• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alarm...Eltime gıcık olmak üzereyim...

ben eltiyi falan boş verir kocamla evliliğime bakardım
evliliğinde mutlu değilsen kocanın yedi sülalesiyle can ciğer kuzu sarması olsan boşa :KK47:
boş verir hatta arada mesafeli dururdum

,ama bende şu düğün için tam bir şey alınacakken yok ben gelinliğimi, nişanlığı kendim aldım yok biz düğün yapmadık ne gerek var
deyip yorum getirenlere ifrit oluyorum :KK11:
herkes düşüncesini kendine düğününe kızına oğluna saklasın bence

Yillar gectikce zaten kv seni benimser merak etme..
Eltiyi benden daha cok seviyorlar beni de sevsinler durumuna düsme..
Yaris degil bu. Hic gerek yok böyle seylere.. kendin ol yeter.
Sonucta sende o aileden biri olacaksin..öyle bil..insan aileden biri ile yarisa girmez veya daha cok sevilsin diye ekstra caba göstermez..

çocukluk ediyorsun, yapma
yani bu şuna benziyor
annem kardeşimi benden çok severse, beni unutursa demeye.
hiç öyle şey olur mu
bir insanı yargılamak ve "saygısız" diye etiketlemek bu kadar kolay olamaz, lütfen ya.
ben böyle şeyleri hiç anlamam.

baş köşeye büyük otursun, büyüğün yanında bacak bacak üstüne atılmasın.
herkesin geleneği göreneği farklı.

tek önemli şey var o da "niyet"
içinden pis bir şey geçmiyorsa o insanın kötü demem ben
ya da saygısız da demem
benim üstüme vazife bir şey değil bir başkasına öyle demek

ortada net bir şey yok, bize kızıyorsun kuruyorsun diyoruz diye ama doğru söylüyoruz
çünkü net bir şekilde senden hoşlanmadığı bir durum olmamış

fotoğrafta kısık bakmış diyorsun
belki ışık vurdu?
sana dedi mi net olarak gelip de bir fesatlık etti mi

karşı karşıya sigara içiyorlar demişsin
ne olacak ki benim kaynanam içse ben de içerim
ne güzel ana-kız gibi
altı üstü içine duman çekiyorsun, bunun karşılıklı içilmeyecek kadar saygı duyulacak bir an mı olması gerekiyor?

hep diyorum siz kendi görümcelerinize, eltinize falan gıcık değilsiniz.
elti, görümce kavramına karşı zaten dolmuşsunuz.
gelenek gibi olmuş artık toplumda.
elti, görümce, kaynanaya zıt olmalıyız.
niye öyle öğrendik.

Ay şimdi yorumları okudum.
Ne çok çeken varmış eltisinden, görümcesinden.
Şu eltilere, görümcelere taktığınız kadar kendi hayatınıza, işinize taksaydınız
Daha gelişmiş bir ülke ve kadınlar topluluğu olurduk
Hala o bana rakip, kaynanam beni mi sevsin bilmem ne
Uf :KK12:

çocukluk ediyorsun, yapma
yani bu şuna benziyor
annem kardeşimi benden çok severse, beni unutursa demeye.
hiç öyle şey olur mu
bir insanı yargılamak ve "saygısız" diye etiketlemek bu kadar kolay olamaz, lütfen ya.
ben böyle şeyleri hiç anlamam.

baş köşeye büyük otursun, büyüğün yanında bacak bacak üstüne atılmasın.
herkesin geleneği göreneği farklı.

tek önemli şey var o da "niyet"
içinden pis bir şey geçmiyorsa o insanın kötü demem ben
ya da saygısız da demem
benim üstüme vazife bir şey değil bir başkasına öyle demek

ortada net bir şey yok, bize kızıyorsun kuruyorsun diyoruz diye ama doğru söylüyoruz
çünkü net bir şekilde senden hoşlanmadığı bir durum olmamış

fotoğrafta kısık bakmış diyorsun
belki ışık vurdu?
sana dedi mi net olarak gelip de bir fesatlık etti mi

karşı karşıya sigara içiyorlar demişsin
ne olacak ki benim kaynanam içse ben de içerim
ne güzel ana-kız gibi
altı üstü içine duman çekiyorsun, bunun karşılıklı içilmeyecek kadar saygı duyulacak bir an mı olması gerekiyor?

