akraba evliliği yapanlar

Copy-paste gibi bi yorum yazmışım dikkatli okumamıştım diğer yorumları :26:
Ama aklın yolu bir ne diyebilirim ki

Bazılarımız kuzenlerini kardeş gözüyle gördüğü ve bildiği için olmasın..

Bana da ensest gibi geliyor kendi adıma kuzenlerimle evlendiğimi hayal edince ki hayal bile edemiyorum.....

Bana ensest gibi gelir bir başkasına ensest gibi gelmez.............

diş hekimi olarak mısvagın faydasını nasıl bılmıyorsanız lutfen bu konulardada eksık yorumlar yapmayınız

Ben karşıyım kardeş gibi gördüğüm, beraber büyüdüğüm insana o gözle bakamam. Buna sıcak bakan insanlarda var tabi. Çok anlamsız buluyorum. Bizim ailede de var böyle şeyler yani akrabalardan evlenenler olmuş. Hani illa da evleniceksen çok çok uzak akraban olsun. Ama bana göre değil Herkesin düşüncesi farklıdır karşıt görüşlü kişilere kırıcı söz kullanmayalım arkadaşlar böyle bi konu açılmış ve herkesin kendi fikri sorulmuş. Kimseye incitici laflar sarf etmenin luzumu yok.

ben kardeş gibi görüyorum o yüzden ensest dedim. nasıl farklı gözle bakabilirim evlerden ırak...

benim abim ve ya erkek kardeşim yok, ancak dayımın bir oğlu var. kuzenim yani. kuzenimin de bir oğlu.
Kuzenim abimdir. Kuzenimin çocuğu da kardeşimdir benim gözümde.

Kuzenim çok uzun yıllar biz de yaşadı eğitimini tamamlamak için. Soranlara hep abim diyordum, çok hoşuma gidiyordu herkesin abisi var mesela maça götürür, arabayla gezdirir falan benimde çakma abim vardı ona diyordum beni gezdir, maça götür diye:) erkek kardeşim de yoktu şimdi o da oldu abim sağolsun:) canımı veririm ona o derece seviyorum ikisini de.

bu yüzden bana çok ayıp geliyor. ama yapanı yargılamam. biz ailede bu şekilde görüyoruz çünkü. mesela bizim yan komşumuz uzak bir yerden taşındı doğudan geldiler. onlar teyze, dayı vs çocukları hiç birlikte tutulmuyormuş. yani bizim gibi kuzenler buluşsun denize gitsin, beraber tatillere, pikniklere gidelim öyle şeyler olmuyormuş. şimdi ben onlara nasıl şaşırıyorsam onlar da bize şaşırır.

ama iş anne babalarda bitiyor birazda. kardeş kardeşe çocuğunu yakıştırmak biraz bana doğru gelmiyor. ama dediğim gibi bunu yargılayamam, ama bana kalsa yapmam.

Akraba evliligi denildiginde midem bulaniyor, kusmak istiyorum o görüste olan insanlarin üzerine, cünkü ayni kendi kardesimle ayni yataga girmek gibi birsey bu.
Ne midedir sizde aklim ermiyor?

Olivia,cım tüm bu yazılanlar içinde senin bu yazın hiç hoşuma gitmedi ve sana hiç yakıştıramadım bilmeni isterim.

Akraba evliliği de her konu gibi göreceli bir şeydir.

Kimi akrabalar senin benim gibi kardeşçe büyümezler.
Hatta hiç görüşmezler.
Günün birinde görüştüklerinde de aşık olurlar kim bilir.
Arada kardeş gibi büyüme olmadığı için.

O benim akrabam niye aşık oluyum diyebilirsin sen, veyahut ben.Ama bi başkası demeyebilir..

Benim dayımla yengem amca çocukları.
3 kızı var, 3ü de nurtopu gibi.
Hiç bir sorunları yok.

Ama bu benim akraba evliliğine görüşümü değiştirir mi, hayır.
Akraba evliliğini benimseyemeyenlerdenim.
Ama kimsenin üzerine kusasım da gelmez.

Bazen bizim bil(e)mediğimiz şeyler olabilir.
Her şey göründüğü gibi olmayabilir.

