Gerçekten mi peki kadının çocuğu falan varmiydiAnneannemi kimse bakmak istemedi, aşırı geçimsiz. Bu bakıcı tuttular kadın anneannemi kafaladi. Evde beraber gün bile yapardı.
kim ne derse ona yok bu olmaz şu olmaz diyorsunuz kafanızı 4 yıllık uzun bir sürece takmışsınız 4 yıl o kocanın evindemi duracaksınız? o adam size para bile vermiyor toz pembe bir dizide yaşamıyorsunuz adam size laçkalaşmaya başlamış bile yakında siz mecbursunu diye eve kadında getirir gözünüzğn önününde sevişirler istediğinizi yapmakta özgürsüzünüzGüzel bacım insan aldatan esle neye oturmak istesin yani bir kere insanın midesi almaz benim için öyle başkalarını bilemem bu kararı almak için kaç saat düşündüm kaç kişiyle akraba arkadaş görüştüm kaç saat lanet gelsin buna mecburum dedim bilemezsin insan neden kendine zulmetmek istesin ki aldatan bir eşe güven sıfır olan bir ortama kim meraklı olur
Haklısınız onu hesaba katmadim ama düşünüyorum ne gibi bir iş yapabilirim ki yapsam kızıma şimdi kim bakacak aklımda deli sorularFormasyon lazım değilmi ? sınav tarihi atama bekleme bu planın rahat iki yıl sapması olur
Bildiğim İstanbul üniversitesi aöf ilahiyat var zaten Çalışarak okunabilir kurs öğretmenliği nasıl ücretleri falan
Planın güzel mesleğin güzel ataması kolay ama arkadaşım kocan riskli onla bunla düşe kalka birine aşık olacak elbet seneye karşına çıkıp ben birine aşık oldum derse ne yapacaksın senin eşinde bu risk var
Hayır burdaki yorumları değerlendirip su katıpligi bir güzel araştırayım tekrar yakında alım var diye biliyorum birde şu 2024 ortaöğretime kpss ye bir bakayım neler yapabilirim diyeHayallerinize saygı duyuyorum. Sadece sizi dusundugum icin fikrimi yazmak istedim. Bende katiplik mulakatindan elenmistim. Simdiki aklim olsaydi deli gibi çalışır o mülakatı gecerdim. Üniversite okuyorum ben yaaa deyip calismamistim .
Esiniz su saatten sonra işi arsizlik boyutuna getirecek. Katlanabilecekbmisiniz?
Evet Ama çocukları büyüktü. Biri askere gitti hatta.Gerçekten mi peki kadının çocuğu falan varmiydi
Çok üzüldüm , büyük ihtimal eşiniz de gidecek bir eviniz olmadığını bildiği için size bu şekilde davranıyor. En kısa süre de bir iş bulmaya calisin
Daha önceki konularınız biliyorum dönmekle iyi yapmışsınız. Şimdilik eşinize olan öfke ve nefreti bir tarafa bırakın. Bir şeyler yapmak istiyorsanız hayatınızda bunu eşinize hissettirmeden kararlı bir şekilde hedeflerinize odaklanın.Memlekette olduğum sürece aldatıldımi öğrendim diye bir konu açmıştım çoğu kişinin yorumu ve benim bütün geceyi ne yapmalıyım diye düşünmeyle geçirdim ertesi günü dayımla ve birkaç arkadaşımla konuştum ne yapabilirim diye ama iş yok gireceğim bir üni sınavı var 2 kızım ve baba destek değil artı orda kaldığım sürece hayatı zindan Eden bir üvey anne şimdilik eşe döndüm geldi aldı ama affetmedim sadece şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım geldim geleli içimde ki nefret dinmiyor yüzünü dahi görmek istemiyorum ama gidecek yer yok en azından bir plan bir düzen kurana kadar burdayım mümkün olmadığı sürece konuşmuyorum onu affetmeyecegimi biliyor ne yaparsa yapsın umrumda değil farkında ona karşı bütün sevgim birden yok oldu resmen kendime ben bile şaşırıyorum normalde çok duygusal bir insanım ama böyle olması daha iyi benim için bir sorun var geldim geleli bende ki paraya göz dikti resmen şunu al dediğim de paran var diyor bende ki para bitsin de ilerde bir düzen kurmayayim diye bunu yaptığını biliyorum geldik geleli hastayız bunun için bile beni suçluyor gelmeden önce büyük bir kavga çıkardım daha doğrusu içimdeki nefreti onca senemi benden alan üvey annemin yaptığı herşeyi anlattım babama herkes şahit oldu babam tık bile demedi bir daha bu eve gelmem dedim çıktım geldim eş olacak insanla en çok zoruma giden zor duruma düşecek olsam hiç kimsemin olmiyacagi gerçi var olsalar bile faydaları yok ki babam sadece arabaya binmeden önce bosanirsan beni unut gelme bakmam dedi bütün kapıları yüzüme kapattı ama ben sabredip su mesleği elime alınca çocuklarımla yeni bir hayat kuracam inşallah sadece biraz dayanamam gerekiyor biraz sabır ve çaba .yazmak istedim
