaman mantıkla bakabileceğim bir durum değil.​

Son düzenleme:
Akraba evliliğini tercih etmiyorum bizim ailemizde de yoktur fakat akraba evliliğini ayıp, çok kötü gibi birşey göstermek yanlış bence. Sonuçta herkesin tercihine saygı duymak gerekir. Akraba evliliği yapmayan insanlarında çocuğu özürlü olabiliyor, akraba evliliği daha çok risk taşıyor ama kabul etmesem bile saygı duyuyorum ben.

kızlar akraba evliliği yapmış insanlara birşey diyemem. yaşam tarzı aynı saygıyı beklediğim gibi göstermek zorundayımda.
yalnız benim anladığım birşey var. tabii benim çıkardığım;

erkek için akraba da olsa kadın kadındır. (cinsel anlamda)
kadınlarda ki aşkta maşallah hiç bitmez akrabaya bile yetiyor.

vallaha kusura bakan baksın zamanında helal sayıldığı dönemleri bir göz önüne alın hanımefendi.dinin yeni kurulduğu,bir avuç insanın olduğu bir dünya.o dönemde zaten helal sayılacak ama bu dönemde sanki erkeğin köküne kibrit suyu bitmiş gibi akrabasıyla olanda bana hiç mi hiçççç normal gelmiyor.ama şuda varki bu bir yetiştirme tarzı bizim buralarda bu böyle,ama insan ailesinin aynasıdır.etrafınızda örnekleri varki sizin içinde sapkınca gelmiyor.ramazanda benimle tartışmaya girmiş olmanız yada olmamanız zerre kadar önemli değil.demekki ramazan olsa ağıza alınmayacak lafları hakediyor benim eleştirim.burda sadece bir konu tartışıyoruz farkında mısınız bilimiyorum?karşıt düşünceler olacak elbet siz istesenizde istemesenizde....

karsit düsünceye sacma sapan diyen sizssiniz bilmeme farkindamisiniz..ayrica emin olun eger bu dönemde yasaklanamsi gerekseydi akraba evliligi allah bize bildirirdi,bildirmedigine göre vardir demekki bir bildigi.ramaman olmasa agiza alinmiycak laflar edecegim filan yok,sadece halim yok dedim malum oruc insani halsiz birakiyor.herkesin düsüncesi kendisine siz önce karsi düsünceye saygi duyunda sonra kendi düsüncenizede saygi bekleyin..eger tutupta sacma sapan derseniz ben onu saygisizlik olarak algilarim...ama ben dogru bulmuyorum yapanada saygi duyuyorum dediginiz zaman bende eyvallah der gecerim.

Annem halasinin ogluyla evlenmis zamaninda :) Bu arada kendisi "babam" olur .....

Neyseee... Simdi ayrilr eksilerini bir ben bilirim.... Adeta Ayrilinca tüm sülale birbirine Düsman oluyor ayagin burkulsun almanyadan tut türkiyeye kadar herkesin herseyden haberi oluyor.... Ayrilsanda kurtulaymiyorsun her yerde karsina cikiyorlar heleki birinden biri yeniden evlendimi yeni cocuklarini alip dügüne geliyor Utanmadan sikilmadan ayyyyy allah uzak götürsün AMIN....

Annem hep derdi kizlarim akrabayla evlenmesin kimle evlenirse evlensinler.....

insan hicde o gozle bakamıyor bir nevi kardes sayılır kuzen cevrede cok fazla erkek kadın var neden kuzenile evlenmeye gerek duycam herseyden ote ona karsı duygu olusmuyorki insanda zaten kardes gozuyle bakınca

Son düzenleme:
benm anlamadıgım şu akraba evliliği ile ilgili fikirlerinizi yazın dememişki topik akraba evliliği yapanlar demiş yani yapanlarn yorumlarını istemiş. kimse kimsenn hayatına karısamazki yani ister kuzenine asıkolrr ister yabancı birine.müslüman kızlar yahudi erkeklerle evlenince ona bukadar tepki verilmiyor

herkesin gorusune saygi duyuyorum fakat ALLAHin ayip gormeyip yasaklamadigi seyi kullar kim oluyorda ayipliyor.ben esimi hic kardes gibi gormedim birarada buyumedik hic aklimda yokkenasik oldum engel olamadim sevdik cok sevdik ve mutluyuz dunyaya birdaha gelsem yine evlenurim.bazi arkadalarada pek kizamiyorum cunku amcasinin karisiyla yasak ask yasayan bir diziyi basindan sonuna reyting rekorlari kirdirarak izleyen ne hikmetse ikisinin askini yadirgayamayan bi ulkede yasiyoruz normaldir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…