- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
- Konu Sahibi ellermbomboskald24kasm11
-
Bence aile ferdinden birisiyle evlenmek gercekten cok zor olmali.
Hadi neyse gecelim artik mide bulantisini ( ki vallahi bulaniyor ama neyse konuyu birde baska yöne cevirelim ) yani teyzemin veya halamin benim kaynanam olmasini istemezdim veya ne bileyim amcamin veya dayimin kayinpederim olmasini istemezdim.
Sakat cocuk dogurma riski büyük olan bir hamilelik yasamak istemezdim, tabiki bu baskasiylada olabilir ama bilimsel aile icinde evliligin sakat cocugu dogurma riski daha büyük, o zaman baslarim askima , hayatim mahv olmus bir insanin kanina girmisim askimin icine söverdim herhalde her gün. Ondan sonra yasamayayim daha iyi, cünkü hep kendimi suclardim,benim yüzümde oldu akraba evlöiligi yüzünden oldu diye.
Fakat yabanciyla evlensem, yine üzülürdüm ama kendime kahir etmezdim cünkü bu herksde olabilir düsüncesi beni telkin ederdi.
Yok arkadas, macera sevenler ve dert cekmek isteyenler yapsin ama ben göz göre göre kendimi hic bir konuda atese atamam.
Simdi suda var hayat herkes icin ayni degil.
Ve hep iyisine dogru yürümek varken neden kendime hayati zorlastirayim?
Hic erkek kalmadimi bu dünyada Allah askina, akil var mantik var.
Aile ici vicik vicik iliskileri zaten sevmiyorum, herkese mesafeli ve saygili kalacaksin hep ama seveceksinde o ince cizgiyi cok güzel koruyacaksin.
Yazdıklarımla alakasız birçok şey yazarak siz bilginizi mi kanıtlamış oluyorsunuz? Kulaktan dolma değil dinlede bilimlede gayet donanımlı bir kişiyim bu bir...
Terbiyesizlik meselesine gelince akraba evliliğine ensest diyen herkes evet terbiyesizdir.Ensestin anlamını bilmeyerek yorum yapılıyorsa elbetteki ona cevabım var.Sonuç olarak peygamberimiz böyle bir akraba evliliğine onay vermiş ve ensest diyenler bu evliliği de içerdiğini bilmiyorlar galiba bu sözün.O kadar yazıdan sadece dine takılmanız da ilginç doğrusu dini kullanmak demişsiniz ama ben hem bilimsel hemde dinsel açıdan yorumladım durumu.Söyleyecek bir cevap bulunmadığında sırf cevap yazmak için karşınızdakini yanlış bilmekle suçlamakta iyiymiş.Düzgün konuşmak konusunda ben düzgün konuşmadığımı düşünmüyorum.Burada herkes yumuşak sert fikrini söylemiş benimki neden düzgün gelmedi size anlamadım Düzgün olmayan kısım neresiymiş söyler misiniz?Ben bir alıntıya cevap olarak yazmadım mesajımı ortaya yazdım neden size söylenmiş olarak algıladınız?
Söylediğiniz örnekleri çok iyi biliyorum ayrıca o zamanın şartlarına ne kadar uygun olduğunuda.Benim mesajımı tekrar okursanız anlayacaksınız ben akraba evliliğinin savunuculuğunu yapmıyorum.Başkalarının evliliğini mutluluğunu ayıp hatta ensest olarak görülmesinin yanlışlığından bahsediyorum.Olabilen bir evlilik türü ayıp değil günah değil, olmaması daha iyidir ama sevebiliyorsa iki insan birbirini neden olanaksız geliyor ki size.Akrabasını kardeş gibi gören görsün ama görmeyene de ahlaksız bir durum yapıyormuş gözüyle bakılmamalı.
din konusunda donanımlı olsaydınız insanlara terbiyesiz, piliğinizi bulaştırmayın gibi şeyler yazmazdınız. bilgileri okumak değil; anlayıp uygulamaktır önemli oolan bu da siz de yok...
sizin tarzınız sert olsa kabul edeceğim. çizgyi aşıp hakaret etmişsiniz... o yüzden sizden alıntı yaptım
ben kardeşim gibi görüyorum kuzenlerimi. neden ensest gibi dediğimi umarım şimdi anlarsınız. size her kelimemi açıklamayacağım
gönül isterdi ki işin dini, toplmsal ve sağlık yönlerini tartışalım. imkansız olduğunu sayenizde anladım
Allahın emriyle nikahıyla tertemiz evlenmiş insanlara laf etmeyin lütfen..
evli insanlara kancayı takıpta ama çookk seviyorum aşktan gözüm kör olmuştu diyenlere ,karısını veya kocasını aldatanlara ,evinin çoluk çocuğunun rızkını orda burda har vurup harman savuran insanlara kus kinini öfkenizi..
dünyada başka erkekmi kalmadı diye onlara sorun ..
bir kaç sayfa önce yazmıştım evlilik kader işidir ..
aslında google amcadan araştırıp gayetde güzel öğrenirsiniz evliliğin hükmünü ama neyse ....
hanimlar boyle tartismalara sebeb ildugum icin uzgunum lutfen artik yorum yazmayin herkesin gorusune saygi duyuyorum fakat benim gibi akraba evliligi yapmis insanlarada saygi duyulmasini istiyorum bende sizler gibi buyuk konusanlardanim ama nasip olunca insanin dili damagi tutuluyor.isteyen istedigiyle evlensin rabbim herkesin gonlune gore versin artik tartismayin bu sozleri duyunca cok uzuldum inanin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?