- Konu Sahibi ellermbomboskald24kasm11
-
Otesi var; tıp, bilim. O zaman bir avuç insan vardı akraba evliliği doğal bir şeydi cunku çoğalmaları gerekiyordu. Şimdi kac milyar insanız dünyada. Dört kadınla evlenebilme, akraba evliliği yapma.... Hangi çağda yasıyoruz? Akıl mantık ya. Allah beyin vermiş. Var mı ötesi?
Bence bu konuyu genelleme yaparak değerlendirmek yanlış. Beraber; aynı yerde abi-kardeş şeklinde büyüyen kuzenlerin evliliğini benim de aklım almıyor. Ama çok sık görüşmediği kuzenleri de olabiliyor insanların, sonra günün birinde evlenebiliyorlar. Ben buna bir sakınca görmüyorum. Hem, her ailenin - yörenin gelenekleri, yetiştirilme tarzları da farklıdır. Yorumlarda bu durumun ensest olduğunu yazmış biri, çok şaşırdım. Ensest olsa dinimizde buna izin verilmezdi. Gerçekten de çok büyütülmüş bu durum. Öyle yorumlar var ki, akraba-kuzen değil de kardeşle evlenmekten bahsediliyormuş gibi. Ayrıca, kimse kimseyle aynı şeyi düşünmek zorunda değilken kullanılan kırıcı kelimeler de çok üzücü. Daha doğru olduğuna inandığımız düşünceyi nasıl savunmamız gerektiğini bile bilmiyoruz ne yazık ki...
Eskiden misvakla disler fircalanirdi peki simdide misvaklami dislerinizi fircaliyorsunuz? Hepinizin dis fircasi var hatta bazilarinin elektrikli dis fircasi var.
Eskiden su yoktu ttaaaa uzaklardan tasinir gelirdi, simdide suyunuzu disaridanmi tasiyip geliyorsunuz? Hepinizin evinde sicak su bile akiyor.
Eskiden millet disarida ihtiyacini görürdü simdi evinizde tuvaletiniz var, hatta bazilarinin alafranga.
Yani demek istedigim ayetde olsa simdiki zamana uygulamamiz olmaz, cünkü artik hepimizde biliyoruzki genetik hastaliklarla dogan bebeklerimiz olur. Bunu eskiden bilemezlerdi. Cünkü teknoloji ilerledi ve artik hepimiz bilinclendik, sizlerde bilinclenmeniz lazimdi aslnda, bakin ne güzel kullaniyorsunuz Allahin nimetinden.
Sacma sapan konular acip sacma sapan sohbetleri birakin. bir ise yarayin sizlerde.
Bakin 25 askerimiz daha sehit oldular sizin umurunuzda bile degil gelmis bana 1000 sene önceki olayi anlatiyor, aklim sira konu acmis.
Dünya milleti aya gidiyiyor benim milletime bakin yahu 1000 sene önceki konuyu acmis buraya. Allah akil fikir versin. Allah zihin acikligi versin sizlere.
Copy-paste gibi bi yorum yazmışım dikkatli okumamıştım diğer yorumları :26:
Ama aklın yolu bir ne diyebilirim ki
Bazılarımız kuzenlerini kardeş gözüyle gördüğü ve bildiği için olmasın..
Bana da ensest gibi geliyor kendi adıma kuzenlerimle evlendiğimi hayal edince ki hayal bile edemiyorum.....
Bana ensest gibi gelir bir başkasına ensest gibi gelmez.............
Akraba evliligi denildiginde midem bulaniyor, kusmak istiyorum o görüste olan insanlarin üzerine, cünkü ayni kendi kardesimle ayni yataga girmek gibi birsey bu.
Ne midedir sizde aklim ermiyor?
kardesimin yaninda giyinir soyunurum ama kuzenimin yanında asla yapamam.demek ki bu kişiler kuzenlerinin yanında da yapıyolar bunları kardeş gibi olmak budur.Bizler kuzenlerimizden çekinerek büyüyoruz selamlaşıyoruz konuşuyoruz elbette ama belli bir yaşa geldikten sonra cinsiyetlerimizin farkına varıyoruz bence olması gerekende bu.Kuzenlerini kardeş gibi görenler siz istemiyosanız evlenmeyin evlendirmeyin ama ensest olarak görecek kadarda terbiyesizleşmeyin.Siz ensest diyerek peygamber efendimizi fatıma anamızıda bu pisliğinize ortak ediyorsunuz çok ayıp.Elbetteki aşk yoksa yapılmaması görüşündeyim bende ama yapanı da kınamıyorum.
Ben zorla sırf ailelerin verdiği kız ve oğlana sorulmadan yapılan akraba evliliklerine karşıyım fakat aşkla yapılan akraba evliliklerine normalleri kadar saygı duyuyorum.Benim teyzem halasının oğluyla, amcam da halasının kızıyla severek evlendiler allaha şükür çocuklarıda çok sağlıklı ve hepsi üniversite mezunu çocuklar....
