akraba evliliği yapanlar

Kesinlikle katılıyorum.

Ayrıca bırakın günahı,sevabı, dini, kanunu,ensesti.. Ne gerek var! Evlendin kuzeninle kavga ettin,çantanı toplayıp yine onun evine gideceksin!! oldu ki Boşandın illa yüzyüzesin..Düğünde-dernekte, bayramda-seyranda yüz yüzesin kendisiyle,anasıyla,babasıyla... Bir de adam iyice midesiz çıktı gitti öbür kuzeninizle evlendi!!!! Noolcak!! Laçkalık diz boyu!! Ne gerek var!!

Hem düşünsene kardeşim dedin adam senin hayalini kuruyor!!Iyyy..Gerçekten mide kaldırmaz..İnsanoğlu bu durmaz ki bir başladı mı sınırı yok!! Artık sülalece evlenin...

Memleketimi seviyorum..

din konusunda donanımlı olsaydınız insanlara terbiyesiz, piliğinizi bulaştırmayın gibi şeyler yazmazdınız. bilgileri okumak değil; anlayıp uygulamaktır önemli oolan bu da siz de yok...

sizin tarzınız sert olsa kabul edeceğim. çizgyi aşıp hakaret etmişsiniz... o yüzden sizden alıntı yaptım

ben kardeşim gibi görüyorum kuzenlerimi. neden ensest gibi dediğimi umarım şimdi anlarsınız. size her kelimemi açıklamayacağım

gönül isterdi ki işin dini, toplmsal ve sağlık yönlerini tartışalım. imkansız olduğunu sayenizde anladım

Siz kuzenlerinizi kardeş gibi görüyorsunuz diye herkes görmek zorunda değil.Bu ülkede akraba evliliği diye bir gerçek var.Gönül ister ki bundan sonra olmasın ama olanlara da ayıp gözüyle bakılamaz.Ayrıca ensestlik göreceli bir kavram değildir herkes öyle kafasına göre ona ensest buna ensest diyemez.Siz her kelimenizi açıklayamazmışsınız ama ben en azından ensestin anlamını açıklayayım belli ki bilmiyorsunuz:Anne-oğul,baba-kız,erkek-kız kardeşler,dayı-yeğen,hala,yeğen ensestlik bunların arasındaki ilişkidir.Siz ensest diyerek tüm akraba evliliği yapanları ahlaksızlıkla itham ederken çizgiyi aşmış olmuyorsunuz ayıp etmiş olmuyorsunuz yani öylemi.Bütün ayıbı "ensest diyerek terbiyesizlik etmeyin" diyen ben ediyorum yani.Lütfen yazılanları iyi okuyun sizde okuduğunu başka şeylere çekme gibi bir davranış var belli ki.Ayrıca ben ilk yorumumda bilimsel ve sağlık açısındanda durumu yorumladım asıl dine takılan sizsiniz.Ben hiç kimseye ensestsiniz diye büyük bir hakarette bulunmadım.Ben dinimi gereğiyle yerine getiriyorum ensest diyerek binlerce insanın günahına girmiyorum.Sadece böyle bir etiketi insanlara yapıştırmak terbiyesizliktir hala da düşüncemin arkasındayım.Bunun için bütün eleştirilerim.Allah-ü Teala Birinci dereceden akrabalara karşı nefsimiz kabarmasın diye gözümüze perde çekmiştir.Ondandır ailemizden birine o gözle bakamamamız...Siz herşeyi doğru biliyor ve anlatıyorsunuz biz anlamıyoruz öylemi?Lütfen söylenenleri çarpıtmayın neleri nerelere çekiyorsunuz.Benim niyetim kimseyle tartışmak değil sadece yanlış kullanılan bir kelimenin düzeltilmesi...

Allahın emriyle nikahıyla tertemiz evlenmiş insanlara laf etmeyin lütfen..
evli insanlara kancayı takıpta ama çookk seviyorum aşktan gözüm kör olmuştu diyenlere ,karısını veya kocasını aldatanlara ,evinin çoluk çocuğunun rızkını orda burda har vurup harman savuran insanlara kus kinini öfkenizi..
dünyada başka erkekmi kalmadı diye onlara sorun ..
bir kaç sayfa önce yazmıştım evlilik kader işidir ..
aslında google amcadan araştırıp gayetde güzel öğrenirsiniz evliliğin hükmünü ama neyse ....