Bence; hiç bir konuda bu kadar kat'i olmamalıyız.
Değişmeyen tek şey değişimdir çünkü.
İnsanın fikirleri değişebilir.

Ve olivia'cım bu kadar büyük konuşmamanı diliyorum..
Günün birinde kızının veya oğlunun üstüne kusmaman adına..

Akraba evliligimi asla nasil olu boylw birsey onlar benim kardesim gibi derdim bende..anne tarafindan kuzenlerimle birlikte kardes gibi buyuduk, baba tarafindan hepsi abilerimdi bir suru a im var diyordum..ama birgun yillardir bizden cok uzakta olan ve omrum boyunca 2 kez gordugim ve hic hatirlamadigim kuzenlerim geldi...3 ay boyunca bize yakin kaldilar bir gun kuzenim beni arayip sevgisini soyleyince o an dusuncesinden dolayi onu bogmak istedim sakin dedim....bir daha duymakda, gormekte istemiyorum dedim..kimseye soyleyemedim utandim., 2 sene sonra Cok buyuk konusmusum anladim beni istemisler ben nededim??? hala hatirlamiyorum o an silinmis sanki sadece ciglikla "Hadi hayirli olsun" demeleriyle kendime geldim...evet dogru bulmutordum ama kuzenimle evlemdim..2 cocugum var Rabbim hayirli omurler versin..
Ama biz nisanli iken doktora danistik (1 den fazla) Dr. lar bu durumdan korkmayin bu tur sorunlar kan uyumsuzlugundan geliyor dendi bize..kan degerlerimizi incelediler bizi rahatlatmak icin..Ama ben kadere o gun daha guclu inandim beynim durdu ve agImdan ne dokulde hic anlamadim....simdi ise esimi cok seviyorum 11 yil oldu cok mutluyum :))

Ben zorla sırf ailelerin verdiği kız ve oğlana sorulmadan yapılan akraba evliliklerine karşıyım fakat aşkla yapılan akraba evliliklerine normalleri kadar saygı duyuyorum.Benim teyzem halasının oğluyla, amcam da halasının kızıyla severek evlendiler allaha şükür çocuklarıda çok sağlıklı ve hepsi üniversite mezunu çocuklar....
Benim asıl sözüm severek evlenenlere karşı olanlara...Öncelikle sakat çocuk yorumlarına bilimsel olarak cevap vermek istiyorum.Yabancı iki insanda aynı genetik hastalığın olma olasılığı akraba olanlardan daha düşük fakat tamamen yok değil.İki yabancıda gayet aynı hastalığın taşıyıcısı olarak evlenebilirler.
1.)Akraba evliliğinde sakat doğum olma olasılığı genetik hastalıkla ilişkilidir.
2.)Herkes bir takıntı oluşturmuş akraba evliliği diye ama aslında ondan daha mühim olan bir durum var oda süt kardeşlilik.Hem dinimizde haram hemde genetik olarak akraba evliliğinden daha sakıncalı ve Aslında özellikle köy yerlerinde kadının sütü gelmediğinde en yakınından birine (teyze,hala,yenge)çocuğunu emzirtiyo sonra unutulup gidiyo yıllar sonrada o çocuklar evlendiriliyor çocukta sakat olunca akraba evliliğine suç atılıyor.Bence insanlar önce bu konuda bilinçlendirilsin.
3.)Şu kardeş gibiyim kuzenimle diyenlere sözüm: Bizler kuzenlerimizle sizler gibi yakınlık kuramıyoruz çünkü onlarda erkek her şey olabilir.Zaten namahrem oluyoruz onlara istesek te yakınlaşamayız.Ama ben çevremden biliyorum özellikle trakya da öz kardeş gibi sarılıp kucaklaşıyolar şakalaşıyolar cıvık cıvık bir ilişkileri var elbetteki onlar kardeş gibi görür.Sözüm trakyalılara değil biri bizim trakya da olmaz böyle şeyler dediği için söylüyorum sözüm bu şekilde kardeş gibi büyüyenlere.Ben kardeşimin yanında şortla gezinirim giyinir soyunurum ama kuzenimin yanında asla yapamam.demek ki bu kişiler kuzenlerinin yanında da yapıyolar bunları kardeş gibi olmak budur.Bizler kuzenlerimizden çekinerek büyüyoruz selamlaşıyoruz konuşuyoruz elbette ama belli bir yaşa geldikten sonra cinsiyetlerimizin farkına varıyoruz bence olması gerekende bu.Kuzenlerini kardeş gibi görenler siz istemiyosanız evlenmeyin evlendirmeyin ama ensest olarak görecek kadarda terbiyesizleşmeyin.Siz ensest diyerek peygamber efendimizi fatıma anamızıda bu pisliğinize ortak ediyorsunuz çok ayıp.Elbetteki aşk yoksa yapılmaması görüşündeyim bende ama yapanı da kınamıyorum.

