- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Karadenizincisi
-
Çok samimi bir arkadaşımın başına maleseef böyle birşey geldi 8 yıllık evli ve eşi tarafından aldatıldığını öğrendi ailesiyle paylaşamamıs bana anlattı 5 yasında bir kızıda var ve yaklaşık 3-4 aydır aldatılıyormuş ve işin cinsel boyutuda olmus aldattığı kişide sır işyerınden mı baska yerden mi bilmiyorum . arkadaşım bir müddet şüphelenmiş eve gec gelmelerınden falan ama gözüyle görmediği için birşey söyleyememiş en son eşinin maillerini kontrol etmeye başlamış ve kredi kartı ekstresınde süphelendiği bişiyler olmus otel ödemeleri yapılmış bir kaç defa ünlü bir iç çamaşır mağazasından bişiyler alınmış cep telefonu falan derken arkadaşım iyice şüphelenmiş tabi ... arkadaşımda eşine karşı bebek dogduktan sonra ilgisini kesti dışardan gözle görülecek kadar şahit oldugum bir kaç şey oldu eminim şahit olmadığım daha neler olmuştur işten gelir yemeği hazırlamaz çamaşırlarını ütülemez bir tatlı söz cıkmaz ağzından istediği yemek oldugunda annen yapsın der arkadasım iştende cıktı cocugumu büyütücem diye iyice bozuldu psikolojisi tek derdı kızı gerısı boş her defasında da uyarırdım kocana ilgi göster biraz erkek milleti gözü dışarda olur anlamazdı onun için herşey cocugu ki cok ta severek evlendıler
neyse bizde dertleşiyoruz kendımce dogru oldugunu düşündüğüm seyleri arkadaşıma anlatıyorum ama asla boşan demedim çoçugu var sonucta.dedim ki en büyük hata sende sana kocanla ilgilen dışarı yönelmesin diye kendimi paraladım çok mu iyi oldu şimdi böyle en büyük hata senin dedim bir erkek dışarda bişiyler arıyosa sorumlusu evdeki hanımdır dedım derken girdik birbirimize güzel bir kavga ettik ama benim içimde hiç bir art niyet yok aklı başına gelsın diye söyledim ama doğrumu söyledim bilmiyorum bildiğim kadarıyla bebek olmadan önce cinsel sorunlarıda yoktu eşine kesınlıkle hak vermıyorum ama erkekler bu tür konularda malesef kadınlar kadar duygularını bastıramıyor ve kaçınılmaz son anlatamadım derdimi nasıl arkadassın sen falan dedi 4 gundur görüşmüyo benımle arıyorum cevap vermıyo evındemı baska bi yerdemı bilmiyorum endişe ediyorum ama acaba ağır birşey mi söyledim bilmiyorum eşinide arayamadım benim bildiğimi bilsin istemedim daha dogrusu eşine bunları anlattımı onuda bilmiyorum acaba hatamı yaptım?
şimdi size sorum aldatan mı aldatılan mı ya da evli oldugunu bile bile araya giren (bu konuda emin değil evli olup olmadığını bilip bilmediğinden) insanmı
İyi niyetli olduğunuz belli ama hatalısınız. Ne demek suç sende? İnsanlar zaman zaman ruhen de bedenen de zayıf düşebilir, kendini ihmal edebilir. Hiçbir zaman bu aldatma nedeni olamaz, olsa olsa aldatma mazereti olabilir.
Belli ki arkadaşınız bebeği olduktan sonra psikolojik olarak taşıyamayacağı kadar yükün altına sokmuş kendini. Deyim yerindeyse kızını dünyanın merkezine koyup geçtim eşini kendini boşlamış. Böye olammalı tabi, insan kendine saygılı olmalı. Ama eşine düşen uçkurunun peşine düşüp "mutluluğu dışarıda araması(!)" değil; eşine destek olarak onu bu psikolojiden çıkarıp hayatla barıştırması olmalıydı.
Dünyanın her türlü hali var. İnsan her dönemde enerjisi poposundan çıkacak şekilde sekiz kolla herşeye yetişip bir de kendini süsleyemeyebilir. Böyle dönemleri elele atlatmak yerine gidip aldatmak şerefsizliktir.
Benim için birbirine bağlılık sözü veren iki insan söz konusu ise; içlerinden birinin bedenen hasta olup güçten düştüğünde aldatılması ile ruhen güçsüz düşüp kendini bıraktığı dönemlerde aldatılması arasında fark yok.
