Aldatanda mı aldananda mı suç

Halt etmişsiniz, kadın zaten ihanete uğramış yıkılmış ne gerek vardı bu kadar üzerine gitmenize. Hırsızın hiç mi suçu yok?
Tabi ki bebekten sonra değişir evlilikler bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay mı? sorun bakalım eşi kaç kere pişpişlemiştir kaç kere yardım etmiştir. Kadın çocuk büyütcem diye kendini paralasın adamlar bir iki sevmek için kucağına alsın sonra karım kendini saldı bakımsız paspal oldu mutluluğu dışarıda arayayım. Kadına süslü püslü ol kocanı eve bağla demeyi çok iyi biliyor herkes, erkekler çocuğu yapıp sonrasını eşine bırakmasın destek olsun diyemiyor ama kimse. Paspal bakımsız önünde balkonu ile dolaşan bir sürü adam var ortalıkta onların niye karıları mutluluğu dışarıda aramıyor acaba. Bu mutluluk denen şey sadece erkeği mutlu etmek için mi vardır. Kadın sadece erkeğini ve çocuklarını mutlu etmek için mi yaratılmış. Bu tür adamlar nedense evliliklerindeki sorunlarını eşleriyle hiç konuşmazlar, ama aldattıktan sonra kılıf olarak sunarlar sadece. Arkadaşınız tepki vermekde çok haklı.

konu nereden nereye geldi ....

ben mi anlatamadım sizmi anlayamadınız anlamak mı istemediniz bilmiyorum...ben aldatma olayını tasvip etmiyorum defalarcada söyledim arkadasımıda 100 de 100 suclu bulmuyorum az cok gidişattan belliydi ha aldatacagını ummazdım tabi ama ne yazıkkı yapmış bazen hata hatayı dogurur evliliklerde eslerden biri mutlu degılse mutluulugu dısarıda arıyorlar illa güzellik değil hersey bir çift güzel söz vs vs
o zaman boşansn diyeceksınz onu bilemem ben 3. kışıyım arkadasımın anlattıgı kadarıyla biliyorum gerısı onlara kalmıs bu forumdada okuduk biliyoruz.

her aldatılan kadında suclu demedım ben bu konu için konusuyorum hiç sebepsız yere aldatılanlarda var nice güzel kadınlrda aldatılıyor bende aldatılabılırım allah hepimizi korusun ama neden bu kadar ağır yorumlar yapıldı ben anlamıyorum her yazana cevap yazdıgım ıcın erkeklerı savunuyo durumuna düştüm kadın düşmanı oldum actıgım başlığa kadar takıldınız benim ne vicdansızlıgım kaldı ne ş....hatta eşini senınle mi aldattı dıyenler yada evdekı meselelerı nerden bılıyorsun diyenler bunlar hiç hoş değil

benım tek amacım bu konuyu acarken böyle bişiy yasadım ve ağzımdan bunlar cıktı kendıme göre kım sucluydu ? arkadasım haklısın ya da haksızsın diyip bende kendıme ders cıkaracaktım ama konu saptırıldıda saptırıldı ben yazdıklarımı savunmaya calısınca kadın dusmanı oldum sizden bu konuda destek bekliyormus durumuna geldı

ben böyle bir arkadasım dogru düşündüğümü söylüyorum belkı o ortam dogru değildi ama bir an cıktı ağzımdan engelleyemedim bunun içinde pişmanlık duyuyorum sonuna kadar ama ben sizden farklı seyler duymak isterdım....