Vallahi ben erkek kardesimin yaninda ne giyinir nede soyunurum, birak erkek kardesimin, ben kizkardesimin yaninda bile sounmayi sevmem ve hic bir zaman kuzenlerimizinde yaninda ne giyinir nede soyunuruz.
Konu onlarin yaninda kendimizi cok yakin görmei degil, benim anlamadigim hic erkek kalmadi bu dünyada gidip kuzenimlemi evlenecegim? Neden ailemin bir ferdiyle evleneyim? Benim düsüncemde bu.
Peygamber efendimizi birde fatima anamizida konuya alet etmeni anlamadim? Aciklarmisin bir zahmet :)

öncelikle düzgün konuşun burası sizin babanızın evi değil, biz de sizin babanızın kızı değiliz. öyle terbiyesiz diyip etiketi yapıştıramzsınız

bu bir....

taa Adem döneminde nüfusun çoğalması içn Havva anamıza denmiş ki: aynı karından olanlar evlenemez. yani bi gebelikte bi kız bi erkek olurmuş

peygamberimiz kızıyla Hz.Ali*yi evlendirmiş ama bu zaten hak tarafından uygun görülen evlilikmiş. bilmediğiniz ya da kulaktan dolma

bilgilerle forumda yazdığınız çok belli. illa dini katacaksanız okuyup gelin. bu da iki

dini ortaya atıp bize bu lafları söyleyemezsiniz. pisliğimiz neymiş? dini karıştıran her insan gibi bel altı vurmayın. klavyenizden

dökülenlere dikkat edin. bu da üç...

Aynen..Ben de trakyalıyım, biz de yedi kat sülale araştırılır..Akraba çıkmasın diye iyice bakılır.Zaten kardeş gibi büyüdüğün kardeşin olan kişiye o gözle nasıl bakılabilir..Düşüncesi bile kötü..Komşuna,birlikte büyüdüğün,aynı sınıfta okuduğun arkadaşlarına..o gözle bakılmaz..

Giyinip soyunmaktan kastım rahat olmaktır elbetteki açık saçık olmayı kastetmiyorum.Tamam siz evlenmeyebilirsiniz sizin için erkekte çok olabilir ama aşık olana da sen nasıl onu kardeşin gibi görmezsin diyemezsiniz çoğunluk olarak kuzenlerinizi kardeş olarak görüyor olabilirsiniz ama hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz erkek mi kalmadı? kuzenle nasıl evlenilir? vs.Evlenen evleniyor demek ki evlenilede biliyor herkes aynı yakınlıkla büyümüyor demek ki kuzenleriyle.Peygamber efendimiz kızını kuzeniyle evlendirmiştir ondan bahsetme nedenim bu bazıları akraba evliliğini ensest olarak gördüğü için sözüm onlara.

birlikte büyüdüğün kuzeni anladım da sınıf arkadaşına komşuna da bakmazsan evde kalabilirsin