Sonuçta panik atak hastası, majör depresyon geçiren, nevrozları olan bir yığın kadın ve bir yığın erkek var. Hiçbir ruhi rahatsızlığı olmamasına rağmen bir dönem kendini bırakan, canı kolunu kıpırdatmak istemeyen de bir sürü insan var. Ki hepimiz geçtik böyle dönemlerden, çok insani bir durum. Arkadaşınızın tek farkı bu dönemin uzun sürmüş olması. Ama neden uzun sürdü acaba? Onu da sormak lazım. Gerekli desteği gördü mü? Sorumlulukların altında ezilmemesi için elinden tuttu mu eşi? Hayat arkadaşı için, arkadaşınız cillop gibi ortada salınırken iyiydi de bebeği olup bir süre kendini bırakınca mı kötü oldu? Öyle bile olsa yapılması gereken gidip aldatmak mıdır?
Hadi diyelim arkadaşınız gerçekten kendine saygısını kaybedecek kadar, eşinin ilgisini kaybedecek kadar hayattan koptu ve tüm desteklere de kendini kapattı. Hiçbir şekilde iflah olmadı. Yapılması gereken nedir eşi için? Yüzüğünü çıkarıp komodinin üzerine bırakıp "Ben artık sana ilgi duymuyorum." deme erkekliğini gösterip çekip gitmek. Paşa paşa nafakasını ödeyip çocuğuna sahip çıkarak yollarını eşiyle ayırmak. Korkaklar gibi yalanların arkasında mutluluk aramak değil!
Ne demek aldatılanda suç olması?
Not: Son mesajınızı az önce gördüm. Yani ben mesajımı yazıp gönderdikten sonra. Arada neler konuşuldu da bu kadar hiddetlendiniz bilmiyorum. Ben ilk mesajınızı okuyup yazdım yorumumu.
Çok samimi bir arkadaşımın başına maleseef böyle birşey geldi 8 yıllık evli ve eşi tarafından aldatıldığını öğrendi ailesiyle paylaşamamıs bana anlattı 5 yasında bir kızıda var ve yaklaşık 3-4 aydır aldatılıyormuş ve işin cinsel boyutuda olmus aldattığı kişide sır işyerınden mı baska yerden mi bilmiyorum . arkadaşım bir müddet şüphelenmiş eve gec gelmelerınden falan ama gözüyle görmediği için birşey söyleyememiş en son eşinin maillerini kontrol etmeye başlamış ve kredi kartı ekstresınde süphelendiği bişiyler olmus otel ödemeleri yapılmış bir kaç defa ünlü bir iç çamaşır mağazasından bişiyler alınmış cep telefonu falan derken arkadaşım iyice şüphelenmiş tabi ... arkadaşımda eşine karşı bebek dogduktan sonra ilgisini kesti dışardan gözle görülecek kadar şahit oldugum bir kaç şey oldu eminim şahit olmadığım daha neler olmuştur işten gelir yemeği hazırlamaz çamaşırlarını ütülemez bir tatlı söz cıkmaz ağzından istediği yemek oldugunda annen yapsın der arkadasım iştende cıktı cocugumu büyütücem diye iyice bozuldu psikolojisi tek derdı kızı gerısı boş her defasında da uyarırdım kocana ilgi göster biraz erkek milleti gözü dışarda olur anlamazdı onun için herşey cocugu ki cok ta severek evlendıler
neyse bizde dertleşiyoruz kendımce dogru oldugunu düşündüğüm seyleri arkadaşıma anlatıyorum ama asla boşan demedim çoçugu var sonucta.dedim ki en büyük hata sende sana kocanla ilgilen dışarı yönelmesin diye kendimi paraladım çok mu iyi oldu şimdi böyle en büyük hata senin dedim bir erkek dışarda bişiyler arıyosa sorumlusu evdeki hanımdır dedım derken girdik birbirimize güzel bir kavga ettik ama benim içimde hiç bir art niyet yok aklı başına gelsın diye söyledim ama doğrumu söyledim bilmiyorum bildiğim kadarıyla bebek olmadan önce cinsel sorunlarıda yoktu eşine kesınlıkle hak vermıyorum ama erkekler bu tür konularda malesef kadınlar kadar duygularını bastıramıyor ve kaçınılmaz son anlatamadım derdimi nasıl arkadassın sen falan dedi 4 gundur görüşmüyo benımle arıyorum cevap vermıyo evındemı baska bi yerdemı bilmiyorum endişe ediyorum ama acaba ağır birşey mi söyledim bilmiyorum eşinide arayamadım benim bildiğimi bilsin istemedim daha dogrusu eşine bunları anlattımı onuda bilmiyorum acaba hatamı yaptım?
