• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alarm...Eltime gıcık olmak üzereyim...

Bence siz eltinizi içten içe kıskanıyorsunuz..Onların samimi olması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor? Kadının hitap şeklinede siz karışacak değilsiniz herhalde..Bende kayınvalidemle samimiyimdir..Aşkım,bebeğim,hayatım derim hep, o da aynı şekilde bana öyle hitap eder ama her zaman birbirimize saygımız vardır..Hitap şekli başka birşey saygısızlık başka birşey..Siz onların samimiyetini saygısızlık olarak görüyorsunuz bu yanlış birşey..Böyle düşünmeye devam ederseniz sadece kendi kendinizi yersiniz başka birşey olmaz..Çıkın bu gereksiz düşüncelerden..Onun yeri başkadır sizin yeriniz başkadır..İnsanlarla yarışa girmeyin boşyere siz kaybedersiniz..Ayrıca beni daha önceden tanıyorlar o 4 yıllık gelin diyorsunuz ama inanın bu hiçbir anlam ifade etmez..Bazı şeyler zaman gerektirmeyebilir..Birbirlerinden iyi elektrik alan insanlar çabuk kaynaşabilirler..Ama sizden o elektriği almamıştır belki de..Siz hem samimiyeti sevmiyorum diyorsunuz,hem de onların arasında ki diyalogu kıskanıyorsunuz,ya benide o şekilde sevmezse diyorsunuz..O şekilde diyalog istiyorsanız, o zaman sizde samimi olacaksınız istemiyorsanızda onlara karışmayacaksınız..Unutmayın karşınızdaki insanın size ne kadar yaklaşabileceğini sizin sınırlarınız belirler..Siz önünüze duvar örerseniz,karşı tarafta sizin izin verdiğiniz kadar samimiyet kurar sizinle..Ama bu sizi sevmiyor anlamına gelmez..Sizide sever ama mesafeli olur..Onu da sever ama onunla daha yakın olur,çünkü eltiniz sizin gibi yaklaşmıyor demek ki kayınvalidenize..Yani böyle olmasına sebep sizin yaklaşımlarınız,kayınvalidenizin sizi sevmemesi değil..

Bence siz eltinizi içten içe kıskanıyorsunuz..Onların samimi olması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor? Kadının hitap şeklinede siz karışacak değilsiniz herhalde..Bende kayınvalidemle samimiyimdir..Aşkım,bebeğim,hayatım derim hep, o da aynı şekilde bana öyle hitap eder ama her zaman birbirimize saygımız vardır..Hitap şekli başka birşey saygısızlık başka birşey..Siz onların samimiyetini saygısızlık olarak görüyorsunuz bu yanlış birşey..Böyle düşünmeye devam ederseniz sadece kendi kendinizi yersiniz başka birşey olmaz..Çıkın bu gereksiz düşüncelerden..Onun yeri başkadır sizin yeriniz başkadır..İnsanlarla yarışa girmeyin boşyere siz kaybedersiniz..Ayrıca beni daha önceden tanıyorlar o 4 yıllık gelin diyorsunuz ama inanın bu hiçbir anlam ifade etmez..Bazı şeyler zaman gerektirmeyebilir..Birbirlerinden iyi elektrik alan insanlar çabuk kaynaşabilirler..Ama sizden o elektriği almamıştır belki de..Siz hem samimiyeti sevmiyorum diyorsunuz,hem de onların arasında ki diyalogu kıskanıyorsunuz,ya benide o şekilde sevmezse diyorsunuz..O şekilde diyalog istiyorsanız, o zaman sizde samimi olacaksınız istemiyorsanızda onlara karışmayacaksınız..Unutmayın karşınızdaki insanın size ne kadar yaklaşabileceğini sizin sınırlarınız belirler..Siz önünüze duvar örerseniz,karşı tarafta sizin izin verdiğiniz kadar samimiyet kurar sizinle..Ama bu sizi sevmiyor anlamına gelmez..Sizide sever ama mesafeli olur..Onu da sever ama onunla daha yakın olur,çünkü eltiniz sizin gibi yaklaşmıyor demek ki kayınvalidenize..Yani böyle olmasına sebep sizin yaklaşımlarınız,kayınvalidenizin sizi sevmemesi değil..

