Eşiniz ile kız arasındaki muhabbet ilerledikçe ortaya flörtöz bir durum ortaya çıktığı muhakkak. Evet çok acı ve güven sarsıcı bir durum. Allah yaşatmasın ama benim başıma gelseydi bu konuşma içeriğine dayanarak boşanma kararı almazdım. Tabi bu hareketin ilk ve son olması şartıyla. Yapı gereği duygularımı asla içimde tutamadığımdan, sessiz kalıp gözlem de yapamazdım.
Bence ani kararlar almayın ve burada yapılan yorumların gazına gelmeyin. Evet eşinizin yaptığı çok çirkin, güven sarsıcı. Bu olay karşısında herkesin tepkisi de farklı olabilir, o yüzden boşan diyen yorumlara da sonsuz saygım var. Evet ben boşanırdım deyip gerçekten boşanacak arkadaşlar da vardır, genelleme asla yapmıyorum ama kendi başımıza gelmeyen olaylarla ilgili yorum yapmak, bazen ahkam kesmek oldukça kolay. Benim de farklı konularla ilgili zaman zaman asla taviz vermeyeceğimi söylediğim, keskin çizgiler çizdiğim olmuştur ama yıllar sonra o büyük lafları bir bir yediğimde olmuştur. O yüzden siz ‘asla’ların gazına gelmeyin. Evliliği yaşayan içinde olan sizsiniz, dışardan bir gözün söylediği şeyler yerine onu yaşayan kişinin yani sizin hissettikleriniz daha önemli. Ben olsam mevzu yalnızca bu konuşma ile kalmışsa hemen boşanma kararı almazdım sanırım, yeniden güvenebilir miydim, eskiye dönebilirmiydim bilemiyorum tabi yaşamadan bilinmez ancak denerdim sanırım. Dediğim gibi hayat sizin hayatınız, iç sesiniz ne diyor, onu dinleyin, ona göre karar verin bence.Aslında daha masum birşey olsa çoktan patlatmıştım olayı.
Çünkü sinirimi atıcaktım o da önce kendini aklama çabaları sonra ilgi alaka derken unutulup gidecekti.
Ama mevzuunun ciddiyetinin farkındayım,
o sebepten kararsız ve tepkisizim şuan sadece içimde yaşıyorum.
Yalan yok,
Çok seviyorum. sevildiğimi de düşünüyorum.
Evet linç yemeye hazırım ama hislerim bu.
Bazen işten gelip bana sarıldığında bütün sıkıntılarını unuttuğunu söyler.
böyle düşünmem belki çok saçma beni zaten sevseydi böyle arayışlara girmezdi. ihtiyacı olmazdı bunlara.
Hiç bir sebep ben yan odada uyurken onun bi kızla havadan sudan dahi olsa bile konuşmasına bahane değil.
Kötü giden monoton bi evliliğim olsaydı belki daha kolay olucaktı karar vermem.
Ama ben takıntılıyımdır her kadın gibi yıllar geçse de ısıtıp tekrar önüne dökebilirim bunları.
O yüzden ya boşanacağım
Çünkü artık çok seviyo olmamın bi anlamı da yok sanırım.
Halbuki daha dün çocuğumuz aramıza yattı, çok mutluyum dimi anne dedi.
Yani koca bi yalan mıydı