şimdi size sorum aldatan mı aldatılan mı ya da evli oldugunu bile bile araya giren (bu konuda emin değil evli olup olmadığını bilip bilmediğinden) insanmı
böyle yorumlar bekledım ınsanlardan hakaret dolu aşşağılayıcı değil hata yaptıgımın farkındayım zaten o anda cıkmaması gerekıyordu evet iyi yaptım ohh demiyorum kı sonra o hakaret dolu kınayelı mesajlara cevap yazınca bişiylerı savunuyo durumuna düşüyorum
hiç tanımadan içime sokacak kadar sevdiğim kadınlar olduğu gibi yine hiç tanımadan ifrit olduğum bayanlar var bu forumda, artık konulardada tarafsızlığımı yitiriyorum bu kişileri görünce, bu kadınlar sanki kadın olarak doğmayı bir kusur bir maraz olarak görüyolar, erkek ne yaparsa yapsın hep bir acabaları var, acaba ben mi bişey yaptımda dayak yiyorum, acaba aldatmasının sorumlusu ben miyim? bu kadınların aklına erkek ırkından birinin karakter yoksunu olabileceği gelmiyo, suç mutlaka kadındadır, bu ruh halini ne diye tanımlasak ne desek bilemiyorum, büyük konuşmayımda sebep ne olursa olsun benim arkadaşımın kocası arkadaşımı aldatacak ve ben arkadaşıma bu tarz laflar edicem, o adamı bulur ağzını kulaklarına kadar yırtarım :113:
istemiyosan çek git adam, de ki gönlüm ya da başka bi yerlerim başka bi kadına kaydı, de ki seni istemiyorum, aldatmakta neyin nesi, ha seni istemiyorum dedikten sonra arkadaşım adama yapışırsa işte o zaman titre ve kendine gel yöntemi uygularım
Arkadaşına çok ağır konuşmuşsun.Onun yerinde olsam seninle bir daha asla görüşmezdim. Bende aldatıldım. Ama inan aldatılma evdeki kadının kusurundan kaynaklanmıyor. Tamamen erkeğin aferdesiniz aç gözlü olup hayvansı davranışlarından kaynaklanıyor. Aile terbiyesi ve sevgisi almayan erkekler yapıyor bunu, annesi sevmeyi öğretmemiş ki, daha evdeki karısına nasıl davranacağını bilmeden onu mutlu edemeden, egosunu tatmin etmeye gidiyor..Ben 4 dörtlük tüm de ne oldu. 2 günlük loğusa halimle bile gömleklerini ütüledim yemeğini önüne götürdüm. Ama o ne yaptı, bana sırtını döndü, sanki onun bebeğini doğurmamışım,gitti allahın rusuna/ruslarına. Evli adamlara yanaşan kadınlarda, evli olupda gözü dışada olup ayartılmayı bekleyen erkekte suçlu burda.
senin başka konularda başka yorumlarında genelde bu yönde canım, umarım sen yaşamazsın böyle bişeyi ve seni bu şekilde uyaran kimse olmaz, olayların gidişatı bu şekildeyse sen arkadaş olarak bişeyler yapabilirdin, ne biliyim işte ayşe kalk bugün bakıma gidiyoruz, sen çirkinsin güzelleş der gibi değil, hani kız kıza bakım fiskos dedikodu konseptine gizleyerek arkadaşını şımartırdın, bakım kadınların hem fiziğini hem ruhunu tedavi eden bişey, ya da bebiş bugün bende kalsın yemeğe çıkın gibi, arkadaşlar yeri geldiğinde yermek içindir evet ama aldatılma olayı çok hassas, her doğru her yerde hele ki bu şekilde söylenmez
baska konularda genelde bu yönde derken pek anlayamadım nedemek istedıgını
Adam da bunları söyleyecek cesaret yoktur, elini taşın altına koymak istemez.Düzeni bozulsun istemez.Ne şiş yansın ne kebap !
İnsanlar evlenirken sadakat sözü verirler, hastalıkta sağlıkta derler.Ama bu hastalık sağlık nedense hep kadınlar içindir.
Kocası aşağılasın, dövsün, sövsün, ilgi göstermesin ama kocası haklıdır, vardır bir bildiği.
Kadın doğursun, uğraşsın didinsin, kendini paralasın.Bunlar görülmez.
Kadın azıcık salsın kendini beyefendinin gözü hemen dışarıya kaysın.
Evlerinin içinde ne olduğunu bilmiyoruz.Kadın neden o hale geldi bilmiyoruz.