Benimde kuzenim öyledir, hatta kayınpederi ile ibile o kadar iyi ki arası canım babacım der o da ona, kızım, meleğim, tatlım, boncuğum falan diyor. Kayınvalidesi ile içtiği sigaraya kadar kurmuş kafasında. Birde kıyaslama yapıyor beni 7 yıldır tanıyorlar, o 4 yıllık gelin diye. Böyle yaparsa zaten istenmeyen kişi olur kendisi.

Benimde kuzenim öyledir, hatta kayınpederi ile ibile o kadar iyi ki arası canım babacım der o da ona, kızım, meleğim, tatlım, boncuğum falan diyor. Kayınvalidesi ile içtiği sigaraya kadar kurmuş kafasında. Birde kıyaslama yapıyor beni 7 yıldır tanıyorlar, o 4 yıllık gelin diye. Böyle yaparsa zaten istenmeyen kişi olur kendisi.
Sigara içmekte ne var ki? Her insan karşılıklı oturup sigara içebilir,ben burda laubali bir tavır göremedim..Bence konu sahibinin abartması bu..Kendisi hem çok samimiyeti sevmiyorum diyor,hemde onların samimiyetinden rahatsız oluyor.Samimiyet istiyorsan samimi olacaksın,istemiyorsanda mesafeli duracaksın,kimseninde ilişkisine karışmayacaksın yani bu kadar basit..Ayrıca bazı insanlar bu hitap şekillerini,birlikte sigara içmeyi falan saygısızlık olarak görüyor çok saçma bence..Kayınvalidede senin benim gibi bir insan yani sigara içilince ne oluyor birlikte? Saygı kavramı bu tarz şeylerlemi ölçülüyor?

Sigara içmekte ne var ki? Her insan karşılıklı oturup sigara içebilir,ben burda laubali bir tavır göremedim..Bence konu sahibinin abartması bu..Kendisi hem çok samimiyeti sevmiyorum diyor,hemde onların samimiyetinden rahatsız oluyor.Samimiyet istiyorsan samimi olacaksın,istemiyorsanda mesafeli duracaksın,kimseninde ilişkisine karışmayacaksın yani bu kadar basit..Ayrıca bazı insanlar bu hitap şekillerini,birlikte sigara içmeyi falan saygısızlık olarak görüyor çok saçma bence..Kayınvalidede senin benim gibi bir insan yani sigara içilince ne oluyor birlikte? Saygı kavramı bu tarz şeylerlemi ölçülüyor?

Herkesin saygı anlayışı farklıdır. Bana göre gayet laubali, dışardan hiç de hoş gözükmeyen bir şey bir büyüğünle karşılıklı sigara içmek. K.valideme göre de normal olabilir ama bana göre değil. Benim istediğim saygı ve sevginin olduğu bir ilişki. Onların ikisinin arasındaki gibi bir ilişki beklemiyorum, istemem de zaten. Benim korkum onların arasındaki bu samimiyetin k.validemle bizi uzaklaştırması...

Allah yardımcısı olsun eltinizin. Şimdiden başlamışsınız.
Fazla muhabbet tez ayrılık getirmez kendinizi avutup aralarının bozulmasını mı bekliyorsunuz? Cicim ayları çoktan bitmiş üzgünüm bozulacak olsa çoktan bozulurdu.
Buraya yorum yapanlara bakıyorum mantıklı yorum yapanlarda var ama böyle vıcık vıcık olmak iyi değil vs. vb şeyler yazanlara güldüm sadece belli siz sorunlar yaşıyorsunuz, bari yaşamayanları çekememezlik yapmayın. :KK45:
Annem de gelini ile 5 yıldır anne kız gibi ve dilerim hep öyle olur.
Bende abla kardeş gibiyim gelinimizle
Annemle bırak sigarayı karşılıklı rakı bile içmişlikleri var. Saygı bu değildir. Ne annem ona ne o anneme bir kere bile yükseltmedi sesini saygı budur.

Benim teyzemde gelini ile arkadaş gibi 15 yıldır bozulmadı hiç, nasıl başıyorsa öyle devam ediyor o yüzden araları bozulur diye bencilce ümitlere girme şekerim :KK14:
Teyzemin sonradan gelen gelinide çekememezlik yaptı kıskançlıkları ve kaprisleri ile nefret ettirdi artık istese bile düzelmez. Dedim ya nasıl başlamışsa öyle devam eder

Sizde o konumda olmak istemiyorsanız önyargılarınızdan sıyrılın bence.

