akraba evliliği yapanlar

babam tarafı akraba evliliği yapar bayağı,sadece annem dışardanmış: )

buna rağmen içimizden,anlaşırız diye evlendirdikleri akraba çocukları(amcalarım) çok sıkıntı yaşadılar evliliklerinde.

kayınvalidemde dışardan alma diye birşey yok zaten.yozgatlılar.herkes dayısının,halasının,teyzesinin,amcasının çocuklarıyla evli.

kayınvalidem dayısının oğluyla evli.ilk dışardan gelin benim.kaynımda dışardan biriyle evleniyor.

kayınvalidem tarafında bir sorun görmedim ama ne olursa olsun ben onaylamıyorum akraba evliliklerini

Peygamber efendimiz(sav),evliliklerde mümkün olduğunca uzaktan kız/erkek alınmasını buyurmuş.akraba evliliğini onaylamamış.

Peygamber efendimiz(sav),evliliklerde mümkün olduğunca uzaktan kız/erkek alınmasını buyurmuş.akraba evliliğini onaylamamış.

Allah'ın helal kıldığı bir şeyi peygamberin onaylamaması...:44:

Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık) Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik) Böylelikle senin için hiçbir güçlük olmasın Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

Ahzab Suresi 50.ayet

Ben akraba evliliği yapmadım ama etrafımda çok var kuzeniyle evlenen.Yanlız ne kadar böyle evlilik gördüysem gelinlerle erkek tarafınan arası hep bozuk yani akraba diye yapılıyorsa o evlilik geçinilmesi daha zor sanırım birde boşanmalarda geçimsizliklerde taraflar akraba oldukları için ortalık daha çok karışıyor bence.Sakat çocuk olayına gelince eğer genetik bir bozukluk varsa taraflardan birinde iki taraf birbiriyle akraba olunca bu bozukluğun çıkma ihtimali yüzde yüze yakın olduğu için özürlü çocuk doğma olasılığı yükseliyor.İşin ahlakı yada dini boyutuna girmeyeceğim çünkü böyle bir yargıda bulunma hakkım yok.

Bu zamanda niye akraba evliligi yapilir?
Anlamis degilim.
Birde kimler yapar. neden yapar, manyakmidir, salakmidir?

evet Allah helal kılıyor,peygamber efendimizde haram demiyor zaten.sadece tavsiye etmiyor.ilmihallerde sıklıkla rastladığım bir konudur.
bende böyle düşünüyorum.
helal olması mutlaka yapılmalı anlamı taşımaz
Allah evlenip ayrılmış bayanları bekar erkeklere helal kılmıştır.
fakat efendimiz diyorki,kendiniz gibi taze(gönlü,yaşı,hayat neşesi) bir hanım alın,daha mutlu olursunuz.
bak,bu da helal.ama efendimiz tavsiye etmiyor.ha tavsiye etmiyor diye haram mıdır,asla.
isteyen evlenir.
Allah caizdir diyor,mutlaka yapın demiyor,efendimizde tavsiye ediyor gençlere illa yapın demiyor.

iki kesim var birilerine normal geliyor birilerine anormal.bizde yoktur apartmandakilere bile kardeş gözüyle bakılır.
abi gibi işte...
ama sadece kuzenlerle evlenen aileler gördüm yaşadığım şehirlerde...anne babadan dededen nineden öyle gördükleri için onlarda
kuzenleri ile evleniyorlar veya ikinci dereceden kuzenleriyle.uzak yetiştirildikleri için bilinçaltlarında bu evlenebilme ihtimali olduğu için bizler gibi kardeş gözüyle bakmıyorlar birbirlerine...hemen cilveleşiveriyorlar
ama bunlarda dünürler arası kavga daha çok oluyor hemen birbirlerine giriyorlar ufak aksilikleri idare etmiyorlar çünkü
akrabalarya daha cabuk küsüp darılıyorlar.mesela damatın kaynanası öz halası ama görüşmüyor karısınıda görüştürmüyor.
izlenimlerim akraba evliliğinde birbirine saygının ya olmaması yada cabuk kaybolması.

bir arkadaş bunlar yüzünden bu ülke bu hale geldi falan demiş ama bu ülke onlar yüzünden değil yedi kat el olduğu halde zırt bırt
sevgili değiştiren gecelik ilişkiler yaşayıp adını bilmeyen yatağındakini sabah tanımayan sözüm ona avrupailer yüzünden bu hale geldi...