İyi niyetli olduğunuz belli ama hatalısınız. Ne demek suç sende? İnsanlar zaman zaman ruhen de bedenen de zayıf düşebilir, kendini ihmal edebilir. Hiçbir zaman bu aldatma nedeni olamaz, olsa olsa aldatma mazereti olabilir.
Belli ki arkadaşınız bebeği olduktan sonra psikolojik olarak taşıyamayacağı kadar yükün altına sokmuş kendini. Deyim yerindeyse kızını dünyanın merkezine koyup geçtim eşini kendini boşlamış. Böye olammalı tabi, insan kendine saygılı olmalı. Ama eşine düşen uçkurunun peşine düşüp "mutluluğu dışarıda araması(!)" değil; eşine destek olarak onu bu psikolojiden çıkarıp hayatla barıştırması olmalıydı.
Dünyanın her türlü hali var. İnsan her dönemde enerjisi poposundan çıkacak şekilde sekiz kolla herşeye yetişip bir de kendini süsleyemeyebilir. Böyle dönemleri elele atlatmak yerine gidip aldatmak şerefsizliktir.
Benim için birbirine bağlılık sözü veren iki insan söz konusu ise; içlerinden birinin bedenen hasta olup güçten düştüğünde aldatılması ile ruhen güçsüz düşüp kendini bıraktığı dönemlerde aldatılması arasında fark yok.
Sonuçta panik atak hastası, majör depresyon geçiren, nevrozları olan bir yığın kadın ve bir yığın erkek var. Hiçbir ruhi rahatsızlığı olmamasına rağmen bir dönem kendini bırakan, canı kolunu kıpırdatmak istemeyen de bir sürü insan var. Ki hepimiz geçtik böyle dönemlerden, çok insani bir durum. Arkadaşınızın tek farkı bu dönemin uzun sürmüş olması. Ama neden uzun sürdü acaba? Onu da sormak lazım. Gerekli desteği gördü mü? Sorumlulukların altında ezilmemesi için elinden tuttu mu eşi? Hayat arkadaşı için, arkadaşınız cillop gibi ortada salınırken iyiydi de bebeği olup bir süre kendini bırakınca mı kötü oldu? Öyle bile olsa yapılması gereken gidip aldatmak mıdır?
Hadi diyelim arkadaşınız gerçekten kendine saygısını kaybedecek kadar, eşinin ilgisini kaybedecek kadar hayattan koptu ve tüm desteklere de kendini kapattı. Hiçbir şekilde iflah olmadı. Yapılması gereken nedir eşi için? Yüzüğünü çıkarıp komodinin üzerine bırakıp "Ben artık sana ilgi duymuyorum." deme erkekliğini gösterip çekip gitmek. Paşa paşa nafakasını ödeyip çocuğuna sahip çıkarak yollarını eşiyle ayırmak. Korkaklar gibi yalanların arkasında mutluluk aramak değil!
Ne demek aldatılanda suç olması?

Not: Son mesajınızı az önce gördüm. Yani ben mesajımı yazıp gönderdikten sonra. Arada neler konuşuldu da bu kadar hiddetlendiniz bilmiyorum. Ben ilk mesajınızı okuyup yazdım yorumumu.

Son düzenleme:

böyle yorumlar bekledım ınsanlardan hakaret dolu aşşağılayıcı değil hata yaptıgımın farkındayım zaten o anda cıkmaması gerekıyordu evet iyi yaptım ohh demiyorum kı sonra o hakaret dolu kınayelı mesajlara cevap yazınca bişiylerı savunuyo durumuna düşüyorum

Arkadaşına çok ağır konuşmuşsun.Onun yerinde olsam seninle bir daha asla görüşmezdim. Bende aldatıldım. Ama inan aldatılma evdeki kadının kusurundan kaynaklanmıyor. Tamamen erkeğin aferdesiniz aç gözlü olup hayvansı davranışlarından kaynaklanıyor. Aile terbiyesi ve sevgisi almayan erkekler yapıyor bunu, annesi sevmeyi öğretmemiş ki, daha evdeki karısına nasıl davranacağını bilmeden onu mutlu edemeden, egosunu tatmin etmeye gidiyor..Ben 4 dörtlük tüm de ne oldu. 2 günlük loğusa halimle bile gömleklerini ütüledim yemeğini önüne götürdüm. Ama o ne yaptı, bana sırtını döndü, sanki onun bebeğini doğurmamışım,gitti allahın rusuna/ruslarına. Evli adamlara yanaşan kadınlarda, evli olupda gözü dışada olup ayartılmayı bekleyen erkekte suçlu burda.

Bir evlilik travması…
Ama evlikte bir kere ciddi yara aldı mı toplamak zor bence..iş o raddeye gelmeden çaresine bakmak lazım. Burada çoğu görev kadına düşüyor elbette..çünkü kadının genetiğinde var bence koruyuculuk. Daha 3 yaşındayken bebeğine annelik yapar oyuncaklarıyla yemek yapar, bulaşık yıkar, alış veriş yapar… erkekler evlendikleri zaman çocuklaşırlar..akıllı eşler hem annesi hem de karısı olmak zorundadır. Erkeği idare etmek hem çok kolay hem çok zordur ama genelde kolaydır rutine bağladıktan sonra. Çünkü erkekler kadınlar kadar karmaşık değillerdir küçücük şeylerle mutlu olurlar. Kadınlar her zaman daha çok bekler. Sadece erkeğe onu önemsediğini hissettirmek lazım. Çocuğunun babası değil sadece bazen kendi babana davranır gibi davranman lazım. Örneğin, havalar soğuk eşim Pazar günü çalışmak zorunda kalınca ben de kızımla arabayla avm ye gideyim dedim eşim olmaz kar var vs dedi. Ben de ondan izin alıyor gibi “nolur izin versen yavaş yavaş gideriz” vs dedim..gitmek istesem kesin giderim ama önemli olan onun grurunu okşamak bence.kadına çok iş düşüyor arkadaşlar çokkkk..

