akraba evliliği yapanlar

Akraba evliligi denildiginde midem bulaniyor, kusmak istiyorum o görüste olan insanlarin üzerine, cünkü ayni kendi kardesimle ayni yataga girmek gibi birsey bu.
Ne midedir sizde aklim ermiyor?

Yazdıklarından hiç de öyle anlaşılmıyor ama.

Ayrıca niye bu kadar sinir harbi yaptın anlam veremedim.

Kimseyi de haklı bulmak gibi bir niyetim yok.

Haydi eyvallah.

valla kızlar ben akraba evliliği yapmış bir insan olarak sizlere şunları söylemek istiyorum çocuğum hasta doğdu ve bir zaman sonra kaybettim sebebi araştırıldı sonuç akraba evliliği olmasa da herkes konu komşu akrabasınız ya ondan dedi eşinin ailesi sizi kıracak birşey söylüyor cevap versen yüzyüze aileler bakıyor eşinle tartışssan arada tüm sülale kötü oluyor kaynanalar için el kızı daha makbul akraba nasılsa bizden deyip çoğu şeyi ayıp bulmuyorlar bohçama kadar el kızı değilim diye önemsemediler siz siz olun aşkın gözü kör falan değil asla akrabayla evlenmeyin benden söylemesi.

Benim Allaha sükür hic bir problemim yok keremce, istersen tüm gecmisteki yazilarimi okuyabilirsin, belki ispati olarak.

Ama nuh devrinden kalma sacma sapan, akil disi islerinizi, düsüncelerinizi okuyunca müdahele etme geregi duydum.
Istedigim gibide yazarim, sanami soracagim?
Acaba seninmi psikolojin bozuk, hani koca bulamadim bari akraba evliligi yapayim olabilirmi?
Yazik aciyorum sizlere....
Hic bu dünyada erkek kalmadi gidip akrabamla evlenecegim, canlarim ya gercekten sizlerin adina cok üzüldüm, bu kadarmi acizsiniz?
Yokmu hic evlenecek erkek? Bir tek akrabalarmi kaldi?

sana söylenenecek çok söz var da neyse senin gibiler yüzünden ceza almak istemiyorum.....

Amaan kız şuraya konu açmış belki öyle bir durumu var ölçüp tartmak istemiş.eksilerini artılarını bir söyleyiverin demiş.
siz burda gereksiz bir tartışmaya girmişsiniz. kim size bu konudaki şahsi fikrinizi sorduki...
arkadaşım OLİ diye bir arkadaşta yazmış eğrisini doğrusunu kaynana gözünde "el kızı daha değerli olur" .
iyi bir şey yazanda olmadı sanırım sen bilirsin tabi.

dünyada erkek mi kalmadı akrabayla evleniyorsunuz? mal bölünmesin, aramıza, yabancı girmesin, kızımız yabancıya gitmesin v.s....

bakın bakalım evlenme nedenlerinizde sizi düşünen var mı? bana göre saçmalıktır, kuzenlerimi eş olarak düşünemiyorum ensest bu...

Kuzenlerimle bir nevi kardeş gibi büyüdüm. Hiçbirine karşı cins olarak bakmadım, her biri kardeşim gibi...
Bu yüzden kendi açımdan ne akrabamı ne de kuzenlerimi (onlara akraba bile diyemiyorum o denli yakınız) eşim gibi göremem...
Zamandan zamana fark var tabii...
Bunu böyle savunan ben, kardeş çocuklarının evliliğinden olmayım.
Yani kuzenlerin evliliğinden... Annem ve babam kuzen olmalarına rağmen toplam 2 defa birbirlerini görmüşler.
Birinde küçük çocukken, diğerinde de biri 24, biri 27 yaşında kocaman insanlarken...
Ondan sonra da evlenmeye karar vermişler...
Benim durumum gibi kardeş gibi büyüselerdi kuzenleriyle, tabii ki evliliği akıllarından bile geçirmezlerdi.
Bunu kendileri de itiraf ediyorlar.
Allah'a şükür ne bende ne de ailemdeki diğer akraba evliliklerinden olma çocuklarda bir sorun yok.
Evet akraba evliliğini savunmuyorum ama akraba evliliğine nikah düşer. Sonuçta kardeş değiller...
İnsanların bakış açısıyla alakalı bir durumdur...
Şimdi de evlenen olsa tuhaf bakmam ama kendim tercih etmem.
Kişileri bağlar, yargılama hakkı bana ya da başka bir üyeye düşmez.