dinen bir sakıncası olmayan bir akrabayla evlenilinir tabii ki bende evlenirdim mesela aşık olsam ve teyzemin falan oğlu olsaydı bu dinen bir sakınca yok yani ee aşık da olmuşum evlenilir
ama mesela abi gibi gördüklerinle olmaz tabi ki mesela kuzenim dayımın oğlunu kendi öz abim gibi severdim o da beni yani böyle durumlarda olmaz tabi

kardeş gibi büyüdük biz hepimiz aynı binada...
akraba evliliği yapmayı düşünmedim hiç...
ama karşı değilim akraba evliliğine...
gönül bu sonuçta...

hanimlar boyle tartismalara sebeb ildugum icin uzgunum lutfen artik yorum yazmayin herkesin gorusune saygi duyuyorum fakat benim gibi akraba evliligi yapmis insanlarada saygi duyulmasini istiyorum bende sizler gibi buyuk konusanlardanim ama nasip olunca insanin dili damagi tutuluyor.isteyen istedigiyle evlensin rabbim herkesin gonlune gore versin artik tartismayin bu sozleri duyunca cok uzuldum inanin

Senlik birşey yok ki.
Sorun düzgün tartışamamakta.

akraba evliliği yaptım hiç eksi bir yanı yok eşimin ailesi benim ailem daha da sağlam ilişkiyle birbirlerine bağlandılar biz zaten 5 senelik evliyiz günler geçiyor diye üzülüyoruz birbirimizi çok seviyoruz kızımız var çok sağlıklı ama biz birbirimizi eşim eğitim için İstanbul a gelince gördük bence akraba evliliği yada tanımadığın kişiyle yaptığın evlilik sorun bu değil sorun kişilerin uyumu..

Benim teyzemin oğlu seviyordu beni. Bende de var gibiydi birşeyler ama çektik kendimizi bizim ailede kesinlikle yasaktır akraba evliliği bir yaş bile büyük olsa abla ağabey diye hitap edilir, saygı gösterilir, hatta yakın koöşu kızı ile bile pek hoş görülmez daha çok Doğu kültüründe var böyle şeyler Batıda pek yok asla hor görmek için demiyorum ama yaşayış şekli öyle onlar garipsemiyor. Öyle bir evlilik olsa iki tarafta hoş görmezdi ki aslında tam kuzen değildik anne bir baba ayrı teyzem. Sonunda o evlendi yurt dışına gitti hem de öncedne redetttiği birine gitti benimde o arada çıktığım oldu falan unutuldu gitti. Tabii evleneceğimi duyduğunda şok oluştu istemeye geldiklerincen bir hafta sonra Türkiye'ye geldi bir sürü sorular sordu falan eşimle ilgili.Olmayacak birşeydi ve iyi ki de olmamış diyorum teyzeme kaynanam diyemezdim herhalde hiç sanmıyorum. Ama yapanları da çok yadırgamıyorum ancak aielelrin zoruyla olnalar değil iki gencin gönlü varsa.

Simdiii bu konuya cevap vermezsem inanin uyku girmezdi gozume !

Ben halamin ogluyla evliyim, 5 sene birlikteligimiz oldu cok tartistik cok ayrildik baristik ama birbirimizden vazgecemedik ASK bu ! Ve suanda evliliyizz ! Hicbiran hicbi dakka ve saniya pisman olmadim bu kararimdan dolayi.. Ondan baskasiyla asla dusunemiorum kendimi !

Alin yazisi var kader var, rabbim bizi birbirimize yazmis sizlere ne oluyorda hangi hakla buna karsi cikiorsunuz hayir oda deil, yok terbiyesizlikmis yok pislikmis, Sokak ortalarinda birbirini yalayip yutanlara Ayy aska bak dersiniz, helaliyle evlenenlere terbiyesiz damgasini yapistirirsiniz, herkes haddini bilsin bence !

Ha cocuk konusuna gelince, Tabiki allah korusun evlatlarimin sakat dogmasini hangi anne ister, ama rabbim bunu sana yazmissa hicbi sekilde engelleyemezsin, akraba evliligi fln bahane olur yani bilmem anlatabildimmi..

Oyuzden herkes saygisini takinarak yorumunu yapsin

Ve tekrarliyorum ben kocama asigim ve cok seviyorum rabbim onu basimdan eksik etmesin !

evlenmem dah tek yaşarım mis. bende göçmenim bizde bi laf vardır akraba evliliği olur ama nasıl olur 7 gömlek uzak olacak akrabaa..dıdısının dıdısı ne ben teyzemin çocuklarına bakarım nede abim amcamın kızlarına yok böyle bir memleket bizde.

ama evet yetiştirilme tarzı tabi aileden ne görürse millet onu yapıyo.

bende annemin amcasının oğluyla evliyim yani annemin kuzeniyle pek tanımazdık birbirimizi yılda 1 belki görürdük ama sonradan sevdik birbirimizi gayette mutluyuz. bunda terbiyesizlik yok iç içe büyümedikki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…