hep diyorum siz kendi görümcelerinize, eltinize falan gıcık değilsiniz.
elti, görümce kavramına karşı zaten dolmuşsunuz.
gelenek gibi olmuş artık toplumda.
elti, görümce, kaynanaya zıt olmalıyız.
niye öyle öğrendik.

net bir şekilde benden hoşlanmadığı durum oldu canım. benim de herhalde anlatamadığım nokta bu. kurmuşsun, abartıyorsun, ortada hiçbir şey yok denilip duruyor ama nerdeyse fotoları koyup göstereceğim artık o derece yani. ışık bir vurur iki vurur. bir sürü karede öyle çıkmış. somurtup durmuş, gözlerini kısarak bakmış. kaç kez olmuş bu. artı benimle çok az konuştu, konuştuğundaysa da yüzünde yapmacık bir ifade vardı. onunla daha önce de bir araya geldim, o zamanlar böyle bir durum yoktu. hani her zaman böyle biri desem, değil. aradaki fark anlaşılıyor. bir kişinin diğerinden hoşlanmadığını anlamak için illa ağız dalaşı mı yapmaları veya saç baş girmeleri mi gerekir? anca buraya eltimle çok feci kavag ettik diye konu açtığımda mı arada sorun olduğu anlaşılacak? siz kendi hislerinize hiç güvenmez misiniz? ben güveniyorum şahsen. belki çok büyük bir şey değil, belki hallolacak bir şey. ama HİÇBİR SORUN YOK HEPSİ SENİN KURUNTUN minvalinde yazılar gerçekçi değil. lütfen.

Çok merak ediyorum kendim kıskançlık yaptığımı yazmasaydım bu kadar rahat konuşabilecek miydi herkes...Bu forumda kimse kimseyi kıskanmıyor çünkü, herkes melek herkes hidayete ermiş...Bırakın bu işleri. Kaldı ki kızın karakterini kıskanıyor değilim, kvalideyle aralarındaki ilişki bana hemn tuhaf gelen hem de özendiren bir şey oldu. Bunun da neresi anormal anlamıyorum.

ya mesela özeniyorsan sen de onlara katıl
alıştıkça katılırsın da zaten
gıcık olacağına arkadaş ol işte ne güzel :)

Ay şimdi yorumları okudum.
Ne çok çeken varmış eltisinden, görümcesinden.
Şu eltilere, görümcelere taktığınız kadar kendi hayatınıza, işinize taksaydınız
Daha gelişmiş bir ülke ve kadınlar topluluğu olurduk
Hala o bana rakip, kaynanam beni mi sevsin bilmem ne
Uf :KK12:

yaşamayan bilemiyor herhalde. takmış filan değilim, gelecek kaygısı yaşıyorum sadece. belki gerekli belki değil ama hislerimi paylaşıyorum.

Yillar gectikce zaten kv seni benimser merak etme..
Eltiyi benden daha cok seviyorlar beni de sevsinler durumuna düsme..
Yaris degil bu. Hic gerek yok böyle seylere.. kendin ol yeter.
Sonucta sende o aileden biri olacaksin..öyle bil..insan aileden biri ile yarisa girmez veya daha cok sevilsin diye ekstra caba göstermez..

haklısın canım. zaman gösterecek herşeyi.

yeri geldiğinde katılacağız artık. kvalide iki tane kızım oldu, gelinim değil deyip duruyor. bakalım :KK66:

anladım şimdi daha açıklayıcı oldu
Çok şanslısın valla kıymetini bil
Öyle kayınvalidem olsa kucağına bile yatarım nafişi geç :-)
eğer hissettiyen öyle de ama neden hoşlanmamış olabilir ki senden acaba?
yine de sen saygısız vs deme ya ben çekinirim insanları öyle etiketlemekten :/

bir de nişanlığı satma :KK43:

nişanlığı satma mevzusuyla alakalı yorum istemiyorum, lütfen. eğer bu konuyla ilgili bir yorumunuz varsa buyrun.