Konu sahibinin dediği gibi erkek haklıysa(!) BOŞANACAK. İki yüzlülük yapmanın alemi yok.
bu dediğim hakaret falan değil yanlış anlama ama bu yönde derken şunu kastediyorum, kadınlar bazı şeyleri hakeder gibi bi tavır ve görüş içindesin, ya da bana hissettirdiğin bu
Ben buna tamamen katılmıyorum aslında kendimizi salınca erkeğin gözünün dışarı kayması gibi
Aldatmaların %50 den fazlası kişilik meselesi kesinlikle Kadın ne kadar bakımlı olursa olsun ya da güzel ya da ayaklı ansiklopedi adamın içinde varsa hep doyumsuzluğundan 7 numaradan sonra 8 i bulursa ona 9 u bulursa ona bakacak zincirleme
Ama geriye kalan pay da kadına ait. Bu süsle püsle çok alakası yok kesinlikle çünkü hiç birimiz evde Victoria secret defilesinde gibi dolaşmıyoruz. Önemli olan erkek eve gelirken eşini özlemeli bu da ona sunacağı sıcak yuvayla olur. Görsellik kesinlikle önemli ama 50 yaşına gelince görsellik kalmayacak o zaman adamları nasıl evde tutacağız olay bakımdan geçiyorsa..önce yüreğini vereceksin sonra bedenini önce beden tek beden olmaz.
Haklılık payınız var ancak kadına bu kadar büyük bir pay yüklenmemeli bence. Olay tabiki sadece bakımdan geçmiyor o verdiğim sadece bir örnekti.
Bu biraz da erkeklerin bahanesi, karım kilo aldı, karım kendini saldı vs. Yoksa bu benim için bir sebep olsa ohoooo ben öleyim o zaman.
Çünkü öyle dönemlerim olur ki aynaya bile bakmam.Çocuk için tedavi görüyorum.Stresliyim, sıkıntılıyım.
Ben de bazen yemek yapmıyorum, ben de bazen olmayacak şeylerden eşimi tersliyorum.
Ben de bazen ütüsünü geciktiriyorum.
İşte bu gibi zor durumlarda iş birazcık da erkeğe düşüyor.Çünkü evlilik tek taraflı bir şey değil. Zor günlerde en büyük destekçi eş olmalı.
Sıcak yuva olayına gelince erkek mutlaka evini özlemeli, ama kadın da kocasının geleceği saati iple çekmeli.Bunu da taraflar ancak karşılıklı sağlayabilir birbirine.Sıcak yuva sadece kadının çabasıyla olmaz.
Dediğiniz gibi her şey dört dörtlük de olsa yapacak adam yine yapıyor, kendince de bahaneler buluyor.
Benim demek istediğim, karın mı hatalı düzeltmeye çalışacaksın, uğraşacaksın.
Baktın olmuyor, kadın düzelmiyor bırak git efendi gibi boşan bak hayatına o saatten sonra kimse karışmaz sana.
Ama erkekler bunu yapmıyor işte. Kanında olan aldatıyor türlü bahaneler eşliğinde.
benımde bana göre en büyük hatam buydu hatanın cogunu kendı arkadasıma yüklemem çok yanlış sekıldee oldu hemde
Haklılık payınız var ancak kadına bu kadar büyük bir pay yüklenmemeli bence. Olay tabiki sadece bakımdan geçmiyor o verdiğim sadece bir örnekti.
Bu biraz da erkeklerin bahanesi, karım kilo aldı, karım kendini saldı vs. Yoksa bu benim için bir sebep olsa ohoooo ben öleyim o zaman.
Çünkü öyle dönemlerim olur ki aynaya bile bakmam.Çocuk için tedavi görüyorum.Stresliyim, sıkıntılıyım.
Ben de bazen yemek yapmıyorum, ben de bazen olmayacak şeylerden eşimi tersliyorum.
Ben de bazen ütüsünü geciktiriyorum.
İşte bu gibi zor durumlarda iş birazcık da erkeğe düşüyor.Çünkü evlilik tek taraflı bir şey değil. Zor günlerde en büyük destekçi eş olmalı.
Sıcak yuva olayına gelince erkek mutlaka evini özlemeli, ama kadın da kocasının geleceği saati iple çekmeli.Bunu da taraflar ancak karşılıklı sağlayabilir birbirine.Sıcak yuva sadece kadının çabasıyla olmaz.
Dediğiniz gibi her şey dört dörtlük de olsa yapacak adam yine yapıyor, kendince de bahaneler buluyor.
Benim demek istediğim, karın mı hatalı düzeltmeye çalışacaksın, uğraşacaksın.
Baktın olmuyor, kadın düzelmiyor bırak git efendi gibi boşan bak hayatına o saatten sonra kimse karışmaz sana.
Ama erkekler bunu yapmıyor işte. Kanında olan aldatıyor türlü bahaneler eşliğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?