burda sana hakaret etmedi kimse canım neden eleştiriyi hemen hakaret olarak algılıyorsun sende arkadaşını eleştirmişsin sonuçta hemde en zayıf ve güçsüz zamanında bak ben sana demiştim demişsin kız seni dost bilip paylaşmış birşeyini........
güzel kadında aldatılır bakımlı kadında ,sıcak sevecen eşine tapan ,ilgili ,hamarat vs vs bu tür kadınlarda aldatıldı aldatılıyor hatta daha çok bunu biliyormusun ?eşini sallamayan ilgi göstermeyen hatta sevmeyen parası için evlenen kadınlarda el üstünde tutuluyor
arkadaşın sana gelmiş omzunda ağlamak istemiş belki içindekileri dökmeye gelmiş tamam sen öyle düşünebilirsin ama her doğru her yerde her zaman söylenmez değil mi bizim uslubumuzu eleştiriyorsun biz burda hiç tanımadığımız birine yazıyoruz ama sen o uslubunu kaç yıllık arkadaşının yanında yapmışsın ve en yaralı olduğu zamanında .

senin başka konularda başka yorumlarında genelde bu yönde canım, umarım sen yaşamazsın böyle bişeyi ve seni bu şekilde uyaran kimse olmaz, olayların gidişatı bu şekildeyse sen arkadaş olarak bişeyler yapabilirdin, ne biliyim işte ayşe kalk bugün bakıma gidiyoruz, sen çirkinsin güzelleş der gibi değil, hani kız kıza bakım fiskos dedikodu konseptine gizleyerek arkadaşını şımartırdın, bakım kadınların hem fiziğini hem ruhunu tedavi eden bişey, ya da bebiş bugün bende kalsın yemeğe çıkın gibi, arkadaşlar yeri geldiğinde yermek içindir evet ama aldatılma olayı çok hassas, her doğru her yerde hele ki bu şekilde söylenmez

Adam da bunları söyleyecek cesaret yoktur, elini taşın altına koymak istemez.Düzeni bozulsun istemez.Ne şiş yansın ne kebap !

İnsanlar evlenirken sadakat sözü verirler, hastalıkta sağlıkta derler.Ama bu hastalık sağlık nedense hep kadınlar içindir.
Kocası aşağılasın, dövsün, sövsün, ilgi göstermesin ama kocası haklıdır, vardır bir bildiği.
Kadın doğursun, uğraşsın didinsin, kendini paralasın.Bunlar görülmez.
Kadın azıcık salsın kendini beyefendinin gözü hemen dışarıya kaysın.
Evlerinin içinde ne olduğunu bilmiyoruz.Kadın neden o hale geldi bilmiyoruz.
Konu sahibinin dediği gibi erkek haklıysa(!) BOŞANACAK. İki yüzlülük yapmanın alemi yok.

evet ağır konustugumun farkındayım daha dogrusu sonradan aklım basıma geldı ...ben ondan kaynaklanabılecegını dusunmustum hoş görulu davranmadıgı için ama baska nedenlerde olabılr ya da esının ıcınde de olabılr bılemıyorum detaylarını

baska konularda genelde bu yönde derken pek anlayamadım nedemek istedıgını

Ben buna tamamen katılmıyorum aslında…kendimizi salınca erkeğin gözünün dışarı kayması gibi…
Aldatmaların %50 den fazlası kişilik meselesi kesinlikle…Kadın ne kadar bakımlı olursa olsun ya da güzel ya da ayaklı ansiklopedi adamın içinde varsa hep doyumsuzluğundan 7 numaradan sonra 8 i bulursa ona 9 u bulursa ona bakacak zincirleme…
Ama geriye kalan pay da kadına ait. Bu süsle püsle çok alakası yok kesinlikle…çünkü hiç birimiz evde Victoria secret defilesinde gibi dolaşmıyoruz. Önemli olan erkek eve gelirken eşini özlemeli bu da ona sunacağı sıcak yuvayla olur. Görsellik kesinlikle önemli ama 50 yaşına gelince görsellik kalmayacak o zaman adamları nasıl evde tutacağız olay bakımdan geçiyorsa..önce yüreğini vereceksin sonra bedenini… önce beden tek beden olmaz.

