Aldığımız evimizin nişanlımın ailesi tarafından temizlenmesini istemiyorum.

biraz abartmamışmısın?

bence abartmışsın

kaılıçlarını öyle bir çekmişsinki belkide sana karşı olan iyi niyeti bile göremiyorsun

fazla önyargılı olabilirmisin?

abartıyo olabilirim ama daha nişanlanmadan 2 hafta önce önce ve daha 1 aylık nişanlı bile deilken bahsettiğim o dediği laflar beni çok kırdı, ki ona müthiş saygılıydım, benle nişanlanacak oğluna, oğlumu kızlar kaçırıcak diyorlar, sen bize uygunmusun deilmisin die soruyorlar, ailen bize uygunmu deil die soruyorlar habir ebu laflar bayılttı beni

yine nişanlanmadan önce ve sonra tüm akrabaalrı eve toplaması bıktırana kadar buna devam etmesi , iki arada bi derede gittiğim 2 günlük zaman içinde , eşya bakmak için tüm gün gezip yorgun geldiğimiz akşamlarda dahi yine eve habire misafir davet etmesi, ben dinlenmek için odama çekildiğimde beni hoşgeldin demek için dışarı çıkartması bıktırdı usandırdı beni.

O yuzden cok sogudum birden. Aniden sogudum.

tatlım seni okadar çok iyi anlıyorumkiiii.sakın kafana takma kendini yıpratma.el adamı ağlatır die bi söz var ..okadar doğruki...benimde kayınvalidem biz evlendikten sonra karışmaya kalktı halada burnunu sokar bazı seylere.laf sokup durur.inan bende öle bıktımkii.sıkıldım artık.cevabını güzel bi dille verdğim halde uslanmadı.al bakk bayramda yine gitcez.ve kalcaz.orda.inan hiç gitmek istemiyorum.5 aylık evliyiz.ama ben simdiden bunaldım ya.annen gibi olamaz hiç kimse asla

sen istemesende gelicekler belki acaba haber mi göndersen kimseyi istemiyorum temizlik işini ben ayarlayacağım diye..mantıklı olurmu acaba bu şekilde gelmeyebilirler

bence ev hazır oluna sen heber vermeden git temizlettir bişey de derseki ne hakla diyemez işte derse siz yorulmayın diye ben temizlettim falan işte uydurursun ay onana be öyle kalabalığız falan sallasın 1 gitmezsin 2 gitmezsin alışırlar korkma canım ama sakın yelkenleri suya indirme

Kızlar ben nişanlıma söledim, söylesin annesine die, kadın tutucaz, yorulmak istemiyoruz desin diye,
işte kabul etmemiş
nişanlımda bişey dememiş,
ben tekrar söledim nişanlıma, gerek yok hallederiz ikimiz diye.Açılırsa konu tekrar sölicek annesine,
Ben gittiğimde tekrar açarsada güzel bi dille sölicem ayarlıcaz temizlik işini, gerek yok kimsenin yorulmasına demeyi düşünüyorum tekrar açarsa oğlu söylediği halde böyle sölicem.

aynen öyle oluyormuş, ne olursan ol yine el gibisin yanlarında, hissetirmeseydi baştan, üzülmeseydim o kadar, şimdi ne yaparsa yapsın yakınlaşamıyorum. Ben hiç gitmek istemiyorum orda kalmayı oraya gitmeyi ama şu an mecburum

sen istemesende gelicekler belki acaba haber mi göndersen kimseyi istemiyorum temizlik işini ben ayarlayacağım diye..mantıklı olurmu acaba bu şekilde gelmeyebilirler

Ben onun düzenine alışmak zorunda değilimki, o evini dolduruyor ben alışayım diye, sana yabancı geliyordur diyor herkesin aile yapısı farklı ama alışcaksın diyor, ben uyucam gelmiş bunu söylüyo, nişanlım söyledi evi doldurma artık diye alıştırmaya çalıştırıyormuş ve zorla yapıyormuşsun gibi oluyor dedi,sen olsan ne düşünürdüm demiş annesine, ve yorgun argın geliyoruz bi dinlenemiyoruz dedi artık,

bunu bile söyletmeye mecbur etti, insan kendisi saygıyı sağlarmış, ama soğuttu işte.
O benim düzenime alışacak ben onunkine değil öyle değilmi, Biz ayrı bi yuva kuruyoruz, benim ailemden de onun ailesinden de önemli olan tek şey bizim yeni yuvamız olacak olmalı.