Siz peki bir çocuk daha bakamaz mısınız?Onu düşündüm bir site vardı iş ilanları diye çoğu çocukla kabul etmiyor bide benim kız ufak sürekli bakmak lazım imkansız gibi görünüyor şimdilik
Elindeki Parana sahip olup daha da koymalisin kenara. Bende olsam senin gibi yapardım sanırım beni aldatani afetmem ama yolumu bulana kadar onu kullanirdim. Birde bunu çaktırmadan yapabilsek sanki daha mı iyi olurMemlekette olduğum sürece aldatıldımi öğrendim diye bir konu açmıştım çoğu kişinin yorumu ve benim bütün geceyi ne yapmalıyım diye düşünmeyle geçirdim ertesi günü dayımla ve birkaç arkadaşımla konuştum ne yapabilirim diye ama iş yok gireceğim bir üni sınavı var 2 kızım ve baba destek değil artı orda kaldığım sürece hayatı zindan Eden bir üvey anne şimdilik eşe döndüm geldi aldı ama affetmedim sadece şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım geldim geleli içimde ki nefret dinmiyor yüzünü dahi görmek istemiyorum ama gidecek yer yok en azından bir plan bir düzen kurana kadar burdayım mümkün olmadığı sürece konuşmuyorum onu affetmeyecegimi biliyor ne yaparsa yapsın umrumda değil farkında ona karşı bütün sevgim birden yok oldu resmen kendime ben bile şaşırıyorum normalde çok duygusal bir insanım ama böyle olması daha iyi benim için bir sorun var geldim geleli bende ki paraya göz dikti resmen şunu al dediğim de paran var diyor bende ki para bitsin de ilerde bir düzen kurmayayim diye bunu yaptığını biliyorum geldik geleli hastayız bunun için bile beni suçluyor gelmeden önce büyük bir kavga çıkardım daha doğrusu içimdeki nefreti onca senemi benden alan üvey annemin yaptığı herşeyi anlattım babama herkes şahit oldu babam tık bile demedi bir daha bu eve gelmem dedim çıktım geldim eş olacak insanla en çok zoruma giden zor duruma düşecek olsam hiç kimsemin olmiyacagi gerçi var olsalar bile faydaları yok ki babam sadece arabaya binmeden önce bosanirsan beni unut gelme bakmam dedi bütün kapıları yüzüme kapattı ama ben sabredip su mesleği elime alınca çocuklarımla yeni bir hayat kuracam inşallah sadece biraz dayanamam gerekiyor biraz sabır ve çaba .yazmak istedim
4 yıllık helede örgün öğretim okumak konu sahibi için maceradan başka bir şey olmaz malesef şu durumda. En ksetirme yolları tercih etmeli.Ha birde konu sahibinin kendi sehrinde üniversite kazanması gerekiyor. Bu sene olacak mi o da belli degil
Boşanma aşamasında adam ortak çıkabilir resmi hesaplara . bence yastık altı gramGözü önünde bir mal olursa el koyabilir. Altın yapıp evde tutulmaz bence. Burda yatırım bölümleri varya orda çok tecrübeli kadınlarımız vardır seni yönlendirebilecek. Bende pek anlamam ama ben olsam banka hesabı açar gram altın alırım. Yüzük vs işçilik kaybettirir.
Evimde mi onu aradım da burda yok gibi birşey evimde tabiki bakarımSiz peki bir çocuk daha bakamaz mısınız?
Evinize getirip bıraksa aile hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama çocuk bakıcısı da gerçekten çok aranıyor bu şekilde emekli olan tanıdıklarım var.
Nasıl yani affetmeden eskisi gibi olmalıyımElindeki Parana sahip olup daha da koymalisin kenara. Bende olsam senin gibi yapardım sanırım beni aldatani afetmem ama yolumu bulana kadar onu kullanirdim. Birde bunu çaktırmadan yapabilsek sanki daha mı iyi olur
1.klavye sinaviHayır burdaki yorumları değerlendirip su katıpligi bir güzel araştırayım tekrar yakında alım var diye biliyorum birde şu 2024 ortaöğretime kpss ye bir bakayım neler yapabilirim diye
Yalnız bu hafızlık diyanet falan yakında bu kadar ataması olmayabilir.Hafizligimi da bitirmeye az kaldı diyanetin alımlarına basvurursam hafızlıkla büyük ihtimalle gelir birşeyler ordan gene okuyabilirim
Bende boyle düşünüyorumYalnız bu hafızlık diyanet falan yakında bu kadar ataması olmayabilir.