sorum nişanlığın satışıyla ilgili değildi finansmanıyla ilgiliydi :) soruma cevap vermediğinize göre yorumumu farazi yapacağım o zaman :) şimdi anneler toplantısında müstakbel eltinizin "nişanlığımı ben aldım" demesi çiğ bir hareket evet. Sözgelimi gelin takılarıma kadar herşeyimi ben aldım ama ilerde kayınbiraderim evlenirken tutup da bunları dile getirecek bir insan değilim isterim ki elde avuçta olsun eşimin ailesi ona en güzellerini alsın. ben çalışan biri ve maddi durumu iyi bir ailenin kızı olarak eşime külfet olmak istemedim gerçekten ailesi zor durumdaydı. Nişan kıyafetinden girmemin sebebi şu: eğer nişan kıyafetinizi nişanlınızın ailesi karşıladıysa nişanlığını kendi aldığını ifade edecek karakterde olan eltinizin buna bozulması ve size gıcık olması maalesef çok normal. Bunu eleştiri maksadında söylemiyorum. Burada okumuyor muyuz "bana altın takılmadı da şuna şu yapıldı diye konular?" herkes bu tür durumları kabullenip kendi gerçeğine bakmıyor maalesef. lütfen bunu insani bir davranış olarak görün onun da bakış açısı bu...

sizin de itiraf ettiğiniz üzere eltinizin k.valdeyle samimiyeti sizi birazcık kıskandırıyor. bu önyargıdır ve önyargı zaten bilinmeyene duyulan korku ve reddetme hissidir. Hele bi durun boş yere şartlandırmayın kendinizi. Aileye girdiğinizde ortak paylaşımlar gerçekleştirdiğinizde kendiniz gibi olursanız kimse arkanızdan laf edemez emin olun. Mesafeli bir karakteriniz mi var? demek ki sizi mutlu eden bu, böyle davranın. siz aslında elti-k.valide samimiyetini yadırgayıp eleştirerek "ben böyle samimi olamam ki ya bana ne kadar soğuk, uzak burnu havada derlerse?" korkunuzu yansıtıyorsunuz bence. İnanın buna gerek yok. İyi niyet, hoşgörü ve olduğunuz gibi davranmakla hiçbir sorun yaşamayacağınızı garanti ederim:) iyi ki bu konuyu açtınız. bence yolun başındayken olumsuz duygulardan arındırın kendinizi. yoksa ortada birşey yokken evlenene kadar dolar dolar sonra hiç olmayacak bir yerde taşarsınız.

Resimlerde Gözlerini kisarak cikti diye bir insana kötü damgasimi vurulurmus ..
Kendimden örnek veriyorum..
Benim de cekindigim birsürü resim vardi özel bir günde.. o gün gözlerime agirlik cöktü neden bilemiyorum..
birde kamera isiklarina dayanamam gözlerim sulanir acik tutamam gözlerimi zorlanirim ..
o gün cekindigim resimlere bakayim dedim gözlerim her fotoda kisik cikmis
hakikatten kötü biri gibi bakmisim dedim böyle sinsi sinsi bakislar atmisim gibi :KK70: halbuki alakasi yok yani durum anlattigim gibi olunca gözlerde öyle cikti ne yapalim ..
sizde sanirim o nisan elbise olayi sonrasi böyle düsünce olustu..
bence önyargilarinizi silin atin ve o elti ile yeniden tanismaya sans verin..belki düsündünüz gibi degildir
hatta cok güzel anlasacagin bir dostun olabilir..kadinlar arasi bu kiskancliklari atabilsek cok güzel olurdu zaten hersey

anladım şimdi daha açıklayıcı oldu
Çok şanslısın valla kıymetini bil
Öyle kayınvalidem olsa kucağına bile yatarım nafişi geç :-)
eğer hissettiyen öyle de ama neden hoşlanmamış olabilir ki senden acaba?
yine de sen saygısız vs deme ya ben çekinirim insanları öyle etiketlemekten :/

bir de nişanlığı satma :KK43:

işte o gün fikrini beyan etmesine rağmen benim nişanlığımın k.validem tarafından dikilmesine bozulmuş olabilir diye düşünüyorum. aklıma başka bir sebep gelmiyor.

işte o gün fikrini beyan etmesine rağmen benim nişanlığımın k.validem tarafından dikilmesine bozulmuş olabilir diye düşünüyorum. aklıma başka bir sebep gelmiyor.