Bende altta örneğini verdim canım teyzem ve annemde gelinleri ile aynı senin anlattığın gibi. Teyzemin gelini 15 yıllık ve maşallah hiç bozulmadı araları zaten nasıl başlıyorsa öyle devam ediyor. Sigara konusuna gelince abim nöbetçi olur yanına gideriz rakı balık falan yaparız kadın kadına şimdi bu saygısızlık mı oluyor. Birde bazıları bu ne vıcık vıcık falan yazmış onlara hayret ettim. ne güzel işte inşallah bende böyle olurum. Şimdilik öyle ama bakalım evlenince ne olacak.
Sizede nazar değmesin inşallah hep böyle kalın

Bu değişmez canım hangi evlat daha çok seviliyorsa onun eşide daha değer görüyor..kimse ayrımcılık olmuyor demesin illa oluyor..mesela abi aileye daha düşkündür yemez yedirir giymez giydirir anne babanın nazı abiye geçiyordur onu tutabilirler..ama kardeş daha kendi hayatınla meşguldur aile ile mesafelidir..onun eşinede mesafeli olunur vs vs..

Evet sanırım doğru. Benim nişanlım en küçük çocuk olduğu için çok seviliyor ancak sayılma konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Büyük abi zamanında bütün aileyi maddi manevi çok üzmüş de olsa büyük çocuk olduğu için bir farklılık var bence de. K.validem beni sever allah için o konuda hakkını yiyemem. Sadece benleyken saygılı, daha kibar bir üslup takınırken geliniyle o rahat tavırlarını görünce şaşırdım. Belki de yanlış yorumluyorum, belki de olması gereken bu.

Herkesin saygı anlayışı farklıdır. Bana göre gayet laubali, dışardan hiç de hoş gözükmeyen bir şey bir büyüğünle karşılıklı sigara içmek. K.valideme göre de normal olabilir ama bana göre değil. Benim istediğim saygı ve sevginin olduğu bir ilişki. Onların ikisinin arasındaki gibi bir ilişki beklemiyorum, istemem de zaten. Benim korkum onların arasındaki bu samimiyetin k.validemle bizi uzaklaştırması...
İşte bakın kendiniz söylüyorsunuz herkesin saygı anlayışı farklıdır.Yani bu eltinizin saygısız bir insan olduğunun göstergesi değil,sizin kendi düşünceniz..Saygı kavramları aslında belirli şeylerdir..Ama biz insanlar kendi düşüncelerimize göre,bize yanlış gelen davranışlara göre olayları yorumlayıp,karşımızdaki insana saygısız dersek bu yanlış olur..Mesela saygı kavramı bana göre karşılıklı sigara içmeyle ölçülecek birşey değil..Her insan birlikte sigara içebilir bunda ne gibi bir saygısızlık yada laubalilik var ki? Sigara insanın kendisine zarar veren,bağımlılık yapan kötü bir madde yani saygıyla alakası olan birşey değil..Birlikte kahve içmek ne kadar doğalsa,sigara da aynı şekilde öyle..Böyle ufak tefek şeylere takılmayın derim..Siz yapmak istemiyorsanız yapmayın olsun bitsin..Ama karşınızdaki insan bunu yapıyor diye saygısız olmuyor..Dediğim gibi insanlarla olan samimiyetinizde arada ki sınırı siz belirlersiniz..Siz ne kadar yakın olmak isterseniz,karşınızda ki insanda o kadar yaklaşabilir size..Onlar o şekilde davranmaktan hoşlanıyorsa öyle davransınlar..Siz nasıl hoşlanıyorsanız öyle davranın..Bence sigarayla saygı kavramını ölçmeyi bırakın,insanların davranış biçimine saygı duymayı öğrenin..Siz eltinize saygı duyun, o da size saygı duysun olsun bitsin...

Bence bişey yapmanıza gerek yok. Kendiniz olun yeter. Severlerse severler sevmezlerse kendileri bilir. Siz Eşinizinle mutlu olun. Etliye sütlüye karışmayin. Hele Etliye hiç...

Benim eltim olsa ve konu nişanlıktan açılsa ben de fikrimi "Valla nişanlığımı kendim aldım." cümlesiyle belli ederim, çünkü kimseyi karıştırmadan kendim aldım; kendim giyeceğim diye, ne annemin ne kvnin zevkiyle benimki aynı değil. Olay para değil, hangi tarafın aldığı da değil yani. O yüzden cümlesinde ben korkutucu falan bir şey göremedim. Kv isterse modacı olsun, benim istediğim gibi dikmez, annemden biliyorum :) Bir de şu var ki madem nişanlığı erkek tarafı alır fikrindelerdi elti istediğini desin bu utanılacak şey mi ki, hayır bizim adetimizde kendi değil, oğlan tarafı alır diyemeyip susuyolar.