Yazdıklarımla alakasız birçok şey yazarak siz bilginizi mi kanıtlamış oluyorsunuz? Kulaktan dolma değil dinlede bilimlede gayet donanımlı bir kişiyim bu bir...
Terbiyesizlik meselesine gelince akraba evliliğine ensest diyen herkes evet terbiyesizdir.Ensestin anlamını bilmeyerek yorum yapılıyorsa elbetteki ona cevabım var.Sonuç olarak peygamberimiz böyle bir akraba evliliğine onay vermiş ve ensest diyenler bu evliliği de içerdiğini bilmiyorlar galiba bu sözün.O kadar yazıdan sadece dine takılmanız da ilginç doğrusu dini kullanmak demişsiniz ama ben hem bilimsel hemde dinsel açıdan yorumladım durumu.Söyleyecek bir cevap bulunmadığında sırf cevap yazmak için karşınızdakini yanlış bilmekle suçlamakta iyiymiş.Düzgün konuşmak konusunda ben düzgün konuşmadığımı düşünmüyorum.Burada herkes yumuşak sert fikrini söylemiş benimki neden düzgün gelmedi size anlamadım Düzgün olmayan kısım neresiymiş söyler misiniz?Ben bir alıntıya cevap olarak yazmadım mesajımı ortaya yazdım neden size söylenmiş olarak algıladınız?
Söylediğiniz örnekleri çok iyi biliyorum ayrıca o zamanın şartlarına ne kadar uygun olduğunuda.Benim mesajımı tekrar okursanız anlayacaksınız ben akraba evliliğinin savunuculuğunu yapmıyorum.Başkalarının evliliğini mutluluğunu ayıp hatta ensest olarak görülmesinin yanlışlığından bahsediyorum.Olabilen bir evlilik türü ayıp değil günah değil, olmaması daha iyidir ama sevebiliyorsa iki insan birbirini neden olanaksız geliyor ki size.Akrabasını kardeş gibi gören görsün ama görmeyene de ahlaksız bir durum yapıyormuş gözüyle bakılmamalı.

Bir ara yine böyle bir konu açılmış ve aynı şekilde konu dine,mezhebe,ensestliğe gelmiş,sonrada birkaç kişi ceza almış ve konuda kapatılmıştı.o yolda ilerlemiş yine konu...

Bende akraba evliliği yaptım,1 senelik evliyim.onun öncesinde ise 9 sene kendi kendimizi yiyip bitirmiştik,olur mu olmaz mı... Sevdiğimiz halde ayrıldık,ama mümkün değil olmadı başkalarıyla... Bizimki zaten hep çevredekilerin yakıştırmalarıyla oldu.birbirimizden hep kaçtık,içten içe de diğer kuzenlerimiz gibi de düşünemedik birbirimizi.örneğin teyzemin oğlu var.çok samimiyiz,ayrı şehirlerdeyiz ama ben onu hep abim gibi benimsedim.onu elbetteki düşündüğümde,midem bulanır diyenler var ya,aynen öyle hissederim.ama eşimi hiç kuzenimmis gibi,kardeşimmis gibi göremedim...

Ama akraba olmasaydık keşke.aile durumları çok fena oluyor.konusulacaksa bu konuşulsun... Herkes aynı görüşte olmayacak elbette ama kırıcı ve aşağılayıcı konuşarak nereye varmayı planlıyorsunuz onu anlamıyorum...

Bence aile ferdinden birisiyle evlenmek gercekten cok zor olmali.
Hadi neyse gecelim artik mide bulantisini ( ki vallahi bulaniyor ama neyse konuyu birde baska yöne cevirelim ) yani teyzemin veya halamin benim kaynanam olmasini istemezdim veya ne bileyim amcamin veya dayimin kayinpederim olmasini istemezdim.
Sakat cocuk dogurma riski büyük olan bir hamilelik yasamak istemezdim, tabiki bu baskasiylada olabilir ama bilimsel aile icinde evliligin sakat cocugu dogurma riski daha büyük, o zaman baslarim askima , hayatim mahv olmus bir insanin kanina girmisim askimin icine söverdim herhalde her gün. Ondan sonra yasamayayim daha iyi, cünkü hep kendimi suclardim,benim yüzümde oldu akraba evlöiligi yüzünden oldu diye.
Fakat yabanciyla evlensem, yine üzülürdüm ama kendime kahir etmezdim cünkü bu herksde olabilir düsüncesi beni telkin ederdi.
Yok arkadas, macera sevenler ve dert cekmek isteyenler yapsin ama ben göz göre göre kendimi hic bir konuda atese atamam.
Simdi suda var hayat herkes icin ayni degil.
Ve hep iyisine dogru yürümek varken neden kendime hayati zorlastirayim?
Hic erkek kalmadimi bu dünyada Allah askina, akil var mantik var.

Aile ici vicik vicik iliskileri zaten sevmiyorum, herkese mesafeli ve saygili kalacaksin hep ama seveceksinde o ince cizgiyi cok güzel koruyacaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…