Bu zamanda niye akraba evliligi yapilir?
Anlamis degilim.
Birde kimler yapar. neden yapar, manyakmidir, salakmidir?

Şahsen akraba evliliğine ben de hiç sıcak bakmıyorum ama kimseye de neden evlendin diyemem..Herkesin kendi seçimi...

Kazenin bir ara yazdığı "Kolay olan hoşgörüsüzlük zor olan ise hanımefendilik..." mesajını üzerinize aldığınızda çok şaşırmıştım,yukarıdakine benzer yorumlarınıza eskiden çokça rastladığım için....

Allah herkesin karşısına doğru dürüst iyi insanlar çıkarsın evlilikte inşallah.......

Karşıyım.Kim ne savunursa savunsun.
Adı üstünde "AKRABA".
Biri kuzeniyle evlense öbürü diğer kuzeniyle evlense ne kaldı akrabalardan.Saçmasapan ilişkiler.
Hele baba tarafı direk kan bağı olanlardaki nasıl bir cesaret aklım almıyor.
O sakat doğabilecek çocukların günahına girmek.Hadi diyelim şansına sağlıklı oldu,peki ya bu zihniyetle büyütülen çocuk ne derece sağlıklı olacak ?
Yok arkadaş bu sadece cehalet bana göre.
Etrafta insanmı kalmadı da aile,akraba olması gereken insanlar karı koca oluyorlar.
Kardeşlik akrabalık kavramı nerede kalıyor o zaman.
Yazık.

Ben kuzenlerimle hiç birlikte büyümedim...10 defa olmamıştır bir araya gelmemiz...Yıllarca görüşmediğim sadece hayatımda 1 kez gördüğüm kuzenlerim ,akrabalarım bile var...Akraba olduğumuzu biliyorum ya..O yetiyor,kardeş gözüyle baktım hep...O yüzden evlilik vs aklımın ucundan bile geçmedi..Abimle evlenmek gibi bir şey... Biraz da yetiştirme tarzı ile alakalı diye düşünüyorum..Etrafında varsa olabilir diyor,sıcak karşılıyor insanlar genelde..Ama yoksa sıcak bakılmıyor....Varsa bile çok azdır....

Son düzenleyen: Moderatör:
kuzeninle evlenmekkk ıyyyyy nasıl iğrenç bi durum bu yaa biz 7 göbekten akrabalarla görüşürüzz hepsi sanki abim gibi davranır..eşim çok saşırmıştı bukadar kuzenmi olur die yeğen kuzen yeğen kuzen hepsini unuttum bile demişti..Dıdımın dıdısı ama akraba gerisi önemli diil kuzen dediğin teyze cocuğu olmazmı arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum biz bi evin içinde buyuduk kuzenlerimle ne demek evlilik
ne demek karıkoca olmakk töbee töbeeeee

Arkadaşım ayet ya ayet... Allah'ın sözü.

Ötesi varsa buyrun.

Otesi var; tıp, bilim. O zaman bir avuç insan vardı akraba evliliği doğal bir şeydi cunku çoğalmaları gerekiyordu. Şimdi kac milyar insanız dünyada. Dört kadınla evlenebilme, akraba evliliği yapma.... Hangi çağda yasıyoruz? Akıl mantık ya. Allah beyin vermiş. Var mı ötesi?

Bence bu konuyu genelleme yaparak değerlendirmek yanlış. Beraber; aynı yerde abi-kardeş şeklinde büyüyen kuzenlerin evliliğini benim de aklım almıyor. Ama çok sık görüşmediği kuzenleri de olabiliyor insanların, sonra günün birinde evlenebiliyorlar. Ben buna bir sakınca görmüyorum. Hem, her ailenin - yörenin gelenekleri, yetiştirilme tarzları da farklıdır. Yorumlarda bu durumun ensest olduğunu yazmış biri, çok şaşırdım. Ensest olsa dinimizde buna izin verilmezdi. Gerçekten de çok büyütülmüş bu durum. Öyle yorumlar var ki, akraba-kuzen değil de kardeşle evlenmekten bahsediliyormuş gibi. Ayrıca, kimse kimseyle aynı şeyi düşünmek zorunda değilken kullanılan kırıcı kelimeler de çok üzücü. Daha doğru olduğuna inandığımız düşünceyi nasıl savunmamız gerektiğini bile bilmiyoruz ne yazık ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…