Fazla alınganlık yapıyorsunuz, diğer olaylardan sizi ilgilendirmeyen şeylerden biri de konuda büyük kaynınızın ünlü çapkınlığı ve sorumsuzluğu. Böyle yargılarınızı kendinize saklayın ne olur ne olmaz kendi elinizle kv ile aranızı bozarsınız. Suçlu da elti olmaz.

Bende altta örneğini verdim canım teyzem ve annemde gelinleri ile aynı senin anlattığın gibi. Teyzemin gelini 15 yıllık ve maşallah hiç bozulmadı araları zaten nasıl başlıyorsa öyle devam ediyor. Sigara konusuna gelince abim nöbetçi olur yanına gideriz rakı balık falan yaparız kadın kadına şimdi bu saygısızlık mı oluyor. Birde bazıları bu ne vıcık vıcık falan yazmış onlara hayret ettim. ne güzel işte inşallah bende böyle olurum. Şimdilik öyle ama bakalım evlenince ne olacak.
Sizede nazar değmesin inşallah hep böyle kalın
Amin canım,çok teşekkür ederim..Arada ki saygıyı bozmadan samimi kalabilmek çok güzel birşey..Allah sanada nasip etsin inşallah..Eşlerimiz bizim için ne kadar önemliyse,aileleride o kadar önemli..Arada ki diyalogun güzel olması insana huzur veriyor..Birde insanları oldukları gibi kabul etmek lazım..Ailenin diğer bireyleriylede gereksiz yarışlara girmemek lazım..Arada saygı,sevgi ve hoşgörü olunca,ilişkilerde düzgün gidiyor..

bırak Allaşkına ya!
eltin böyle bişi yapsa, demek ki ne konular açardın.
yok eltin fotoda gözünü kısıp bakmış diye sayfalardır şikayet ediyorsun.
senin 3 günde kv.nin diktiği nişan tuvaletini satmak istemen başlı başına hepsinden ayıp. gelmişsin eltim saygısızlık yaptı diye anlatıyorsun.
sen neden bahsediyorsun.

Bakın, şu nişanlığı satma konusunda size yazdığım cevapla diğer yazanlara hitaben de yazıyorum, son kez konuşuyorum. Sizi asla ama asla ilgilendirmez. Lafları cımbızla kafanıza göre çekip yayılım ateşine tutmaya çalışıyorsunuz ama yemezler. Nişanlığı satmak k.validemin fikriydi ve ben de kabul ettim. Ortada ayıp olan bir şey yok. Burdan da tutturamadınız.

canım sen konu açarken yanlış açtın ben nişanlığımı kendim aldım , gelecek eltinin de nişanlığını kendi almasını söyledim küçük eltim bana içten içe kırıldı galiba yazacaktın, burdaki cevaplarında çoğu, gelecek eltiden sanane isteer kendi alır ister almaz işine karışmamalıydın gibi cevaplar gelecekti :) konuların çoguna baktıgın zaman konu açanı değil karşı tarafı haklı çıkartıyorlar burda neyse...ben seni anlıyorum çok fazla detaya takılıyorsun inan çok değil 3 4 yıl sonra güleceksin bunlara :) mutluluklar...tadını çıkar..

İnsanlar bayılıyorlar atıp tutmaya, kendileri sütten çıkma ak kaşıkmış gibi başkasını eleştirmeye...Nedense kendi hakkını akıllıca, mantıklıca savunan birini gördüler mi de şaşırıyorlar. Benim cevap veremeyeceğim hiçbir durum yok. Fazla detaycıyım sanırım ama bundan vazgeçmeyi öğreneceğim artık =) teşekkür ederim =)

hımm sımdı soyle bı durum var gıcık olmak uzeresınız ama benım de kucuk kaynım var bız evlendık bırakın nısanlıgı 4 bılezık yapmıslar on yıl oncesınde onları taktılar ceplerınden bır kurus harcamadılar ve dugun sonrasında esımden 300 lıra da para aldılar yemeklı olmustu dugunumuz kasaba para verılecek dedı onu bıle cıkarıp vermedıler ne zurnacıya ne davulcuya 5 kurus çay kjaşıgından tutun en buyuk masrafa kadar esım ve ben beraber odedık sımdı kaynım evlenınce bana yapılmayan hıcbırsey ona yapılsa ınan ben de cok sınır olurum sızın en guzel gununuz ne ıstıyorsanız yapın ama eltınıze gıcık olmayın kötu bı ınsan olsa kocasını oyle aıleye baglamaz daha da uzaklastırırdı