Gider geliriz bayramlarda akrabalarına, gitmem demiyorum tabiki ailesidir görüşecek hep ama daha 3 aylık bi nişanlı kızı sogutmayı başardı

Son düzenleyen: Moderatör:
biraz abartmamışmısın?

bence abartmışsın

kaılıçlarını öyle bir çekmişsinki belkide sana karşı olan iyi niyeti bile göremiyorsun

fazla önyargılı olabilirmisin?

peki onların gelinlerinini bu isteğine ısrarla karşı gelmesi emrivaki yapması da abartılı ve yanlış değilmi.

Kızlar hepsini herkesi alıntı yapamıyorum herkese çok teşekkür ederim yorumları için tekrar tekrar.

sölemezler , sölemezler yaptıkarını , hiç laf etmezler bir de seni mahçup duruma düşürürler
amaaaa
bişey olunca da hemeenn önünee hoooppp die bu konu ısıtılıp sunulur canım.
bu hep böyledirr , aaayy lafımı olurr canım kuzum vs..derler
sen bir şey de , ya da bir mevzu olsun hemen bu olayın dedikodusu yapılır , temcit pilavı gibi önüne gelir ...
şimdi günahlarını almayayım insanların ama bazılar fırsat bile kollar bir şey oldummu hemen zönk die bu olay önüne getirmek için ..
bence ...

bence abartıyorsunuz belkide sizi düşündüğü için temizletmek istemiş
siz evinize yakın olsaydınız art niyet görebilirdim ama uzaksınız
siz diyorsunuz kendi annem olsa bişiy olmaz kayınvalidenizde eşiniz annesi
her konuda olmasada bazı konularda tabikide söz söyleme hakları olucaklar
senin aileninde eşinin ailesininde
ben büyüdüm ben herşeyin iyisini bilirim diye bişey yok bence
bir gün laf olursada dersin ben temzileticektim siz ısrar ettiniz
şuan bende nişnalıyım seni durumunda olsam hiç takamzdım
banada ilk başlarda çok laf attılar ben hep gülümsedim şimdi ise hiçbişey demiyorlar
hatta eşyamı bile alırken kayınvalidemi getirmeyi düşünüyorum bana yardımcı olsun diye

Ne cins milletiz biz ya, yardım etmek isteyen akrabamıza "zahmet etmeyin kendimiz hallederiz" diyorsun akraba bana yardım ettirmiyor diye darılıyor.

ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsun
bende olsam kabul etmezdim
kendi annem ablam dururken eşimin kuzenide ne oluyormuş
temizlikçi kadının alacağı yüz tl para çokta bişi değil
aylarca temizlik lafının edilmesindense bir kere o parayı veririm
herkeside sustururum....

bu bir gelenek sanırım.bende aynı şeyi yaşadım.ama sinir olmadım.eşyaları beraber yerleştirdik.gelmek istedikleri için kırmadım.ertesi günde gidip beğenmediğim yerleri kafama göre yerleştirdim.ayrıca kimse gelinin evini temizledik yada yerleştirdik diye laf etmediler etmezlerde.yeni evlenenlere yardım diye düşünün bence.çok sinir olacaksanız kadın tutun.

Eğer aynı şehirde yaşasaydınız sıkıntı olarak algılanabilirdi.
Ama siz farklı şehirlerde oturuyormuşsunuz.
Yani sizin de canınız istediğnde ev temizliğine gitme durumunuz yok.
Bu durumu bir baskı olarak görüyor ve hissediyorsanız, cidden baskı kuruyorlarsa,
hep bizim dediğimiz olacak diyorlarsa, yaptırmayın tabi ki.
Ama evinizden uzakta olmanız açısından onların temizlemesi daha mantıklı gibi.
Ben de uzaktaydım, evimi kayınvalidem temizlemedi ama temizlettirdi, kendisinin yapacak durumu yok zaten. Hiç bir zamanda lafı olmadı.
Siz de zaten evinizi temizlesinler diye lafını etmemişsiniz, yapıpta ondan sonra lafını etmeye hakları zaten yok, yapıyorlarsa da kimse onlara yalvarmamış, yapmasalarmış, siz zaten yapmayın demişsiniz.
Birşey demeye hakları yok yani.

