- 3 Şubat 2018
- 25.886
- 111.380
- 598
Bu plan kocanla aran bu kadar iğrenç olmasaydı güzel bir hayat planı olurdu, biz de seni takdir ederdik. O zamana çoluk çocuğun da ilkokul çağına gelirdi, rahatça çalışırdın vs vs.
Ama şu an hiç de ayağı yere basmayan bir plan.
Kendine ayağı yere basan olanlar yapmalısın.
Amacın ne? Sınava girip Eylül döneminde 2 yil ilahiyat okumak.
Peki DGS kolay mı? KPSS'den 70 alan biri aynı şehirde bir üniversiteyi kazanacak kadar puan alabilir mi? DGS için de her bölümden aldıkları kişi sayısı bir iki. Benim arkadaşım bir sene DGS dershanesine gitti , İstanbul'u kazanamadı Anadolu şehrinde okudu.
(Gerçi başka bir arkadaşım çoluğu çocuğu varken dgs çalışıp hem İstanbul üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ama ona sonsuz destek bir eşi vardi).
Sonuç olarak çok şanslısın, bir sene hazirlanip dgsyi kazandin diyelim, kalan okul 2 sene, aofden alamadığın derslerle , hemen veremedigin derslerle uzar kesin , hızı bitirsen üç sene...
Kafadan 6 yıl daha adamla olma planın var..onda da bir de sınava girip mülakatları gecip öğretmen olacaksın ve doğu görevine colugunu çocuğunu alıp gideceksin, sen dersteyken evde bakan kimsen olmadığı halde...
Bu mu plan? Eger planın gerçekten buysa, 6 yıl ben bu kocayi çekerim diyorsan o zaman bari kocanla barış, altı sene hem sana,hem cocuklarina hem kocaya eziyet olmasın.
Sadece ÖSS sınavı 300 kusur lira.
Açıköğretim dönem harcı her sene artarak gidiyor, 1100 lira. Örgünde okumak bedava sanılıyor ama öyle değil, her derste yüzlerce fotokopi cektiriyorsun, hocalar kendi kitaplarini almayı zorunlu tutuyor bir kitaba fahiş paralar ödüyorsun, arapça derslerin var ithal kitap isteyebilirler... Bunların hepsi için para lazım.
Ama senin planında çalışmak yok.
Nasıl olacak?
Gelirken ekmek almayan koca sen oku da git diye sana destek mi olacak?
Hayır ,tabii ki köstek olacak.
Sana sinav paralarını verecek mi?
Asla vermeyecek.
Daha bir hafta babanın evine gidince kadınsızliktan başka kişi arayan koca sen onun yatağına girmeyince dışarıda kadın peşinde koşup tüm parasını ona yedirmeyecek mi? Ya da daha önce sana iki çocukla kadın sığınma evine gidecek kadar kötü davranan koca evde asik suratından sıkılıp sana şiddet uygulamaya ak ya da 'karim değil misin' diyip tecavüz etmeye çalışmayacak mi bu 'iyi ihtimalle altı' yılda????
'duzgun mesleğim olsun' lüksü kötü kocası olan, ondan zaten hali hazırda iki küçük çocuğu olan , bunca zaman daha eğitime başlamamış ve ailesi de destek olmayan insanlar için degim
Senin şu an "mesleğim olsun'" demen lazım.
İskur'un İsbwwi eğitim programları kursları var, günlük 320 para veriyor kursa gidiyorsun diye, çocuğun varsa ekstra ödeme yapıyorlar diye biliyorum. Kurs bitince sana birkaç iş oneriyorlar, ilk sene sigortanı onlar yapıyor ki iş veren seni tercih etsin. Bunları düşünebilirsin.
Diyanetin varsa benzer ,sana iş verecek şeyleri,onları düşünebilirsin.
Önce ekonomik özgürlüğünü eline al, çocuklarına bakabil, kocayı at da o Ara zaten açıköğretimi de okursun, ne var acikogretimde..ben de öğrenci indiriminden yararlanmak için AÖF okuyorum, hiç de çalışmadan giriyorum yine de dersleri geçiyorum. Atla deve değil yani.
Zamanla her şey olur
Yeter ki mantikli, ayakları yere sağlam planlar yap
İste budur. Okumak meslek edinmek guzel de bu durumda realist olmak lazim.Bu plan kocanla aran bu kadar iğrenç olmasaydı güzel bir hayat planı olurdu, biz de seni takdir ederdik. O zamana çoluk çocuğun da ilkokul çağına gelirdi, rahatça çalışırdın vs vs.
Ama şu an hiç de ayağı yere basmayan bir plan.
Kendine ayağı yere basan olanlar yapmalısın.