Canım ben eltim kötü biridir demiyorum. Sadece benden çok farklı. Ben hassas bir insanım, en ufak şeylere bile inanılmaz dikkat ederim. Bir laf söyleyeceğim zaman acaba karşıdaki alınır mı, yanlış anlar mı diye elli kere düşünürüm. Mesela o yemekte onun yerine ben olsaydım hayatta o ortamda kendi nişanlığımı kendim aldım diye ortaya atılamazdım. Orda kayınvalidem ve teyze varken (k.validemin kız kardeşi) ve müstakbel eltinin annesiyle yengesinin olduğu, insanların birbirini yeni tanıdıkları, adetlerini yeni çözdkleri bir ortamda benim o lafım üzerine k.validemin yok biz alalım diyemeyeceğini bilirdim. Amacı kendisine alınmadığı için bana da nişanlık alınmasını engellemekti bence. Ki bazı arkadaşlar nişanlık alacak paran mı yoktu, kendin alsaydın nolurdu vs demiş. Alırdım, mesele o değil ki. Mesele niyet. Kim ne derse desin ben bu davranışını çok iyi niyetli göremiyorum. Nitekim k.validemin de içine sinmemiş olacak ki nişanlığımı kendi dikti arkadaşının moda evinde. Bunun üzerine eltim bana sinir oldu, ama bunu açık açık dillendirecek kadar saf biri de değil. Sözliüolarak olmasa da davranışlarından, bakışlarından anladım, gördüm, hissettim. Dahası tek hisseden de ben değilim, benim akrabalarımdan da bunu fark edip bir şey mi oldu diye soranlar oldu. Kıskançsın uyduruyorsun diyenler bu önemli noktaları anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar.

Siz o sözlere rağmen aradaki saygıyı yitirmediyseniz büyük iş başarmışsınız. Benim çevremde gördüğüm, k.valideyle bu kadar samimiyet saygının yitirilmesine, genellikle gelinin kvalideyi takmaması ve kvalidenin de çok rahat gelinle oğlunun ilişkilerine müdahale etmesine yol açıyor. Benim tercihim değil. Bizimkilerin tercihi de o yönde olabilir, ama bu durumun bu rahatlığın benim kvalidemle aramın bozulmasına yol açmaması benim tek derdim. Derdim bu olduğu için onların ilişkilerinin detayını yazdım, onları eleştirmek için değil.

Bakın, şu nişanlığı satma konusunda size yazdığım cevapla diğer yazanlara hitaben de yazıyorum, son kez konuşuyorum. Sizi asla ama asla ilgilendirmez. Lafları cımbızla kafanıza göre çekip yayılım ateşine tutmaya çalışıyorsunuz ama yemezler. Nişanlığı satmak k.validemin fikriydi ve ben de kabul ettim. Ortada ayıp olan bir şey yok. Burdan da tutturamadınız.

Bak nasil kiziyorsun degil mi birisi senin davranislarini yargiladiginda. Senin yaptigin aynisi degil mi? Yok kv'deyi sandalyede oturttu, yok kv'deyle sigara içti. Eeeh, bunlar seni ilgilendirir mi? Hayir, eh bu yargilanmalar ne ye o zaman? Baskalarini yargilarken iyi, seni yargilayan kötü mü oluyor simdi? :KK14:

Aklin yolu birdir. Kaç kisi sana yersiz bir sekilde kiskanç oldugunu söylüyor. Sen halen israr ediyorsun. Yok efem kiskançligim yersiz degil, tuhaf bakiyor fotolarda,.. Hayir, sen yersiz bir sekilde kiskançsin ve bu kiskançligin seni yiyip bitirecek. O elti hiçbirsey yapmadan sen kendi ellerin ile huzursuzluk çikarirsin bu gidis ile. Kendi ellerin ile kv'dende uzaklasirsin. Yani kisacasi bu gidis ile daha çoook konu açarsin :KK14:

Back
X