aynen katılıyorum güzelim......

akraba evliliği bnm gibi biri için çok ters çünkü otomatikman kardeş gözüyle bakıyorum ama sizin de dediğiniz gibi yetiştirme meselesi biraz da bu...

haa evlenenleri de asla kıyaslamıyorum sonuçta bizler yedi kat el olan kocamızı nasıl görüyorsak onlarda hala oğlunu veya kızını öyle görüyorlar....

bnm en çok kızgınlığım aman yabancıya gitmesin mantığıyla abisi gibi gördüğü kuzeniyle zorla evlendirenlere....

Allah onaylıyor falan demişsiniz saka gibi. Sakat cocuk dogma olasılığından haberiniz var mı? Tıbbın yanlisligini kanitladigi bir seyi nasıl Allah onaylar? Sacmalamissiniz

İyi de onaylamamak farklı,tavsiye etmek farklı.

Sen onaylamamış yazmışsın.

Ben hoca değilim fakat yazdıklarınız çok yanlış ve bilgisizce insanlar kendi hatalarını niye Allaha havale ederler bu konuda bir bilgim yok ama ayet varmı?.Peygamber efendimiz akraba ile evlenin demişse ve doğruda bulmamışsa bunun açıklaması şudur bence doğrusunu ALLAH bilir eğer evleneceğiniz akrabanız aciz ise yani (kimsesiz,dul,korumaya muhtaç) kimse ise onu himayeniz altına almanız açısındandır.Biraz mantıklı düşünün?

iyi de yine konu dine gelmiş ..
ben şimdi yorum yapsam olmaz niye ;
- dıttt yasak ,, ceza var ..
yapmasam olmaz çünkü haklıya haklısın,, haksıza haksızsın demeyenler dilsiz şeytanlardır..
ee peki sizin benim vicdanımı sorgulatmaya ne hakkınız var.
yetkililer dini yorumları silsede bizde yorum yapmasak..
not: heralde yine bana ceza falan vermessiniz zira yazımda dini içerik yok yada vermek istedikten sonra bu cevabımda yasaktır eminim..
buyrun kazen bey cezamızı kesiverin...

birincisi Allah akraba evliliğine müsade etmiştir.ahzap süresi 50.ayet;

"Ey peygamber, biz, ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği (savaş esirlerinden) elinin altında bulunan (cariyeleri), amcanın, halalarının, dayının ve teyzelerinin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık Bir de kendisini (mehirsiz olarak) peygambere hibe eden ve peygamberin de kendisini almak dilediği inanmış kadını, diğer mü'minlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık) Biz, eşleri ve ellerinin altında bulunan (cariyeleri) hakkında müminlere ne farz ettiğimizi bildik (onların bu hususta ne yapması lâzım geldiğini açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın, (sen bir sıkıntıya, güç bir duruma düşmeyesin) Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir

haram kıldıkları;nisa süresi 23.ayet;

'Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, karılarınızın anaları, birleştiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız - eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, (kızlarını almaktan ötürü) üzerinize bir günah yoktur - kendi sulbünüzden gelen oğullarınızın karıları ve iki kız kardeşi bir arada almanız Ancak geçmişte olanlar hâriç Şüphesiz Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir"

ayrıca peygamberimiz halasının kızı zeynep binti cahş'la,yiğeni Hz.Ali de kızı fatımayla evlenmiştir...
daha bu ayetlerin üstüne birşey söylemeye gerek yok

Eskiden misvakla disler fircalanirdi peki simdide misvaklami dislerinizi fircaliyorsunuz? Hepinizin dis fircasi var hatta bazilarinin elektrikli dis fircasi var.
Eskiden su yoktu ttaaaa uzaklardan tasinir gelirdi, simdide suyunuzu disaridanmi tasiyip geliyorsunuz? Hepinizin evinde sicak su bile akiyor.
Eskiden millet disarida ihtiyacini görürdü simdi evinizde tuvaletiniz var, hatta bazilarinin alafranga.