Bu size yardım ettirmek için yapılmış bir teklif değil kendi sözünün geçmesini sağlamış olmak için yapılan bir baskı bece..
Kimseye temizletmeyin gerekirse sıvayın kolları nişanlınızla temizleyin.
Sonra ödeyemezsiniz o temizliğin karşılığını yıllarca.

esya olsa iyi goz var kotu goz var sakin temizletme derdim ama esya falan yoksa temizlet gitsin ya. bence bu temizleme isini zaten planladlarsa istememen simdiden akrabalarinin gozunden dusmene neden olabilir.
ha soyle birsey yapabilirsin; nisanlinla konus; onlara is yaptirmaya icim elvermiyor; kabasini ben arkadasimla/kuzenimle falan halledeyim onlarla bi cam siler toz aliriz cok zaman harcamayiz hatta bi termos cay bi kilo pasta balkonda keyif bile yapariz diyebilirsin!!
hem onlara kiyamaman hem evinizde ilk intibayi iyi birakman acisindan nisanlinin da kafasina yatar
maddi durumunuz da elverirse ya bi kadin tut ya da bi esini dostunu cagir once sen icine sinerek temizle onlarla da ufak isler yaparsiniz.
sonucta onlar nisanlinin akrabasi ailesi yillarca beraber vakit gecirmisler siz sadece bayramda seyranda goreceksiniz yuvanizi kurmadan daha didismeyin

sensölemişsin ilerde laf olursa bile die vs vss..
demekki olma olasılığı her zaman var,
ben hiçbirşeyime karıştırmayı düşünmüyorum,
ilk başlarda o tutumlarda o laflarda bulunmasaydı şu an bu durumda olmazdım
benim annem nişanlımla ilk tanıştıgında beni ona emanet etti, yüzünede söyledi, ilk başlarda tutupta kız tarafının yapabileceği tarz tutumlarda bulunmadı onun annesi gibi.Normalde kız tarafı, erkek tarafının kendisine uygunlugunu sorgular, biz asla böyle bişey yapmadık nişanlıma hele de yüzüne asla söylemedik.

Şu an bu şekilde hissetmemin sebepleri var.

normal de bence bir sorun yok temizlemelerinde ama yaşadıklarını sen biliyorsun o yüzden istemeyebilirsin. ama bence cokta sorun etme boyle kucuk seylerı. evini yerleştirelim falan deyip eşyalarına karışsalar haklısın da sımdı temızlık yanı dugun ustu kırmaya degmez heveslerını.

ilerde ben temizledim falan filan derse evi erkek tarafı temizler dersin.
valla bizde öyle okadar kuzeniz bi dünya düğünümüz oldu biz hiçbi zaman ev temizlemedik evi erkek tarafı temizler kızda çeyiz serer:82:

Yani açıkcası nişanlım annesine söylüyor kadın tutcaz die, bende yorulmak istemiyorum belki, ben şehir dışındayım die onlar gelip yapamazki illa bende gidicem çünkü zaten çalışmıyorum arada mecbur gidip gelmek durumundayım ki öylede gidip geliyorum, hiç gidememe durumum yok yani. Ve kadın yok bi eksiğinizi alırsınız diyor, ben olsam siz bilirsiniz ama istersenizde temizleriz bi sakıncası yok derim, ısrarlı bi tutumda söylemem.

Büyüdüm herşeyi ben bilirim gibi bir tutumda değilim, ama biz reşit insanlarız, kendi fikrimiz var, yani ben kendimde yorulmak istemiyor olabilirim, bir arkadaşın dediği gibi 100 lirayı veririm camlarımı yerlerimi siler yeter.

Bundan bile alınacaklarsa zaten en doğrusu yaparım onlara temizletmemekle diye düşünüyorum arkadaşlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…