Amacın ne? Sınava girip Eylül döneminde 2 yil ilahiyat okumak.
Peki DGS kolay mı? KPSS'den 70 alan biri aynı şehirde bir üniversiteyi kazanacak kadar puan alabilir mi? DGS için de her bölümden aldıkları kişi sayısı bir iki. Benim arkadaşım bir sene DGS dershanesine gitti , İstanbul'u kazanamadı Anadolu şehrinde okudu.
(Gerçi başka bir arkadaşım çoluğu çocuğu varken dgs çalışıp hem İstanbul üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ama ona sonsuz destek bir eşi vardi).
Sonuç olarak çok şanslısın, bir sene hazirlanip dgsyi kazandin diyelim, kalan okul 2 sene, aofden alamadığın derslerle , hemen veremedigin derslerle uzar kesin , hızı bitirsen üç sene...
Kafadan 6 yıl daha adamla olma planın var..onda da bir de sınava girip mülakatları gecip öğretmen olacaksın ve doğu görevine colugunu çocuğunu alıp gideceksin, sen dersteyken evde bakan kimsen olmadığı halde...
Bu mu plan? Eger planın gerçekten buysa, 6 yıl ben bu kocayi çekerim diyorsan o zaman bari kocanla barış, altı sene hem sana,hem cocuklarina hem kocaya eziyet olmasın.
Sadece ÖSS sınavı 300 kusur lira.
Açıköğretim dönem harcı her sene artarak gidiyor, 1100 lira. Örgünde okumak bedava sanılıyor ama öyle değil, her derste yüzlerce fotokopi cektiriyorsun, hocalar kendi kitaplarini almayı zorunlu tutuyor bir kitaba fahiş paralar ödüyorsun, arapça derslerin var ithal kitap isteyebilirler... Bunların hepsi için para lazım.
Ama senin planında çalışmak yok.
Nasıl olacak?
Gelirken ekmek almayan koca sen oku da git diye sana destek mi olacak?
Hayır ,tabii ki köstek olacak.
Sana sinav paralarını verecek mi?
Asla vermeyecek.
Daha bir hafta babanın evine gidince kadınsızliktan başka kişi arayan koca sen onun yatağına girmeyince dışarıda kadın peşinde koşup tüm parasını ona yedirmeyecek mi? Ya da daha önce sana iki çocukla kadın sığınma evine gidecek kadar kötü davranan koca evde asik suratından sıkılıp sana şiddet uygulamaya ak ya da 'karim değil misin' diyip tecavüz etmeye çalışmayacak mi bu 'iyi ihtimalle altı' yılda????
'duzgun mesleğim olsun' lüksü kötü kocası olan, ondan zaten hali hazırda iki küçük çocuğu olan , bunca zaman daha eğitime başlamamış ve ailesi de destek olmayan insanlar için degim
Senin şu an "mesleğim olsun'" demen lazım.
İskur'un İsbwwi eğitim programları kursları var, günlük 320 para veriyor kursa gidiyorsun diye, çocuğun varsa ekstra ödeme yapıyorlar diye biliyorum. Kurs bitince sana birkaç iş oneriyorlar, ilk sene sigortanı onlar yapıyor ki iş veren seni tercih etsin. Bunları düşünebilirsin.
Diyanetin varsa benzer ,sana iş verecek şeyleri,onları düşünebilirsin.
Önce ekonomik özgürlüğünü eline al, çocuklarına bakabil, kocayı at da o Ara zaten açıköğretimi de okursun, ne var acikogretimde..ben de öğrenci indiriminden yararlanmak için AÖF okuyorum, hiç de çalışmadan giriyorum yine de dersleri geçiyorum. Atla deve değil yani.
Zamanla her şey olur
Yeter ki mantikli, ayakları yere sağlam planlar yap
Ne olmuş ki Katie Holmes'e?Size esinizi affetmenizi öneririm. Daha dogrusu Katie-Holmes taktigini.