Benim asıl sözüm severek evlenenlere karşı olanlara...Öncelikle sakat çocuk yorumlarına bilimsel olarak cevap vermek istiyorum.Yabancı iki insanda aynı genetik hastalığın olma olasılığı akraba olanlardan daha düşük fakat tamamen yok değil.İki yabancıda gayet aynı hastalığın taşıyıcısı olarak evlenebilirler.
1.)Akraba evliliğinde sakat doğum olma olasılığı genetik hastalıkla ilişkilidir.
2.)Herkes bir takıntı oluşturmuş akraba evliliği diye ama aslında ondan daha mühim olan bir durum var oda süt kardeşlilik.Hem dinimizde haram hemde genetik olarak akraba evliliğinden daha sakıncalı ve Aslında özellikle köy yerlerinde kadının sütü gelmediğinde en yakınından birine (teyze,hala,yenge)çocuğunu emzirtiyo sonra unutulup gidiyo yıllar sonrada o çocuklar evlendiriliyor çocukta sakat olunca akraba evliliğine suç atılıyor.Bence insanlar önce bu konuda bilinçlendirilsin.
3.)Şu kardeş gibiyim kuzenimle diyenlere sözüm: Bizler kuzenlerimizle sizler gibi yakınlık kuramıyoruz çünkü onlarda erkek her şey olabilir.Zaten namahrem oluyoruz onlara istesek te yakınlaşamayız.Ama ben çevremden biliyorum özellikle trakya da öz kardeş gibi sarılıp kucaklaşıyolar şakalaşıyolar cıvık cıvık bir ilişkileri var elbetteki onlar kardeş gibi görür.Sözüm trakyalılara değil biri bizim trakya da olmaz böyle şeyler dediği için söylüyorum sözüm bu şekilde kardeş gibi büyüyenlere.Ben kardeşimin yanında şortla gezinirim giyinir soyunurum ama kuzenimin yanında asla yapamam.demek ki bu kişiler kuzenlerinin yanında da yapıyolar bunları kardeş gibi olmak budur.Bizler kuzenlerimizden çekinerek büyüyoruz selamlaşıyourası ruz konuşuyoruz elbette ama belli bir yaşa geldikten sonra cinsiyetlerimizin farkına varıyoruz bence olması gerekende bu.Kuzenlerini kardeş gibi görenler siz istemiyosanız evlenmeyin evlendirmeyin ama ensest olarak görecek kadarda terbiyesizleşmeyin.Siz ensest diyerek peygamber efendimizi fatıma anamızıda bu pisliğinize ortak ediyorsunuz çok ayıp.Elbetteki aşk yoksa yapılmaması görüşündeyim bende ama yapanı da kınamıyorum.
böyle saçma sapan şeyleri ilk defa duyduğumda şaşkınlıktan küçük dilimi yutacak gibi olmuştum.ben trakyalıyım bizim buralarda değil akraba evliliği aynı apartmanda komşunla bile olmaz evlilik,yadırganır.bu ülke kuzenini,yeğenini düzen zihniyet nedeniyle bu hallere geldi.senin canın,kanım olan biriyle nasıl karı koca olabilirsin.nasıl aynı yatağa girer bir çocuk sahibi olursun.yazık çok yazık...
Vallahi ben erkek kardesimin yaninda ne giyinir nede soyunurum, birak erkek kardesimin, ben kizkardesimin yaninda bile sounmayi sevmem ve hic bir zaman kuzenlerimizinde yaninda ne giyinir nede soyunuruz.
Konu onlarin yaninda kendimizi cok yakin görmei degil, benim anlamadigim hic erkek kalmadi bu dünyada gidip kuzenimlemi evlenecegim? Neden ailemin bir ferdiyle evleneyim? Benim düsüncemde bu.
Peygamber efendimizi birde fatima anamizida konuya alet etmeni anlamadim? Aciklarmisin bir zahmet :)
Aynen..Ben de trakyalıyım, biz de yedi kat sülale araştırılır..Akraba çıkmasın diye iyice bakılır.Zaten kardeş gibi büyüdüğün kardeşin olan kişiye o gözle nasıl bakılabilir..Düşüncesi bile kötü..Komşuna,birlikte büyüdüğün,aynı sınıfta okuduğun arkadaşlarına..o gözle bakılmaz..
öncelikle düzgün konuşun burası sizin babanızın evi değil, biz de sizin babanızın kızı değiliz. öyle terbiyesiz diyip etiketi yapıştıramzsınız
bu bir....
taa Adem döneminde nüfusun çoğalması içn Havva anamıza denmiş ki: aynı karından olanlar evlenemez. yani bi gebelikte bi kız bi erkek olurmuş
peygamberimiz kızıyla Hz.Ali*yi evlendirmiş ama bu zaten hak tarafından uygun görülen evlilikmiş. bilmediğiniz ya da kulaktan dolma
bilgilerle forumda yazdığınız çok belli. illa dini katacaksanız okuyup gelin. bu da iki
dini ortaya atıp bize bu lafları söyleyemezsiniz. pisliğimiz neymiş? dini karıştıran her insan gibi bel altı vurmayın. klavyenizden
dökülenlere dikkat edin. bu da üç...
birlikte büyüdüğün kuzeni anladım da sınıf arkadaşına komşuna da bakmazsan evde kalabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?