Yani demek istedigim ayetde olsa simdiki zamana uygulamamiz olmaz, cünkü artik hepimizde biliyoruzki genetik hastaliklarla dogan bebeklerimiz olur. Bunu eskiden bilemezlerdi. Cünkü teknoloji ilerledi ve artik hepimiz bilinclendik, sizlerde bilinclenmeniz lazimdi aslnda, bakin ne güzel kullaniyorsunuz Allahin nimetinden.
Sacma sapan konular acip sacma sapan sohbetleri birakin. bir ise yarayin sizlerde.
Bakin 25 askerimiz daha sehit oldular sizin umurunuzda bile degil gelmis bana 1000 sene önceki olayi anlatiyor, aklim sira konu acmis.
Dünya milleti aya gidiyiyor benim milletime bakin yahu 1000 sene önceki konuyu acmis buraya. Allah akil fikir versin. Allah zihin acikligi versin sizlere.

Allah size versin o akılı önce ..
bu anlattıklarınızla konunun ne alakası var güldürmeyin lütfen.teknoloji ile akraba evliliği???
Ayetin geçmişi şimdiki zamanı yok.önce bunu anlayın...o zamanlar insanlar namaz kılıyodu kuran namazı emrediyodu,şimdi teknolaji ilerledi devir değişti ayet eskide mi kaldı diyelim namaz kılmayalım mı..söylediklerinizden ben bu mana çıkardım..
bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin lütfen...Ayrıca şunu söylemek isterim KURAN TEK BİR ZAMANA DEĞİL TÜM İNSANLIĞA GÖNDERİLDİ.....

suan gercekten cok morelim bozuldu suraya iki sohbet edelim dedik bi taslanmadigimiz kaldi.anlamiyorum yasak iliskimi yasadik yoksa yuva dagatan kadinmi olduk.ben kimseye akraba evliligi yapin yada yapmayin demiyorum herkesin kendi tercihi ama bu ulkede akrabasiyla evli olan milyonlarca insan var cogu halinden memnum.bazi hanim kardeslerimize varilecek guzel cevaplar var fakat benim tarzim degil.anlamiyorum teknolojiyle misvakla ne alakasi var hele sehitlerimizle.actigim konuyu begenmiyosan yorum yapma kardesim sanami sorucam konu acarken.saplantilarinizdan sacma kousmalarinizdan kurtulun bence buarada sehitlerimize tabikide uzgunuz ozaman kimse konu axmasin varmi oyle bisi ne sacma kaldimi hala boyleleri ya

İyi de onaylamamak farklı,tavsiye etmek farklı.

Sen onaylamamış yazmışsın.

kusura bakma ama bugu...sen beni tanımıyor musun?

tamam dalgınlığıma gelmiş tavsiye etmiyor diyeceğime onaylamıyor demişim.

senin bunu çok daha iyi anlaman lazımdı(diğer üyelere nazaran)

üzülerek söylüyorumki sadece bana muhalefet olmak için yazıyorsun,yoksa beni haklı bulacağından değil.

o yüzden yorum yok.herkes kendi öğrendiğini,kendi doğrusunu yaşasın.

eskiden misvak kullanılırmış neden bir araştırın derim
google amcaya bir sorun misvak'ın faydalarını size sayfalarca anlatsın şimdi bile misvak kullnmak çok faydalı ve sünnettir...
faydalı olduğu şurdan bile belli şiimdiki diş macunlarında misvak özlü olanlar var
yani misvak diye küçümsediğiniz eskide kaldı dediğiniz çok yararlı ve hala kullanılıyor..
sizde gidin aya sizi tutanmı var ..sizi ilgilendirmeyen topiklere uğramayıverin ..
istediğiniz gibi inanabilirsiniz ama başka insanlarında inançlarına saygılı olmak zorundasınız ...
1000 sene öncesinde kaldı diyerek dil uzattığınız ALLAH kelamıdır ...

Bile bile sakat cocuklar dogurmak istiyorsaniz yolunuz acik olsun ama akraba evliligi diye birsey kalmadi.
Tek tük, onlarda ailesinin zoruyla köylerde falan olur.
Ama akli basinda her kadin akraba evliligi yapmaz, cünkü doguracagi cocugun sakat olma riski cok büyük oldugu icin.

Dünyada erkek kalmadida akrabamdaki erkekleremi göz koyacagim ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…