Memlekette olduğum sürece aldatıldımi öğrendim diye bir konu açmıştım çoğu kişinin yorumu ve benim bütün geceyi ne yapmalıyım diye düşünmeyle geçirdim ertesi günü dayımla ve birkaç arkadaşımla konuştum ne yapabilirim diye ama iş yok gireceğim bir üni sınavı var 2 kızım ve baba destek değil artı orda kaldığım sürece hayatı zindan Eden bir üvey anne şimdilik eşe döndüm geldi aldı ama affetmedim sadece şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım geldim geleli içimde ki nefret dinmiyor yüzünü dahi görmek istemiyorum ama gidecek yer yok en azından bir plan bir düzen kurana kadar burdayım mümkün olmadığı sürece konuşmuyorum onu affetmeyecegimi biliyor ne yaparsa yapsın umrumda değil farkında ona karşı bütün sevgim birden yok oldu resmen kendime ben bile şaşırıyorum normalde çok duygusal bir insanım ama böyle olması daha iyi benim için bir sorun var geldim geleli bende ki paraya göz dikti resmen şunu al dediğim de paran var diyor bende ki para bitsin de ilerde bir düzen kurmayayim diye bunu yaptığını biliyorum geldik geleli hastayız bunun için bile beni suçluyor gelmeden önce büyük bir kavga çıkardım daha doğrusu içimdeki nefreti onca senemi benden alan üvey annemin yaptığı herşeyi anlattım babama herkes şahit oldu babam tık bile demedi bir daha bu eve gelmem dedim çıktım geldim eş olacak insanla en çok zoruma giden zor duruma düşecek olsam hiç kimsemin olmiyacagi gerçi var olsalar bile faydaları yok ki babam sadece arabaya binmeden önce bosanirsan beni unut gelme bakmam dedi bütün kapıları yüzüme kapattı ama ben sabredip su mesleği elime alınca çocuklarımla yeni bir hayat kuracam inşallah sadece biraz dayanamam gerekiyor biraz sabır ve çaba .yazmak istedim
Mirasmış ya ondan olmaz dedim ama dediğin gibi belli de olmaz. Yastık altında da alır diye korktum. Görmeden alıp alıp koymak lazımBoşanma aşamasında adam ortak çıkabilir resmi hesaplara . bence yastık altı gram
Ne olmuş ki Katie Holmes'e?
Daha gencsin guzel, umarım hersey gonlunce olurYaşadığım yeri söylemek istemiyorum tanıdık olma ihtimali var 22 yaşındayım
Ama böyle devam ederse elinizdeki birikimden de olursunuz şimdilik biriken paranızla idare etseniz iş bulana kadar…Memlekette olduğum sürece aldatıldımi öğrendim diye bir konu açmıştım çoğu kişinin yorumu ve benim bütün geceyi ne yapmalıyım diye düşünmeyle geçirdim ertesi günü dayımla ve birkaç arkadaşımla konuştum ne yapabilirim diye ama iş yok gireceğim bir üni sınavı var 2 kızım ve baba destek değil artı orda kaldığım sürece hayatı zindan Eden bir üvey anne şimdilik eşe döndüm geldi aldı ama affetmedim sadece şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım geldim geleli içimde ki nefret dinmiyor yüzünü dahi görmek istemiyorum ama gidecek yer yok en azından bir plan bir düzen kurana kadar burdayım mümkün olmadığı sürece konuşmuyorum onu affetmeyecegimi biliyor ne yaparsa yapsın umrumda değil farkında ona karşı bütün sevgim birden yok oldu resmen kendime ben bile şaşırıyorum normalde çok duygusal bir insanım ama böyle olması daha iyi benim için bir sorun var geldim geleli bende ki paraya göz dikti resmen şunu al dediğim de paran var diyor bende ki para bitsin de ilerde bir düzen kurmayayim diye bunu yaptığını biliyorum geldik geleli hastayız bunun için bile beni suçluyor gelmeden önce büyük bir kavga çıkardım daha doğrusu içimdeki nefreti onca senemi benden alan üvey annemin yaptığı herşeyi anlattım babama herkes şahit oldu babam tık bile demedi bir daha bu eve gelmem dedim çıktım geldim eş olacak insanla en çok zoruma giden zor duruma düşecek olsam hiç kimsemin olmiyacagi gerçi var olsalar bile faydaları yok ki babam sadece arabaya binmeden önce bosanirsan beni unut gelme bakmam dedi bütün kapıları yüzüme kapattı ama ben sabredip su mesleği elime alınca çocuklarımla yeni bir hayat kuracam inşallah sadece biraz dayanamam gerekiyor biraz sabır ve çaba .yazmak istedim
Aynen biraz önce izledim ne kanıtlar topladıysa 11 günde boşanmış çocuğun tam velayetini almışKatie Holmes zamaninda Tom Cruise ile evliyken evlilikleri Scientology nin kontrolü altindaydi. Katie Holmes kizini kurtarmak adina aylarca kacma plani hazirlamis..babasi avukat di yalnis hatirlamiyorsam. Gizli cep telefon ve bilgisayar bile ayarlamisti kacisi planlamak adina. O sirada Tom Cuisea hicbirsey caktirmadi. Adam hersey yollunda zannederken bir günden bir güne evden ayrilip kacti.