Canım tamam, bozulmuş olabilir ama orada bu durumu düzeltmek yine annenin elindeymiş. Benim bildiğim nişanlığı erkek tarafı alıyorsa, damadın kıyafetini de kız tarafı alır. Eltin öyle deyince, kızım bizde adettir, karşılıklı hediyeleşilir diyebilirdi. Annen hemen bu tavrı kötüye yorup, geri çekilmiş. Madem bir şey konuşmayacaktı, neden aileleri görevlendirdiniz bu işler için? Nişanlınla konuşup her şeyi kendi kararlarınıza göre alsaydınız madem.

Ayrıca kendi annemden pay biçiyorum. Bir gelini böyle dese, annem kızar ona yani. Herkesin adeti, geleneği farklıdır. Biz her şeyi kendimiz yapıyoruz nişanlımla ama belki de kardeşim evlenirken farklı adetler yapılacak. Ben desem bana yapılmadı bilmem ne diye, annem uyarır beni, kızar bana.

Bence artık kapat bu konuyu içinde. Hala aynı şeyleri tekrar ediyorsun çünkü. Bu konunun sana yansıması, anlatılması, hata. Annenle teyzen seninle paylaşmamalıydı. Ve orada kvne söylemeleri gerekirdi. Oraya zaten bu tip konular konuşulsun diye gidildi.

net bir şekilde benden hoşlanmadığı durum oldu canım. benim de herhalde anlatamadığım nokta bu. kurmuşsun, abartıyorsun, ortada hiçbir şey yok denilip duruyor ama nerdeyse fotoları koyup göstereceğim artık o derece yani. ışık bir vurur iki vurur. bir sürü karede öyle çıkmış. somurtup durmuş, gözlerini kısarak bakmış. kaç kez olmuş bu. artı benimle çok az konuştu, konuştuğundaysa da yüzünde yapmacık bir ifade vardı. onunla daha önce de bir araya geldim, o zamanlar böyle bir durum yoktu. hani her zaman böyle biri desem, değil. aradaki fark anlaşılıyor. bir kişinin diğerinden hoşlanmadığını anlamak için illa ağız dalaşı mı yapmaları veya saç baş girmeleri mi gerekir? anca buraya eltimle çok feci kavag ettik diye konu açtığımda mı arada sorun olduğu anlaşılacak? siz kendi hislerinize hiç güvenmez misiniz? ben güveniyorum şahsen. belki çok büyük bir şey değil, belki hallolacak bir şey. ama HİÇBİR SORUN YOK HEPSİ SENİN KURUNTUN minvalinde yazılar gerçekçi değil. lütfen.
5 senelik gelin, sen evlenip aileye katıldığında pabucu dama atilacakmis, değeri kıymeti azalacakmış gibi hissedebilir. yani Hissettiklerin doğru olabIlir. Sonuçta kV de düğünle ilgili, senin hakkında konuşup heyecanını sevincini dile getiriyorsa eltin bundan, yapilan hazirliklardan etkilenmiş olabilir. Herşey mümkün karakterini bilmiyoruZ.
ama sen bunları şimdiden kafana takma. Elton sana soğuksa sen daha sıcak ol.. hersey rayına oturur, Eltin sana sen eltine alışirsiniz. Sen yeter ki kendin ol, kendini doldurma ve güler yüzünü eksik etme :KK66:

işte bazen neden bu kadar çok el üstünde tutulduğuna hiç anlam veremiyorsun. yazdığım gibi bizimki de geçer en baş köşeye kurulur, kvalide sandalye tepesinde kalır ama hiç bozuluyormuş gibi gözükmez.
ay bırak ya eltinin yaptıgı terbiyesizlik sakın sen onun gibi davranma mesafeli ol o gelnce ayakta kalıyosa yerini ver çok içli dışlı olma sen kazanrsn boşver sen saygıda kusur etme

Back
X