Bu plan kocanla aran bu kadar iğrenç olmasaydı güzel bir hayat planı olurdu, biz de seni takdir ederdik. O zamana çoluk çocuğun da ilkokul çağına gelirdi, rahatça çalışırdın vs vs.Ben aklimdakini soyliyeyim şuan hafizligimi bitirmeme az kaldı ilahiyat istiyorum 2 yıl okuyup diyanetin alımlarına basvurursam şansım var ordan da iltam denen Bir sınav var ordan da 4 yilliga tamamlanıyor ve din kültürü öğretmeni için hak kazanıyorum 4 yılı gözden çıkardım sadece hedefime ulaşmak için benim çabam kalıyor geriye yani Garanti mesleğim olsun istiyorum atanıp 4 yıl çekmeye razıyım ileride umudum var olması adına
Yok öyle demek istemedim. Yazmissiniz ya bendeki para ile gideceğimi yeni hayat kuracağını tahmin ediyor o yüzden parayı kullandirmaya çalışıyor diye. Ona istinaden gideceğinizi düşünmesin aklına öyle şeyler gelmesin sizde rahat rahat birikim yapın anlamındaNasıl yani affetmeden eskisi gibi olmalıyım
Evet klavyeYazma dediğiniz klavye mi
konu sahibi herşeyin bir anda olacağına inanıyorBu plan kocanla aran bu kadar iğrenç olmasaydı güzel bir hayat planı olurdu, biz de seni takdir ederdik. O zamana çoluk çocuğun da ilkokul çağına gelirdi, rahatça çalışırdın vs vs.
Ama şu an hiç de ayağı yere basmayan bir plan.
Kendine ayağı yere basan olanlar yapmalısın.
Amacın ne? Sınava girip Eylül döneminde 2 yil ilahiyat okumak.
Peki DGS kolay mı? KPSS'den 70 alan biri aynı şehirde bir üniversiteyi kazanacak kadar puan alabilir mi? DGS için de her bölümden aldıkları kişi sayısı bir iki. Benim arkadaşım bir sene DGS dershanesine gitti , İstanbul'u kazanamadı Anadolu şehrinde okudu.
(Gerçi başka bir arkadaşım çoluğu çocuğu varken dgs çalışıp hem İstanbul üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ama ona sonsuz destek bir eşi vardi).
Sonuç olarak çok şanslısın, bir sene hazirlanip dgsyi kazandin diyelim, kalan okul 2 sene, aofden alamadığın derslerle , hemen veremedigin derslerle uzar kesin , hızı bitirsen üç sene...
Kafadan 6 yıl daha adamla olma planın var..onda da bir de sınava girip mülakatları gecip öğretmen olacaksın ve doğu görevine colugunu çocuğunu alıp gideceksin, sen dersteyken evde bakan kimsen olmadığı halde...
Bu mu plan? Eger planın gerçekten buysa, 6 yıl ben bu kocayi çekerim diyorsan o zaman bari kocanla barış, altı sene hem sana,hem cocuklarina hem kocaya eziyet olmasın.
Sadece ÖSS sınavı 300 kusur lira.
Açıköğretim dönem harcı her sene artarak gidiyor, 1100 lira. Örgünde okumak bedava sanılıyor ama öyle değil, her derste yüzlerce fotokopi cektiriyorsun, hocalar kendi kitaplarini almayı zorunlu tutuyor bir kitaba fahiş paralar ödüyorsun, arapça derslerin var ithal kitap isteyebilirler... Bunların hepsi için para lazım.
Ama senin planında çalışmak yok.
Nasıl olacak?
Gelirken ekmek almayan koca sen oku da git diye sana destek mi olacak?
Hayır ,tabii ki köstek olacak.
Sana sinav paralarını verecek mi?
Asla vermeyecek.
Daha bir hafta babanın evine gidince kadınsızliktan başka kişi arayan koca sen onun yatağına girmeyince dışarıda kadın peşinde koşup tüm parasını ona yedirmeyecek mi? Ya da daha önce sana iki çocukla kadın sığınma evine gidecek kadar kötü davranan koca evde asik suratından sıkılıp sana şiddet uygulamaya ak ya da 'karim değil misin' diyip tecavüz etmeye çalışmayacak mi bu 'iyi ihtimalle altı' yılda????
'duzgun mesleğim olsun' lüksü kötü kocası olan, ondan zaten hali hazırda iki küçük çocuğu olan , bunca zaman daha eğitime başlamamış ve ailesi de destek olmayan insanlar için degim
Senin şu an "mesleğim olsun'" demen lazım.
İskur'un İsbwwi eğitim programları kursları var, günlük 320 para veriyor kursa gidiyorsun diye, çocuğun varsa ekstra ödeme yapıyorlar diye biliyorum. Kurs bitince sana birkaç iş oneriyorlar, ilk sene sigortanı onlar yapıyor ki iş veren seni tercih etsin. Bunları düşünebilirsin.
Diyanetin varsa benzer ,sana iş verecek şeyleri,onları düşünebilirsin.
Önce ekonomik özgürlüğünü eline al, çocuklarına bakabil, kocayı at da o Ara zaten açıköğretimi de okursun, ne var acikogretimde..ben de öğrenci indiriminden yararlanmak için AÖF okuyorum, hiç de çalışmadan giriyorum yine de dersleri geçiyorum. Atla deve değil yani.
Zamanla her şey olur
Yeter ki mantikli, ayakları yere sağlam planlar yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?