Gücünüze hayran kaldım. İşte bu diye ciglik atiyorum icimden. Yaparsiniz elbette. Ustesinden gelirsiniz. Guclu bir kadinin kimseye ihtiyaci yok. Bu süreç geçici. Her şey rayina oturacakMemlekette olduğum sürece aldatıldımi öğrendim diye bir konu açmıştım çoğu kişinin yorumu ve benim bütün geceyi ne yapmalıyım diye düşünmeyle geçirdim ertesi günü dayımla ve birkaç arkadaşımla konuştum ne yapabilirim diye ama iş yok gireceğim bir üni sınavı var 2 kızım ve baba destek değil artı orda kaldığım sürece hayatı zindan Eden bir üvey anne şimdilik eşe döndüm geldi aldı ama affetmedim sadece şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım geldim geleli içimde ki nefret dinmiyor yüzünü dahi görmek istemiyorum ama gidecek yer yok en azından bir plan bir düzen kurana kadar burdayım mümkün olmadığı sürece konuşmuyorum onu affetmeyecegimi biliyor ne yaparsa yapsın umrumda değil farkında ona karşı bütün sevgim birden yok oldu resmen kendime ben bile şaşırıyorum normalde çok duygusal bir insanım ama böyle olması daha iyi benim için bir sorun var geldim geleli bende ki paraya göz dikti resmen şunu al dediğim de paran var diyor bende ki para bitsin de ilerde bir düzen kurmayayim diye bunu yaptığını biliyorum geldik geleli hastayız bunun için bile beni suçluyor gelmeden önce büyük bir kavga çıkardım daha doğrusu içimdeki nefreti onca senemi benden alan üvey annemin yaptığı herşeyi anlattım babama herkes şahit oldu babam tık bile demedi bir daha bu eve gelmem dedim çıktım geldim eş olacak insanla en çok zoruma giden zor duruma düşecek olsam hiç kimsemin olmiyacagi gerçi var olsalar bile faydaları yok ki babam sadece arabaya binmeden önce bosanirsan beni unut gelme bakmam dedi bütün kapıları yüzüme kapattı ama ben sabredip su mesleği elime alınca çocuklarımla yeni bir hayat kuracam inşallah sadece biraz dayanamam gerekiyor biraz sabır ve çaba .yazmak istedim
Benim annemin gidecek bir yeri yoktu, annem çalışmıyordu mesleği vardı ama bulunduğumuz yerde iş hacmi yoktu. İş hacmi olan yere gitse biz oralarda ziyan olacaktık. baba diye adlandırdığımız adamla daha fazla yaşayamayacağı için evlere temizliğe gitti yaşlılara baktı ve biz baba şahsını şutladik.Memlekette olduğum sürece aldatıldımi öğrendim diye bir konu açmıştım çoğu kişinin yorumu ve benim bütün geceyi ne yapmalıyım diye düşünmeyle geçirdim ertesi günü dayımla ve birkaç arkadaşımla konuştum ne yapabilirim diye ama iş yok gireceğim bir üni sınavı var 2 kızım ve baba destek değil artı orda kaldığım sürece hayatı zindan Eden bir üvey anne şimdilik eşe döndüm geldi aldı ama affetmedim sadece şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım geldim geleli içimde ki nefret dinmiyor yüzünü dahi görmek istemiyorum ama gidecek yer yok en azından bir plan bir düzen kurana kadar burdayım mümkün olmadığı sürece konuşmuyorum onu affetmeyecegimi biliyor ne yaparsa yapsın umrumda değil farkında ona karşı bütün sevgim birden yok oldu resmen kendime ben bile şaşırıyorum normalde çok duygusal bir insanım ama böyle olması daha iyi benim için bir sorun var geldim geleli bende ki paraya göz dikti resmen şunu al dediğim de paran var diyor bende ki para bitsin de ilerde bir düzen kurmayayim diye bunu yaptığını biliyorum geldik geleli hastayız bunun için bile beni suçluyor gelmeden önce büyük bir kavga çıkardım daha doğrusu içimdeki nefreti onca senemi benden alan üvey annemin yaptığı herşeyi anlattım babama herkes şahit oldu babam tık bile demedi bir daha bu eve gelmem dedim çıktım geldim eş olacak insanla en çok zoruma giden zor duruma düşecek olsam hiç kimsemin olmiyacagi gerçi var olsalar bile faydaları yok ki babam sadece arabaya binmeden önce bosanirsan beni unut gelme bakmam dedi bütün kapıları yüzüme kapattı ama ben sabredip su mesleği elime alınca çocuklarımla yeni bir hayat kuracam inşallah sadece biraz dayanamam gerekiyor biraz sabır ve çaba .yazmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?