o pis herif sevgilisine gösterdiği ilgiyi alakayı doğumdan sonra en fazla ihtiyacı olan eşine gösterseydi de ünlü markadalardan iç çamaşırları alsaydı,otellerde süprizler ayarlasaydı olmazmıydı..evdeki ohh dursun çocuga baksın adam keyfini sürsün parayı sevgililere harcasın bundada suçlu eşi olsun negüzel yaa..şu erkek milleti yok mu neyse açmıyım ağzımı şimdi..bence git arkadaşından o ağır sözlerin için özür dile ,bölyle kötü bir günde arkdaşının yanında olmayacaksında ne zaman olacaksın.kim bilir ne durumdadır kızcağız...

bizim en büyük sorunumuz karşıdakini tam anlamadan hurra eleştiri yapmak buraya biri derdini yazar arkadan neredeyse hakarete varacak eleştiriler olur eminim normal hayatımızda asla bize derdini anlatan birine böyle yapamayız galiba budu buranın internet ortamı olmasından kaynaklanıyo ve öyle sert acımasız eleştiriyoruzki aklımıza ağzımıza gelen herşeyi yazıyoruz normal şartlarda tanıdığınız birine asla şuraya yazdığımız şeyleri söyleyemeyiz bence yapıcı olmaya çalışmak en iyisi insanlar yardım bekliyorsa yardım etmeye çalışalım eğer yazılanlar bizi rahatsız etmişsede söyleyeceklerimizi birdaha gözden geçirelim .dikkatimi çekiyor forumlarda kim derdini yazsa adkadan eleştiri bombardumanı bu defa konu açan herşeyi bırakıp kendini savunmaya geçiyor

Haklılık payınız var ancak kadına bu kadar büyük bir pay yüklenmemeli bence. Olay tabiki sadece bakımdan geçmiyor o verdiğim sadece bir örnekti.
Bu biraz da erkeklerin bahanesi, karım kilo aldı, karım kendini saldı vs. Yoksa bu benim için bir sebep olsa ohoooo ben öleyim o zaman.
Çünkü öyle dönemlerim olur ki aynaya bile bakmam.Çocuk için tedavi görüyorum.Stresliyim, sıkıntılıyım.
Ben de bazen yemek yapmıyorum, ben de bazen olmayacak şeylerden eşimi tersliyorum.
Ben de bazen ütüsünü geciktiriyorum.
İşte bu gibi zor durumlarda iş birazcık da erkeğe düşüyor.Çünkü evlilik tek taraflı bir şey değil. Zor günlerde en büyük destekçi eş olmalı.
Sıcak yuva olayına gelince erkek mutlaka evini özlemeli, ama kadın da kocasının geleceği saati iple çekmeli.Bunu da taraflar ancak karşılıklı sağlayabilir birbirine.Sıcak yuva sadece kadının çabasıyla olmaz.
Dediğiniz gibi her şey dört dörtlük de olsa yapacak adam yine yapıyor, kendince de bahaneler buluyor.
Benim demek istediğim, karın mı hatalı düzeltmeye çalışacaksın, uğraşacaksın.
Baktın olmuyor, kadın düzelmiyor bırak git efendi gibi boşan bak hayatına o saatten sonra kimse karışmaz sana.
Ama erkekler bunu yapmıyor işte. Kanında olan aldatıyor türlü bahaneler eşliğinde.

benımde bana göre en büyük hatam buydu hatanın cogunu kendı arkadasıma yüklemem çok yanlış sekıldee oldu hemde

Son düzenleme:
benımde bana göre en büyük hatam buydu hatanın cogunu kendı arkadasıma yüklemem çok yanlış sekıldee oldu hemde

Yani söylediğiniz sebepler aldatmak için geçerli şeyler değil.Arkadaşınız şu dönemde yeterince kendini sorguluyordur zaten.
Hatanın en büyüğü aldatan eştedir.Arkadaşınızın gönlünü alın bence.

Her iki taraf için de geçerli tabi söyledikleriniz.. karşılıklı olmalı herşey… aşk zamanla azalıyor…saygı azaldığı zaman çaresi yok zaten bitmeye mahkum. Herkes birbirine saygı duyarsa zaten söylediğimiz şeyler gerçekleşir. Herkesin evliliğinde sorunlar oluyor, özellikle yeni evlendikleri zaman insanlar dışarda görüştükleri gibi değil hiç bir şey çatışmalar yaşanıyor önemli olan karşılıklı saygı çerçevesinde yeri gelip susmayı bilmek. Kadın her toplumda zor olanı üstlenmiştir. Bazen böyle sendeler, bazen kalkar bazen kalkamaz..ama akıllı kadın erkeği yola getirir. Filmlere bile konu olmuştur bu…kadınlar çok iş düşüyor bize yapacak bir şey yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…